- 8 Ocak 2022
- 4.845
- 7.013
Ay yok ben ona gelemem işte duşa sokasın gelir bebeği şöyle 8 aylık olsun bir şeyi tam ağzına götürmeyi öğrensin öyle veririm her şeyi eline yoksa yapamam 6 aylık olsu sayılır Güneş artık iyi olmuş basladığın artıık korkma bizim 4,5 aylıkken yuttu 6 aylık hayli hayli yutar. Evet ek gıda saati cok önemliymiş o uyku hatasını bi kere bende yaptım uyku saatine dikkat etmek lazım bir şey verirken. Karnı ne çok aç ne çok tok olacak oda önemlii. Bizimki mamasını yiyor uyuyor ya 1 saat 1 saatte ben oyalıyorum oynuyoruz mamadan 2 saat sonra ideal oluyor. Ama emmede nasıl olur bilemem24 saatte iki kere 4 er bez peş peşe bol sulu kanlı ishalli bez değişince dedim ben ek gıdaya başlayayım bu tatlı pattesi yedireyim artık
Vira bismillah dedik başladık
Biraz suyundan biraz da zeytin Yağı ile kaşıkla püre yaptım. en azından ilk tadımlarda kaşıkla yediririm diye düşünürken bi anda ye kızım dedim koydum önüne
Hanımefendi normalde ne bulursa ağzına götürmeyi biliyor ama avuçladığı mıncıkladığı püre hariç dolu tabağı bile ağzına sokmaya kalktı
arada ben vermeye kalktım pek sevmedi kaşı gözü saçı başı yer yanı battı tabi zamanı ayarlayamamışım uyku vakti gelmesi ile kıyameti kopardı zor anlar yaşadık
Uyudu uyandı yeniden denedik. Sonra ishalin de verdiği yetkiye dayanarak biraz bebek suyunu ısıtıp alıştırma bardağında verdim. Ve bildiğiniz lıkır lıkır içti aralarda ağzına patates sokuşturdum sonra yeniden su içti filan
Bir mucize olur da normal bir bez alırım artık diye umut ediyorum
Yalan yok çok stresliydim yutamaz boğulur diye korkuyordum ama yutuyorlarmış
İnşallah canım çok sevmedi gibi ama bakalım
Muhallebi filan yulaf sütü yapıp öyle ayarlarım sanırım
Çünkü bizim alerjiler geçecek gibi değil
Bi de evde kendi bebe bisküvimizi yaptık mı tadından yenmez
Şifa olsun hepsine inşallaaaahh
Kız bunlar azıcık hareketlensin sürünme filan hiç durmazlarCnm bence önemli bir şey olsa yine olurdu burnunu açarken damarına denk gelmiştir
Ay 10 gün önce 7 kiloydu nil bu gece artık kaldıramadım son saatlere doğru hiç gücüm kalmıyor
Bendede bu var bende araştırıp bunu aldım en sonunda benim eserikli hiçbir şeyde durmuyor bundada 10 dk
Kitap koyma o tabi telefonda bir şey izleten varsa bilemem ben çıkardım o zımbırtıyı
Beni 4. Ay en cok uykuya geçişte zorladıı. Ayakta sallanmaya alıstı sanırım bu ay. Bakalım şu sünnet bexsora aşısı muhabbeti geçsin 2 haftalık bi süreç işte ayakta sallamayı bırakmaya calıscam. Emzik alıyor bir süre emzikle kendi kendine uyutma olayını deniycem bakalımTecrubeli annelere sorum olacak. Bir bebis ayaginda sallamayla ya da memede emerek uyursa ve bu aliskanlik olursa cok mu sikinti olur ve kac yasina kadar ugrastirirlar? Bagimsiz uyumayi mi ogretmeliyiz dişimizi bi sure sıkıp. Malum bugün 5 ayligiz artik. Dişler gelmeden uykuyu da bi ayarlasaydim
Bakayım canıım şimdi eşim cam almak istedi yeniden. Buda giderse o zaman mecbur plastiğe geceriz zaten. Ya çatalla eziliyor. Bence her iki türlü bir arada götürürsek alışmaz gibi geliyor. Ben muhallebi olayını cok seviyorum mesela ikindi öğünü olarak vermek istiyorum. Hani onu öyle yaparım sabahlarıda pankek vs yapar önüne koyarım çiğneyip yer. Öğlen sebze corbalarını aşırı ezmeden yaparız. İki türlüde verirsek bence zorluk çekmeyiz yaÇoğumuz aynı durumdayız sürekli bi sıkılma halleri var oyalayamıyoruz bırakayım ağlasın diyemiyorum katılıyo sesi filan gidiyo bazı kadınlar gibi bi kolumda o iş de yapamam taşıyamam yani oturuyorum hep
hope2022 Kuzum pp biberon öneririm hem hafif kendi de tutabiliyor hem zararsız lansinoh benim
-Sunshine ek gıdayı çatalla ezip mi veriyorsun robottan mı geçirdin canım ben püreye alıştırmak istemiyorum ama bu defa da çiğnemeye alışmıyolar bi dr şey yazmıştı siz hiç yemek yerken boğulan bebek gördünüz mü diye ama cesaret yok valla
Kaynananın dediği şeyler gibi gözüne batmaz en azından babamdır der cevap verir güler geçersiin dün kardeşlerimle dışarı cıkcaz Metehanıda aldık yanımıza kapıdan cıkarken parfüm sıkmaya calısıyor cocuga baba dur dedim ben kendime parfüm sıkmıyorum koku rahatsız etmesin diye dedim sonra eşimi aramış parfüm sıkacaktım montunun arkasına izin vermedi anası bana diyeAy az önce aynısını diyordum anneme. Çok korkuyorum yutamaz diye pütürlü normalde blw gidecektim de eline vermeye korkuyorum.
Ben patatesi direkt çay kaşığı ile ezdim yumuşacıktı zaten. Baktım sonradan hafif parçalanmamış parçacıklar kalmış içinde ama sorun olmadı. Direkt blender yapmak istemiyorum dediğin endişeleri taşıyorum ben de. Doktor doğru demiş.
bir kerecik başarıyla çiğnetmeyi başarsak devamı gelir de ben de suan cesaret edemiyorum
Anasından el aldı anasından babaannemin yanında sürahi Hanım melek kalır
3 ay olacak dedeyi yeni tanımaya başladı ama benim kız su an babasından başka erkek sevmiyor orası net
Karşısında Maymunluk yapmaya alıştırmışsınız çocuğu, ben yapamam hıh diyodu, şimdi çocuğu yere yatırıyorum eğiliyo önüne filan sırtına çıkarır yakında bi de görsen kucağa alıştırmışsınız diyo asıl kucağından düşürmeyen kendisi
Ay benim babam tam kaynana yaaaaaa