2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bilemedim yarın bir şey çıkmaz inşallah haber ver muhakkak 😔
Gittik geldik canım üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş olabilir hırıltı burnundan dolayı sürekli açman lazım dedi ben hep yanlış açıyormuşum orada hemşire açtı burnuna sıkarken ağzını açıp diline bastırıyor öyle sıkıyor burnuna bunu öğrenmiş oldum çünkü ben hiç öyle yapmıyordum

Bu sefer başka bir doktora götürdük kendi doktorumuz yoktu bronşit başlangıcı dedi klavunat ventolin cortair verdi birde ateş çıkarsa diye fitil bir dr hiç ilaç vermiyor diğeri yığıyor kimi dinleyeceğiz anlamadım 😒
Ventolin ve cortairde kullanıp sıkıntı yaşayan oldu mu kızlar ?

Günde 6 defa 1 nebul diyo her seferinde 1 flakon mu koyacağım ?

Eklentiler

• EA4867E5-394E-4601-BA1A-9B97BA09D6A0.jpeg
    EA4867E5-394E-4601-BA1A-9B97BA09D6A0.jpeg
    110,4 KB · Görüntüleme: 77
Birde kızlar biberonda hani plastik için erken mi ya? Zaten büyük boya geçeli cok olduda. Hani kırılma vs olayları için. Ya chicco ya philips avent alırım zaten. Napıyım sizce erken mi plastikler için yoksa cam mı alıyım

Amiin insallah 🙏🏻 Bizim cumartesi sünnet 17snde de bexsora aşımız var doktora dedim hiç bir sorun olmaz zaten 3 günde bir şeyi kalmıyor aynı senin dediğin gibi söyledi emin ol aşı daha cok etkileyecektir dedi. İnsallah sıkıntısız atlarız 🙏🏻 Rabbim her daim iyi günleri yasatsın iyi günlerini göstersin evlatlarımızınn ömürleri boyunca sıkıntı çekmesinler🙏🏻
Canım ben hamileyken çok araştırdım bu cam biberon plastik biberon mevzusunu aklımda kaldığı kadar anlatayım cam biberonlar ağır oluyor bebişler tutamıyor yüzlerine falan düşürüyor dediler ve yıkarken de düşürüp kırarım durmadan masraf çıkmasın dedim. Sağlık açısından ise hiç korkma onlar da bpa denilen teknolojiyle üretiliyormuş ve asla zararlı bir madde yokmuş içlerinde için rahat olsun. Ben o zaman set halinde almıştım 2 küçük 2 büyük biberon, temizleme fırçası ve bi tane de emzik vardı. Biraz uzattım kısacası memnunuz :)

Aminn, inşallah..
Aynen öyle sünnet konusunda için rahat osun. Rabbim yardımcınız olsun anlamadan iyileşiversin inşallah.
Biz de daha menenjit aşılarına hiç başlamadık doktorumuz 7. ayda başlayın dedi bekliyoruz bakalım. Sen de bize o konuda tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim. Galiba 2 doz nimenrix bir doz bexsero dedi diye hatırlıyorum ama 3 aylıktı bebek sorduğumda aklımda kalmadı. 6. ay kontrolünde tekrar sorayım

Kızlarsanırom daha once bebeği ishal olan anneler vardı yardımınıza ihtiyacım var oğlum geceden beri ishal uykudan ağlayarak ağrıyla uyanmıştı gece 2 kere yaptı kakasını bugünde bu saate kadar 2 kere ama az az yaptı sprun sancısı çok oluyo geceden beri 6 saattr bir calpol veriyorum sizce doktora goturmeli miyim

Kendi kendine takılmak mı oda ne yok yavrum bize oyle çocuk denk gelmez asla ve asla sırtı yere gelmeyecek bizim paşanın yere koyduğun anda gözleri kapatıp çığlığı basıyor kucagıma alınca kapatma düğmesi varmışta basmış gibi direk susuyor aynı senin gibi bende hiç bişey yapamıyorum birde evde müthiş dağıtıcı bir kızım var asla hiçbirşeyi toplamıyorum evin hali berbat sadece oğlum kucağımda ev süpürebiliyorum oda çok zorlanarak belim kaldıramıyor bu yükü artık

Bizde de bi ay kadar önce öyleydi ama artık kaldıramıyorum iyice ağırlaştı. Ama karşısına oturup hep oyalıyorum işte.
Yok valla sürekli yanında olcam sürekli bir şeyler söylüycem oyuncaklara ilgisi sıfır sürekli ben eline tutuşturcam göstercem filan. Bi sabahları bana 2 saat veriyor sadece bence oda bütün gecenin uyuma etkisi. Kucak vs diye ağlamıyor ama kendi kendine oyuncaklarla oyalanamıyor
Aynı ben de. Ben oynuycam o da bakıcak. Odadan bi dk bile çıkamıyorum. Annem hep alıştırmışsınız diyo ama hep böyleydi zaten

Bizde de bi ay kadar önce öyleydi ama artık kaldıramıyorum iyice ağırlaştı. Ama karşısına oturup hep oyalıyorum işte.

Aynı ben de. Ben oynuycam o da bakıcak. Odadan bi dk bile çıkamıyorum. Annem hep alıştırmışsınız diyo ama hep böyleydi zaten
Kaç kilo oldu canım bizim oğlan iki hafta önce 7.5 tu 8 olmamıştır herhalde diş problemleri yüzünden iştahı yok pek ama yinede ben zor kaldırıyorum artık

Benimkini de bugün tarttık 7.5 geldi giysilerle. Doktorda tartılmıştı geçen pazartesi 7.3 tü. Ben artık 5 dakikadan fazla taşıyamıyorum belim sırtım ağrıyor hep.

Ücreti belli mi canım ne kadar
3 binlira canım. Klipsliler 1,5 bin miş
Gittik geldik canım üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş olabilir hırıltı burnundan dolayı sürekli açman lazım dedi ben hep yanlış açıyormuşum orada hemşire açtı burnuna sıkarken ağzını açıp diline bastırıyor öyle sıkıyor burnuna bunu öğrenmiş oldum çünkü ben hiç öyle yapmıyordum
Geçmiş olsun bende tam acamıyorum ya aslında bi hemşireye sorsamda bana da gösterseler
Bu sefer başka bir doktora götürdük kendi doktorumuz yoktu bronşit başlangıcı dedi klavunat ventolin cortair verdi birde ateş çıkarsa diye fitil bir dr hiç ilaç vermiyor diğeri yığıyor kimi dinleyeceğiz anlamadım 😒
Çok geçmiş olsuun
Canım ben hamileyken çok araştırdım bu cam biberon plastik biberon mevzusunu aklımda kaldığı kadar anlatayım cam biberonlar ağır oluyor bebişler tutamıyor yüzlerine falan düşürüyor dediler ve yıkarken de düşürüp kırarım durmadan masraf çıkmasın dedim. Sağlık açısından ise hiç korkma onlar da bpa denilen teknolojiyle üretiliyormuş ve asla zararlı bir madde yokmuş içlerinde için rahat olsun. Ben o zaman set halinde almıştım 2 küçük 2 büyük biberon, temizleme fırçası ve bi tane de emzik vardı. Biraz uzattım kısacası memnunuz :)

Aminn, inşallah..
Aynen öyle sünnet konusunda için rahat osun. Rabbim yardımcınız olsun anlamadan iyileşiversin inşallah.
Biz de daha menenjit aşılarına hiç başlamadık doktorumuz 7. ayda başlayın dedi bekliyoruz bakalım. Sen de bize o konuda tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim. Galiba 2 doz nimenrix bir doz bexsero dedi diye hatırlıyorum ama 3 aylıktı bebek sorduğumda aklımda kalmadı. 6. ay kontrolünde tekrar sorayım
Eşime dedim cam alalım diynce bende vazgectim artık bu biberonda kırılana kadar gitsin. Ondan sonra zaten direk kendi plastik alır. 4. Biberonumuz oluyor kendisi😂 kırılma değil hepsi tabi😅
Aminn insallah sağlıkla atlatırız sünnet işinide 🙏🏻 3 doz bexsora 1 doz nimenrix vurulcaz biz

Yani aslında sakin bi cocuk böyle atak haftaları vs dısında sakindir ama yanında arıyor beni sürekli hani şu oyun halılarına koyuyum onla oyalansın vs yok bizde

-Sunshine -Sunshine Aylarca mama sandalyesi hakkında düşünüp konuşup benim aldığım sandalye 😂😂 resmen eşimle tanıstıktan 2 hafta sonra evliliğe tamam dedim mama sandalyesini bile daha uzun düşündüm 😅 hoş düşünüp düşünüp bunu almakta ne biliyim 😂

Eklentiler

• D5F9B068-B581-4BD0-B960-0721B2BFC607.jpeg
    D5F9B068-B581-4BD0-B960-0721B2BFC607.jpeg
    76,6 KB · Görüntüleme: 70
-Sunshine -Sunshine Aylarca mama sandalyesi hakkında düşünüp konuşup benim aldığım sandalye 😂😂 resmen eşimle tanıstıktan 2 hafta sonra evliliğe tamam dedim mama sandalyesini bile daha uzun düşündüm 😅 hoş düşünüp düşünüp bunu almakta ne biliyim 😂
Bi de tablet koyma yerli almış 🤣 kız BİM’e oyuncaklısı gelmiş ya onu alsaydın bari 🤣🤣

Allah Allah Çok geçmiş olsun tekrarlamaz umarım 🙏🏻🙏🏻
Oda nemlendirici vardı diye hatırlıyorum. onu sık kullan odanın havası kurumasın en azından ekstra tıkanmaz 😞
ben sabaha kadar çalıştırıyorum minicik odanın nemi en fazla 53 filan oluyor. Ama ona rağmen güneş daha ılımlı uyanıyor geceleri gırtlaktan bağırmaları yok 🙏🏻
Doğrusunu öğrenmişsiniz ne güzel ben de denk gelmemiştim böyle bir uygulamaya.
Enfeksiyon geçirmiş olma ihtimali ne oldu peki ilaç filan yok o halde ?

Canım Hayyal Hayyal kullandı diye hatırlıyorum burada konuşulmuştu. Birileri daha vardı kullanan aslında
Çok geçmiş olsun tez zamanda kuzum iyileşsin inşallah ❤️‍🩹

Yeersen kitap işte 🤪🤪
Biz bugün tatlı patates denedik biraz gülmeceliydi anlatıcam 😁😁
ayy hadi afiyet olsuun 😍 başladıysanız çok şükür devamıda güzel gelsin inşallah bol bol iştahlı 😍 3-4 hafta oyalan bi alerji olayı için tadımlıklarla. Ondan sonra ikindi muhallebisi cici bebeli azıcık pekmezli muzlu yoğurtlu derken güzel kilo aldırırsın 😍

Canım biz kullanıyoruz hatta şimdi kullanıyorum 4 gündür. Ben bir yan etkisini görmedim ama mutlaka yaptıktan sonra ellerimi burnunu ve gözlerini ıslak bir pamukla sil ya da yıka yoksa pamukçular olur demişti bana doktorumuz.

Bize yarım flakon ventolin yarım flakon serumu günde iki kere karıştırıp yapmamızı söyledi ama her doktor farklı yazıyor anladığım kadarıyla bir eczacıya ne demek istediğini sormak iyi olabilir.

24 saatte iki kere 4 er bez peş peşe bol sulu kanlı ishalli bez değişince dedim ben ek gıdaya başlayayım🙊 bu tatlı pattesi yedireyim artık 😁
Vira bismillah dedik başladık 😁
Biraz suyundan biraz da zeytin Yağı ile kaşıkla püre yaptım. en azından ilk tadımlarda kaşıkla yediririm diye düşünürken bi anda ye kızım dedim koydum önüne😁
Hanımefendi normalde ne bulursa ağzına götürmeyi biliyor ama avuçladığı mıncıkladığı püre hariç dolu tabağı bile ağzına sokmaya kalktı😁
arada ben vermeye kalktım pek sevmedi 😌 kaşı gözü saçı başı yer yanı battı tabi 😁 zamanı ayarlayamamışım uyku vakti gelmesi ile kıyameti kopardı zor anlar yaşadık🥲

Uyudu uyandı yeniden denedik. Sonra ishalin de verdiği yetkiye dayanarak biraz bebek suyunu ısıtıp alıştırma bardağında verdim. Ve bildiğiniz lıkır lıkır içti 😁 aralarda ağzına patates sokuşturdum sonra yeniden su içti filan 😁
Bir mucize olur da normal bir bez alırım artık diye umut ediyorum 🥲

Yalan yok çok stresliydim yutamaz boğulur diye korkuyordum ama yutuyorlarmış 🥲
ayy hadi afiyet olsuun 😍 başladıysanız çok şükür devamıda güzel gelsin inşallah bol bol iştahlı 😍 3-4 hafta oyalan bi alerji olayı için tadımlıklarla. Ondan sonra ikindi muhallebisi cici bebeli azıcık pekmezli muzlu yoğurtlu derken güzel kilo aldırırsın 😍
İnşallah canım 😁 çok sevmedi gibi ama bakalım 😁
Muhallebi filan yulaf sütü yapıp öyle ayarlarım sanırım
Çünkü bizim alerjiler geçecek gibi değil 🥲
Bi de evde kendi bebe bisküvimizi yaptık mı tadından yenmez 🥳
Şifa olsun hepsine inşallaaaahh 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

X