- 5 Mayıs 2015
- 5.011
- 6.602
Anne sütü alıyor sadece ve yapmayınca çok inliyor ıkınıyor yapınca rahatlıyor o yüzden daha az yaparsa nasıl olur onu da bilemiyorum kullandığım colex şurup da sanırım yardımcı oluyor yapmasına ama genelde bu şekilde kaka yapan duymayınca bi tedirgin oluyorum çok dolu dolu olmasa da 6-7 kere oluyor
Gaz sancısı için daha yenidoğan dönemi vermişti dr doğal içerikli diye düzenli takip eden doktoru da bıraktırmadı gaz damlası olarak bix onu kullandık hep günde altı kereye kadar veriliyor bazı dönemlerde öyle kullanmıştım şimdi epey azalttıkumutlugunler10 kızlar colex şurubu neden kullanıyorsunuz? Eğer kaka yaptırıyor, gaz çıkarttırıyorsa dediğiniz gibi hemen alayım. Biliyorsunuz 10 gün kıvranıyor kaka yapamıyor, fitille yapıyoruz. Gaz çıkaramadığı için uyumuyor, ağlıyor. Neden verdiler size o şurubu?
O kadar gaz damlası kullandık hiç fayda etmediGaz sancısı için daha yenidoğan dönemi vermişti dr doğal içerikli diye düzenli takip eden doktoru da bıraktırmadı gaz damlası olarak bix onu kullandık hep günde altı kereye kadar veriliyor bazı dönemlerde öyle kullanmıştım şimdi epey azalttık
Ay yemin ederim ayni seylerİnanki benimkinin bu yaptıklarıda göstermeliktir net eminim bundan. Hele birde bi misafir geldiğinde görsen, mükemmel ilgili baba gibi davranıyor daha da deliriyorumaldıkların için abarttığını düşünüyor demişsin ya, kesin benim eşimde öyle düşünüyordur ama ben direk tavır yaptığım için bişey diyemiyordur bunada eminim. Bide hamilelik sürecimden doğuma kadar bir çöp almamıştı çocuğa herşeyi ben almıştım.
Cnm bizee prematüre doğduk bize sadece kabızlık için doktor mamaya zeytinyağ koydurdu doktorBirde kabizlik için ne önerirdiniz Premature bebek oldugu icin de bilemiyorum Colex surubu kullanabilirmiyim
Ay evet ya. Bide ikinci çocuk diye yalvaran o (3sene yalvardı) kızı olmasını deli gibi isteyen o rabbim verdi ne güzel ama dilini anlamadığı için sanırım zaten mık dese acıktı annesi diyor. Akşam geldi üstünü değiştirdi direk aldı kızı ben şokOgrenir insallah ne diyim. 3 yillik evliyim hala coraplari sepete atmayi ogrenemedi ama umutluyum egitilebilir
surekli soylemek gerekiyor farkindayim ben aman ona soyleyene kadar halledeyim kendim diyorum o yuzden boyle oluyor. Bakalim duzelicez insallah mezardan once.
Hayir isin kotusu kizim da hep ona guluyor sabahtan aksama kadar hanimefendiyi yika temizle yuru eglendir bir kere gulmuyor aksam babasi gelince gulmekten agzi kapanmiyor. Kiskaniyorum yalan degil
Heh o pesimde gezmesi beni de bitiriyor ya bi git bes dakikayi kendime ozel hissedeyim diyorum yok bak annesi annesi diye geliyo yanima. Gerci bazen otururken yanina birakiyorum onda da cocuk yokmus gibi davraniyor sadece telefonuyla oynuyor cocuk debeleniyor kendi kendine.
Hayir anlamiyorum ben erkek olsam karimin cektiklerini gordukce minnet etmekten ayaklarina kapanirdim herhalde bunlar hiic sanki her sey cok kolaymis gibi davraniyolar.
Suan farkettim biz de hic adini soylemiyoruz muhtemelen soylesem bakmaz yarin deniycem.
Canim biz bir arkadastan babybjorn almistik ustteki onun muadili zaten onu vermeseler bunu alacaktim arastirmistim cok iyi diyorlardi. Ben de babybjornden cok cok memnunum. O yuzden usttekini tavsiye edebilirim
Vallahi aklımı başıma getirdiniz ben ev iş arası mekik dokurken beslenme işini tamamen aksatıyorum hatta sütümün gelmediği gün öğle yemeği bile yememiştim. Allah razı olsun sizden kızlarKendi işinse 10 dakika ayır canım bak 2 güne yeniden Asaf paşayı nasıl anne sütüyle besliyorsun tekrar. Atıştırmalık işini unutma ama masana koy kuru incir badem ceviz vs bi kabın içine gördükce yersin
Çok teşekkür ederiz aman dikkat edin insanın yüreği hop ediveriyor anlıyorum sizi. Ben sırf o olaydan sonra d vitaminini sprey formda olanlardan aldımOoo geçmiş olsun evet insan çok korkuyor boğulma olayından bizim de bazen tazyikli süt olayı genzine kaçıyorçay kaşığıyla bi dene öyle güzel içiyorlar ki ben nerden öğrendi acaba diye düşünmüştüm doğuştan öğrenmişler gelmişler o kadar güzel içiyor ki d vit falan da öyle veriyorum
Tamam canım benim tavsiyelerini uygulayacağım inşallah. Hamileyken falan sigortalı çalışandım Asaf doğduğunda 1 aylıkken yeni açtım kendi ofisimi orada da yeni düzen oturtmaya çalış evde desen bebeğe zaman ayır beslenme işini çok aksattım. Hope da o konuda uyardı kafam dank etti. Robot gibi yaşıyorum son zamanlarda ziraay bende 4moms var arkadas verdi ama cok sevmedi. zar zor duuryor . bende boyle birsey bakayim herkes memnun
oo ofisin varsa super kuzum. kendine alarm kur , hergun ayni saatte sagim yaparsan en azindan 10 ar dk . sutun azalmaz. buzdolabinda vardir kesin , orada biriktir , aksam giderkrn gotur.
birde sut sagmak icin sutyenler var , elinle tutmanada gerek yok , onlardan al bir iki tane. calismaya da devam edebilirsin
Bende Kanada dayim canim burdada ayni durum ama biz biraz abartarak soyluyoruz herseyi ozaman bakiyorlar.
Burundan kusmak cok normal degil , yasayan arkadaslae daha iyi bilir tabi ama senide korkutmak istemem
umutlugunler10 kızlar colex şurubu neden kullanıyorsunuz? Eğer kaka yaptırıyor, gaz çıkarttırıyorsa dediğiniz gibi hemen alayım. Biliyorsunuz 10 gün kıvranıyor kaka yapamıyor, fitille yapıyoruz. Gaz çıkaramadığı için uyumuyor, ağlıyor. Neden verdiler size o şurubu?
Canım ben Asaf ı ilk doğduğunda gazdan uyutmamıştım sonra doktorun yolunu tuttuk 10 günlüktü henüz. Doktorumuz colex tamamen bitkisel ilaç değil memnun kalırsınız demişti. İnanırmısın çocuk onu içtiğinde çok afedersin gazman gibi oluyoduO kadar gaz damlası kullandık hiç fayda etmedidaha beter kabız oldu kızım. Bunu ilk defa duyuyorum. Gazına etki etti mi canım? Kolay çıkarabildi mi bu şurup sayesinde? Eğer öyleyse yarın ben de alacağım, artık gece gündüz sadece ıkınıyor yavrum.
ay zor kuzum tabi anlayabiliyorum.Vallahi aklımı başıma getirdiniz ben ev iş arası mekik dokurken beslenme işini tamamen aksatıyorum hatta sütümün gelmediği gün öğle yemeği bile yememiştim. Allah razı olsun sizden kızlar
Çok teşekkür ederiz aman dikkat edin insanın yüreği hop ediveriyor anlıyorum sizi. Ben sırf o olaydan sonra d vitaminini sprey formda olanlardan aldımama ihtiyaç duyarsam o şekilde vereyim dediğin gibi. Rabbim o kadar güzel yaratmış ki onları herşeyden haberleri var maşallah onlara
Tamam canım benim tavsiyelerini uygulayacağım inşallah. Hamileyken falan sigortalı çalışandım Asaf doğduğunda 1 aylıkken yeni açtım kendi ofisimi orada da yeni düzen oturtmaya çalış evde desen bebeğe zaman ayır beslenme işini çok aksattım. Hope da o konuda uyardı kafam dank etti. Robot gibi yaşıyorum son zamanlarda ziraçok sağolun ikinizde Allah razı olsun
Canım ben Asaf ı ilk doğduğunda gazdan uyutmamıştım sonra doktorun yolunu tuttuk 10 günlüktü henüz. Doktorumuz colex tamamen bitkisel ilaç değil memnun kalırsınız demişti. İnanırmısın çocuk onu içtiğinde çok afedersin gazman gibi oluyodukesinlikle öneririm şimdilerde bizim gaz problemimiz tamamen yok oldu. Asaf zaten kolik değildi arada oluyordu. Ama biogaiya falan çıldırmışTı çocuğu ağlayarak çığlık atarak gaz çıkarttığını bilirim. Colex hem fiyat olarak da makul ve bereketli 1 ay ömrü var biz bitirememiştik bile. Bi şans ver derim ben
Yok kuzum bizim gaz problememiz yok çok şükür. Kendiliğinden sürekli yapıyor. Bir ara bizde 3 gün filan yapamadıpımız çok oluyordu hatta o ara bana şey dediler hep 40lı zamanı gibi düşünme günde 1 yada 2 günde 1 düşecek diye dedikleridr olduu ta ki şu son 2 haftaya kadarCanım senin bebekte gaz problemi var mı? Gaz sancısıyla uyanma vs. Eğer yoksa bizim bu gaz belası kakayla doğru orantılı sanırım. Bugün 7. günü nihayet şimdi kakasını yaptı. 4 gündür zeytinyağı veriyorum.1 haftadır gazdan uyuyamayan çocuk kakayla beraber mışıl mışıl uyudu.
Aynı dert bizde de var bu aralar. Bizde 93 günlüğüz bugün, bebişlerin günleri yakın çok. Uyku gerilemesi mi bilmiyorum ama 3. Ay Sonu atağında olmaları gerek bu aralar ben ona yordum. Uyutup yatırdığımda kesintisiz 2 saat uyurdu ve çabuk dalardı uykuya. Şu son 3 gündür çok çektim, uykusuzluktan bayılacaktım artık ama dilimi ısırayım dün gece çok güzel uyudu atlattık biz galibaKizlar benim bebegim bugun 95 gunluk 1 haftadir uykumuz o kadar degistiki kucagimda uyuyor yatiriyorum 5 dakika sonra kollar bacaklar hareketleniyor uyanmiyor ama o an kaldirmazsam sonra uyanip aglamaya basliyor tekrar kucak pispislama yerine yatirinca yine ayni tum gece kucagimda bekliyorum nerdeyse sizin kesintisiz 45 dakika bile uykumuz olmuyor sizde de boyle bi durum oldu mu uyku gerilemesi boyle bisey mi acaba
Aminn çok teşekkür ederimay zor kuzum tabi anlayabiliyorum.
bol kazanclarin olsun insallah
Bizde bu kendim halledeyim ben gucluyum kafasi oldukca burnumuz seyden cikmaz.Vallahi cok uzuluyorum ben kendi kendime yetmeye calisiyorum her işe yettigimi goruncede cok memnun oluyorum gun sonu yataga uzaninca her yerim agrisada kendime guvenim geliyor mutlu oluyorum . Zaten bebegin butun bakimlarini ben yapmak zorundayim onada sadece sevmesi ilgilenmesi oyalamasi kaliyor oda cok kisa bi sure bebek kucuk oldugu icin e onu yapmayinca sevilmedigimizi hissediyorum haliyle
Ayynen oyle madalya taktiklari yok naz yapmak lazim her seye ayni anda yetisince biz yoruluyoruz. Hadi bakalim yolundan geliyorum ben de birakicam bu halleri. IdolsunBirinciden herkes memnun canım marka farketmeksizin. 2. Puset gbi geliyor bana ha puset ha o bence farkı yok
Bende öyleyim ya. Ben hamilelikte almadıgım kiloyu doğumdan sonra aldım 3-4 gündür sabah yada akşam eşim vardiyalı caılısıyır işi olmadıgı zaman bırakıyorum çocugu yürüyüşe çıkıyorum. Kendimi dinlenmiş hissediyorum resmen hemde zayıflamama yardımcı olur yürümek
B btlcnbrk valla kızlar hiç birimize altın madalya takmıyorlar kendimizi yıprattıgımızla kalıyor kocalarınız evde yokken olun seyit onbaşı edalarıyla onlar evdeyken azıcık çıt kırıldım olun. Bende öyleyim ama artık bıraktım o hallerimi. Resmen ben her şeyi yaptıkca her şey üzerime kalıyor bide üzerine yorgunluktan kendime vakit bile ayıramıyorum sen kendini saldın oluyor. Bende öyleyse madem o da yardım etsin bende kendime bakımımı yapabileyiim. Boşverin madalya takanımız yok biz zaten her zaman güçlüyüz bunu biliyıruz
Yok malinin hesabini da bilmez benimki onun hesabini da ben yapiyorum ayy fenalascam dusundukceeğitilmeeeez biz 10yıllık evliyiz ordan biliyorumal fırlat belki ozmn malına üzülür. bnce nasıl vakıt gecireceklerini bilmiyolar. ben mesala cocuk beşiğinde sakince durunca bile içime batıyor illa bişe yapmam gerekli gbi ya çıngırak sallıyorum, dans, şarkı ama baba hafif mızırdansn annesi meme istiyor yani diyorki gel şunu al ben rahat rahat telefona bakayım
canim zeytinyagiyla poposundan uyarabilirsin hafifce. Doktor bana oyle soylemisti yani.Birde kabizlik için ne önerirdiniz Premature bebek oldugu icin de bilemiyorum Colex surubu kullanabilirmiyim
Zaten kizlar bizim isimize yarayacak bir sey yapmiyorlar ki babalarini rahat ettirmeye calisiyorlar kucuk cadilarAy evet ya. Bide ikinci çocuk diye yalvaran o (3sene yalvardı) kızı olmasını deli gibi isteyen o rabbim verdi ne güzel ama dilini anlamadığı için sanırım zaten mık dese acıktı annesi diyor. Akşam geldi üstünü değiştirdi direk aldı kızı ben şoksanki burayı okuyor susmadı onda ben dayanamadım aldım saniyesinde sustu dedim kızı alttan cimciriyon heralde ağlasın diye
Benim 2 ayım öyle geçti, kendime düzenek yaptım salonda, her yerime yastık, ayağıma puf koydum. Başımın altına da yastık öyle uyudum çoğu gece. Yeni yeni bazen koyunca uyuyor gazı yoksa.Kizlar benim bebegim bugun 95 gunluk 1 haftadir uykumuz o kadar degistiki kucagimda uyuyor yatiriyorum 5 dakika sonra kollar bacaklar hareketleniyor uyanmiyor ama o an kaldirmazsam sonra uyanip aglamaya basliyor tekrar kucak pispislama yerine yatirinca yine ayni tum gece kucagimda bekliyorum nerdeyse sizin kesintisiz 45 dakika bile uykumuz olmuyor sizde de boyle bi durum oldu mu uyku gerilemesi boyle bisey mi acaba
Ayy benim oğlum anneci çok şükürBizde bu kendim halledeyim ben gucluyum kafasi oldukca burnumuz seyden cikmaz.
Ayynen oyle madalya taktiklari yok naz yapmak lazim her seye ayni anda yetisince biz yoruluyoruz. Hadi bakalim yolundan geliyorum ben de birakicam bu halleri. Idolsun
Yok malinin hesabini da bilmez benimki onun hesabini da ben yapiyorum ayy fenalascam dusundukce
Ben de bebek kenarda usluca durunca kendimi suclu hissediyorum sanki onun gelisimine yardimci olacak bir seyler yapmam gerekiyormus gibi.
canim zeytinyagiyla poposundan uyarabilirsin hafifce. Doktor bana oyle soylemisti yani.
Zaten kizlar bizim isimize yarayacak bir sey yapmiyorlar ki babalarini rahat ettirmeye calisiyorlar kucuk cadilar
Ay benim annem ya aynı aşırı damatcıı bana diyor gelipte git söyle damadına diyorum çocugu yanlıs tutuyorsa diyeKizlar benim de kendi öz annem tam bir damatci
gecen bana diyor “ Kizim , esin iyi bez baglayamiyor , cocugu cok skiyor , ona yaptirma”
Bende dedim “ dogrusunu gosteririz anne, neden yapmicakmis ? eskiden di o baba calisir anne evde bebek bakar. biz en basta konustuk anlastik , gereken herseyi yapicak “
sustu sonra annem .
Benim esim allah icin iyidir yardim etme konusunda sadece ogretmek ve gostermek lazim o kadar ama annem resmen kendi zamaninda ki gibi aman o yapmasin , calisti yoruldu zaten moduna giriyor bazen
Canım 4. Ay uyku gerilemesi olurmus. İnternete yaz bulursun bununla ilgili yazı artık 3. Ayın bitimiyle dış dünyy tamamen adapte oldukları için. Bence o uyumak istemiyor senin sıcağında mayısıyordur. Geceyide bilemem gündüz öyledirKizlar benim bebegim bugun 95 gunluk 1 haftadir uykumuz o kadar degistiki kucagimda uyuyor yatiriyorum 5 dakika sonra kollar bacaklar hareketleniyor uyanmiyor ama o an kaldirmazsam sonra uyanip aglamaya basliyor tekrar kucak pispislama yerine yatirinca yine ayni tum gece kucagimda bekliyorum nerdeyse sizin kesintisiz 45 dakika bile uykumuz olmuyor sizde de boyle bi durum oldu mu uyku gerilemesi boyle bisey mi acaba
2.5 aylıktan beri hep öyle 3 ay 4 günlük olduk şuan üstü falan hep sırılsıklam tükürükten elleri de ağzında şap şap emiyoKızlar biz 84 günlüğüz 3. Ayın dolmasına az kaldı ya bizim tükürük başladı. Ağzımınızn kenarında hep bi salya var. Bide kusmuk eksik olmayan kıyafetlerimizden tükürüj basladıBizimle yakın olupta yada önde olanlar yasadınız muı bu durumu