- 10 Kasım 2022
- 423
- 620
- 33
Yapacağım mutlaka. Ben de duymadım daha önce. Burada öyle çok kolay ilaç da vermiyorlar.Yaa bizede söyle. Bende çok bilgi bulamadım bakayım dedim ama. Türkiye de hiç böyle bir şey söyleyen de duymadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yapacağım mutlaka. Ben de duymadım daha önce. Burada öyle çok kolay ilaç da vermiyorlar.Yaa bizede söyle. Bende çok bilgi bulamadım bakayım dedim ama. Türkiye de hiç böyle bir şey söyleyen de duymadım
ay tamamen aynı şey olmuştu bana da. okula başladıktan sonra doktor sayesinde salmıştı:)Annem beni çok steril büyütmüş, yani sterilizatörü yoktur tabii de :)) o kadar sık hasta oluyomuşum ki doktora götürdüğünde doktor çocuğu az çamurla falan oynatın bu çocuğun mikroba da ihtiyacı var demiş. Sonra saldı Allah'tan
Kan sulandırıcı hiç kullanmadım. Şimdiye kadar kullanmamı gerektirecek bir şey de olmadı açıkçası. Sebebi sadece planlı sezaryan (ben gün almak istediğim için yani onun da bir sebebi yok) ve vücut kitle endeksinin 31 olması.Kan sulandırıcı kullanmıyorsanız kan sulandırıcı kullandıracaktır bence. Benim kan pıhtılaşması sorunum var doğumdan sonra da bir süre daha kullanacağımı söyledi doktor. Ama tabi bilimsel adını bilmiyorum.
Anlıyorum. Çok detaylı bilgim yok maalesef. Yazdıklarınızdan öyle bi çıkarım yapmıştım. Bi dahaki kontrolde detaylıca sorarsınız doktoraKan sulandırıcı hiç kullanmadım. Şimdiye kadar kullanmamı gerektirecek bir şey de olmadı açıkçası. Sebebi sadece planlı sezaryan (ben gün almak istediğim için yani onun da bir sebebi yok) ve vücut kitle endeksinin 31 olması.
Bir sonraki randevuda soracağım. Dediğim gibi planlı sezaryan ve vki dışında hiçbir sebep şey yokiamonmyway emin olmamakla birlikte kan sulandırıcı baslayacak olabilirler. Bende mesela tam kan pıhtılasması olmasa bile mthfr1298c homozigot var. Doktor doğumdan sonra iki hafta iğne kullanırsın dedi. Aslında kullanmamakta olurmus ama tedbir amaçlı istedi. Pıhtı atmaması gibi tedbir amaçlı olabilir, yine de doktoruna mutlaka danış canım
Korktum valla benim vki 36 falan doğum şeklim şu an belli değil normal diye ilerliyor bir aksilik çıkmazsaBir sonraki randevuda soracağım. Dediğim gibi planlı sezaryan ve vki dışında hiçbir sebep şey yok
Ya sen ne çektin kumral ya seni gördükçe ilk 4 ayım geliyor aklıma her dönemin farklı zorlukları var ama ay o ilk dört ayda çok zordu ya hastaneye yattığımda kanımda açlık çıkmıştı doktor dedi sen açsın dedim evet açım . Şimdi daha zor değil mi . Senin çiçeğin hiç bırakmadı anneciğiniii . Son ayın belirtileri olmasa bari ordan kurtarsan :) bu saatte dert oldun bana hahahaPrilam stoğum bitmiş, şu anda fark ettim. Yatmadan önce iki tane içiyordum. En son 1 tablete düşürdüğümde öğlen olmadan kusmaya başlamıştım, bakalım yarın kahramanımızı neler bekliyor ahflakkss
İhihihi hayatta düşünmezdim ya hamile kalıp filmlerdeki gibi kusan premseslerden olacağımı, hele 8 ay asla çocigim hamileliği dibine kadar yaşamamı istiyorsa demek. Şu anda bulantıdan ziyade şişkinlik ve kabızlık mahvediyor beni ya, o biraz rahatlasa çok iyi olurdu. Emaan neyse, özleyeceğim bu günleri :) sen nasılsın? Bebolar nasıl :)Ya sen ne çektin kumral ya seni gördükçe ilk 4 ayım geliyor aklıma her dönemin farklı zorlukları var ama ay o ilk dört ayda çok zordu ya hastaneye yattığımda kanımda açlık çıkmıştı doktor dedi sen açsın dedim evet açım . Şimdi daha zor değil mi . Senin çiçeğin hiç bırakmadı anneciğiniii . Son ayın belirtileri olmasa bari ordan kurtarsan :) bu saatte dert oldun bana hahaha
Ya sadece biberon degil emzik olur ( belki onu da emmez) gogus pompasi olur (belki hic sagmam) . Ay bilemedim yumurta kaynatirim bu bebe biberondan hicbisey mi icmicek ayolYa biberon kullancağına emin olsam net alırdım herhalde ama belki kullanmazsak düşüncesi oluştu. Gerçi ben emmemişim mama çocuğuyum bana çekerse emmez diyebilir miyiz acaba emme de genetik bişey mi
Hiç korkmayın. Sadece vki yeterli bi parametre değildir bence. Herkesin süreci farklı.Korktum valla benim vki 36 falan doğum şeklim şu an belli değil normal diye ilerliyor bir aksilik çıkmazsa
Ben deeeeUyuyabildigin kadar uyu cocuk dogunca uyuyamayacaksin diyenlere; kamera nerde bisey gostericem de
Canım varis çorabı giydirmek olabilir mi acaba . Pıhtı olmasını önlemek amaçlı kullanılıyorBu hafta sezaryan planı yapıldı. Doktor bana söyledi konuşurken ama o an anlamadım. Doktor notlarında gördüm. Vücut kitle endeksi 30 > olduğu için sezaryan sonrası 10 gün tromboz profülaksisi uygulanacak diye not düşmüş. Türkçesini bulmaya çalıştım. " Tromboz profülaksisi (tromboprofilaksi), venöz tromboembolizm (VTE) adı verilen kan pıhtılaşması sorunlarını önlemek için uygulanan koruyucu tedavi yöntemidir. Bu süreç, genellikle risk faktörleri olan kişilerde (ameliyat geçirenler, gebeler, hareketsiz kalan hastalar gibi) kan pıhtılarının oluşmasını engellemeyi hedefler. " bu şekilde geçiyor. Bir sonraki randevuda ayrıntılı soracağım. Biz Türkiye'de değiliz. Daha önce ben de duymamıştım. Normalde kan sulandırıcı da kullanmıyorum. Aile öyküsü de yok. Anlamadim.
Şey bende yumurta haşlamak için makine var djdjdjdjdjdj ay bilmiyorum kafam çok karışık bunu da sonraya ayırdım djdjdjYa sadece biberon degil emzik olur ( belki onu da emmez) gogus pompasi olur (belki hic sagmam) . Ay bilemedim yumurta kaynatirim bu bebe biberondan hicbisey mi icmicek ayol
İyiyim çok şükür yavaş yavaş lohusa esaretinden de kurtulursam miss .şükürsüzlük etmek istemiyorum ama bedenim ve psikolojim Yoruldu hamilelik lohusalık falan sağlıklı hissettiğim günlerimi özledim :) bebeklerim çok şükür süreçleri olumlu ilerliyor şimdilik. Arada inişli çıkışlı stresli oluyor ama çok şükür. Haftalarını tamamlasalar da alsam diye bekliyorumİhihihi hayatta düşünmezdim ya hamile kalıp filmlerdeki gibi kusan premseslerden olacağımı, hele 8 ay asla çocigim hamileliği dibine kadar yaşamamı istiyorsa demek. Şu anda bulantıdan ziyade şişkinlik ve kabızlık mahvediyor beni ya, o biraz rahatlasa çok iyi olurdu. Emaan neyse, özleyeceğim bu günleri :) sen nasılsın? Bebolar nasıl :)
Kızımda kullandım emzik ve biberon çok tutmadı ama neye strerilize ettim dersem sağlığım sütü ısıttım pompanın malzemelerini koydum. Evde kedi köpek olunca tezgahta tüy vs oluyor maalesef ya da ilk 3-4 ay kaynatmak zorunda oluyoruz mikroba da ihtiyacı olsa ilk aylar bağışıklıkları tam oturmadığı için hastalanmaması adına bence en güzel icat tencerede kaynat al kısmı çok zorlayıcı beş dakikada tuşuna basıp alıyordum. Şimdi arkadaşımda verdi bir tane hiç hayır demedim onun ki daha büyüktü. Bence alınmalı. Yoksa mikrop olayına kesin katılıyorum. Hiç öyle üzerine düşmedim kızımın yerden de ağzına attığı oldu ya da köpeklerden de. Ama ilk 6 ay en azından hasta olmamaları için şart bence.Ya sadece biberon degil emzik olur ( belki onu da emmez) gogus pompasi olur (belki hic sagmam) . Ay bilemedim yumurta kaynatirim bu bebe biberondan hicbisey mi icmicek ayol
Ben bunu ilçe milli eğitime sordum özlük birimine sanırım. Grip oldum aile hekiminden rapor alabilir miyim dedim. Kadın doğum hariç herhangi bir hastalıktan rapor alınsa dahi izniniz bozulur yani doğum izninden gider dedi.kızlar ben çalışabilir raporu aldım da bunu aldıktan sonra rahatsız hissettiğim bir gün sağlık ocağından bir iki günlük rapor alabiliyor muyum? bilgisi olan var mı acaba? bir de 38. haftanın dolduğu gün çalışamaz raporu alıcaz ya o gün çalışacak mıyız? perşembe gününe denk geliyor diyelim o gün çalışmam gerekiyor mu? okul idaresi hiçbir şey bilmiyor. ne sorsam daha da kRıştırıyprlR kafamı