İnternette kilosunun 150-200 çarpımı diyor canım. Biz emzirme eğitimi aldıgımızda danışmanda öyle hesaplıyordu. Mesela 5 kilo ya bebek 5x150=750 ben hala 3 saatte bir günde 8 kez besliyorum geceleride dahil 750/8=93 , 5x200= 1000 1000/8=125 , ortalama 110 ml mama şeklinde. Ben veriyorum 1-2 hafta sonra yetip yetmemesi belli ediyor zaten hemen 3 saat dolmadan 2. Saatte acıkıyorsa yada verdikten sonra hala aç gibi ağlıyorsa kşlosu aralıgında bir tık daha arttırıyorum. Doktoruna yada aile hekimine filan sorup tsm bilgi alabililirsin. Uzmanlarni anne sütüyle iri olan bebeği doğal labul ediyorlar ama mamayla iri olan bebeği doğal kabul etmiyotlar ve 4,5-5. Ayda ek gıdaya baslatıyorlar. O yüzden gözlemledikce bir anda aralıkları arasında 30 ml değilde 10-15 derken ilerliyorum
Araştırıyım kuzum sağolasıın
Bize gaz sorunu yapmadı hiç bu zamana kadar acaba diyorum kusma mamadan mı diye. Deniycem bakalım reflü mamalarıda varmıs AR diye geçiyormus isimleri anti reflü. Onlara da doktorlara sorup baslamak istiyorum. Ben bi mama araştırıyım doktorada randevu alayım sorayım bakalım o ne diycek mama konusunda