- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #36.321
Ayni durum bizdede var oda 26dan asagiya düşmuyor evimiz kömurlu kaloriferli derece ayarlayamiyoruz kaynvalidem üsuyo bu cocuk ondan gaz oluyo ondan uyumuyo diye yelekler patikler battaniyeler cocuk terliyoBen çocuğu hafiflettikce babannesi sarıyorçocuk hapşırınca ki yenidoğan döneminde çok hapsirirlar ,ah üşüdü deyip battaniyelere sarıyor filan ,usuttu gaz ondan oluyor diyor ,ayy ay evet destekleri büyük ama keşke bazı şeyleri bize bıraksalar büyükler ne güzel olur
Benim oglumda yapiyor bugun cok huzursuzda az önce memedr uyudu çekerken biran da sicradi uyandi aglamaya basladi uykusundada surekli elleri hareket halinde ve sesler cikariyor bi turlu tam dalamiyor sıcriyor yavrumSelam kızlar aranızda bebeği çok korkan varmı.Benim oğlum aşırı korkuyor irkiliyor gece uykuda sesler çıkarıyor inleme vs gibi.Bu akşam üzeride meme emerken bir anda gözlerini büyükçe açıp sıçradı.agladi sonra.
Sakın sakınn :)) fena pişik yapar bebeği.Kızlar emzirme döneminde acı yiyen oldu mu? Yediklerime çok dikkat ediyorum ben süte geçmesin diye. Acı yesem süte geçer mi acaba bilen var mı?
Sıcak suyun içine oturt biberonu.Kızlar yarın ilk kez sağdığım sütü biberonla vericem ve ilk kez biberon kullanıccam foto cekimine gidiyoruz. Şimdi sütü nasıl ısıtıyosunuz bana yardımcı olur musunuz? Oraya götürücem sütü orda biberonla vereceklerini söylediler. Sütü nasıl ısıtmam kszım termosa mı koyup götürmem lazım süt poşediyle mi götürmem lazım nasıl doğru ve pratik olur bana yardımcı olur mısunuz stres oldum
Oda sıcaklığında sürt bozulmuyor ama bebek için soğuk oluyor. 35 derece falan olması lazım içmesi için.Canım normalde sağdığın süt oda sıcaklığında 3 saat muhafaza edebilir ve o şekilde verebilirsin diye biliyorum, gitmeden hemen sağsan olurmu o şekilde bilemedim, orada nasıl ısıtacaksın
Benimki de irkiliyor sürekli. Ne görüyorsaSelam kızlar aranızda bebeği çok korkan varmı.Benim oğlum aşırı korkuyor irkiliyor gece uykuda sesler çıkarıyor inleme vs gibi.Bu akşam üzeride meme emerken bir anda gözlerini büyükçe açıp sıçradı.agladi sonra.
10 gün küvezde kaldı benimki, ben 10 günde bile çok üzülmüştüm. Senin hislerini tahmin edebiliyorum. Ama ağlamak geliyorsa içinden ağla, öğüre öğüre ağla hatta çok iyi geliyor. İnsan şarj oluyor. Ne hissediyorsan onu yaşa, başkalarına farklı gözükmeye çalışı ruhunu yorma. İnşallah her şey çok güzel olacak, geldikten sonra başlayacak asıl macera enerjiye ve iyi psikolojiye ihtiyacın olacak. Bir Uzmandan destek alıyor musun?İç dökmeye geldim. Bugün tam 90 gün oldu kızımdan ayrı. zeyno hala küvezde. Çok şükür genel sağlığı yerinde sadece kilo bekliyoruz ve binlerce şükür eve sapasağlam gideceğiz. Ama ben…
90 gündür ayakta dimdik durabilmek… nerdeyse ağlamadım bile sayılabilecek kadar az ağlamak… hissettiğim her duygu dağıtmasın beni diye hissizleşmek… ne anneliği, lohusalığı yaşsyabilmek… her duyguyu ertelemek… bazen güldüğüm anlarda suçlu hissetmek.. yanında geçirdiğim 1 saat dışında tüm hayatın flu olması… etrafımdan gelen anlamsız teselliler… iyi haberlere bile nazar değer korkusuyla sevinebilmek… 90 gündür evimde kalamamak… eşimden ayrı kalmak… eşimin tam destek olamaması… 2 saatlik uykulardan kalkıp 1 makinayla süt sağmak… bebeğimi çok yorgun karşılayacak olmak… maske çıkartmaya korktuğum için daha kızımın kokusunu bile bilmemek… hayat normal akıyormuş gibi davranmaya çalışmak… ağır çok ağır… Zeyno iyi ya üzülürsem dağılırsam Allahın gücüne gider şükretmiyormuş gibi olurum korkusuyla ağzımı bile açamamak (ki ben dindar değilimdir anlayın şükür duygum ne kadar yükseldi böyle şeylerden korkar oldum)… yolumuz az kaldı hemde çok az ama gün bitmek bilmiyor, dakika, saniye geçmek bilmiyor. 90 günü hiç yaşamamış gibi önümdeki 10-15 gün çığ gibi büyüyor. Çok zorlanıyorum artık. Bazen otururken kendimi yerlerde sürüne sürüne ağlarken görüyorum… öylece oturmaya devam edip kendimi izliyorum…
Sizden ricam nolur bana teselli yazmayın. Biran önce kavuşmamız ve benim güç kalabilmem için Dua edin. Ve hepinizin ne kadar yorgun olabileceğini tahmin ediyorum. Gidin bebeğinizin kokusunu içinize çekin ve lütfen benim için bu duyguya şükredin.
Hepinizi seviyorum.
Oyy ellerini yerimmm. Korkma annesi canını yakacak bi durum olmamış tez zamanda iyileşirKızlar vicdanım sızlıyorşu törpüden aldım bebem uyurken loş ışıkta törpüledim farketmeden tırnaklarınjn üstüne de törpülemişim ete kadar çok üzüldüm canı yanmadı ama ben kendimi çok kötü hissediyorum
Eki Görüntüle 3188209
Benim 3 kere girip çıkınca ben iyi bakamıyorum diye psikolojim alt üst oldu. Hala etkisini yaşıyorum. Herkes evladına sağ salim kavuşsun10 gün küvezde kaldı benimki, ben 10 günde bile çok üzülmüştüm. Senin hislerini tahmin edebiliyorum. Ama ağlamak geliyorsa içinden ağla, öğüre öğüre ağla hatta çok iyi geliyor. İnsan şarj oluyor. Ne hissediyorsan onu yaşa, başkalarına farklı gözükmeye çalışı ruhunu yorma. İnşallah her şey çok güzel olacak, geldikten sonra başlayacak asıl macera enerjiye ve iyi psikolojiye ihtiyacın olacak. Bir Uzmandan destek alıyor musun?Küvezden çıksın diye dört gözle beklerken eve gelince çocuğa bir şey olacak güvende değil diye piskolojimi bozmuştum. Kafayı sağlam tutmak lazım
Bişi olmaz ya benimki yüzünü gözünü çizdi kedi gibi. Öyle olmasından iyidirKızlar vicdanım sızlıyorşu törpüden aldım bebem uyurken loş ışıkta törpüledim farketmeden tırnaklarınjn üstüne de törpülemişim ete kadar çok üzüldüm canı yanmadı ama ben kendimi çok kötü hissediyorum
Eki Görüntüle 3188209
Ah o kısmına hiç girmiyorum bile. Güvende olacak mı anksiyetesi tavan şuan10 gün küvezde kaldı benimki, ben 10 günde bile çok üzülmüştüm. Senin hislerini tahmin edebiliyorum. Ama ağlamak geliyorsa içinden ağla, öğüre öğüre ağla hatta çok iyi geliyor. İnsan şarj oluyor. Ne hissediyorsan onu yaşa, başkalarına farklı gözükmeye çalışı ruhunu yorma. İnşallah her şey çok güzel olacak, geldikten sonra başlayacak asıl macera enerjiye ve iyi psikolojiye ihtiyacın olacak. Bir Uzmandan destek alıyor musun?Küvezden çıksın diye dört gözle beklerken eve gelince çocuğa bir şey olacak güvende değil diye piskolojimi bozmuştum. Kafayı sağlam tutmak lazım
Çok iyi bakacaksınız eminim.Ah o kısmına hiç girmiyorum bile. Güvende olacak mı anksiyetesi tavan şuan
Güvende olacak annesi ufacık bir risk olsa bırakmıyorlar zaten ama önce senin iyi olman lazımAh o kısmına hiç girmiyorum bile. Güvende olacak mı anksiyetesi tavan şuan
Siz ona çok iyi bakarsınız eminizAh o kısmına hiç girmiyorum bile. Güvende olacak mı anksiyetesi tavan şuan
Normalde bakmakla ilgili değil kaygım da daha çok ordaki monitörün verdiği güven duygusuna alışmakla ilgili.Siz ona çok iyi bakarsınız eminizama annelik böyle sanırım hep bir kaygı.
Yaa hiç duymamıştımSakın sakınn :)) fena pişik yapar bebeği.
Ahh ah bence deannem ve kayınvalidem ben actıkca sardılar annem telefonda bile ört iki battaniye dedi yıkama üşür dedi cocuk isiledi ve ateslendi üzerini acınca uykuya dalabıldı yazık.annelik içgüdüsüne güvenmek gerek bence en iyisini anne bilir .
Benim bebek çok kusuyor 5ay olcak nerdeyse devam süt yada yumurta yada herikiside alerjik olabilir dendi diyet yapmaktayım. Sürekli oluyorsa kiloda sorun yoksa alerji dr görünün . Çok sıkıcı yorucu bişi ağlması uykusuyla uğraşırım derken doğduğundan beri +kusma peşindeyim boynundan bezi daha düşüremedim. Umarım böyle bir durum yaşamazsınız geçmiş olsunKızlar bebeğim normalde kusan bir bebek değil ama bazen böyle ağız dolusu kusuyor üst baş bırakmayacak derecede.. Çok üzülüyorum bir sorun yoktur umarım bebeği böyle kusan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?