2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ayni durum bizdede var oda 26dan asagiya düşmuyor evimiz kömurlu kaloriferli derece ayarlayamiyoruz kaynvalidem üsuyo bu cocuk ondan gaz oluyo ondan uyumuyo diye yelekler patikler battaniyeler cocuk terliyo

Benim oglumda yapiyor bugun cok huzursuzda az önce memedr uyudu çekerken biran da sicradi uyandi aglamaya basladi uykusundada surekli elleri hareket halinde ve sesler cikariyor bi turlu tam dalamiyor sıcriyor yavrum

İç dökmeye geldim. Bugün tam 90 gün oldu kızımdan ayrı. zeyno hala küvezde. Çok şükür genel sağlığı yerinde sadece kilo bekliyoruz ve binlerce şükür eve sapasağlam gideceğiz. Ama ben…

90 gündür ayakta dimdik durabilmek… nerdeyse ağlamadım bile sayılabilecek kadar az ağlamak… hissettiğim her duygu dağıtmasın beni diye hissizleşmek… ne anneliği, lohusalığı yaşsyabilmek… her duyguyu ertelemek… bazen güldüğüm anlarda suçlu hissetmek.. yanında geçirdiğim 1 saat dışında tüm hayatın flu olması… etrafımdan gelen anlamsız teselliler… iyi haberlere bile nazar değer korkusuyla sevinebilmek… 90 gündür evimde kalamamak… eşimden ayrı kalmak… eşimin tam destek olamaması… 2 saatlik uykulardan kalkıp 1 makinayla süt sağmak… bebeğimi çok yorgun karşılayacak olmak… maske çıkartmaya korktuğum için daha kızımın kokusunu bile bilmemek… hayat normal akıyormuş gibi davranmaya çalışmak… ağır çok ağır… Zeyno iyi ya üzülürsem dağılırsam Allahın gücüne gider şükretmiyormuş gibi olurum korkusuyla ağzımı bile açamamak (ki ben dindar değilimdir anlayın şükür duygum ne kadar yükseldi böyle şeylerden korkar oldum)… yolumuz az kaldı hemde çok az ama gün bitmek bilmiyor, dakika, saniye geçmek bilmiyor. 90 günü hiç yaşamamış gibi önümdeki 10-15 gün çığ gibi büyüyor. Çok zorlanıyorum artık. Bazen otururken kendimi yerlerde sürüne sürüne ağlarken görüyorum… öylece oturmaya devam edip kendimi izliyorum…

Sizden ricam nolur bana teselli yazmayın. Biran önce kavuşmamız ve benim güç kalabilmem için Dua edin. Ve hepinizin ne kadar yorgun olabileceğini tahmin ediyorum. Gidin bebeğinizin kokusunu içinize çekin ve lütfen benim için bu duyguya şükredin.

Hepinizi seviyorum.

Sıcak suyun içine oturt biberonu.

Biberon kapağı varsa direk biberonla götür torba vs uğraşma. Ayrıca bir seferden aşılmaz biberona, hatta tutmayabilir. Benim bebek zor tuttu biberonu
Canım normalde sağdığın süt oda sıcaklığında 3 saat muhafaza edebilir ve o şekilde verebilirsin diye biliyorum, gitmeden hemen sağsan olurmu o şekilde bilemedim, orada nasıl ısıtacaksın
Oda sıcaklığında sürt bozulmuyor ama bebek için soğuk oluyor. 35 derece falan olması lazım içmesi için.
Benimki de irkiliyor sürekli. Ne görüyorsa

10 gün küvezde kaldı benimki, ben 10 günde bile çok üzülmüştüm. Senin hislerini tahmin edebiliyorum. Ama ağlamak geliyorsa içinden ağla, öğüre öğüre ağla hatta çok iyi geliyor. İnsan şarj oluyor. Ne hissediyorsan onu yaşa, başkalarına farklı gözükmeye çalışı ruhunu yorma. İnşallah her şey çok güzel olacak, geldikten sonra başlayacak asıl macera enerjiye ve iyi psikolojiye ihtiyacın olacak. Bir Uzmandan destek alıyor musun? Küvezden çıksın diye dört gözle beklerken eve gelince çocuğa bir şey olacak güvende değil diye piskolojimi bozmuştum. Kafayı sağlam tutmak lazım

Oyy ellerini yerimmm. Korkma annesi canını yakacak bi durum olmamış tez zamanda iyileşir

Benim 3 kere girip çıkınca ben iyi bakamıyorum diye psikolojim alt üst oldu. Hala etkisini yaşıyorum. Herkes evladına sağ salim kavuşsun

Bişi olmaz ya benimki yüzünü gözünü çizdi kedi gibi. Öyle olmasından iyidir

Ah o kısmına hiç girmiyorum bile. Güvende olacak mı anksiyetesi tavan şuan

Kızlar herkes hayırla büyütsün evladını. Amin.

Ateş ölçer ve telsiz konusunu ne yaptınız? Braun marka kulaktan ateş ölçerler öneriliyor. Biraz pahalı ama yapcak birşey yok. Bir de telsiz konusunda siz ne karar verdiniz?
Son olarak buhar makinesi aldınız mı?

Bu üçü kaldı eksiğim sadece. Yardımlarınızı bekliyorum

Sezeryan olalı 30 gün oldu .30 gündür dikişlerimde hiç bir şey yoktu bugün bir noktasından iltihap gelmiş bir şey olur mu sizce ? Neden böyle oldu ki? Bilen var mı?

Kızlar bebeğim normalde kusan bir bebek değil ama bazen böyle ağız dolusu kusuyor üst baş bırakmayacak derecede.. Çok üzülüyorum bir sorun yoktur umarım bebeği böyle kusan var mı?
Benim bebek çok kusuyor 5ay olcak nerdeyse devam süt yada yumurta yada herikiside alerjik olabilir dendi diyet yapmaktayım. Sürekli oluyorsa kiloda sorun yoksa alerji dr görünün . Çok sıkıcı yorucu bişi ağlması uykusuyla uğraşırım derken doğduğundan beri +kusma peşindeyim boynundan bezi daha düşüremedim. Umarım böyle bir durum yaşamazsınız geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…