Canım benn kilolu olduğunu düşünmüyorum geçen hafta bizim oğlan 83 günlükken aşısı vardı tabi boy kilo takibide kilosu 6600 çıktı ama bizim oğlanın boyuda biraz uzun 62.5 cm olmuşBenimki de basıyor kuzum tuttuğumda. Ama bebekten bebeğe degisir bence biraz daha gözlemle.
Kızlar benim bebegimde bobrek reflüsü var, bugun onu da sormak için duyulmuş bi çocuk profesörüne gittim. Kilosunu fazla buldu biraz, geceleri uyanmazsa kaldırma emzirmek için dedi. Ama benim bebegimin uykusu ağır geceleri. Ben uyandırmazsam sabaha kadar bile uyuyabilir, bırakayım mı gerçekten sabaha kadar bilemedim. Bebegim 73 günlük, kilosu 5700 çıktı.
canim ben combiotik i kisa sure sonra degistirdim cocugu efsane gazli yapti zaten gazi vardi , perisan olduk o iki gun .Bu bizim 1 günlük ağız mendilimiiz. Değiştirilen 5-6 kıyafet ve zıbın ayrı. Kusmamız boyut değiştirdi zaten sanırım tükürüklenmeden kaynaklı. Mamayı verince önce bi mamayı kusuyor direk içtiği haliyle. Sonra aradan 10-15 dakika geçiyor tükürükle beraber çıkarıyor gibi kusuyor. Ben doğdu doğalı hipp organic combiotik kullanıyorum acaba mamayı mı değiştirsem. Hep aklımda onada cesaret edemiyorum doğdugundan beri midesi buna alıştı diğerleri dokunursa diye. Doktorlar bişey demiyor bebek reflüsü modundalar. Bir ara kilomuz toparladı gibiydi şu 1 haftadır gene durduk. Üşütüyor muyum diyorum ev sıcak ekimden beri 1.200-1.500 lira fatura ödedik. Ternometre hep 25-27 arasında. Canım sıkılıyor bu mevzuya. 1 kutu farklı mama alıp denesem mi. Happy kids te bebelac gold kullanıp memnun kalan var
Aynen dogru diyorsun kucagimdayken geri gidip yuzume bakiyor tutuyor yani kafasini falan ama yuzustu dururken hic kaldirmiyor cabalamiyor bile. Kucaginda da ayni sey oluyorsa o zaman kucakta devam edebilirim sagol canim.kuzum her bebek yuz ustu yerde durmayi sevmez , benim kizda hic sevmiyor.
amac boynunu ve kafasini tutabilmesi. kucagimizdayken cok guzel tutuyor kafasini, yorulunca dusuyor tabi kafa
zaten sadece yerde degil kucaginda da ayni etkiyi aliyorsun , bana hemsirem de taburcu olurken dedi, 1-3 dk yerde deneyin baktin sevmiyor gogsunde istedigin kadar tut dedi .
Canim benimkiDe biraz tombik cikti 2. ay kontrolunde. Doktora sordum gece uyandirayim mi diye. Kilo alimi iyi sakin uyandirma uyusun dedi. Kilosunun fazla gelmesi problem mi dedim hani kilolu olmasi da iyi degil sonucta, zaten buyudukce boyle kilo almayacak hic sorun degil dedi.Benimki de basıyor kuzum tuttuğumda. Ama bebekten bebeğe degisir bence biraz daha gözlemle.
Kızlar benim bebegimde bobrek reflüsü var, bugun onu da sormak için duyulmuş bi çocuk profesörüne gittim. Kilosunu fazla buldu biraz, geceleri uyanmazsa kaldırma emzirmek için dedi. Ama benim bebegimin uykusu ağır geceleri. Ben uyandırmazsam sabaha kadar bile uyuyabilir, bırakayım mı gerçekten sabaha kadar bilemedim. Bebegim 73 günlük, kilosu 5700 çıktı.
Arkadas kucaginda da aynisi oluyor yazmis oyle yapicam kendim yatip kizimi ustume koyucam ayni mantik oluyormus zorlamaya gerek yok bebegi. Herkes manyak olmus kucaklatina aldilar aa bu basmiyor falan demeye basladilar ilk cocuk bir sey de bilmiyorum telaslaniyorum her soylenene.neden öyle bır denemeye girdilerki hangi akılla? herkesin cocuğu hava da takla atıyor ztn.. bnm oğlumda yuzüstünü sevmıyor ama bn onda brz zorluyorum gelişimi için cok önemli cnkü. hoş bizm alcıdanda kaynaklı gitmeye çalışıyor ona sinirleniyor. bastırmayın ama yuzüstüne koymaya çalısın hiç durmuyorda dizinizin üstünde koysanızda olur
İnternette kilosunun 150-200 çarpımı diyor canım. Biz emzirme eğitimi aldıgımızda danışmanda öyle hesaplıyordu. Mesela 5 kilo ya bebek 5x150=750 ben hala 3 saatte bir günde 8 kez besliyorum geceleride dahil 750/8=93 , 5x200= 1000 1000/8=125 , ortalama 110 ml mama şeklinde. Ben veriyorum 1-2 hafta sonra yetip yetmemesi belli ediyor zaten hemen 3 saat dolmadan 2. Saatte acıkıyorsa yada verdikten sonra hala aç gibi ağlıyorsa kşlosu aralıgında bir tık daha arttırıyorum. Doktoruna yada aile hekimine filan sorup tsm bilgi alabililirsin. Uzmanlarni anne sütüyle iri olan bebeği doğal labul ediyorlar ama mamayla iri olan bebeği doğal kabul etmiyotlar ve 4,5-5. Ayda ek gıdaya baslatıyorlar. O yüzden gözlemledikce bir anda aralıkları arasında 30 ml değilde 10-15 derken ilerliyorumKızlar bebeğim 3 aylık olacak birkaç gün sonra. Benim sütüm yok denecek kadar azdı sonrada kesildi o yüzden hep mama vermek zorunda kaldım. 3.5-4 saatte bir 120 cc mama veriyorum da az mı anlayamıyorum. Sadece mama veren anneler siz kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz ?
Araştırıyım kuzum sağolasıınBize bebelac gold çok gaz yaptı kuşum nutrıcıa neocate kullandık o güzeldi doktor tavsiye etmişti
Bize gaz sorunu yapmadı hiç bu zamana kadar acaba diyorum kusma mamadan mı diye. Deniycem bakalım reflü mamalarıda varmıs AR diye geçiyormus isimleri anti reflü. Onlara da doktorlara sorup baslamak istiyorum. Ben bi mama araştırıyım doktorada randevu alayım sorayım bakalım o ne diycek mama konusundacanim ben combiotik i kisa sure sonra degistirdim cocugu efsane gazli yapti zaten gazi vardi , perisan olduk o iki gun .
kucuk boy mamalar varsa al dene reflu icin iyi olanlari . ona gore karar verirsin.
Çok iyi cnm biz 4 ay bitti daha yeni öyle yiyoruzKızlar bebeğim 3 aylık olacak birkaç gün sonra. Benim sütüm yok denecek kadar azdı sonrada kesildi o yüzden hep mama vermek zorunda kaldım. 3.5-4 saatte bir 120 cc mama veriyorum da az mı anlayamıyorum. Sadece mama veren anneler siz kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz ?
ya dr lar mamalar farketmiyor , ortalama hepsi ayni diyorlar ama farkediyor gercekten. bir arastir kuzum senİnternette kilosunun 150-200 çarpımı diyor canım. Biz emzirme eğitimi aldıgımızda danışmanda öyle hesaplıyordu. Mesela 5 kilo ya bebek 5x150=750 ben hala 3 saatte bir günde 8 kez besliyorum geceleride dahil 750/8=93 , 5x200= 1000 1000/8=125 , ortalama 110 ml mama şeklinde. Ben veriyorum 1-2 hafta sonra yetip yetmemesi belli ediyor zaten hemen 3 saat dolmadan 2. Saatte acıkıyorsa yada verdikten sonra hala aç gibi ağlıyorsa kşlosu aralıgında bir tık daha arttırıyorum. Doktoruna yada aile hekimine filan sorup tsm bilgi alabililirsin. Uzmanlarni anne sütüyle iri olan bebeği doğal labul ediyorlar ama mamayla iri olan bebeği doğal kabul etmiyotlar ve 4,5-5. Ayda ek gıdaya baslatıyorlar. O yüzden gözlemledikce bir anda aralıkları arasında 30 ml değilde 10-15 derken ilerliyorum
Araştırıyım kuzum sağolasıın
Bize gaz sorunu yapmadı hiç bu zamana kadar acaba diyorum kusma mamadan mı diye. Deniycem bakalım reflü mamalarıda varmıs AR diye geçiyormus isimleri anti reflü. Onlara da doktorlara sorup baslamak istiyorum. Ben bi mama araştırıyım doktorada randevu alayım sorayım bakalım o ne diycek mama konusunda
ay vallahi benim kizi extra aci cektirdi hemen degistirdim ucuz mamayla , duzeldi 24 saat icinde. Ruhu fakir kiziminKızlar gaz için yazmışsınız biz hem hipp combiotic kullandık bize çok yaradı gazlı bebek hiç olmadı nurse harveys ve biogia damla hariç zaten gaz için bir şey vermiyor doktorlar kabızlık içinde zeytinyağ mamasına 1 çay kaşığı biz bi ara çok kabız olduk zeytinyağı ile yaptı ve bilirim poposunu zeytinyağ ile dürtüp yaptırmak zorunda kaldığımı
Konya'da kuzum, Zeynel GökmenHangi şehirde canım bu doktor
Sizinki de tombikmis maşallah:) Benimkinin boyunu 59.5 ölçtü, bir de benimki kız. Ay bilemedim ben de.Canım benn kilolu olduğunu düşünmüyorum geçen hafta bizim oğlan 83 günlükken aşısı vardı tabi boy kilo takibide kilosu 6600 çıktı ama bizim oğlanın boyuda biraz uzun 62.5 cm olmuş
Bu gece bi deniyim demistim ama aksamlari antibiyotik veriyorum ben, unutmuşum onu vermeyi biraz da burnu tıkalıydı yine kaldırdım. Artık yarına tekrar deniyim, bugün ben uyandırana kadar uyanmadı ama. Yani 6 saat geçmişti ben uyandırdıgımda.Canim benimkiDe biraz tombik cikti 2. ay kontrolunde. Doktora sordum gece uyandirayim mi diye. Kilo alimi iyi sakin uyandirma uyusun dedi. Kilosunun fazla gelmesi problem mi dedim hani kilolu olmasi da iyi degil sonucta, zaten buyudukce boyle kilo almayacak hic sorun degil dedi.
Ben uyandirmiyorum bebegimi gece kendiliginden uyaniyor seninki de uyanir merak etme.
Canım bizimkinin babası 193 cm oğlanda babasının izinden gidiyor uzun olduğu için de çok tombik durmuyor normal kiloda bir bebek gibiKonya'da kuzum, Zeynel Gökmen
Sizinki de tombikmis maşallah:) Benimkinin boyunu 59.5 ölçtü, bir de benimki kız. Ay bilemedim ben de.
Bu gece bi deniyim demistim ama aksamlari antibiyotik veriyorum ben, unutmuşum onu vermeyi biraz da burnu tıkalıydı yine kaldırdım. Artık yarına tekrar deniyim, bugün ben uyandırana kadar uyanmadı ama. Yani 6 saat geçmişti ben uyandırdıgımda.
Her doktor farklı söylüyor benim doktorumda 2. Ay kontrolüne gittiğimizde ben 2. Ay itibariyle kendi uyansın diye bekliyordum oda bazen 3 bazen 5 saati buluyordu. 6 aylık çocuklarda 5 saat olayını bekleriz 3 saatte bşr uyandır besle demişti. Hala biz 3 saatte bir uyanırız geceleriKonya'da kuzum, Zeynel Gökmen
Sizinki de tombikmis maşallah:) Benimkinin boyunu 59.5 ölçtü, bir de benimki kız. Ay bilemedim ben de.
Bu gece bi deniyim demistim ama aksamlari antibiyotik veriyorum ben, unutmuşum onu vermeyi biraz da burnu tıkalıydı yine kaldırdım. Artık yarına tekrar deniyim, bugün ben uyandırana kadar uyanmadı ama. Yani 6 saat geçmişti ben uyandırdıgımda.
Canım süt ve süt ürünlerini kestim ve düzelme varsa birdaha eklemiyosun uzun süre sütün ve bebeğin bağırskları temizleniyor sonra genelde ek gıda dönemine yaklaşımca yiyorsun deniyosun bişey varmı diye.canım benim de kızım sürekli tükürük çıkarıyor elini ağzından çekmiyor hatta emzik almadığı için nasıl uyuyacağıno bilemeyip çıldırıyor elini üstümü kıyafetimi emiyor keşke emzik alsaymış diyorum geceleri
Canım aslında süt süt ürünleri ve dana etini kes dedi. Ben deli gibi peynir yiyen bir insan olduğumdan bana herşeyi kes demiş gibi olduben bi kere kan gördükten sonra dünden beri bi daha hiç görmedim peki bu normal mi acaba… süt ürünlerinin çeşitlerini mi tek tek ekliyorsunuz iki hafta sonunda peki?
Canm bizimkide 5 dakika gibi sürede bitiriyor ama içinde 1 damla max 2 damla kalıyor.Nasıl desem 5 dk falan çalışıyor sonra duruyor bakıyorum su var ama azalmış
25-27 derece fazla ama kuzum ya max 23 öneriyor doktorlar. Üşütmüyordur da süte hassasiyet varsa o mama dokunabilir. Yapısı süte en yakın mamaymış o. Ben oğlumda hassasiyet olduğundan hipp den sonra içeriğini en beğendiğim evolvia mamaydı ve onu kullanmıştım. Kusmamız baya azalmıştı.Bu bizim 1 günlük ağız mendilimiiz. Değiştirilen 5-6 kıyafet ve zıbın ayrı. Kusmamız boyut değiştirdi zaten sanırım tükürüklenmeden kaynaklı. Mamayı verince önce bi mamayı kusuyor direk içtiği haliyle. Sonra aradan 10-15 dakika geçiyor tükürükle beraber çıkarıyor gibi kusuyor. Ben doğdu doğalı hipp organic combiotik kullanıyorum acaba mamayı mı değiştirsem. Hep aklımda onada cesaret edemiyorum doğdugundan beri midesi buna alıştı diğerleri dokunursa diye. Doktorlar bişey demiyor bebek reflüsü modundalar. Bir ara kilomuz toparladı gibiydi şu 1 haftadır gene durduk. Üşütüyor muyum diyorum ev sıcak ekimden beri 1.200-1.500 lira fatura ödedik. Ternometre hep 25-27 arasında. Canım sıkılıyor bu mevzuya. 1 kutu farklı mama alıp denesem mi. Happy kids te bebelac gold kullanıp memnun kalan var
Bir mama denemek istiyorum bende yorumlar okuyorum süreklii. Sizde de fikir alayım araştırayım bi diye sordum. Oğlunun kusması ne zamwn geçtiiCanım süt ve süt ürünlerini kestim ve düzelme varsa birdaha eklemiyosun uzun süre sütün ve bebeğin bağırskları temizleniyor sonra genelde ek gıda dönemine yaklaşımca yiyorsun deniyosun bişey varmı diye.
Canm bizimkide 5 dakika gibi sürede bitiriyor ama içinde 1 damla max 2 damla kalıyor.
25-27 derece fazla ama kuzum ya max 23 öneriyor doktorlar. Üşütmüyordur da süte hassasiyet varsa o mama dokunabilir. Yapısı süte en yakın mamaymış o. Ben oğlumda hassasiyet olduğundan hipp den sonra içeriğini en beğendiğim evolvia mamaydı ve onu kullanmıştım. Kusmamız baya azalmıştı.
Canım alerjik bebekti her emmeden sonra inanılmaz kusardı. Sonra 6. Ayda meme emmedi mamaya geçtik 4 ay alerji maması kullandık kusma azaldı sonra evolvia kullandık kusma yaşamadık kuzum.Bir mama denemek istiyorum bende yorumlar okuyorum süreklii. Sizde de fikir alayım araştırayım bi diye sordum. Oğlunun kusması ne zamwn geçtii
Bir an önce ek gıdaya geçmek istiyorum daha önce deneyimleyemedim tabi ilk bebek daha ama sanki geçipte şu mama olayınıda azaltıncs rutine bincek gibiCanım alerjik bebekti her emmeden sonra inanılmaz kusardı. Sonra 6. Ayda meme emmedi mamaya geçtik 4 ay alerji maması kullandık kusma azaldı sonra evolvia kullandık kusma yaşamadık kuzum.
Ben yakalandım maalesef ama 4 günde geçti çok şükürEmzirirken kovid veya influenza olan var mı kızlar?
Bizim doğdu doğalı kakası kötü kokuyor doktora götürdüm mide ve bağırsak enfeksiyonu olabilir artma olunca getir dedi artma olmadı bende bidaha götürmedimKizlar benim bebenin alttan gazi bayagi kötü kokuyor ya. Boyle olan var mi? Kaka da yapamadi bir süredir
Pırt yapınca çöp yedi sanıyoruz, ben böyle koku görmedimKizlar benim bebenin alttan gazi bayagi kötü kokuyor ya. Boyle olan var mi? Kaka da yapamadi bir süredir