Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Benim adamım başını yastığa koymadan uyuyan cinsten. Baktım horluyor. Seslendim. Bebek ağlıyor bana ver dedim. İlk duymadı. Sonra tekrar yüksek sesle bebek ağlıyor dedim.

Adam uykusunda gözler kapalı kısık sesle şöyle dedi.
“E kızım eee eee eee ee, pış pıııışş pııış!” :-)

Şimdi gülüyorum ama o zaman çabuk bana bebeği ver diye bi bağırdım :KK34:Uyandı. Eller ayaklar birbirine dolanmış kalktı bana verdi. Ben daha bebeği emzirirken oturduğu koltukta uyuyakaldı.

Dedim ben bununla mu uğraşıcam? :olamaz: Kendim kalkar koyarım. Öyle ağır çekim, 5-6 hamlede kaykılarak kalktım yataktan. Gece boyu defaetle yaptım bunu. Allahın merhametiyle dikişlere bi şey olmadı.:eek:

Ben şeyimin şeyini yiyip kasaba minnet etmeyen pis bi cinsim.😬 Siz benim gibi olmayın yavru kuşlar :anne:
Bu sefer benzer şeyler olmasın diye arkadaşım gelecek.
Normalde uyumazlar belki stresi uykuyla bastiriyorlar gibi geliyor bana. Benimki 2. Dogumda nasıl olsa yarına doğar diye odaya geçer geçmez yatmış. 1 saat sonra doğdu kizim çağırmışlar kıyafetleri ver diye afallamis napacagini şaşırmış. Malesef ben de sen gibiyim minnet olayı çok uzak. Zaten hemen sinir gelir bana öyle durumda 🙈🙊🙉

Bugun kontrolüm vardı 29+1 günüyle uyumlu dedi 1400gr olmuş 🥰🥰 ilk defa yüzünü gördük sonunda ve parmagini emerken yakaladık çok tatlıydı bugün ayrı bi heyecan yaşadım gözlerim dolu dolu 🥲🥰 renkli olanda da parmağını emiyor ama görüntüyu tamamlamamış cihaz sanırım
Oy minik burnunu yerim maşallah 🥰
Bana da çok güvenilir gelmiyor katlanır olanlar kalın plastik kullanmıştım ilk çocuğuma bunda da öyle yapıcam.
bende katlanmayandan aldım gitti valla bi tik daha attım eksik listesine 🤣 ne olacaksa olsun 🤣🤣
Ben katlanır aldım valla bakalım kardeşimde ondan kullanıyor 9 aylık oldu hala kullanıyor memnun🙂
ben de katlanacağını sanmıyorum ya hiç öyle kötü bi yorum okumadım ama yine de diğerinden aldım kuzucummm teşekkür ederim yorumun için 🌺

Kızlar benmi yanlis görüyorum idrarda protein kaçağı vs yok sanırım devamına yarın çıkacak bütün sonuçlar bunlar degildir

Eklentiler

• Screenshot_2025-04-29-00-30-45-177_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_2025-04-29-00-30-45-177_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 45
Ya benim iki tane hamiş pantolonum vardı ama artık göbüşümü çok sıkmaya başladı. İki pantolon daha aldım. Hamilelik sonuna kadar idare ederim diye düşünüyorum. Ama yine de nedense bi türlü giyecek hiç bir şeyim yok gibi hissediyorum. Hatta dün bebiş kıyafetleri bakıyordum avm de. Benimle beraber bakan bir kaç hamile daha vardı o kadar güzel giyinmişler ki resmen moralim bozuldu 🤣 reyondaki tüm hamile kıyafetlerini almak istedim ama zaten 2 buçuk ay anca giyebileceğim diye vazgeçtim 🤣 Öf kızlar bu duyguları tek ben mi yaşıyorum 🤣 giyecek hiç bi şeyim yok gibi
Bu aralar bende öyleyim genelde pantolon ile anlaşamıyorum beli lastikli giyiyorum ama o bile rahatsız ediyor oh be dediğim pantolonu bulamadım henüz 😁

Kızlarr isim konusunda karar verdiniz mi ☺️
Kızım olacak inşallah hala karar veremedik ya ne kadar zormuş isim koymak 🥲🥲
Eylül ismini istiyordum Eylül de doğmadığından saçma olur vs diye çevremden tepki aldım 🙃
Şimdi de Rüya ismini düşünüyoruz ama nasıl sizce? Hiç tanıdığı olan var mı karakter olarak nasıl olurlar 😅
Bir de Duru düşünüyoruz 🙂
Bizde Zeynep düşünüyorduk ama kararsızız
İpek, Sena var şu sıralar gündemimizde 😁

İsminiz çok şeker, sizde neyi eleştirdiler ki ❣️ biz Gökçe dedik KV.min aklında başka şeyler varmış götçe diye dalga geçerler bilmem ne başka düşünün dedi, eşim de senden başka da bunu diyen olmazdı dedi tersledi, biz sevdik başka dusunmeyecegiz sen de çok düşünme dedi bende kahvemi içtim bu tartışmalar esnasında :KK59:
Ayy ne güzel demiş 😆

Kızlar benmi yanlis görüyorum idrarda protein kaçağı vs yok sanırım devamına yarın çıkacak bütün sonuçlar bunlar degildir
Gözün aydın bacım.☺️ Protein yok. Yani güvenli sınırlar dahilinde kalmış miktarı. Litre başına 300 mg a kadar hamilelerde normal görülüyor. Seninki zaten 60 mg çıkmış.😊 Gebelik zehirlenmesi adına çıkacak en önemli tahlil buydu. Diğerleri destekleyici tahliller.

Ama bu teşhisi koymak için her zamana idrarda proteinin yüksek cıkması gerekmiyor. Tansiyon tek başına yüksekse de gebelik zehirlenmesi olabiliyor. O yüzden tansiyonlara daha dikkat edicez 💙

Eklentiler

• IMG_5408.webp
    IMG_5408.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 37
Rüyamda bir emziriyordum kızlar şakır şakır tutturucam diye uğraştım biraz ama gülücükler saçıyordu 😊 ilginç olan dogurmadim hastanede bı çekmeceden çıkarıp verdiler 🤦🏻‍♀️😂 ama o kokuyu hissettim resmen 😊
Doğum olayını kafada bitiren kadın :-)
O bölümü hızlıca geçmiş keyifli kısma gelmiş.

Merhaba kızlar, benim bir sorunum var uyku apnesi yaşıyorum, burnum geceleri tıkalı oluyor, serum fizyolojik ile yıkıyorum Burun bandı takıyorum, viks suruyorum ama uyumadan önce açılıyor uyurken yine tıkanıyor, uyurken nefessiz kaliyorum sıçrayarak ve bazen kabusla uyanıyorum, daha önce ultrasonda gördüğüm kadarı ile ben nefes almayınca bebeğin kalp atışı da azaliyordu, bu gece cok yoğun yaşadım, bir de kalbimin ve hafifde karnımın üzerine yatmisim kalp ağrısı ve kabus ile uyandım resmen, uyandigimdan beridir de hiç bebek hareketi hissetmiyorum, kahvaltı yaptım hala hissetmiyorum. Uyku apnesi yaşayan burnu tıkalı olan var mı cozum buldunuz mu acaba?

Merhaba kızlar, benim bir sorunum var uyku apnesi yaşıyorum, burnum geceleri tıkalı oluyor, serum fizyolojik ile yıkıyorum Burun bandı takıyorum, viks suruyorum ama uyumadan önce açılıyor uyurken yine tıkanıyor, uyurken nefessiz kaliyorum sıçrayarak ve bazen kabusla uyanıyorum, daha önce ultrasonda gördüğüm kadarı ile ben nefes almayınca bebeğin kalp atışı da azaliyordu, bu gece cok yoğun yaşadım, bir de kalbimin ve hafifde karnımın üzerine yatmisim kalp ağrısı ve kabus ile uyandım resmen, uyandigimdan beridir de hiç bebek hareketi hissetmiyorum, kahvaltı yaptım hala hissetmiyorum. Uyku apnesi yaşayan burnu tıkalı olan var mı cozum buldunuz mu acaba?
Benzer durumu ben de yaşıyorum birkaç aydır, nefes alamadığım kabuslardan uyanmak hiç hoş değil. Fakat ciddi sorunlara yol açabileceğini düşünmemiştim. Doktora da söylemiştim, o da bir uyarı yapmamıştı bebek ya da benim için. Normal olduğunu söylemişti. Bir ara KBB'ye gittiğimde de sormuştum, o da tuzlu su ile çalkalamayı ve odayı nemlendirmeyi önermişti sadece. Ciddi bir sorun yaşatabileceğini söylemedi yani doktorlar. Uyku Apnesi ileri seviyede kişiye zarar verebilen bir şey, teşhisi biraz daha ciddi olabilir diye düşünüyorum. Bizimki geçici tıkanıklık diye düşünmüştüm ama doktorunuza danışın isterseniz.

Bu arada kalorifer açmadığımızda daha rahat uyuyabildiğimi fark ettim, odanın nem oranı önemli galiba tıkanıklık olmaması için. Umarım sağsalim atlatırız bu süreçleri bebişlerle birlikte.

Hayır yok görünen değerler gayet temiz bir sorun mu vardı
Tansiyon yüksekliği problemim vardı canim
Gözün aydın bacım.☺️ Protein yok. Yani güvenli sınırlar dahilinde kalmış miktarı. Litre başına 300 mg a kadar hamilelerde normal görülüyor. Seninki zaten 60 mg çıkmış.😊 Gebelik zehirlenmesi adına çıkacak en önemli tahlil buydu. Diğerleri destekleyici tahliller.

Ama bu teşhisi koymak için her zamana idrarda proteinin yüksek cıkması gerekmiyor. Tansiyon tek başına yüksekse de gebelik zehirlenmesi olabiliyor. O yüzden tansiyonlara daha dikkat edicez 💙
Cok şükür protein kaçağı yok ya tansiyon aleti ni değiştireyim ben birde idrarda kanda bişey çıkmadıgindan tansiyonum da cikmiyo acaba psikolojik mi bilemedim 🤷

Benzer durumu ben de yaşıyorum birkaç aydır, nefes alamadığım kabuslardan uyanmak hiç hoş değil. Fakat ciddi sorunlara yol açabileceğini düşünmemiştim. Doktora da söylemiştim, o da bir uyarı yapmamıştı bebek ya da benim için. Normal olduğunu söylemişti. Bir ara KBB'ye gittiğimde de sormuştum, o da tuzlu su ile çalkalamayı ve odayı nemlendirmeyi önermişti sadece. Ciddi bir sorun yaşatabileceğini söylemedi yani doktorlar. Uyku Apnesi ileri seviyede kişiye zarar verebilen bir şey, teşhisi biraz daha ciddi olabilir diye düşünüyorum. Bizimki geçici tıkanıklık diye düşünmüştüm ama doktorunuza danışın isterseniz.

Bu arada kalorifer açmadığımızda daha rahat uyuyabildiğimi fark ettim, odanın nem oranı önemli galiba tıkanıklık olmaması için. Umarım sağsalim atlatırız bu süreçleri bebişlerle birlikte.
Evim kaloriferli değil, ben de iki aydır burun tikanikligi yaşıyorum, son bir aydır çok yoğunlaştı ama uyku kalitem azaldi, ultrasonda ve nts de benim tikandigim zamanlarda bebeğin kalp atışının dustugunu gordugum için tedirginim ben, hatta bir gün ultrasonda nefesimi tutmusum doktor o zaman açıklamıştı nefes al duzgunce diye, en son üç hafta önce gittim doktora açıkcasi söylemeyi unuttum cunku bu kadar yoğun ve sürekli olacağını düşünmemiştim geçer gider diye düşünmüştüm, geçmedi daha da yoğunlaştı, inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi

Evim kaloriferli değil, ben de iki aydır burun tikanikligi yaşıyorum, son bir aydır çok yoğunlaştı ama uyku kalitem azaldi, ultrasonda ve nts de benim tikandigim zamanlarda bebeğin kalp atışının dustugunu gordugum için tedirginim ben, hatta bir gün ultrasonda nefesimi tutmusum doktor o zaman açıklamıştı nefes al duzgunce diye, en son üç hafta önce gittim doktora açıkcasi söylemeyi unuttum cunku bu kadar yoğun ve sürekli olacağını düşünmemiştim geçer gider diye düşünmüştüm, geçmedi daha da yoğunlaştı, inşallah sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi
İnşallah normale döner ve dediğiniz gibi sağlıkla kucağımıza alırız ufaklıkları. Doktora danışın isterseniz yine de, ne olur ne olmaz.

Kan düşüklüğü nedeniyle damardan kan/demir vs verilen var mı aranızda? Ferifer kullandığım halde gittikçe düşüyor değerlerim, doktar başka bir demir ilacı yazdı ama bu deneyeceğim 4. ilaç falan olacak, yan etkileri fena oluyor. İçebildiğim sadece Ferifer olmuştu. Değişmeden önceki doktorum damardan veririz rahatlarsın o zaman demişti, sonra o hastaneden ayrıldı kaldı öyle, diğer doktor henüz önermedi. İyi bir şeyse ben sorup yaptırabilirim diye düşünüyorum. Sonraki kontrolümüz ileride bayağı, ayrıca gitmem gerekecek.

Kan düşüklüğü nedeniyle damardan kan/demir vs verilen var mı aranızda? Ferifer kullandığım halde gittikçe düşüyor değerlerim, doktar başka bir demir ilacı yazdı ama bu deneyeceğim 4. ilaç falan olacak, yan etkileri fena oluyor. İçebildiğim sadece Ferifer olmuştu. Değişmeden önceki doktorum damardan veririz rahatlarsın o zaman demişti, sonra o hastaneden ayrıldı kaldı öyle, diğer doktor henüz önermedi. İyi bir şeyse ben sorup yaptırabilirim diye düşünüyorum. Sonraki kontrolümüz ileride bayağı, ayrıca gitmem gerekecek.
Aynı saatlerde almaya dikkat ediyor musun, bı bardak limonlu suyla iç, c vit.le desteklemek lazım max. verim alabilmek için süt ürünleri ve kafeinle denk gelmesin diye sabaha karşı faaln kalkıp iç öyle yat kahvaltı saatine kadar da vakit geçmiş olur

İnşallah normale döner ve dediğiniz gibi sağlıkla kucağımıza alırız ufaklıkları. Doktora danışın isterseniz yine de, ne olur ne olmaz.
Evet soracağım doktora, yalnız bebek hareketlerini hala hissetmedigim için telaş yaptım biraz umarım uyuyordur.
Benim de kan değerim demir ilacı kullanmama rağmen düşmeye devam etti, doktor bana bir tek düzenli kullan dedi ilaci, artık yemeklerden bir saat önce aç karnına aliyorum öncesinde ve sonrasında bir saat kadar kalsiyum içeren hiç yiyecek yemiyorum icmiyorum, tekrar degerlerime baktiracagim suan ne durumda bilmiyorum, hiç demir ilacını damardan almadım ama bir arkadasimin (hamile değil) kan değeri o şekilde düzeldi. Gebeyken bir sorun yaratsa doktor onermezdi zaten. Yeni doktorun konuyu acmadiysa sen bir konuyu açıp konuş istersen.

Back
X