Kızlar şimdi size başarısız uyku eğitimi girişimimi anlatıcam, baktiysaniz biraz muhakkak okumuşsunuzdur bebeği beşiğine koyup ağladığında kucağınıza alıp susturup beşiğe tekrar yatırdığınız ve bunu uyuyana kadar yaptığınız bir yöntem var hani dedim bunu denicem Lena zaten haftaya 4 aylık oluyor tam zamanı. İlk yatırdım baya debelendi hemen ağlamadi ama eller ayaklar durmuyor tabi bir de yüzüstü yatıyor bizimki ve uyumadigi zamanlarda öyle durmayı sevmiyor yani işim daha da zor düz uyuyabilse keşke. Neyse ağlıyor kucağıma alıyorum yatırıyorum derken 10 kere yaptım baktım bu böyle olmayacak bari 1 dakika bekleyeyim ağladığında dedim yorulsun biraz uyur belki. Amanın o 1 dakika bile geçmedi nasıl 40 dakika ağlatarak uyku eğitimi veriyorlar şaştım kaldım birkaç kere de öyle al bırak yaptım tam 40 dakika uğraştım 14 kez kucağıma aldım sakinleştirmek için ama noldu tabiki uyumadı hatta iyice sinirlendi koyduğum an ağlamaya başladı. Yalnız sonrasında da şöyle bir şey oldu benimki genelde kucakta uyur veya çok hafif dizimde sallarim tüm vücudu yastıkta olup kafası sarsılmayacak şekilde ve uyutmam çok vakit alır, bu sefer 5 dakikada gözleri gitti çünkü deli gibi yoruldu. Sonuç olarak girişim başarısız ama güzel bir tummy time yapmış oldu ve sonrasında kendi uyuma şekliyle çok hızlı uykuya daldı. Uyutmak için değil ama spor olsun ve sonrasında kolay uyusun diye denemeye devam etme kararı aldım amaç değişmiş oldu