2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Aynı dert bizde de var bu aralar. Bizde 93 günlüğüz bugün, bebişlerin günleri yakın çok. Uyku gerilemesi mi bilmiyorum ama 3. Ay Sonu atağında olmaları gerek bu aralar ben ona yordum. Uyutup yatırdığımda kesintisiz 2 saat uyurdu ve çabuk dalardı uykuya. Şu son 3 gündür çok çektim, uykusuzluktan bayılacaktım artık ama dilimi ısırayım dün gece çok güzel uyudu atlattık biz galiba
Insallah bizimkide oyle cabuk bir sekilde gecip gider

Benim 2 ayım öyle geçti, kendime düzenek yaptım salonda, her yerime yastık, ayağıma puf koydum. Başımın altına da yastık öyle uyudum çoğu gece. Yeni yeni bazen koyunca uyuyor gazı yoksa.
Ben gece oturamiyorumda canim oturdugumuda anliyor mikirdanmiya basliyor sadece ayakta durunca hafif yaylaninca durdu.bizimde once gazimiz coktu ama gaz varken aglardi kucaklardim gazi cikinca geri uyurdu en azindan 1 saat deliksiz uykusu olurdu simdi hic dalamiyor sanki uykuya acaba gaz mi var diye gaz damlasi verdim etkisi olmadi.nurse harveysin colex surubunu kullanmistik bizde once gaz icin eger boyle uyumamaya devam ederse tekrar alip gece bide onu verip bi deniycem.bu arada colex surubu bende tavsiye ederim mutlaka dene ben 4 saat arayla falan 3 er ml veriyordum emince hemen gazini cikartiyordu bizi de o surup raahatalatmisti gaz icin en etkili ilac o bence insallah sizede faydasi olurda kuzun da sende rahatlayip dinlenirsiniz artik

Canım 4. Ay uyku gerilemesi olurmus. İnternete yaz bulursun bununla ilgili yazı artık 3. Ayın bitimiyle dış dünyy tamamen adapte oldukları için. Bence o uyumak istemiyor senin sıcağında mayısıyordur. Geceyide bilemem gündüz öyledir
Evet canim okudum uyku gerilemesini bizimde tam 3.ay dolarken basladi insallah oyle birseydirde geldigi gibi gecer gider aliskanlik olmaz bu durum

Ben gece oturamiyorumda canim oturdugumuda anliyor mikirdanmiya basliyor sadece ayakta durunca hafif yaylaninca durdu.bizimde once gazimiz coktu ama gaz varken aglardi kucaklardim gazi cikinca geri uyurdu en azindan 1 saat deliksiz uykusu olurdu simdi hic dalamiyor sanki uykuya acaba gaz mi var diye gaz damlasi verdim etkisi olmadi.nurse harveysin colex surubunu kullanmistik bizde once gaz icin eger boyle uyumamaya devam ederse tekrar alip gece bide onu verip bi deniycem.bu arada colex surubu bende tavsiye ederim mutlaka dene ben 4 saat arayla falan 3 er ml veriyordum emince hemen gazini cikartiyordu bizi de o surup raahatalatmisti gaz icin en etkili ilac o bence insallah sizede faydasi olurda kuzun da sende rahatlayip dinlenirsiniz artik
Allah allah, belki atak zamanıdır canım, gazı olsa anlarsın o zaman, geçmişiniz varmış. İnşallah düzelir.
Ay buralarda mahvoldum gaz diye hiç duymadım bu şurubu. Bugün aldıracağım eşime. Gerçi bir yandan korkuyorum, herkese iyi gelen damlalar bizi kabız yaptı, çığlık attırdı. İnşallah ters tepmez, bebeğimin hali kalmadı 😞 ama denemek zorundayım

Kızlar biz 84 günlüğüz 3. Ayın dolmasına az kaldı ya bizim tükürük başladı. Ağzımınızn kenarında hep bi salya var. Bide kusmuk eksik olmayan kıyafetlerimizden tükürüj basladı😅Bizimle yakın olupta yada önde olanlar yasadınız muı bu durumu
Bizimde aynı 2.aya girdi gireli salya heryer 😂
Birde baloncuk çıkartıyor elinr bakıyor bakıyor sonra pat diye ağzına katıyor çok tatlı😍😂😂

Kızlar biz 84 günlüğüz 3. Ayın dolmasına az kaldı ya bizim tükürük başladı. Ağzımınızn kenarında hep bi salya var. Bide kusmuk eksik olmayan kıyafetlerimizden tükürüj basladı😅Bizimle yakın olupta yada önde olanlar yasadınız muı bu durumu
Canım bizde de var o durum zaten ikinci ay kontrole doktorumuz söylemişti üçüncü ay itibari ile ağza tükürük artar salya akar elini ağzına götürür emer bunlar normal diye söylemişti o yüzden hiç endişe etmedim sen de endişe etme

2.5 aylıktan beri hep öyle 3 ay 4 günlük olduk şuan üstü falan hep sırılsıklam tükürükten elleri de ağzında şap şap emiyo
Bizimki bir ara yapıyordu bıraktı onu emzik tutuyor ya ondan ihtiyc hissetmiyor sanırım😂
Evet canim okudum uyku gerilemesini bizimde tam 3.ay dolarken basladi insallah oyle birseydirde geldigi gibi gecer gider aliskanlik olmaz bu durum
Geçer kuzuum herkes diyor 4. Ay en sancılı aymıs o geçtikten sonra rahatmıs insallah
kızlar bzde yeni güncellemeler var, sizide cok tatlı şeyler bekliyor🥰
Spoil alalım 😂
Bizimde aynı 2.aya girdi gireli salya heryer 😂
Birde baloncuk çıkartıyor elinr bakıyor bakıyor sonra pat diye ağzına katıyor çok tatlı😍😂😂
Ay çok fena bunlar her geçen gün tatlılaşıyor. İlk hallerinin fotosuna bakıyorum tatlı geliyordu meğersem çirkinmiş o zaman 😂😂
Canım bizde de var o durum zaten ikinci ay kontrole doktorumuz söylemişti üçüncü ay itibari ile ağza tükürük artar salya akar elini ağzına götürür emer bunlar normal diye söylemişti o yüzden hiç endişe etmedim sen de endişe etme
Bu ayların güncellemesi o demekki 😍

Ayy benim oğlum anneci çok şükür 😍 kalabalık bi ortamda benden baskasına bakmaz 😂😍

Bende öyle bebe boş boş dursun strese giriyorum 😂😂

Ay benim annem ya aynı aşırı damatcıı bana diyor gelipte git söyle damadına diyorum çocugu yanlıs tutuyorsa diye 😅😂
Ya erkek cocugu iste anaci. Benim yegenim var 3 yasinda arada gelip yengemin saclarini oksuyor opuyor oyle hosuma gidiyor ki😍
kızlar bzde yeni güncellemeler var, sizide cok tatlı şeyler bekliyor🥰
Yaa neler bekliyor mesela anlatsanaa ☺️

eğitilmeeeez biz 10yıllık evliyiz ordan biliyorum🤣al fırlat belki ozmn malına üzülür. bnce nasıl vakıt gecireceklerini bilmiyolar. ben mesala cocuk beşiğinde sakince durunca bile içime batıyor illa bişe yapmam gerekli gbi ya çıngırak sallıyorum, dans, şarkı ama baba hafif mızırdansn annesi meme istiyor yani diyorki gel şunu al ben rahat rahat telefona bakayım

Tanıdık geldi 😂😂

Patates, pirinç, kabak, ıspanak, kuzu eti, domates, yeşil biber, tüm yeşillikler, zeytin, pekmez, ayva reçeli, elma, irmik. Patatesi bazen kızartıyorum bazen salatasını yapıyorum yada yufka alıp fırında böreğini yapıyorum. Domatesi çiğ hiç tüketmedim. Şehriye çorbası yada sebzeli makarna yaparsam kullanıyorum. Tatlı olarak yalnızca irmik helvası yapabiliyorum en zorlandığım kısım da bu. Migrostaki hindistan cevizi sütünü deneyeceğim. Kakada kan gormedigim sürece mukusu önemsemiyorum. Mesela domatesi ve kuzu etini üst üste kullanirsam hemen kaka sayısı artıyor. Ama kesmiyorum şuanlık. Alerji tıpkı parmak izi gibi kişiye özel. Bunların içinde bebeğinize dokunan birsey olabilir diyerek uyarımı da yapayım 😊

Canım benim de şu an böyle, ama ilave olarak tahin susam, buğday ürünleri ve kuruyemiş de yok bende. O yüzden şehriye, makarna, ceviz, badem de yok. Bir de ben kendim domatesi kestim.

kızlar bebeklerinizin moro refleksi uykusunda devam ediyor mu hala? benim kızım uykusunda hala sıçrıyor da. normal mi 3.ayda ?

Benimki 2 aylık ve var evet.

Bizde bu kendim halledeyim ben gucluyum kafasi oldukca burnumuz seyden cikmaz.

Ayynen oyle madalya taktiklari yok naz yapmak lazim her seye ayni anda yetisince biz yoruluyoruz. Hadi bakalim yolundan geliyorum ben de birakicam bu halleri. Idolsun😂

Yok malinin hesabini da bilmez benimki onun hesabini da ben yapiyorum ayy fenalascam dusundukce😂
Ben de bebek kenarda usluca durunca kendimi suclu hissediyorum sanki onun gelisimine yardimci olacak bir seyler yapmam gerekiyormus gibi.

canim zeytinyagiyla poposundan uyarabilirsin hafifce. Doktor bana oyle soylemisti yani.

Zaten kizlar bizim isimize yarayacak bir sey yapmiyorlar ki babalarini rahat ettirmeye calisiyorlar kucuk cadilar 😂
Tamam canim sagol

Kızlar iyi akşamlar aranızda nebülizatör kullanan varmı ben aldım bu sessiz olanlardan. İçine fizyolojik su koyup çalıştırıyorum ama maskeyi tutmuyor bende az uzaktan verdim fayda edermi birde suyu az kalınca çalışmıyor bizimki mi bozuk her zaman suyu çokmu olacak hava verisi falan güzel iyi üflüyor

Ben de bugün itibariyle diyete başlayacağım doktorum önce herşeyi kes sonra yavaş yavaş ekleyeceğiz deneyeceğiz dedi. Peki herşeyi kestikten sonra yavaş yavaş eklemeye kaç gün sonra başlamak mantıklı olur sizce var mı bir öneriniz?

Geçmiş olsun size de. Peki doktor yönlendirme yapmadi mi. Herşeyi kes derken ne yiyeceğinizi falan söyledi mi. Belki de süt ve süt ürünleri demiştir olabilir mi. Eleme yöntemiyle gidiyor çünkü doktorlar. Ekleme için en az 15 gün geçmesi gerek. Sütün temizlenmesi ve bağırsakların toparlanabilmesi için.

Canım benim de şu an böyle, ama ilave olarak tahin susam, buğday ürünleri ve kuruyemiş de yok bende. O yüzden şehriye, makarna, ceviz, badem de yok. Bir de ben kendim

Evet ben baştan beri susam kuruyemiş gibi yüksek riskli ürünleri tuketmedim. Buğday grubuna hassasiyeti varsa da kan görmediğim sürece devam ediyorum. Çünkü şu halde dahi doymuyorum ne yazık ki. Büyük kızımda sabrım vardi bunda o da yok . Geçen yaş pasta kokladım herkes uyuyunca 😅

Kizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?

Bizimkinin de çenesi hep ıslak artık. Bende erken mi diye düşünüyordum, zamani demek ki.

kızlar bebeklerinizin moro refleksi uykusunda devam ediyor mu hala? benim kızım uykusunda hala sıçrıyor da. normal mi 3.ayda ?
Benim kızım da korkarak uyanıyor bazen, sıçrıyor. Kayinvalidem bu konuya gayet bilimsel bi açıklık getirdi. Uykusunda melekler annen öldü diyormuş, ondanmış 😅 Gözünü açınca yaşıyorum annecim diyorum sjsjd

Geçmiş olsun size de. Peki doktor yönlendirme yapmadi mi. Herşeyi kes derken ne yiyeceğinizi falan söyledi mi. Belki de süt ve süt ürünleri demiştir olabilir mi. Eleme yöntemiyle gidiyor çünkü doktorlar. Ekleme için en az 15 gün geçmesi gerek. Sütün temizlenmesi ve bağırsakların toparlanabilmesi için.

Evet ben baştan beri susam kuruyemiş gibi yüksek riskli ürünleri tuketmedim. Buğday grubuna hassasiyeti varsa da kan görmediğim sürece devam ediyorum. Çünkü şu halde dahi doymuyorum ne yazık ki. Büyük kızımda sabrım vardi bunda o da yok . Geçen yaş pasta kokladım herkes uyuyunca 😅

Ya o doymama hissini biliyorum, his değil hatta gerçek, çok büyük bir sorun. Aynı şeyi yaşıyorum, koltukları kemiricem yakında. Glütensiz nohut unundan ekmek yaptım geçen gün, tadı leblebi tozu gibi bayıyor insanı, ama napalım en azından yemeğin suyuna banmalık, üzerine reçel sürmelik bi şey oldu benim için.

Kizlar sizin bebisler basiyor mu? Ben yine akraba terorune maruz kaldim da hepsinin bebesi 40 i cikinca basiyormus masallah. Bizimki 1 saniye basiyo sonra birakiyo kendini bi de yuzustu durmayi da hic sevmiyor korkuttular beni doktora goster diye acaba sizinkiler nasil?

Evet canım benim kızım da bıraksan yürüyecek sanki . Göbeğimden boynuma kadar falan çıkıyor 😅 Şuan ayak üzerinde durdurmak için de erken aslında severken saniyelik yere bastırıyorum.
Yüzüstü de günü gününü tutmuyor. Bazen 10 dakika debeleniyor bazen koyarken ağlıyor izin vermiyor. Doktora gösterecek birsey olduğunu düşünmüyorum korkma.

Kızlar iyi akşamlar aranızda nebülizatör kullanan varmı ben aldım bu sessiz olanlardan. İçine fizyolojik su koyup çalıştırıyorum ama maskeyi tutmuyor bende az uzaktan verdim fayda edermi birde suyu az kalınca çalışmıyor bizimki mi bozuk her zaman suyu çokmu olacak hava verisi falan güzel iyi üflüyor
Canım bizimki su bitince duruyor sende baya kalıyomu

X