2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
24 saatte iki kere 4 er bez peş peşe bol sulu kanlı ishalli bez değişince dedim ben ek gıdaya başlayayım🙊 bu tatlı pattesi yedireyim artık 😁
Vira bismillah dedik başladık 😁
Biraz suyundan biraz da zeytin Yağı ile kaşıkla püre yaptım. en azından ilk tadımlarda kaşıkla yediririm diye düşünürken bi anda ye kızım dedim koydum önüne😁
Hanımefendi normalde ne bulursa ağzına götürmeyi biliyor ama avuçladığı mıncıkladığı püre hariç dolu tabağı bile ağzına sokmaya kalktı😁
arada ben vermeye kalktım pek sevmedi 😌 kaşı gözü saçı başı yer yanı battı tabi 😁 zamanı ayarlayamamışım uyku vakti gelmesi ile kıyameti kopardı zor anlar yaşadık🥲

Uyudu uyandı yeniden denedik. Sonra ishalin de verdiği yetkiye dayanarak biraz bebek suyunu ısıtıp alıştırma bardağında verdim. Ve bildiğiniz lıkır lıkır içti 😁 aralarda ağzına patates sokuşturdum sonra yeniden su içti filan 😁
Bir mucize olur da normal bir bez alırım artık diye umut ediyorum 🥲

Yalan yok çok stresliydim yutamaz boğulur diye korkuyordum ama yutuyorlarmış 🥲

İnşallah canım 😁 çok sevmedi gibi ama bakalım 😁
Muhallebi filan yulaf sütü yapıp öyle ayarlarım sanırım
Çünkü bizim alerjiler geçecek gibi değil 🥲
Bi de evde kendi bebe bisküvimizi yaptık mı tadından yenmez 🥳
Şifa olsun hepsine inşallaaaahh 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ay yok ben ona gelemem işte 😂 duşa sokasın gelir bebeği şöyle 8 aylık olsun bir şeyi tam ağzına götürmeyi öğrensin öyle veririm her şeyi eline yoksa yapamam 😂 6 aylık olsu sayılır Güneş artık iyi olmuş basladığın artıık korkma bizim 4,5 aylıkken yuttu 6 aylık hayli hayli yutar. Evet ek gıda saati cok önemliymiş o uyku hatasını bi kere bende yaptım uyku saatine dikkat etmek lazım bir şey verirken. Karnı ne çok aç ne çok tok olacak oda önemlii. Bizimki mamasını yiyor uyuyor ya 1 saat 1 saatte ben oyalıyorum oynuyoruz mamadan 2 saat sonra ideal oluyor. Ama emmede nasıl olur bilemem
Cnm bence önemli bir şey olsa yine olurdu burnunu açarken damarına denk gelmiştir

Ay 10 gün önce 7 kiloydu nil bu gece artık kaldıramadım son saatlere doğru hiç gücüm kalmıyor

Bendede bu var bende araştırıp bunu aldım en sonunda benim eserikli hiçbir şeyde durmuyor bundada 10 dk😂

Kitap koyma o 😂 tabi telefonda bir şey izleten varsa bilemem😃 ben çıkardım o zımbırtıyı😄
Kız bunlar azıcık hareketlensin sürünme filan hiç durmazlar 😅
Tecrubeli annelere sorum olacak. Bir bebis ayaginda sallamayla ya da memede emerek uyursa ve bu aliskanlik olursa cok mu sikinti olur ve kac yasina kadar ugrastirirlar? Bagimsiz uyumayi mi ogretmeliyiz dişimizi bi sure sıkıp. Malum bugün 5 ayligiz artik. Dişler gelmeden uykuyu da bi ayarlasaydim🙇‍♀️🙇‍♀️🙇‍♀️
Beni 4. Ay en cok uykuya geçişte zorladıı. Ayakta sallanmaya alıstı sanırım bu ay. Bakalım şu sünnet bexsora aşısı muhabbeti geçsin 2 haftalık bi süreç işte ayakta sallamayı bırakmaya calıscam. Emzik alıyor bir süre emzikle kendi kendine uyutma olayını deniycem bakalım
Çoğumuz aynı durumdayız sürekli bi sıkılma halleri var oyalayamıyoruz bırakayım ağlasın diyemiyorum katılıyo sesi filan gidiyo bazı kadınlar gibi bi kolumda o iş de yapamam taşıyamam yani oturuyorum hep

hope2022 hope2022 Kuzum pp biberon öneririm hem hafif kendi de tutabiliyor hem zararsız lansinoh benim

-Sunshine -Sunshine ek gıdayı çatalla ezip mi veriyorsun robottan mı geçirdin canım ben püreye alıştırmak istemiyorum ama bu defa da çiğnemeye alışmıyolar bi dr şey yazmıştı siz hiç yemek yerken boğulan bebek gördünüz mü diye ama cesaret yok valla
Bakayım canıım şimdi eşim cam almak istedi yeniden. Buda giderse o zaman mecbur plastiğe geceriz zaten. Ya çatalla eziliyor. Bence her iki türlü bir arada götürürsek alışmaz gibi geliyor. Ben muhallebi olayını cok seviyorum mesela ikindi öğünü olarak vermek istiyorum. Hani onu öyle yaparım sabahlarıda pankek vs yapar önüne koyarım çiğneyip yer. Öğlen sebze corbalarını aşırı ezmeden yaparız. İki türlüde verirsek bence zorluk çekmeyiz ya
Ay az önce aynısını diyordum anneme. Çok korkuyorum yutamaz diye pütürlü 😁 normalde blw gidecektim de eline vermeye korkuyorum.
Ben patatesi direkt çay kaşığı ile ezdim yumuşacıktı zaten. Baktım sonradan hafif parçalanmamış parçacıklar kalmış içinde ama sorun olmadı. Direkt blender yapmak istemiyorum dediğin endişeleri taşıyorum ben de. Doktor doğru demiş.
bir kerecik başarıyla çiğnetmeyi başarsak devamı gelir de ben de suan cesaret edemiyorum 🥲

Anasından el aldı anasından 🤣 babaannemin yanında sürahi Hanım melek kalır 😁

3 ay olacak dedeyi yeni tanımaya başladı 😁 ama benim kız su an babasından başka erkek sevmiyor orası net 😁
Karşısında Maymunluk yapmaya alıştırmışsınız çocuğu, ben yapamam hıh diyodu, şimdi çocuğu yere yatırıyorum eğiliyo önüne filan 😁 sırtına çıkarır yakında 🤣 bi de görsen kucağa alıştırmışsınız diyo asıl kucağından düşürmeyen kendisi 😁

Ay benim babam tam kaynana yaaaaaa
Kaynananın dediği şeyler gibi gözüne batmaz en azından 😂 babamdır der cevap verir güler geçersiin 😂 dün kardeşlerimle dışarı cıkcaz Metehanıda aldık yanımıza kapıdan cıkarken parfüm sıkmaya calısıyor cocuga baba dur dedim ben kendime parfüm sıkmıyorum koku rahatsız etmesin diye dedim 😂 sonra eşimi aramış parfüm sıkacaktım montunun arkasına izin vermedi anası bana diye 😅

kızlar maşallah yazıosnz okumaktan yazacaklarımı unutuyorum🤣 soracaklarım vardı ama cevaplarını aldım oturtmaya başlıyoruz. yurutec almayın gerçekten cok tehlikeli birşey bebekler ondan sarkıyor kazalara cok açık halı kenarlarına takılıp düşebilirler hızlı gidip toslayabılırler ve en önemlisi o rahatlığa alısıp brz yurümeyi geciktirebılır. ztn erkek bebekler için hiç mi hiç önerilmiyor. ben ilk oğlumda yuryme arkadaşı almıstm o bile bnce sacma cocuk ztn yenı öğreniyor o ordan kayıyor cok kazaya acık. en guzeli gel gel yapmak. biz walla dört maksi kullanıyorz bezde. bu ay sanki bzmki kılo almadı boyu uzadı ztn üstten gidiyordu vücut dengeye gittimi yoksa ek gıdada gec mı kaldım anlamadım onu sorcam. bnm bebiş abısıne okdr hayranki anlatamam size hep ona guluyor bırtek o yanındaysa dönüyor nekdr değişk görsenz. hepinizn bebeklerını öpüyorum.

31671DCF-94B1-434C-A4DE-76B609E740AD.png

-Sunshine -Sunshine aldığın kitaplar bunlar mı canım? Üçünü de tavsiye eder misin? Yoksa tek mi alsam karar veremedim.

Ay yok ben ona gelemem işte 😂 duşa sokasın gelir bebeği şöyle 8 aylık olsun bir şeyi tam ağzına götürmeyi öğrensin öyle veririm her şeyi eline yoksa yapamam 😂 6 aylık olsu sayılır Güneş artık iyi olmuş basladığın artıık korkma bizim 4,5 aylıkken yuttu 6 aylık hayli hayli yutar. Evet ek gıda saati cok önemliymiş o uyku hatasını bi kere bende yaptım uyku saatine dikkat etmek lazım bir şey verirken. Karnı ne çok aç ne çok tok olacak oda önemlii. Bizimki mamasını yiyor uyuyor ya 1 saat 1 saatte ben oyalıyorum oynuyoruz mamadan 2 saat sonra ideal oluyor. Ama emmede nasıl olur bilemem

Kaynananın dediği şeyler gibi gözüne batmaz en azından 😂 babamdır der cevap verir güler geçersiin 😂 dün kardeşlerimle dışarı cıkcaz Metehanıda aldık yanımıza kapıdan cıkarken parfüm sıkmaya calısıyor cocuga baba dur dedim ben kendime parfüm sıkmıyorum koku rahatsız etmesin diye dedim 😂 sonra eşimi aramış parfüm sıkacaktım montunun arkasına izin vermedi anası bana diye 😅
İlk elini daldırdı sonra mama sandalyesinin kenarlarını tuttu. Ardından ellerini kafasına götürmeye kalkınca bana da bi titreme gelmeye başlamadı değil 🤣 uykusu gelmiş duşa da sokamadık mama sandalyesi üstünde koca bi tasa sıcak su doldurdum, içinde ayak üstü el yüz yıkadık mecbur😁şu örtüler filan onlardan almayı bi düşündüm ne var ne yok araştırmak lazım 😁
Bakalım bugün uyanınca emzirip ardından hazırlayıp vermeyi düşünüyorum bi yarım saat koymuş olurum o da ona yeter sanırım 😌

Babam biraz despot biri olduğundan pek cevap verilmiyor ama dediğin gibi kaynana olsa çok can sıkardı 🥲 yine de arada karşılık veriyorum tabi.
Baban beni güldürdü 😁 parfüm neymiş 🥲
Benimki de güneşle konuşuyorum ayağına güneşe bizi şikayet ediyo 😁

kızlar maşallah yazıosnz okumaktan yazacaklarımı unutuyorum🤣 soracaklarım vardı ama cevaplarını aldım oturtmaya başlıyoruz. yurutec almayın gerçekten cok tehlikeli birşey bebekler ondan sarkıyor kazalara cok açık halı kenarlarına takılıp düşebilirler hızlı gidip toslayabılırler ve en önemlisi o rahatlığa alısıp brz yurümeyi geciktirebılır. ztn erkek bebekler için hiç mi hiç önerilmiyor. ben ilk oğlumda yuryme arkadaşı almıstm o bile bnce sacma cocuk ztn yenı öğreniyor o ordan kayıyor cok kazaya acık. en guzeli gel gel yapmak. biz walla dört maksi kullanıyorz bezde. bu ay sanki bzmki kılo almadı boyu uzadı ztn üstten gidiyordu vücut dengeye gittimi yoksa ek gıdada gec mı kaldım anlamadım onu sorcam. bnm bebiş abısıne okdr hayranki anlatamam size hep ona guluyor bırtek o yanındaysa dönüyor nekdr değişk görsenz. hepinizn bebeklerını öpüyorum.
kardeşler arasındaki bu doğal bağı okumak çok hoşuma gidiyor :) geç kalmamışsınızdır endişelenme sen 😌
Yürüme arkadaşı aldım ama bana da yere masa gibi koyup da kullanacağız gibi gelmeye başladı 🥲
Eki Görüntüle 3215016

-Sunshine -Sunshine aldığın kitaplar bunlar mı canım? Üçünü de tavsiye eder misin? Yoksa tek mi alsam karar veremedim.
Evet canım. Bırak kendi yesin de özellikle çok güzel tarifler var. Birinde çok fazla pürelere yer verilmiş.
Bence al gitsin ben tarif arama sıkıntısına pek girmek istemedim aklıma gelmez çünkü. İnşallah yarın birkaç fotoğraf çekerim içlerinden

Selam kızlar. Biz de bu ay ek gıdaya geçeceğiz inşallah. Sizler kahvaltıyı tabiri caizse bulamaç yapıp vermeyi düşünüyor musunuz? Ben ilk bebeğimde bulamaç verdim. Gayet de güzel yiyordu. Oldukça da besleyici yapıyordum ama tek tek olarak yedirmekte çok zorlanıyorum şuan. 4 yaşında ve kahvaltısı yumurta ve birazcık peynir. Yerse bir iki zeytin. Ekmek tatlı şeyler vs asla yemez. Tek tek vermek daha mı mantıklı? Özellikle blw yapmak isteyenler. Haberleşelim lütfen çok ayrıntılı yazın neler yaptığınızı. Bu yemek işi çok zor geliyor bana.

Ben diyorum çocuk büyütmemişim öteki yaprak dökümü ali rıza bey gibi akşama kadar mama sandalyesinde otururdu buna iğne batırıyolar durduk yere

Blw için 7 aydan sonra öneriyolar ama sabredemem ona ben ya geleneksel türk annesi tabakla peşinden koşarım 😁
ay o nasil benzetme😂😂😂allah iyiligini versin😂😂
Canım hiç olmazken ishal olduysa ve hala geçmediyse doktor olabilir. Sebebi nedir belki bakılması gerekir aktif sıvı da kaybediyor. Başka bilgim önerim yok ishal konusu geçince yazmak istedim
Yoksa bizimki ezelden beri ishal. Alerji kaynaklı.
Tam teşekküllü ek gıdada olsak nişastalı besinlerle toparlamaya çalışırdık su desteği sağlardık belki de, işte .

Ahh ah bakalım 😁 düzelicez inşallah ama mezara girince mi başkan😁

Sağol çiçeğim darısı size 😘 ben de şimdilik kaşıkla ezdim canım parçacıklıydı. Besin yutmayı bi görelim dedim birkaç güne daha pütürlü vermeye niyetliyim bakalım ezsin damaklarıyla 😌

Ben bi kere denedim önermiyorum 😁 huzursuzluk başlayınca benimkini susturmak çok zor oluyor, gözünü ovuşturunca yavaştan uykuya geçmek lazım 😁

Ben koşmayacağım sanırım ya, yerse yer yemezse sonra yer 😁lafımı yutmam inş 😄
Aylardır meme peşinde koşuyordum meğer benim kız aç kalmak istiyormuş😂

Beni dün sen gaza getirdin farkında değilsin 🤣 ek gıdada güzel uyuyorlar dedin düştüm tuzağa 😂😂 ilk iki saat kesintisiz uyudu yine saat başı uyanmaya devam ediyoruz 😁 umutluyum hala
Teşekkür ederiz teyzemiz yarasın hepsine ❤️❤️
En guzelini yapmissin kuzum , bizede oz guven gelir onlarin yediklerini gordukce 🥰

Selam kızlar. Biz de bu ay ek gıdaya geçeceğiz inşallah. Sizler kahvaltıyı tabiri caizse bulamaç yapıp vermeyi düşünüyor musunuz? Ben ilk bebeğimde bulamaç verdim. Gayet de güzel yiyordu. Oldukça da besleyici yapıyordum ama tek tek olarak yedirmekte çok zorlanıyorum şuan. 4 yaşında ve kahvaltısı yumurta ve birazcık peynir. Yerse bir iki zeytin. Ekmek tatlı şeyler vs asla yemez. Tek tek vermek daha mı mantıklı? Özellikle blw yapmak isteyenler. Haberleşelim lütfen çok ayrıntılı yazın neler yaptığınızı. Bu yemek işi çok zor geliyor bana.
ben daha baslamadm 4. ayina yeni girdi Lina ama blw ve geleneksel olarak karisik gitmeyi planliyorum.

Bir kac arkadasimi ornek alacagim. ikisinin bebegide bir cok seyi yiyor. ikiside bulamac olarak vermedi. ikisinin de kizlari normal yumurta , peynir, ekmek ayri ayri yiyor kahvalti da

Ben diyorum çocuk büyütmemişim öteki yaprak dökümü ali rıza bey gibi akşama kadar mama sandalyesinde otururdu buna iğne batırıyolar durduk yere

Blw için 7 aydan sonra öneriyolar ama sabredemem ona ben ya geleneksel türk annesi tabakla peşinden koşarım 😁
Aynn tam o dediğinden eşim işe gitmeden pnce acaba kıyafetinde iğne falan mı vardı diye bile düşündüm dedi elindeki şeyi alman yeterli yaygara için az once kumandayı elinden aldım diye çığlığı bastı birde gözlerinide kapatıyor asla beni dinlemiyor eşim içim acıyo sana diyo artık

Canım hiç olmazken ishal olduysa ve hala geçmediyse doktor olabilir. Sebebi nedir belki bakılması gerekir aktif sıvı da kaybediyor. Başka bilgim önerim yok ishal konusu geçince yazmak istedim
Yoksa bizimki ezelden beri ishal. Alerji kaynaklı.
Tam teşekküllü ek gıdada olsak nişastalı besinlerle toparlamaya çalışırdık su desteği sağlardık belki de, işte .

Ahh ah bakalım 😁 düzelicez inşallah ama mezara girince mi başkan😁

Sağol çiçeğim darısı size 😘 ben de şimdilik kaşıkla ezdim canım parçacıklıydı. Besin yutmayı bi görelim dedim birkaç güne daha pütürlü vermeye niyetliyim bakalım ezsin damaklarıyla 😌

Ben bi kere denedim önermiyorum 😁 huzursuzluk başlayınca benimkini susturmak çok zor oluyor, gözünü ovuşturunca yavaştan uykuya geçmek lazım 😁

Ben koşmayacağım sanırım ya, yerse yer yemezse sonra yer 😁lafımı yutmam inş 😄
Aylardır meme peşinde koşuyordum meğer benim kız aç kalmak istiyormuş😂

Beni dün sen gaza getirdin farkında değilsin 🤣 ek gıdada güzel uyuyorlar dedin düştüm tuzağa 😂😂 ilk iki saat kesintisiz uyudu yine saat başı uyanmaya devam ediyoruz 😁 umutluyum hala
Teşekkür ederiz teyzemiz yarasın hepsine ❤️❤️
Geçti galiba canım gece yine bir ağladı masaj falan yaptık gaz çıkardı rahatladı bi daha ses yok sabahta rahat rahat gazınj çıkardı inşallah geçmiştir

Tecrubeli annelere sorum olacak. Bir bebis ayaginda sallamayla ya da memede emerek uyursa ve bu aliskanlik olursa cok mu sikinti olur ve kac yasina kadar ugrastirirlar? Bagimsiz uyumayi mi ogretmeliyiz dişimizi bi sure sıkıp. Malum bugün 5 ayligiz artik. Dişler gelmeden uykuyu da bi ayarlasaydim🙇‍♀️🙇‍♀️🙇‍♀️
Ben de kendi kendine uyutmaya çalışıyordum bi haftadır. Beşiğine koyuyodum ninni açıyordum telefondan, emzik falan derken. Saatler sürüyodu uykuya dalması. Asla tek seferde uyumuyodu, iki üç kez kaldırıp sakinleştirip tekrar yatırıyodum. Sonra dün annem bunun kollarını sarıp ayağında salladı beş dakikada uyudu. Ay ben şok. Ben de ayağımda sallıycam artık valla. Hem iki ay sonra işe başlıcam anneme bırakıp o da kolay uyutur böyle.

ben daha baslamadm 4. ayina yeni girdi Lina ama blw ve geleneksel olarak karisik gitmeyi planliyorum.

Bir kac arkadasimi ornek alacagim. ikisinin bebegide bir cok seyi yiyor. ikiside bulamac olarak vermedi. ikisinin de kizlari normal yumurta , peynir, ekmek ayri ayri yiyor kahvalti da
Ben de karışık gitmeyi planlıyorum. İlla şöyle olacak diye düşünürsek zor iş. Bunun evi var dışarısı var belki acelemiz var belki yok. Duruma göre yapicam bi seyler.

Ben de kendi kendine uyutmaya çalışıyordum bi haftadır. Beşiğine koyuyodum ninni açıyordum telefondan, emzik falan derken. Saatler sürüyodu uykuya dalması. Asla tek seferde uyumuyodu, iki üç kez kaldırıp sakinleştirip tekrar yatırıyodum. Sonra dün annem bunun kollarını sarıp ayağında salladı beş dakikada uyudu. Ay ben şok. Ben de ayağımda sallıycam artık valla. Hem iki ay sonra işe başlıcam anneme bırakıp o da kolay uyutur böyle.
Aslında kendi kendine dalsa en iyisi ama bi 15 gun ugrasmak lazim. Kendimde o gucu bulamiyorum. Memede sersemliyo yatiriyorum ama gece saatte bi meme arıyor. Emzire emzire sabah bezi bi görseniz agirligi yarim kiloyu gececek. Ayagimda sallarken de agliyo bazen

Beni 4. Ay en cok uykuya geçişte zorladıı. Ayakta sallanmaya alıstı sanırım bu ay. Bakalım şu sünnet bexsora aşısı muhabbeti geçsin 2 haftalık bi süreç işte ayakta sallamayı bırakmaya calıscam. Emzik alıyor bir süre emzikle kendi kendine uyutma olayını deniycem
Insallah ben de oyle yapmak istiyorum. Deneyen var mi ki kac gunde öğrenirler

Aslında kendi kendine dalsa en iyisi ama bi 15 gun ugrasmak lazim. Kendimde o gucu bulamiyorum. Memede sersemliyo yatiriyorum ama gece saatte bi meme arıyor. Emzire emzire sabah bezi bi görseniz agirligi yarim kiloyu gececek. Ayagimda sallarken de agliyo bazen
Evet çook sabırlı olmak lazım. Tam daldı diyorum, tekrar gözlerini açıyor sil baştan. Bazen kafamı duvarlara vurasım geliyodu ne yalan söyleyeyim. Şimdi ayağımda uyuyo yine. O uyuyo ben mutlu😄

Benimkide memede uyuyakalıyor yatağına koyup piş piş yapıyorum annemde sen yokken biz nası uyutucaz hiçbirşeye alışmadı çocuk diyor 😂
Denemek istiyorum uyanıkken koyup pişlemeyi ama korkuyorummm🫢😂
😂büyük anneler en cok ayakta sallamayi seviyor. Bir seye alistiracaksan bizle de paylas oneri olur🥰

Allah Allah Çok geçmiş olsun tekrarlamaz umarım 🙏🏻🙏🏻
Oda nemlendirici vardı diye hatırlıyorum. onu sık kullan odanın havası kurumasın en azından ekstra tıkanmaz 😞
ben sabaha kadar çalıştırıyorum minicik odanın nemi en fazla 53 filan oluyor. Ama ona rağmen güneş daha ılımlı uyanıyor geceleri gırtlaktan bağırmaları yok 🙏🏻
Doğrusunu öğrenmişsiniz ne güzel ben de denk gelmemiştim böyle bir uygulamaya.
Enfeksiyon geçirmiş olma ihtimali ne oldu peki ilaç filan yok o halde ?
İlaç verseydi de kullanmazdım 6 aydan önce bir bebek antibiyotik kullanıyorsa çok sık hastalanıyor çevremde herkes bunu yaşadı abim halam çoğu kişim yani. Doktorda iki yaş altına ilacı çok önermiyorum vermiyorum dedi sık sık emzirip burnunu aç dedi

X