- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.915
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.141
bu hafta kimse yoktu bebişle tek kaldık ve farkında olmadan senin yazdığın tekniği uygulamışım ama biz şöyle ilerliyoruz . Uykusu çok sıktıysa kendi uykuya dalamıyor emziği ağzına veriyorum kucağımda sallıyıp yerine koyuyorum onun dışında beşiğine koyup emziği veriyorum kaşlarının üstüne ve arasına masaj yapıyorum parmağımla bir iki dakika içinde uykuya dalıyor . Bence sen de deneyebilirsin masaj işini ben çok faydasını gördüm
Ay maşşalah kendi kendine uyuyan bebeler de varmışBenim kız emzikle uyuyor … çok uykusu geldiyse emziği tuttuğunda böyle sesler çıkartıyor kendi kendine ninni söyler gibi kızgın bi bicimdekucagımaaldıgomda beş dk ya uyuyor. Onun dışında emziği verdiğim zaman beşiğinde kendisi uyuyor şuan için ama uykuya geçmesi çok zor oluyo çok üzülüyorum bazen terliyor o kdr efor harcıyor minnoşum
Az çekmedim ben , beyimiz gece uykusu hariç tüm uykularını kucağımda geçirdi , kucağımda baygın yatan çocuk yerine koyduğum an hiç uykusu yokmuş gibi açıyordu gözlerini sonra bir daha uyutmak için başa dönüyorduk , bence baktı ki böyle giderse bir anası kalmayacak düzelme kararı aldıAy maşşalah kendi kendine uyuyan bebeler de varmışne emzik ne masaj işe yaramıyor bizimki emzik almıyor da zaten masaj da denedim yokkkk
Benimki dogdugundan beri kendi kendine uyuyor. Doyurup altini tenizliyorum yatagina koyuyorum oyle uyuyor. Ne emzik ne ninni ne sallama hic birseyle ugrastirmiyor annesini akilli bidikAy maşşalah kendi kendine uyuyan bebeler de varmışne emzik ne masaj işe yaramıyor bizimki emzik almıyor da zaten masaj da denedim yokkkk
Mustela kullanıyorum benKızlar bebeğimin yüzü kuru kuru oluyo nemlendirici ne önerirsiniz
Bizimki 2 aydır böyle keşke artık bizimki de düzelse gece uykusuna yatırmam bazen 2saat sürüyorAz çekmedim ben , beyimiz gece uykusu hariç tüm uykularını kucağımda geçirdi , kucağımda baygın yatan çocuk yerine koyduğum an hiç uykusu yokmuş gibi açıyordu gözlerini sonra bir daha uyutmak için başa dönüyorduk , bence baktı ki böyle giderse bir anası kalmayacak düzelme kararı aldı
Kızlar şimdi size başarısız uyku eğitimi girişimimi anlatıcam, baktiysaniz biraz muhakkak okumuşsunuzdur bebeği beşiğine koyup ağladığında kucağınıza alıp susturup beşiğe tekrar yatırdığınız ve bunu uyuyana kadar yaptığınız bir yöntem var hani dedim bunu denicem Lena zaten haftaya 4 aylık oluyor tam zamanı. İlk yatırdım baya debelendi hemen ağlamadi ama eller ayaklar durmuyor tabi bir de yüzüstü yatıyor bizimki ve uyumadigi zamanlarda öyle durmayı sevmiyor yani işim daha da zor düz uyuyabilse keşke. Neyse ağlıyor kucağıma alıyorum yatırıyorum derken 10 kere yaptım baktım bu böyle olmayacak bari 1 dakika bekleyeyim ağladığında dedim yorulsun biraz uyur belki. Amanın o 1 dakika bile geçmedi nasıl 40 dakika ağlatarak uyku eğitimi veriyorlar şaştım kaldım birkaç kere de öyle al bırak yaptım tam 40 dakika uğraştım 14 kez kucağıma aldım sakinleştirmek için ama noldu tabiki uyumadı hatta iyice sinirlendi koyduğum an ağlamaya başladı. Yalnız sonrasında da şöyle bir şey oldu benimki genelde kucakta uyur veya çok hafif dizimde sallarim tüm vücudu yastıkta olup kafası sarsılmayacak şekilde ve uyutmam çok vakit alır, bu sefer 5 dakikada gözleri gitti çünkü deli gibi yoruldu. Sonuç olarak girişim başarısız ama güzel bir tummy time yapmış oldu ve sonrasında kendi uyuma şekliyle çok hızlı uykuya daldı. Uyutmak için değil ama spor olsun ve sonrasında kolay uyusun diye denemeye devam etme kararı aldım amaç değişmiş oldu
Off off bunlari duydukca ne guzel diyorum benim bebe hergun baska huy çıkarıyorBenimki dogdugundan beri kendi kendine uyuyor. Doyurup altini tenizliyorum yatagina koyuyorum oyle uyuyor. Ne emzik ne ninni ne sallama hic birseyle ugrastirmiyor annesini akilli bidik
İşte yanına gelince hiç sakinleşmiyor ki benimki hep çığlık çığlığa onu o şekilde bırakabilmem imkansız uyuyana kadar. Hem 20 dakika boyunca ağlamak artık beyne zarar veriyormuş çocuk çok stres yaptığı için ve aileye olan güveni azalıyor. Ağlasa da annesinin onu kucağına almayacağını bildiği için çaresizlikten uyumaya başlıyor. Bu bana pek eğitim gibi gelmiyor o yüzden. Onlara da yazık değil mi yaBenim oğlum henüz 3 aylık, 4. aya girince başlayacağım ben de uyku egitimine. Bu ara daha detaylı araştırıyordum güzel denk geldi sizin tecrübeniz. Açıkçası ben bir iki kez çok yorulduğum ve sabrımın sonuna geldiğim zamanlarda ağlatarak uyuttum. Üzücü bir yöntem gerçekten, yatağına koyup odadan çıkıp 1 dk sonra geri gelmeli. Tabi normalde kucağa da alınmıyor bebek sonrasinda ama ben kucakladım her seferinde. 3.dk'da çığlıklar arasında bayılarak uyudu. Normalde sling çok seviyor oğlum, ten teması bolca yaşıyoruz.
Ben galiba ilk yöntemle yani dokunmadan yanına geri dönmeli şekilde başlayacağım denemelerime. Eğer başarısız olursam kaldır-yatır deneriz biz de.
Buyudukce duzeni olur merak etme benimki tam 3aylik oldugu gun geceleri uyanmamaya basladi kendi kendine. Ve kimi bebek uykuyu daha cok seviyor kim daha az ona maalesef yapacak bisey yokOff off bunlari duydukca ne guzel diyorum benim bebe hergun baska huy çıkarıyoruyku duzeni hic yok nasıl alışck bklm
Bu konu çok tartışmalı aslında, uyku eğitim metotlarının özellikle bizim toplumumuzda çok acımasız olduğu düşünülüyor. Elbette bana da 20 dk çocuğu ağlatmak makul gelmiyor ama yanına geri döndüğümde sakinleşeceğini umuyorum. Henüz denemedim açıkçası ama ben çocuğu üzerim korkusundan çok ilerki zamanda ikimiz için de olumlu sonuçları bulunduğunu düşünerek motive olmaya çalışıyorum. Bakalım bir şekilde güzel bir yol bulacağız:)İşte yanına gelince hiç sakinleşmiyor ki benimki hep çığlık çığlığa onu o şekilde bırakabilmem imkansız uyuyana kadar. Hem 20 dakika boyunca ağlamak artık beyne zarar veriyormuş çocuk çok stres yaptığı için ve aileye olan güveni azalıyor. Ağlasa da annesinin onu kucağına almayacağını bildiği için çaresizlikten uyumaya başlıyor. Bu bana pek eğitim gibi gelmiyor o yüzden. Onlara da yazık değil mi ya
Tabi canım baktın biraz sakinleşiyor devam edilebilir o durumda insan sabreder ama benimki kıpkırmızı oluyor ağlamaktan hayattta susmaz kucağıma alana kadar. Kaldır yatır yöntemini denemeye devam edeceğim her gün yarım saat gibi bir süre belirledim yeterince yorulur bence bu şekilde. En azından sonrasında uykuya rahat geçti dün belki ilerledikçe kendisi de uyumaya veya beşiğinde daha sakin durmaya başlar göreceğiz bakalım. Herkes kendi bebişine göre bir şekilde düzen oluşturacak her çocuğun karakteri de farklı. Benim sevindigim nokta gece uykusuna alıştırdım artık çok şükür çünkü hep gündüz uyuyup bütün gece uyumazdi. Yavaş yavaş daha iyiye gideceğizBu konu çok tartışmalı aslında, uyku eğitim metotlarının özellikle bizim toplumumuzda çok acımasız olduğu düşünülüyor. Elbette bana da 20 dk çocuğu ağlatmak makul gelmiyor ama yanına geri döndüğümde sakinleşeceğini umuyorum. Henüz denemedim açıkçası ama ben çocuğu üzerim korkusundan çok ilerki zamanda ikimiz için de olumlu sonuçları bulunduğunu düşünerek motive olmaya çalışıyorum. Bakalım bir şekilde güzel bir yol bulacağız:)
Benim huysuz sevmeyenlerden kesin araba ile saatlerce dolastiriyrz arabada uyur eve girdigimiz an gözleri zink acilirBuyudukce duzeni olur merak etme benimki tam 3aylik oldugu gun geceleri uyanmamaya basladi kendi kendine. Ve kimi bebek uykuyu daha cok seviyor kim daha az ona maalesef yapacak bisey yok
Benim pul pul oluyordu alnı. La roche posey kullanıyorum iyi geldi.Kızlar bebeğimin yüzü kuru kuru oluyo nemlendirici ne önerirsiniz
Sonuçta doktor görüyor bir sorun olsa söylerdi sanırım. Benim kızımın da bu perşembe 3. Ay kontrolü var. 2. Ayda kilosu 4.770 ti.Arkadaslar benim oglum 3 aylik ve 5225 kilo bana zayif geliyor doktor mama önermiyo dogdugundan beri 2 kilo aldi 3 ayda
Mustela losyon güzel bir ürün
Ben vücut losyonunu kullanıyorum. Yüz kremi de var ama kızımın doktoru nedense yüzüne onu önermedi. La Roche posey kullanıyorum yüzüne. Mustela bitince tamamen buna geçeceğim.Maalesef o iyi gelmedi aksine daha çok kuruttu
6 ayda doğum kilosunun 2 katı, 1 yaşta doğum kilosunun 3 katı olması beklenir minimum. Sıkma canını o yüzdenArkadaslar benim oglum 3 aylik ve 5225 kilo bana zayif geliyor doktor mama önermiyo dogdugundan beri 2 kilo aldi 3 ayda
Nazar loadingBenimki dogdugundan beri kendi kendine uyuyor. Doyurup altini tenizliyorum yatagina koyuyorum oyle uyuyor. Ne emzik ne ninni ne sallama hic birseyle ugrastirmiyor annesini akilli bidik
Bu esler yokmu bilip bilmeden yapiyorlar herseyiNazar loadingmaşallah maşallah. Benim ordinaryus eşim kucakta yürüyerek uyutmaya alıştırdı bide eğer çok ağlıyosa hızlı hızlı yürüyo koridorda. Eşim yokken koridorda depar atıyorum resmen ne bel kalıyor ne kol nasıl alıştırcam ya kendi kendine uyumasına bide beşikte yatınca da sallıyoruz hiç istemedim sallamayı ama eşim ona da alıştırdı sağolsun