- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.915
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.121
Ben hiç yapmadım yapmam daKızlar kundakla ilgili olarak benim bir yakınımın 5 aylık bebeği çok sıkı kundak yapılmış sonra sabaha karşı bir anda ateşi çıkmış 2 saat içinde havale geçirmiş ve vefat etmiş bebek. Doktor demiş ki kundak yapmasaydin hareket ederek ateşini vücuda dağıtabilirdi. Çocuğu iyice sıcak basmış sıkıca sarılı olduğu için ben çok korkuyorum kundak işinden Allah korusun eller mutlaka serbest olmalı bence. Asla kundak yapma dedi bana tabi kaç sene önce olmuş bu olay o zamanlar hep kundak yapılırdı
Kuzum gazdır o tam cikaramiyordur 3 ay dolunca geçiyor çok şükürSağolun.
Önceleri yetmiyordu verdim şimdi de çaresizlikten acaba aç mı diye veriyorum. Zaten yoksa içmiyor öylece kalıyor. Gazını her beslenme snrasi genelde çıkarıyor alttan da çok yapıyor ama bilemedim aşırı huzursuz hep ağlıyor
Ben de hiç yapmadim bir ara yarım kundak almayı düşündüm ama sonra bunu duyunca korktumBen hiç yapmadım yapmam da
Daha önceki muayenelerinde kalbinde bişey çıkmış mıydı dinlemeyle falan bakıyorlar ya geneldebasınçlı oksijen ile .ama kalbıne bakılması gerek dediler kaynagı oradan olabılır diye kalpte doku katlantısı ve delik cıktı gecmiş olsun
Cevabınız için teşekkür ederim, sorunsuz atlatmanıza çok sevindimBenim daha önce rahim enfeksiyonu öyküm olduğu için doktorum ciddiye aldı, doğuma kadar antibiyotik kullandım. Siz doktorunuza danışın + crp testi isteyebilir. Sizin için çok önemli olmayabilir
Keşke bende de iki tane olsa tekerleti rahat çukıyo allahtan dışarı çıkıp gelince tekerlekleri çamaşır suyu ile yıkıyorumBende öyle yapıyorum.oğlumda 2 bebek arabası vardı biri ev için biri sokak için.onlar duruyordu şimdi aynı şekilde kullanıyorum.büyük rahatlık
Canım sağlığı yerindeyse kiloya takılma lütfen. İlk kızımda simdiki kızımda hep alt sınırda gitti. Büyük kızım 5.5 yaşında maşallahArkadaslar benim oglum 3 aylik ve 5225 kilo bana zayif geliyor doktor mama önermiyo dogdugundan beri 2 kilo aldi 3 ayda
Mustela losyon güzel bir ürünKızlar bebeğimin yüzü kuru kuru oluyo nemlendirici ne önerirsiniz
Maalesef o iyi gelmedi aksine daha çok kuruttuMustela losyon güzel bir ürün
Canım benim kızımda 5kilo. Pazartesi doktora gideceğiz ne diyecek bilmiyorum ama ilk başta ben de çok takmıştım çok az kilo aldı diye. Ailem bebeğin çok hareketli sağlıklı ve mutlu olduğu konusunda beni ikna ettiler. Gerçekten de öyle. Zaten 5 kilo da sınırın altında değilArkadaslar benim oglum 3 aylik ve 5225 kilo bana zayif geliyor doktor mama önermiyo dogdugundan beri 2 kilo aldi 3 ayda
Az değil kilo alımı canım hele mama verecek kadar hiç değil bence. Normal sınırlarda kilo olduğu ve bebekte bir rahatsizlik olmadığı sürece kiloya takılmamak lazimArkadaslar benim oglum 3 aylik ve 5225 kilo bana zayif geliyor doktor mama önermiyo dogdugundan beri 2 kilo aldi 3 ayda
Kızlar şimdi size başarısız uyku eğitimi girişimimi anlatıcam, baktiysaniz biraz muhakkak okumuşsunuzdur bebeği beşiğine koyup ağladığında kucağınıza alıp susturup beşiğe tekrar yatırdığınız ve bunu uyuyana kadar yaptığınız bir yöntem var hani dedim bunu denicem Lena zaten haftaya 4 aylık oluyor tam zamanı. İlk yatırdım baya debelendi hemen ağlamadi ama eller ayaklar durmuyor tabi bir de yüzüstü yatıyor bizimki ve uyumadigi zamanlarda öyle durmayı sevmiyor yani işim daha da zor düz uyuyabilse keşke. Neyse ağlıyor kucağıma alıyorum yatırıyorum derken 10 kere yaptım baktım bu böyle olmayacak bari 1 dakika bekleyeyim ağladığında dedim yorulsun biraz uyur belki. Amanın o 1 dakika bile geçmedi nasıl 40 dakika ağlatarak uyku eğitimi veriyorlar şaştım kaldım birkaç kere de öyle al bırak yaptım tam 40 dakika uğraştım 14 kez kucağıma aldım sakinleştirmek için ama noldu tabiki uyumadı hatta iyice sinirlendi koyduğum an ağlamaya başladı. Yalnız sonrasında da şöyle bir şey oldu benimki genelde kucakta uyur veya çok hafif dizimde sallarim tüm vücudu yastıkta olup kafası sarsılmayacak şekilde ve uyutmam çok vakit alır, bu sefer 5 dakikada gözleri gitti çünkü deli gibi yoruldu. Sonuç olarak girişim başarısız ama güzel bir tummy time yapmış oldu ve sonrasında kendi uyuma şekliyle çok hızlı uykuya daldı. Uyutmak için değil ama spor olsun ve sonrasında kolay uyusun diye denemeye devam etme kararı aldım amaç değişmiş oldu
Bize doktorun bepanthol sensiderm verdi çok memnu. KaldıkKızlar bebeğimin yüzü kuru kuru oluyo nemlendirici ne önerirsiniz
Benim kız emzikle uyuyor … çok uykusu geldiyse emziği tuttuğunda böyle sesler çıkartıyor kendi kendine ninni söyler gibi kızgın bi bicimdeKızlar şimdi size başarısız uyku eğitimi girişimimi anlatıcam, baktiysaniz biraz muhakkak okumuşsunuzdur bebeği beşiğine koyup ağladığında kucağınıza alıp susturup beşiğe tekrar yatırdığınız ve bunu uyuyana kadar yaptığınız bir yöntem var hani dedim bunu denicem Lena zaten haftaya 4 aylık oluyor tam zamanı. İlk yatırdım baya debelendi hemen ağlamadi ama eller ayaklar durmuyor tabi bir de yüzüstü yatıyor bizimki ve uyumadigi zamanlarda öyle durmayı sevmiyor yani işim daha da zor düz uyuyabilse keşke. Neyse ağlıyor kucağıma alıyorum yatırıyorum derken 10 kere yaptım baktım bu böyle olmayacak bari 1 dakika bekleyeyim ağladığında dedim yorulsun biraz uyur belki. Amanın o 1 dakika bile geçmedi nasıl 40 dakika ağlatarak uyku eğitimi veriyorlar şaştım kaldım birkaç kere de öyle al bırak yaptım tam 40 dakika uğraştım 14 kez kucağıma aldım sakinleştirmek için ama noldu tabiki uyumadı hatta iyice sinirlendi koyduğum an ağlamaya başladı. Yalnız sonrasında da şöyle bir şey oldu benimki genelde kucakta uyur veya çok hafif dizimde sallarim tüm vücudu yastıkta olup kafası sarsılmayacak şekilde ve uyutmam çok vakit alır, bu sefer 5 dakikada gözleri gitti çünkü deli gibi yoruldu. Sonuç olarak girişim başarısız ama güzel bir tummy time yapmış oldu ve sonrasında kendi uyuma şekliyle çok hızlı uykuya daldı. Uyutmak için değil ama spor olsun ve sonrasında kolay uyusun diye denemeye devam etme kararı aldım amaç değişmiş oldu
Bi bakayım çok sağolunBize doktorun bepanthol sensiderm verdi çok memnu. Kaldık
Ben bunu kullanıyorum kuzum doktor tavsiye etmişti ilk doğduğundaKızlar bebeğimin yüzü kuru kuru oluyo nemlendirici ne önerirsiniz
Merhaba ben de konak değil saç derisi kurudu kepek vs gibi demiştim ama doktor zaten konak da bu dedi. Mustelanın yağlı pullanmalara karşı krem diye bi kremi var onu aldım bir de dermoskin şampuan. Bir günde geçti. Silikon tarak da aldım eczaneden.benimkinin hiç saçı dökülmedi. konak olduğuna emin değilim sanki daha çok saç derisi kurumuş gibi. biraz bakayım nasıl çözebilirim. saçının dibini çok net göremiyorum da ne kadar var yok belli değil.