• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Annem beni çok steril büyütmüş, yani sterilizatörü yoktur tabii de :)) o kadar sık hasta oluyomuşum ki doktora götürdüğünde doktor çocuğu az çamurla falan oynatın bu çocuğun mikroba da ihtiyacı var demiş. Sonra saldı Allah'tan 🥹
ay tamamen aynı şey olmuştu bana da. okula başladıktan sonra doktor sayesinde salmıştı:)

amaaaa ben tabii ki strelizatör aldım çoktan🤣 gerçi benimki biraz tembellikten; kaynatmakla falan uğraşamam diye. bi de işte emzikti, pompaydı, onlar için

Kan sulandırıcı kullanmıyorsanız kan sulandırıcı kullandıracaktır bence. Benim kan pıhtılaşması sorunum var doğumdan sonra da bir süre daha kullanacağımı söyledi doktor. Ama tabi bilimsel adını bilmiyorum.
Kan sulandırıcı hiç kullanmadım. Şimdiye kadar kullanmamı gerektirecek bir şey de olmadı açıkçası. Sebebi sadece planlı sezaryan (ben gün almak istediğim için yani onun da bir sebebi yok) ve vücut kitle endeksinin 31 olması.

Kan sulandırıcı hiç kullanmadım. Şimdiye kadar kullanmamı gerektirecek bir şey de olmadı açıkçası. Sebebi sadece planlı sezaryan (ben gün almak istediğim için yani onun da bir sebebi yok) ve vücut kitle endeksinin 31 olması.
Anlıyorum. Çok detaylı bilgim yok maalesef. Yazdıklarınızdan öyle bi çıkarım yapmıştım. Bi dahaki kontrolde detaylıca sorarsınız doktora

iamonmyway iamonmyway emin olmamakla birlikte kan sulandırıcı baslayacak olabilirler. Bende mesela tam kan pıhtılasması olmasa bile mthfr1298c homozigot var. Doktor doğumdan sonra iki hafta iğne kullanırsın dedi. Aslında kullanmamakta olurmus ama tedbir amaçlı istedi. Pıhtı atmaması gibi tedbir amaçlı olabilir, yine de doktoruna mutlaka danış canım

iamonmyway iamonmyway emin olmamakla birlikte kan sulandırıcı baslayacak olabilirler. Bende mesela tam kan pıhtılasması olmasa bile mthfr1298c homozigot var. Doktor doğumdan sonra iki hafta iğne kullanırsın dedi. Aslında kullanmamakta olurmus ama tedbir amaçlı istedi. Pıhtı atmaması gibi tedbir amaçlı olabilir, yine de doktoruna mutlaka danış canım
Bir sonraki randevuda soracağım. Dediğim gibi planlı sezaryan ve vki dışında hiçbir sebep şey yok 🤷🏼‍♀️

Prilam stoğum bitmiş, şu anda fark ettim. Yatmadan önce iki tane içiyordum. En son 1 tablete düşürdüğümde öğlen olmadan kusmaya başlamıştım, bakalım yarın kahramanımızı neler bekliyor ahflakkss
Ya sen ne çektin kumral ya 🫠 seni gördükçe ilk 4 ayım geliyor aklıma her dönemin farklı zorlukları var ama ay o ilk dört ayda çok zordu ya hastaneye yattığımda kanımda açlık çıkmıştı doktor dedi sen açsın dedim evet açım . Şimdi daha zor değil mi . Senin çiçeğin hiç bırakmadı anneciğiniii . Son ayın belirtileri olmasa bari ordan kurtarsan :) bu saatte dert oldun bana hahaha

Ya sen ne çektin kumral ya 🫠 seni gördükçe ilk 4 ayım geliyor aklıma her dönemin farklı zorlukları var ama ay o ilk dört ayda çok zordu ya hastaneye yattığımda kanımda açlık çıkmıştı doktor dedi sen açsın dedim evet açım . Şimdi daha zor değil mi . Senin çiçeğin hiç bırakmadı anneciğiniii . Son ayın belirtileri olmasa bari ordan kurtarsan :) bu saatte dert oldun bana hahaha
İhihihi hayatta düşünmezdim ya hamile kalıp filmlerdeki gibi kusan premseslerden olacağımı, hele 8 ay asla 🥲 çocigim hamileliği dibine kadar yaşamamı istiyorsa demek. Şu anda bulantıdan ziyade şişkinlik ve kabızlık mahvediyor beni ya, o biraz rahatlasa çok iyi olurdu. Emaan neyse, özleyeceğim bu günleri :) sen nasılsın? Bebolar nasıl :)

Ya biberon kullancağına emin olsam net alırdım herhalde ama belki kullanmazsak düşüncesi oluştu. Gerçi ben emmemişim mama çocuğuyum bana çekerse emmez diyebilir miyiz acaba emme de genetik bişey mi 😁
Ya sadece biberon degil emzik olur ( belki onu da emmez) gogus pompasi olur (belki hic sagmam) . Ay bilemedim yumurta kaynatirim 🤣 bu bebe biberondan hicbisey mi icmicek ayol 🤣

Bu hafta sezaryan planı yapıldı. Doktor bana söyledi konuşurken ama o an anlamadım. Doktor notlarında gördüm. Vücut kitle endeksi 30 > olduğu için sezaryan sonrası 10 gün tromboz profülaksisi uygulanacak diye not düşmüş. Türkçesini bulmaya çalıştım. " Tromboz profülaksisi (tromboprofilaksi), venöz tromboembolizm (VTE) adı verilen kan pıhtılaşması sorunlarını önlemek için uygulanan koruyucu tedavi yöntemidir. Bu süreç, genellikle risk faktörleri olan kişilerde (ameliyat geçirenler, gebeler, hareketsiz kalan hastalar gibi) kan pıhtılarının oluşmasını engellemeyi hedefler. " bu şekilde geçiyor. Bir sonraki randevuda ayrıntılı soracağım. Biz Türkiye'de değiliz. Daha önce ben de duymamıştım. Normalde kan sulandırıcı da kullanmıyorum. Aile öyküsü de yok. Anlamadim.
Canım varis çorabı giydirmek olabilir mi acaba . Pıhtı olmasını önlemek amaçlı kullanılıyor

Ya sadece biberon degil emzik olur ( belki onu da emmez) gogus pompasi olur (belki hic sagmam) . Ay bilemedim yumurta kaynatirim 🤣 bu bebe biberondan hicbisey mi icmicek ayol 🤣
Şey bende yumurta haşlamak için makine var djdjdjdjdjdj ay bilmiyorum kafam çok karışık bunu da sonraya ayırdım djdjdj

İhihihi hayatta düşünmezdim ya hamile kalıp filmlerdeki gibi kusan premseslerden olacağımı, hele 8 ay asla 🥲 çocigim hamileliği dibine kadar yaşamamı istiyorsa demek. Şu anda bulantıdan ziyade şişkinlik ve kabızlık mahvediyor beni ya, o biraz rahatlasa çok iyi olurdu. Emaan neyse, özleyeceğim bu günleri :) sen nasılsın? Bebolar nasıl :)
İyiyim çok şükür 😃 yavaş yavaş lohusa esaretinden de kurtulursam miss .şükürsüzlük etmek istemiyorum ama bedenim ve psikolojim Yoruldu hamilelik lohusalık falan sağlıklı hissettiğim günlerimi özledim :) bebeklerim çok şükür süreçleri olumlu ilerliyor şimdilik. Arada inişli çıkışlı stresli oluyor ama çok şükür. Haftalarını tamamlasalar da alsam diye bekliyorum 🥰

Kızımda kullandım emzik ve biberon çok tutmadı ama neye strerilize ettim dersem sağlığım sütü ısıttım pompanın malzemelerini koydum. Evde kedi köpek olunca tezgahta tüy vs oluyor maalesef ya da ilk 3-4 ay kaynatmak zorunda oluyoruz mikroba da ihtiyacı olsa ilk aylar bağışıklıkları tam oturmadığı için hastalanmaması adına bence en güzel icat tencerede kaynat al kısmı çok zorlayıcı beş dakikada tuşuna basıp alıyordum. Şimdi arkadaşımda verdi bir tane hiç hayır demedim😂😂😂 onun ki daha büyüktü. Bence alınmalı. Yoksa mikrop olayına kesin katılıyorum. Hiç öyle üzerine düşmedim kızımın yerden de ağzına attığı oldu ya da köpeklerden de. Ama ilk 6 ay en azından hasta olmamaları için şart bence.

kızlar ben çalışabilir raporu aldım da bunu aldıktan sonra rahatsız hissettiğim bir gün sağlık ocağından bir iki günlük rapor alabiliyor muyum? bilgisi olan var mı acaba? bir de 38. haftanın dolduğu gün çalışamaz raporu alıcaz ya o gün çalışacak mıyız? perşembe gününe denk geliyor diyelim o gün çalışmam gerekiyor mu? okul idaresi hiçbir şey bilmiyor. ne sorsam daha da kRıştırıyprlR kafamı
Ben bunu ilçe milli eğitime sordum özlük birimine sanırım. Grip oldum aile hekiminden rapor alabilir miyim dedim. Kadın doğum hariç herhangi bir hastalıktan rapor alınsa dahi izniniz bozulur yani doğum izninden gider dedi.

Bu arada 38 dolunca değil 37+0 dan sonra çalışamıyorsunuz hocam. Benim pazartesi günüydü 37+0 direk o günden başladı 16.hafta eminim buna çünkü sgk sisteminden çıkan kağıtta da aynı şey yazıyordu. Hatta çalışamaz raporu değil 18.11.2024 tarihine kadar çalışabilir yazıyordu. İşyerine belirtin yoksa anlamıyorlar yanlış rapor almışsınız diye geri dönüşler oluyor dedi. Sgk sistemi raporu o şekilde çıkarıyormuş. Ben de müdür yardımcısına açıkladım yanlışlık olmasın diye.

ilk cocugumda kaynatmadik sterelize de kullanmadim simdi de dusunmuyorum cok ustune dusunce hastalik bitmiyor. oyle mikrop ortami da yoktu evde normal ev ortami. ara sira emzigini karbonatli ilik suya koydum o kadar. biberon 6 aydan sonra aldi zaten onu da normal akan suyun altinda duru su ile yikadim bir hstalik birsey olmadi.
ayni sekilde bebek kiyafetlerini de utumemistik. kendimiz nasil yasiyorsak devam ettirdik acikcasi biz biraz gunluk hayattaki temizligimizden fsrkli birsey yapmadik bebege, birsey de olmadi hasta olmadan buyudu cok sukur.
bu tarz seyler acil yapilmasi gerekenden cok kisiye kalmis sizin kafaniz iciniz nasil rahat ediyorsa oyle birazda, cocuk icin onemli olan yeterli duzgun beslenmesi, asiri sicak veya soguk olmamasi evin, sakin ev ortami duzenli uykular, kaka cisi altinda bekletmemek, gunluk temizligin yapildiginev ortami ve tabiki bol sarilma ve sevgi ❤️
gerisi siz nasil isterseniz zorluk/kolaylik derecesini ona gore sekilleniyor.

Son düzenleme:
Back