- 14 Nisan 2024
- 195
- 184
- 31
Kilosu haftasına göre normal bence, 3 hafta var her hafta ortalama 200 gram alsa 3 kiloya yakın olurAy ne bılıyım her gün de yıyorum nıye almamış kılo anlamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kilosu haftasına göre normal bence, 3 hafta var her hafta ortalama 200 gram alsa 3 kiloya yakın olurAy ne bılıyım her gün de yıyorum nıye almamış kılo anlamadım
Ben de aynı şekilde. Sırtım sanki kopacak gibi oluyor hemen uzanma isteği duyuyorum. Uzanınca da uyuyorumBana doktorum 32. haftada artık akşamları kasılmalar sancılar olacak, normal demişti. Hareket abartılı olmadığı sürece genel olarak iyi ama artık ben yemek yaparken, bir şey doğrarken falan sabit şekilde ayakta durduğumda zorlanıyorum.
Öğlen uykusu uyuyup biraz enerji toplayana kadar uyuşuk gibi oluyorum ben de, bunda gece uykusuzluğunun payı var tabii ki.Ben de aynı şekilde. Sırtım sanki kopacak gibi oluyor hemen uzanma isteği duyuyorum. Uzanınca da uyuyorum
Gece uykusuzluğu beni en çok zorlayan şey oldu hamilelikte. Dün gece 3.30da uyandım bir daha uyuyamadan işe gittim ve şuan uyursam yine gece uyanıcam. Çok kötü bir döngüye girdimÖğlen uykusu uyuyup biraz enerji toplayana kadar uyuşuk gibi oluyorum ben de, bunda gece uykusuzluğunun payı var tabii ki.
Bu hafta artık gündüzde fark etmiyor ama gece beni uykumdan uyandıran sancı ağrı hareket adını tam bilmediğim şeyler oluyor dün gece çok kasıldı bekledim sıklığını takip etmeye çalışıyorum ama anlamıyorum da yaniakşamları sancı direkt artıyormuş. neden olduğunu bilmiyorum ama bende de hafif sancılar akşam oluyor gerçekten. acaba biraz hareket iyi mi geliyor gün içinde?
bu kesi ve dikiş olayını eskiler çok fena anlatıyor ama bence değildi. zaten uyuşuk olduğun için hissetmiyorsun. doktorum bana kesi atmam senin vajina yapının bozulmaması için çok daha iyi demişti. diğer tüelü idrar kaçırma şekil bozukluğu vs oluyor sanırım.
iyileşme sürecinde ise ilk idrarda yanma oldu epey sonrakilerde gittikçe azaldı ve bi süre sonra tamamen geçti. her wc gittiğimde dezenfwkte ederim diye bi ilaç vermişti. çok çabuk iyileşti. dikişler de kendi kendine düştü
Kesinlikle katılıyorum. Korku senaryosu gibi birileri yok kesinin kötülüğünden bahsediyor. 4 kilo olunca kesim vardı. muhtemelen normale göre büyüktü de hiç zorluk yaşamadım. Kafama o kadar dikiş kötü kazınmış ki o zaman sürekli diken üstünde bekledim ama hiçbir zorluğunu yaşamadım.
Dün muayenem vardı doktoruma bunlardan bahsettim sordum çünkü beni de çok fazla bu soruluyor düşündürüyordu her seferinde 7 kat kesilmek daha kötü diyip motive ediyordum kendimi. Alttan tek kesik ne olacak diyordum. İdrar kaçırma kafamı çok karıştırdı çünkü gebelikte o kadar çok yaşadım ki ev, lavabo önü banyo kaç kere battı. Yani hep gebelikte olan gibi mi olacak diye merak ediyordum açıkcası, doktorum aynı senin cümleni kurdu whiterabbit sonuçta doğum bu sezeryanda da sıkıntı oluyor normalde de illa sıkıntılar olacak dedi. Beni öyle korkuttular ki düşündüm acaba rahim mi parçalanıyor içeriden mi parçalanma oluyor herşey geçti aklımdan konuştum doktorum dışarıdan kesik atılıyor dedi. Tabi illa idrar torbasında felan sarkma oluyor dedi.bence kesi tam bir nimet
benim şahsen en çekindiğim şey doğum sonrası idrar kaçırma problemi ve bölgede oluşacak diğer bozukluklar. hatta o kadar çekiniyordum ki, sezaryen daha mı iyi acaba diye düşünmüştüm bir noktada.
yani sonuçta doğum gibi inanılmaz bir şey yaşayacağız. tabii ki biraz rahatsızlık olacak doğum sırasında ve sonrasında. her şeyi dert etmemeliyiz ve bence psikolojik olarak çok iyi hazırlanmalıyız bu olaya.
ben mümkün olduğunda “illa böyle istiyorum “ diye de mesaj vermiyorum bedenime/beynime. her şey olabilir.
yeter ki bebeğimle sağsalim evimize gelelim
İzne ne zaman ayrılacaksın canım? Önceden uyuyamayinca kalkıp oturuyordum ama artık yatakta çok sıkılmazsam gözüm kapalı yatarak en azından vücudum dinlensin diyorumGece uykusuzluğu beni en çok zorlayan şey oldu hamilelikte. Dün gece 3.30da uyandım bir daha uyuyamadan işe gittim ve şuan uyursam yine gece uyanıcam. Çok kötü bir döngüye girdim
uykularım rezalet benim de ya. bi son 2 gündür falan fena uyumadım ama. artık bedenim halsizlikten bıktı sanırım.Öğlen uykusu uyuyup biraz enerji toplayana kadar uyuşuk gibi oluyorum ben de, bunda gece uykusuzluğunun payı var tabii ki.
Ben bir çeşit rahatsızlık hissi yaşadım ve doktoruma sordum, şu şekilde cevap vermiş: "bebek büyüdükçe hafif asağıya baskı olabilir bir önceki doğumdan kalan hasarlar göze görünur hale gelebilir" sonrasında muayeneye gittiğimde bakar diye düşünmüştüm ama bakmadı bile. "Sezaryen olsan da vajinal doğum da yapsan sonraki hamileliklerde bu tür sarkma vb. durumlar yasanabiliyor. Bebek agirlastikca oluyor, kötü de hissettiriyor biliyorum ama ne yapacaksın erken mi doğuracaksın?" dedi. Doğumdan 6 ay sonra tekrar kontrol ediyoruz, düşük şeker karbonhidrat, proteinden zengin beslenirsen daha iyi toparlanıyor, toparlanmazsa da sıkma canını yarım saatte mis gibi toparlıyoruz her yeri dedi.Dün muayenem vardı doktoruma bunlardan bahsettim sordum çünkü beni de çok fazla bu soruluyor düşündürüyordu her seferinde 7 kat kesilmek daha kötü diyip motive ediyordum kendimi. Alttan tek kesik ne olacak diyordum. İdrar kaçırma kafamı çok karıştırdı çünkü gebelikte o kadar çok yaşadım ki ev, lavabo önü banyo kaç kere battı. Yani hep gebelikte olan gibi mi olacak diye merak ediyordum açıkcası, doktorum aynı senin cümleni kurdu whiterabbit sonuçta doğum bu sezeryanda da sıkıntı oluyor normalde de illa sıkıntılar olacak dedi. Beni öyle korkuttular ki düşündüm acaba rahim mi parçalanıyor içeriden mi parçalanma oluyor herşey geçti aklımdan konuştum doktorum dışarıdan kesik atılıyor dedi. Tabi illa idrar torbasında felan sarkma oluyor dedi.
canım cahilliğime ver ama o “yarım saatte toparlıyoruz “ bir operasyon sanırım? adı nedir o operasyonun? ve biraz detay anlattı mı acaba?Ben bir çeşit rahatsızlık hissi yaşadım ve doktoruma sordum, şu şekilde cevap vermiş: "bebek büyüdükçe hafif asağıya baskı olabilir bir önceki doğumdan kalan hasarlar göze görünur hale gelebilir" sonrasında muayeneye gittiğimde bakar diye düşünmüştüm ama bakmadı bile. "Sezaryen olsan da vajinal doğum da yapsan sonraki hamileliklerde bu tür sarkma vb. durumlar yasanabiliyor. Bebek agirlastikca oluyor, kötü de hissettiriyor biliyorum ama ne yapacaksın erken mi doğuracaksın?" dedi. Doğumdan 6 ay sonra tekrar kontrol ediyoruz, düşük şeker karbonhidrat, proteinden zengin beslenirsen daha iyi toparlanıyor, toparlanmazsa da sıkma canını yarım saatte mis gibi toparlıyoruz her yeri dedi.
Doğrusu ilk anda çok canım sıkılmıştı, nedir ne değildir hala emin değilim ama doktorun dedikleri aklıma yattı, içim rahatladı. Birkaç hafta rahatsız hissettim ama sonra o his de geçti anlamadığım bir şekilde, halbuki bebek artık daha ağır. Her süreç bizim ve bebeklerimiz için sağlıkla ilerlesin, kesiler sarkmalar hepsi bir şekilde düzeltilir
Bebekten doğduktan sonra o ilk aşırı uykusuz dönem geçince 4 saat kesintisiz uyuduğunu ve ne kadar iyi hissettirdiğini fark ettiğin bir dönem geliyor. O kadar iyi geliyor kiuykularım rezalet benim de ya. bi son 2 gündür falan fena uyumadım ama. artık bedenim halsizlikten bıktı sanırım.
ama yine de şöyle kaliteli bi uyku çekeli çok uzun zaman oldu.
Zaten şuan her doktor 38lerde alıyor. Hiç canını sıkma bende de pıhtılaşma var. Erken alalım falan demedi özellikle. Ama zaten 38. haftada doğum yapacağım.Genetık test yaptırdım onda çıkmıştı iki geb heterizigot bir gen mutant çıkmıştı
Evet en son kontolumde baya almıştı sımdı almamış pıhtılaşma olduğu ıcın bebegı erken alalım rıske atmayalım dedı
Senin bu bahsettiğin gebelik dönemi di mi? Hamilelikte o kadar çok yaşadım ki bazen beş dakika da üç pijama çamaşır değiştirdiğim oldu ama takılmıyorum fazla doğumdan sonra geçer düşüncesi ile. İşin o kısmını düşünmedim hamilelik başlı başına zaten sarkıtma yapabilir torbaya, üç buçuk dört kilo var üzerinde neredeyse normal yani. Merak ettiğim doğumdan sonra kaçırma olacaksa da seviyesi nedir gebelik kadar kötü mü sık mı hiç mi düzelme olmayacak kafamı o karıştırıyor ama artık yapacak birşey yok uzun uzun düşündüm en sağlıklısı normal doğumBen bir çeşit rahatsızlık hissi yaşadım ve doktoruma sordum, şu şekilde cevap vermiş: "bebek büyüdükçe hafif asağıya baskı olabilir bir önceki doğumdan kalan hasarlar göze görünur hale gelebilir" sonrasında muayeneye gittiğimde bakar diye düşünmüştüm ama bakmadı bile. "Sezaryen olsan da vajinal doğum da yapsan sonraki hamileliklerde bu tür sarkma vb. durumlar yasanabiliyor. Bebek agirlastikca oluyor, kötü de hissettiriyor biliyorum ama ne yapacaksın erken mi doğuracaksın?" dedi. Doğumdan 6 ay sonra tekrar kontrol ediyoruz, düşük şeker karbonhidrat, proteinden zengin beslenirsen daha iyi toparlanıyor, toparlanmazsa da sıkma canını yarım saatte mis gibi toparlıyoruz her yeri dedi.
Doğrusu ilk anda çok canım sıkılmıştı, nedir ne değildir hala emin değilim ama doktorun dedikleri aklıma yattı, içim rahatladı. Birkaç hafta rahatsız hissettim ama sonra o his de geçti anlamadığım bir şekilde, halbuki bebek artık daha ağır. Her süreç bizim ve bebeklerimiz için sağlıkla ilerlesin, kesiler sarkmalar hepsi bir şekilde düzeltilir
Canım inan hiçbir detay vermedi, aynen böyle söyledi, ben de ikna oldum kadının dediği doğru çünkü, ne yapacaksın olmasın diye erken mi doğuracaksın diyor. Sarkani, bir şekilde olması gereken yerde olmayanı falan yerine yerleştiriyor şeklinde anladım. Evet bir çeşit ameliyat. Ki ben ameliyattan çok çekinen bir insanım ama ne yapayım yani? Her şey de bizim elimizde olmuyor nihayetinde. Bunlar yine mekanik sorunlar, büyük tıbbi durumlar değil. Doğumdan sonra biraz toparlanınca pelvik taban egzersizleri falan da yaparım diye düşündüm.canım cahilliğime ver ama o “yarım saatte toparlıyoruz “ bir operasyon sanırım? adı nedir o operasyonun? ve biraz detay anlattı mı acaba?
Ben de yine normal doğum istiyorum. Doktor zaten ikinci üçüncü gebeliklerde sezaryen olmuş olsaydın da yaşanabilirdi bunlar dedi.Senin bu bahsettiğin gebelik dönemi di mi? Hamilelikte o kadar çok yaşadım ki bazen beş dakika da üç pijama çamaşır değiştirdiğim oldu ama takılmıyorum fazla doğumdan sonra geçer düşüncesi ile. İşin o kısmını düşünmedim hamilelik başlı başına zaten sarkıtma yapabilir torbaya, üç buçuk dört kilo var üzerinde neredeyse normal yani. Merak ettiğim doğumdan sonra kaçırma olacaksa da seviyesi nedir gebelik kadar kötü mü sık mı hiç mi düzelme olmayacak kafamı o karıştırıyor ama artık yapacak birşey yok uzun uzun düşündüm en sağlıklısı normal doğum
Daha 3 hafta var, 10 aralıkta ayrılacağım şuan için. Ben de öyle yapıyorum valla uzanıyorum sürekli kalkmıyorum yerimden ama yani o kadar uykum olmuyor ki kalkıp iş yapsam yaparımİzne ne zaman ayrılacaksın canım? Önceden uyuyamayinca kalkıp oturuyordum ama artık yatakta çok sıkılmazsam gözüm kapalı yatarak en azından vücudum dinlensin diyorum
Buluştuk dediği saatten yarım saat gecikti prenses neymiş henüz uyanmamışSizin bu sabah buluşmanız yok muydu iyi haberlerinizi bekliyoruz
Bin kere maşallah, hangi birine sevineceğimi şaşırdımBuluştuk dediği saatten yarım saat gecikti prenses neymiş henüz uyanmamış
Emzirdim tekrar uzun uzun vakit geçirdik 2 saat kucağımdaydı. Yarın da görüş var babası da görecek nasipse . Doktoru da çıkış için bakarız yarın dedi sanırım bir aksilik olmazsa bu hafta çıkacak
Emzirmek beni çok yoruyor . Çıkınca kemiklerim bile sızlıyor . Çok acıkmış oluyorum . Hastanenin rahatsız ortamı da etkilidir elbet ama bugün çok enerjim gitti . Ama maşallah güzel emiyor