- 7 Mart 2022
- 100
- 113
canım benim de kızım sürekli tükürük çıkarıyor elini ağzından çekmiyor hatta emzik almadığı için nasıl uyuyacağıno bilemeyip çıldırıyor elini üstümü kıyafetimi emiyor keşke emzik alsaymış diyorum geceleriKızlar biz 84 günlüğüz 3. Ayın dolmasına az kaldı ya bizim tükürük başladı. Ağzımınızn kenarında hep bi salya var. Bide kusmuk eksik olmayan kıyafetlerimizden tükürüj basladıBizimle yakın olupta yada önde olanlar yasadınız muı bu durumu
Geçmiş olsun size de. Peki doktor yönlendirme yapmadi mi. Herşeyi kes derken ne yiyeceğinizi falan söyledi mi. Belki de süt ve süt ürünleri demiştir olabilir mi. Eleme yöntemiyle gidiyor çünkü doktorlar. Ekleme için en az 15 gün geçmesi gerek. Sütün temizlenmesi ve bağırsakların toparlanabilmesi için.
Evet ben baştan beri susam kuruyemiş gibi yüksek riskli ürünleri tuketmedim. Buğday grubuna hassasiyeti varsa da kan görmediğim sürece devam ediyorum. Çünkü şu halde dahi doymuyorum ne yazık ki. Büyük kızımda sabrım vardi bunda o da yok . Geçen yaş pasta kokladım herkes uyuyunca
kuzum her bebek yuz ustu yerde durmayi sevmez , benim kizda hic sevmiyor.Kizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?
Canım nasılsın? Gidebildin mi doktora takip edemedim ben bugün burayıHayyal prolaktin testi yaptırmış, sanırım onu yapıyorlar. Hırıltı bizde hep vardı, bazen evde yankılanıyor, 6 doktor da dinledi, burnu tıkalı, doğuştandır vs diyip geçiştirdiler.
Kuzum bizde de aynı sorun başladı. Hatta annemler erken mi diş çıkaracak acaba diyorlar ama normal bence. Kızımın da 7 gün sonra 3 ayı doluyor, seninle aramızda 1 gün falan var sanırım bizimKızlar biz 84 günlüğüz 3. Ayın dolmasına az kaldı ya bizim tükürük başladı. Ağzımınızn kenarında hep bi salya var. Bide kusmuk eksik olmayan kıyafetlerimizden tükürüj basladıBizimle yakın olupta yada önde olanlar yasadınız muı bu durumu
Nasıl desem 5 dk falan çalışıyor sonra duruyor bakıyorum su var ama azalmışCanım bizimki su bitince duruyor sende baya kalıyomu
Yaa ne güzelYa erkek cocugu iste anaci. Benim yegenim var 3 yasinda arada gelip yengemin saclarini oksuyor opuyor oyle hosuma gidiyor ki
Yaa neler bekliyor mesela anlatsanaa
Kundaklıyorum ben o yüzden. Hala güler mesela uyuma anında. Çok sık değil ama yapıyorkızlar bebeklerinizin moro refleksi uykusunda devam ediyor mu hala? benim kızım uykusunda hala sıçrıyor da. normal mi 3.ayda ?
Terör gibi terörr. Bastırmadım hiç ben ama benim ki yüz üstü durmaktan nefret ediyor hatta bacaklarını kaldırıyor kafası yerine ama kucakta artık çok rahat kafasını tutuyor. Ben tabi aşırı ağlama moduna geçene kadar tutuyorum. Müzik şarkıyla az da olsa durmasını sağlıyorKizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?
Aynen hep yasanıyormus. Benim kusmukta olunca ağızdan gelen her şryi sorun ediyorumBizimkinin de çenesi hep ıslak artık. Bende erken mi diye düşünüyordum, zamani demek ki.
Benim kızım da korkarak uyanıyor bazen, sıçrıyor. Kayinvalidem bu konuya gayet bilimsel bi açıklık getirdi. Uykusunda melekler annen öldü diyormuş, ondanmışGözünü açınca yaşıyorum annecim diyorum sjsjd
Emzik kolaylık ya bu tarz şeylerde. Ben uyumaya yakın, hafif mızırdar halde veriyorum uykusunu kolaylastırıyorcanım benim de kızım sürekli tükürük çıkarıyor elini ağzından çekmiyor hatta emzik almadığı için nasıl uyuyacağıno bilemeyip çıldırıyor elini üstümü kıyafetimi emiyor keşke emzik alsaymış diyorum geceleri
Canım aslında süt süt ürünleri ve dana etini kes dedi. Ben deli gibi peynir yiyen bir insan olduğumdan bana herşeyi kes demiş gibi olduben bi kere kan gördükten sonra dünden beri bi daha hiç görmedim peki bu normal mi acaba… süt ürünlerinin çeşitlerini mi tek tek ekliyorsunuz iki hafta sonunda peki?
Aynen canım aramız az. Zaten peş peşeyiz hep o yüzden hemen sorup cevap alınca rahatlıyorumKuzum bizde de aynı sorun başladı. Hatta annemler erken mi diş çıkaracak acaba diyorlar ama normal bence. Kızımın da 7 gün sonra 3 ayı doluyor, seninle aramızda 1 gün falan var sanırım bizim
Gidemedim canım bebek çok kötü 2 gündür, onunla gitmemiz lazımCanım nasılsın? Gidebildin mi doktora takip edemedim ben bugün burayı
Benimki de basıyor kuzum tuttuğumda. Ama bebekten bebeğe degisir bence biraz daha gözlemle.Kizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?
Ne basması canım. Yok yürüsün bide. Boşver bırak deneme bile. Bişey falan olur daha kemikleri kıkırdak gibi. Allah korusun. Çok biliyorlar herşeyi. Bizde kalça cikikligi var ya hassasım bu konulardaKizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?
neden öyle bır denemeye girdilerki hangi akılla? herkesin cocuğu hava da takla atıyor ztn.. bnm oğlumda yuzüstünü sevmıyor ama bn onda brz zorluyorum gelişimi için cok önemli cnkü. hoş bizm alcıdanda kaynaklı gitmeye çalışıyor ona sinirleniyor. bastırmayın ama yuzüstüne koymaya çalısın hiç durmuyorda dizinizin üstünde koysanızda olurKizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?
senin kayınvalıdenle bnm kayınvalıdem oralı, bnde kaynana olunca öyke dicemBizimkinin de çenesi hep ıslak artık. Bende erken mi diye düşünüyordum, zamani demek ki.
Benim kızım da korkarak uyanıyor bazen, sıçrıyor. Kayinvalidem bu konuya gayet bilimsel bi açıklık getirdi. Uykusunda melekler annen öldü diyormuş, ondanmışGözünü açınca yaşıyorum annecim diyorum sjsjd
Tövbe ya rabbi. Bu kafalarla senaryo yazsalar oohooooBizimkinin de çenesi hep ıslak artık. Bende erken mi diye düşünüyordum, zamani demek ki.
Hangi şehirde canım bu doktorBenimki de basıyor kuzum tuttuğumda. Ama bebekten bebeğe degisir bence biraz daha gözlemle.
Kızlar benim bebegimde bobrek reflüsü var, bugun onu da sormak için duyulmuş bi çocuk profesörüne gittim. Kilosunu fazla buldu biraz, geceleri uyanmazsa kaldırma emzirmek için dedi. Ama benim bebegimin uykusu ağır geceleri. Ben uyandırmazsam sabaha kadar bile uyuyabilir, bırakayım mı gerçekten sabaha kadar bilemedim. Bebegim 73 günlük, kilosu 5700 çıktı.
Tabi daha kolay çıkarıyor ağızdan ve alttan ikisinden de doktorun verme amacı da gazdı kabızlık sıkıntısı hiç olmadı zatenO kadar gaz damlası kullandık hiç fayda etmedidaha beter kabız oldu kızım. Bunu ilk defa duyuyorum. Gazına etki etti mi canım? Kolay çıkarabildi mi bu şurup sayesinde? Eğer öyleyse yarın ben de alacağım, artık gece gündüz sadece ıkınıyor yavrum.
Benim dr prematüre doktor tavsiyesiyle kullanıyoruz nerdeyse yenidoğan döneminden beri nurse harways colexBirde kabizlik için ne önerirdiniz Premature bebek oldugu icin de bilemiyorum Colex surubu kullanabilirmiyim
Bize bebelac gold çok gaz yaptı kuşum nutrıcıa neocate kullandık o güzeldi doktor tavsiye etmiştiBu bizim 1 günlük ağız mendilimiiz. Değiştirilen 5-6 kıyafet ve zıbın ayrı. Kusmamız boyut değiştirdi zaten sanırım tükürüklenmeden kaynaklı. Mamayı verince önce bi mamayı kusuyor direk içtiği haliyle. Sonra aradan 10-15 dakika geçiyor tükürükle beraber çıkarıyor gibi kusuyor. Ben doğdu doğalı hipp organic combiotik kullanıyorum acaba mamayı mı değiştirsem. Hep aklımda onada cesaret edemiyorum doğdugundan beri midesi buna alıştı diğerleri dokunursa diye. Doktorlar bişey demiyor bebek reflüsü modundalar. Bir ara kilomuz toparladı gibiydi şu 1 haftadır gene durduk. Üşütüyor muyum diyorum ev sıcak ekimden beri 1.200-1.500 lira fatura ödedik. Ternometre hep 25-27 arasında. Canım sıkılıyor bu mevzuya. 1 kutu farklı mama alıp denesem mi. Happy kids te bebelac gold kullanıp memnun kalan var