- 4 Ocak 2022
- 687
- 1.158
- 33
Geçmiş olsun...Kızlar günaydın, hayırlı sabahlar. Düne kadar herşey süper gidiyordu. Dün dolmuşa bindim oda biraz hırpaladı ve akşam kanamam oldu biraz. Şimdi simsiyaha döndü birkaç damla ara ara geliyor. Bugün doktor randevum vardı doktor keseyi gördü ama düşük riskin var dedi Progestan diye bir hap verdi. Haftaya çarşamba ya da randevu verdi. Çok moralim bozuldu. Bana dua edin bebeğim ve ben sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatalım. Rabbim hepimize sağlık sıhhat versin inşallah
Bence o kadar beklemeyi belki bir takviyeye ihtiyacınız olacak ve doktor verecek?Merhaba herkese. bat 10 şubat. Cumartesi akşam gebelik testi yaptım pozitif çıktı. uygulamaya göre doğum tarihi 19 ekim. aralık ayında kimyasal geçirdiğim için kan testine 10 gün sonra gitmeyi düşünüyorum. beta hcg takibi beni çok yordu ve üzdü. Yaşım 30 ilk çocuğum olacak
Aralık ayında kimyasal geçirdim. Aynı senin gibi küçük değerler oldu hep beta hcg. Adetim 3 gün geçtikten sonra doktora gittim. beta hcg ilk 41,2 sonra 77,6, sonra 34 , sonra 21 ve en son 0 oldu. kanamam çok yoğun 10 gün sürdü. Parça parça düşük oldu bende. Pıhtı gibi değil bildiğiniz parça parça düşüğü yaşadım.Arkadaşlar bilgisi olan beni aydınlatabilirse çok sevinirim. Adet tarihim bir hafta gecikti. Gebelik istiyoruz ama 4 aydır olmuyor bu ayda olmadı sadece gecikti diye hiç test yapmadım. Ve bu ay ovulasyon testi falan kullanmadım hiç takmamistim artık bı soluklanalim demistim. Hiç belirtim yoktu göğüs hassasiyeti bel agrisi dışında onunda adetim gelcek sandım. Bu ay ilk defa test yapmadım. Her ay yapıp negatif görüyordum oysa evde bir sürü gebelik testim var. Ve bı haftalık gecikmeden sonra 24 ocakta hafif leke geldi. Adet başlangıcı gibi tamam dedim geliyo adetim. 25 ocakta adet gibi yoğun pihtili kanamam başladı 27 ocakta yoğun kanama bitti. Bu üç günlük yoğun kanama sürecinde çok ağrım oldu ama ben normal adet ağrısı olduğunu düşündüm. Aşırı bi kusma mide bulantısı oldu ben hayatımda böyle kusmamistim acile gittim gıda zehirlenmesi yaşıyorsun dediler. Serum taktılar ama eşimde aynı yemeği yemişti ona bir şey olmadi. Şu içsem bile kustum. Titriyordum. Ateşim vardı. doktor beta yapalım mı şüphen var mı dedi bende adet oldum gerek yok dedim salak kafam işte. Neyse yoğun kanama 27 ocakta bittikten sonra lekelenmeyle devam etti. Ve bugün de dahil hala lekelenme var. 28 ocakta şüphelenip evde test yaptım 3 tane hepsi pozitif çıktı. 29 ocakta hemen gidip beta verdim 33.5 çıktı. 31 Ocakta 35.4 çıktı. 2 Şubat'ta 22.1 e düşmüştü. Kimyasal dedi doktorlar. 25 ocakta düşüş devam ediyor mu diye tekrar beta verdim 29.9 a yükseldi. Yarın tekrar beta vereceğim. Ama günlerdir uyku uyumuyorum. Dış gebelik olmasından çok korkuyorum . Kaç farklı doktora gittim biri kimyasal dedi. Biri dış gebelik olabilir dedi. Hep iki gün sonra tekrar beta ver dediler. En sonuncusu 25-26 ocakta düşük yapmışsın büyük ihtimal değerin 2000 lerde 3000 lerdeymis. Adet gecikmesi yaşadığında beta verseydin böyle çıkabilirdi dedi. Şu an düşük devam ediyor dedi. Vajinal ultrason yaptı tertemiz hiç birşey yok sadece içerde adet gibi kan varmış. Kanama noktasi vs. Yok .Kese mese yok. Parça kalmamış. Peki düşük yaptiysam yada kimyasalsa neden değerim tekrar yükseldi. Hala lekelenmem devam ediyor neden sıfırlanmıyor beta. Bugün 25 ocaktan saysak 3 gün yoğun kanama+11 gün lekelenme var ( kahverengi,pembe,kırmızı,yoğun,az,pihtili yada sıvı her gün farklı oluyor ). Sağ tarafimda batma hissediyorum tam yumurtanın olduğu yerde. Ve sağ kasığımdaki sert sinirde tutulmuş gibi ağrıyor. Lekem hala devam ediyor son günlerde hep kırmızı yada pembe kahve değil. Bunları düşününce kesin dış gebelik diyorum ve çok korkuyorum sonrasındaki işlemlerden. Teşhis edilmesinde geç kalinirsa tüpümü kaybetmekten korkuyorum. Yapacakları iğne işe yaramazsa diye korkuyorum. Eğer yasamissaniz yada bilginiz varsa bana bilgi verir misiniz ? Kafayı yemek üzereyim.Biraz uzun yazdım tam anlaşılmıştır umarım. Buraya kadar okuyup vakit ayırdıysanız Allah razı olsun. Doktorlardan net cevap alamadım belki yaşayanlar vardır benzerini belki bu belirsizliğini bı çare bulurum ona göre hareket ederim. Doktorlara hiç güvenim kalmadı hepsi farklı konuşur mu aynı gün içinde. Bana dua edin
Sat neydi acaba ? bende 16 şubatta kese için gitmeyi düşünüyorum görünür mü emin olamadım15 şubata kese için randevu verdiler biraz önceAllah'ım çok güzel bir duygu
Çok geçmiş olsun bence vakit kaybetmeden başka doktora da görünün. Arkadaşımında tüpe tutunan bir dış gebeliği olmuştu bi türlü bulamadılar en son gittiği tecrübeli bir doktor bulup ameliyatını yapmıştı. Tüpe de bi zararı olmadı hatta. Başka doktora gidin mutlaka.Arkadaşlar bilgisi olan beni aydınlatabilirse çok sevinirim. Adet tarihim bir hafta gecikti. Gebelik istiyoruz ama 4 aydır olmuyor bu ayda olmadı sadece gecikti diye hiç test yapmadım. Ve bu ay ovulasyon testi falan kullanmadım hiç takmamistim artık bı soluklanalim demistim. Hiç belirtim yoktu göğüs hassasiyeti bel agrisi dışında onunda adetim gelcek sandım. Bu ay ilk defa test yapmadım. Her ay yapıp negatif görüyordum oysa evde bir sürü gebelik testim var. Ve bı haftalık gecikmeden sonra 24 ocakta hafif leke geldi. Adet başlangıcı gibi tamam dedim geliyo adetim. 25 ocakta adet gibi yoğun pihtili kanamam başladı 27 ocakta yoğun kanama bitti. Bu üç günlük yoğun kanama sürecinde çok ağrım oldu ama ben normal adet ağrısı olduğunu düşündüm. Aşırı bi kusma mide bulantısı oldu ben hayatımda böyle kusmamistim acile gittim gıda zehirlenmesi yaşıyorsun dediler. Serum taktılar ama eşimde aynı yemeği yemişti ona bir şey olmadi. Şu içsem bile kustum. Titriyordum. Ateşim vardı. doktor beta yapalım mı şüphen var mı dedi bende adet oldum gerek yok dedim salak kafam işte. Neyse yoğun kanama 27 ocakta bittikten sonra lekelenmeyle devam etti. Ve bugün de dahil hala lekelenme var. 28 ocakta şüphelenip evde test yaptım 3 tane hepsi pozitif çıktı. 29 ocakta hemen gidip beta verdim 33.5 çıktı. 31 Ocakta 35.4 çıktı. 2 Şubat'ta 22.1 e düşmüştü. Kimyasal dedi doktorlar. 25 ocakta düşüş devam ediyor mu diye tekrar beta verdim 29.9 a yükseldi. Yarın tekrar beta vereceğim. Ama günlerdir uyku uyumuyorum. Dış gebelik olmasından çok korkuyorum . Kaç farklı doktora gittim biri kimyasal dedi. Biri dış gebelik olabilir dedi. Hep iki gün sonra tekrar beta ver dediler. En sonuncusu 25-26 ocakta düşük yapmışsın büyük ihtimal değerin 2000 lerde 3000 lerdeymis. Adet gecikmesi yaşadığında beta verseydin böyle çıkabilirdi dedi. Şu an düşük devam ediyor dedi. Vajinal ultrason yaptı tertemiz hiç birşey yok sadece içerde adet gibi kan varmış. Kanama noktasi vs. Yok .Kese mese yok. Parça kalmamış. Peki düşük yaptiysam yada kimyasalsa neden değerim tekrar yükseldi. Hala lekelenmem devam ediyor neden sıfırlanmıyor beta. Bugün 25 ocaktan saysak 3 gün yoğun kanama+11 gün lekelenme var ( kahverengi,pembe,kırmızı,yoğun,az,pihtili yada sıvı her gün farklı oluyor ). Sağ tarafimda batma hissediyorum tam yumurtanın olduğu yerde. Ve sağ kasığımdaki sert sinirde tutulmuş gibi ağrıyor. Lekem hala devam ediyor son günlerde hep kırmızı yada pembe kahve değil. Bunları düşününce kesin dış gebelik diyorum ve çok korkuyorum sonrasındaki işlemlerden. Teşhis edilmesinde geç kalinirsa tüpümü kaybetmekten korkuyorum. Yapacakları iğne işe yaramazsa diye korkuyorum. Eğer yasamissaniz yada bilginiz varsa bana bilgi verir misiniz ? Kafayı yemek üzereyim.Biraz uzun yazdım tam anlaşılmıştır umarım. Buraya kadar okuyup vakit ayırdıysanız Allah razı olsun. Doktorlardan net cevap alamadım belki yaşayanlar vardır benzerini belki bu belirsizliğini bı çare bulurum ona göre hareket ederim. Doktorlara hiç güvenim kalmadı hepsi farklı konuşur mu aynı gün içinde. Bana dua edin
Çok geçmiş olsun yatıp dinlenirseniz bişey olmaz. Sadece tuvalete gitmek için kalkın olur mu? Ev işleri filan her şeyi boş verin. Bebiş daha önemliKızlar günaydın, hayırlı sabahlar. Düne kadar herşey süper gidiyordu. Dün dolmuşa bindim oda biraz hırpaladı ve akşam kanamam oldu biraz. Şimdi simsiyaha döndü birkaç damla ara ara geliyor. Bugün doktor randevum vardı doktor keseyi gördü ama düşük riskin var dedi Progestan diye bir hap verdi. Haftaya çarşamba ya da randevu verdi. Çok moralim bozuldu. Bana dua edin bebeğim ve ben sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatalım. Rabbim hepimize sağlık sıhhat versin inşallah
Merhabalar Anne Adayları,
Tüp bebek ile anne adayıyım. Eğer herşey yolunda gider ise Ekim 2022'de doğum olacak. Bundan dolayı bu süreci beraber yaşamak, deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi beraber aktaralım istedim.
inşallah topiğimiz hepimize uğurlu gelir, sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız.
Aşağıdaki bilgileri beni etiketleyerek tabloya eklememi sağlayabilirsiniz..
Sağlıklı sorunsuz bir süreç geçiririz umarım
HAMİLE ADI YAŞ BEKLENEN DOĞUM TARİHİ KAÇINCI ÇOCUK KESE GÖRME TARİHİ KALP ATIŞI DUYMA TARİHİ CİNSİYET İSİM ŞEHİR @Dilos6342 25 01.10.2022 1. @KIR PAPATYASII 02.10.2022 1. @Pamukportakal 27 03.10.2022 1. C cicek342 25 03.10.2022 1. umutlugunler10 30 04.10.2022 1. @Mahurbirbeste 33 06.10.2022 1. -Sunshine 28 06.10.2022 1. @Simge3421 29 07.10.22 1. @GozdeGozde45 30 09.10.2022 1. @Onesun 34 09.10.2022 1. @monurol 33 09.10.2022 2. @virgovirgo 32 10.10.2022 1 @ekim1903 34 10.10.2022 1. @Cansunil 10.10.2022 2. Papatyaa123 35 10.10.2022 1. @Birbasak 27 11.10.2022 1 @ra__ 28 12.10.2022 1.
Kimyasal geçirdikten sonra doktor bitince folik asite devam et demişti. Doktorun verdiği folik asiti 2 aydır kullanıyordum zaten başka bir şeye gerek olmadığını söylemişti. Tahlil yapılmıştı düşük değerim yoktu.Bence o kadar beklemeyi belki bir takviyeye ihtiyacınız olacak ve doktor verecek?
Bir an önce testinizi yaptırıp doktora görünün derim.
Son adet tarihi.Sat neydi acaba ? bende 16 şubatta kese için gitmeyi düşünüyorum görünür mü emin olamadım
Valla ben de güya titizdim şimdi gözüm bişey görmüyor.Çok geçmiş olsun yatıp dinlenirseniz bişey olmaz. Sadece tuvalete gitmek için kalkın olur mu? Ev işleri filan her şeyi boş verin. Bebiş daha önemli
Hayır sizin sat tarihinizi sordum aslındaSon adet tarihi.
Açıkçası bunu doktora sorsanız daha doğru olur.
Valla ben de güya titizdim şimdi gözüm bişey görmüyor.Bebek daha önemli dediğin gibi.
6 ocak, fakat benim tüp bebek tedavisi ile oldu.Hayır sizin sat tarihinizi sordum aslında
Anladım hayırlı olsun inşallah sizde keseyi görürsünüz.6 ocak, fakat benim tüp bebek tedavisi ile oldu.
Çok geçmiş olsun sakın korkma ,yat dinlen bebeğin sana tutunsun inşallahKızlar günaydın, hayırlı sabahlar. Düne kadar herşey süper gidiyordu. Dün dolmuşa bindim oda biraz hırpaladı ve akşam kanamam oldu biraz. Şimdi simsiyaha döndü birkaç damla ara ara geliyor. Bugün doktor randevum vardı doktor keseyi gördü ama düşük riskin var dedi Progestan diye bir hap verdi. Haftaya çarşamba ya da randevu verdi. Çok moralim bozuldu. Bana dua edin bebeğim ve ben sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatalım. Rabbim hepimize sağlık sıhhat versin inşallah
İzin alabilirsen çok iyi olur aslındamerhaba kızlar 6+0 haftalık hamileyim. Çalışıyorum ve sürekli hareket halinde bir iş tempom var. ama ben biraz yürüyüp fazla hareket edince kahverengi akıntım geliyor. doktorum zaten progestan verdi ama korkuyorum ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım.