• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar moralim çok bozuk. Benim 3.5 yaşındaki oğlum grip olmuş sabahtan beri hapşırık burun akıntısı... Ateş yok ama oksurukte var hafiften. Kıza geçecek diye ödüm gidiyor
Canım çok geçmiş olsun.benim çocuk da öksürüyor burun akıntısı da var.nekadar bebeğe yaklaşma desem de gidiyor yanına dibine giriyor öpüyor falan sürekli diken üzerindeyim.süt korur inşallah diye ona güveniyorum.şu kış bi bitseydi

Kızlar 26 derece bebek için sıkıntı değil mi hasta olmasınlar sonra bizim doktor 24 bile olmasın dedi sıcak daha fazla hasta edermiş soğuktan

Bizde var ben memnunum baya da alıyor ama o kadar çok bez gidiyor ki doluyor sürekli 😂
Evet aynı seyi söyledi doktor ama zatürre sonrası korku oldu bende 40 ta kombi ama yatak odası cok sıcak oluyor bebegin üzerini örtmüyorum ince giydiriyorum

Biz varız, kan uyuşmazlığından dolayı uzamış sarılık çıktı, değer çok yükselmedi. Ama 1 ay kontrolünde hala sarılık vardı, doktor 3-4 ay sürer böyle dedi. Yeşil reçeteli bir ilaç yazdı Luminaletten. Çok tereddüt ettik kullanıp kullanmama konusunda çünkü ilaç normalde epilepsi ilacı. Karaciğeri fazla çalıştırıyormuş, böylece bilirubin değeri düşüyormuş. Günde 3 kez yarım tablet, 1 hafta kullanıp kontrole gelin denildi. Kullandık, bugün ölçüm yapıldı düşmüş değer daha kullanmaya gerek kalmamış. Bu arada bizim de T4 ve TSH bakıldı önceki kontrolde. Uzamış sarılık için standart ölçümler sanırım.
Bizim değer 26ya kadar yükseldi 12 olunca küvezden çıktı. Doktor florasan alın sabah akşam 15dk tutun demişti. Bence işe yaradı denemek isterseniz. Odayı ısıttım çocuğu soydum gözlerini kapatıp 15 dk tuttum florasanı

Canım çok geçmiş olsun.benim çocuk da öksürüyor burun akıntısı da var.nekadar bebeğe yaklaşma desem de gidiyor yanına dibine giriyor öpüyor falan sürekli diken üzerindeyim.süt korur inşallah diye ona güveniyorum.şu kış bi bitseydi
Malesef süt korumuyor🥺 ama süt iyi bir ilac oluyor o kesin. Benim büyük kısımda grip ve babaannesinde kalıyor 3.5 yasında 😞 bebekle aynı odaya bile sokmuyoruz o korku bir kere yetti asla yanastırmayın bence .ben buyuk kızımın yanına giderken baska kıyafet giyiyorum bebegin yanına gelirken elimi yuzumu yıkayıp baska kıyafet giyiyorum

Bizim değer 26ya kadar yükseldi 12 olunca küvezden çıktı. Doktor florasan alın sabah akşam 15dk tutun demişti. Bence işe yaradı denemek isterseniz. Odayı ısıttım çocuğu soydum gözlerini kapatıp 15 dk tuttum florasanı
Bu şekilde yaptım

Eklentiler

• IMG_20230107_161250.jpg
    IMG_20230107_161250.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 82
Malesef süt korumuyor🥺 ama süt iyi bir ilac oluyor o kesin. Benim büyük kısımda grip ve babaannesinde kalıyor 3.5 yasında 😞 bebekle aynı odaya bile sokmuyoruz o korku bir kere yetti asla yanastırmayın bence .ben buyuk kızımın yanına giderken baska kıyafet giyiyorum bebegin yanına gelirken elimi yuzumu yıkayıp baska kıyafet giyiyorum
Eşime anlatamıyorum ki.buna alışmak lazım sonuçta çocuk okula gidiyor diyor.onu da uzak dur diye diye dışlamak istemiyorum.zaten bütün vaktimi bebek alıyor.oğlum ilkokul 1 de yeterince ilgilenemiyorum diye vicdan azabı çekiyorum.uzak dur diyorum işte yaklaşma diyorum artık olduğu kadar.

Aynı durumdayım canım. Beş dakika uzak dursa altıncı dakika yanında... Surekli hapşırıyor, bebeği oturmuyorum diye beni öpüyor benim bağışıklık zaten yerlerde

Benim de 2 göğüsten 50 cc çıkıyor şuan.kızım emdikten sonra sağında 30-35 arası çıkıyor anca 15 emmiş oluyor.arkasından 80 mama ya da süt varsa süt veriyorum 100 le anca doyuyor yoksa kıyamet kopuyor.emse bile süt artmadan mama devam edecek gibi görünüyor.nezaman artacak sütümüz ya benim 2-3 haftadır hep 50 cc.Okadar sağıyorım emziriyorum yine aynı
Benim de öyleydi canım emmeden önce 30 falan çıkıyordu şimdi emdikten sonra 50 çıkmaya başladı böyle böyle artacak. Damla kullanıyorum ben o işe yaradı bir de dereotu ve boza çok sütümü arttırıyor

Eşime anlatamıyorum ki.buna alışmak lazım sonuçta çocuk okula gidiyor diyor.onu da uzak dur diye diye dışlamak istemiyorum.zaten bütün vaktimi bebek alıyor.oğlum ilkokul 1 de yeterince ilgilenemiyorum diye vicdan azabı çekiyorum.uzak dur diyorum işte yaklaşma diyorum artık olduğu kadar.
Aynı sekıldeyım kızımı akşamları uyuyamıyorum bile bebek aglıyor gitmek zorunda kalıyorum krese gidiyor kafası dagılıyor neyseki babannesi ilgileyor bende biraz da olsa rahatlıyorum zor bir sürec ama gecici .mikropla ne kadar gec tanısırlarsa iyi

Benim göğüsler de yara olmuştu başlarda artık iyileşti şimdi emerken sorun olmuyor.ama işte memeyi boşaltma sıkıntısı var.başta 2 dakika falan süt çok olduğu için iyi emiyor sorunsuz çekiyor yutuyor görüyorum.sonra sütün tazyiği azalınca aşırı sinirleniyor çekmek istemiyor bırakıp bırakıp tutuyor memeyi
Benimki de asıl ile yarayan o yağlı sütü almak istemiyor zor geldiği için büyüdükçe çeneleri kuvvetlendikçe onu da yapacaklar 😊 benimki o sütü almadığı için kilo alımı da sınırdaydı sağıp vermeye başlayınca toparladı biraz

Hüma da Nagihan hanımda yaptım ben de doğumdan bir ay öncesinde gelmiştim son ay hep o takip etmişti zaten 😊 memnun kaldınız mı Gönül hanımdan
Memnun ayrıldım şükür. Ben gece 1 civarı şehir hastanesinden çıkış alıp Hüma ya gittim, acilden giriş yapıp sezeryan oldum. Şansıma o gece gönül hanım nöbetçiymiş. Şükür dik işlerinde falan henüz bi sıkıntı çıkmadı. İlk kez gördüğüm bir doktordu, rakiplerine hep şehir hastanesinde gitmiştim çünkğ

Sizde de aob kan uyusmazlığı mı var bizim de 23 günlük daha geçmedi yüzü falan sarı başka dr ların da fikrini alın canım ilaç konusunda hepsi veriyo mu scaba o ilacı
Evet,ben 0rh- esim Arh+. Bebek 0rh+ doğdu. Bizim çocuk doktoru aynı zamanda hematologmuş, zararı olmaz dedi ilaç için, Yalnız yan etkilerini okuyunca korkutucu geldi ve zaten epilepsi ilacı bu normalde. Biz aslında kullanmayı istemedik. Araştırırsanız pek çok insan da benzer şekilde tereddütte kalmış. Ama kısa süreli ve eski bir ilaç diye bir şekilde doktorun sözüne ikna olduk.

Bizim değer yükselmedi ama düşmedi de uzun süre aynı kaldı. Sizin teknik çok akıllıcaymış daha önceden bilsem ilaç yerine uygulardım.

Bizim de aynı uyuşmazlıktan var ne zaman kurtulacağız diye gün sayıyoruz da 40 cıkana kadar yakamızı bırakmayacak belli oldu 😢

Kızlar yarın ilk kez sağdığım sütü biberonla vericem ve ilk kez biberon kullanıccam foto cekimine gidiyoruz. Şimdi sütü nasıl ısıtıyosunuz bana yardımcı olur musunuz? Oraya götürücem sütü orda biberonla vereceklerini söylediler. Sütü nasıl ısıtmam kszım termosa mı koyup götürmem lazım süt poşediyle mi götürmem lazım nasıl doğru ve pratik olur bana yardımcı olur mısunuz stres oldum

Aynen eds canım ama dışarıda dediğin bigi uğraşılmaz. Ben enjektörle veriyorum bazen şu ilaçların içinden çıkan var ya kiloya göre verilen ilaçlar onlardan. Hem miktar olarak da daha çok alıyor
Yaa nasıl birşey o dediğin canım , hangi ilacın içinden çıkıyor müsait olduğunda resim çekebilirmisin🤗
Benimki de öyleydi canım ve doymadığını fark ettim yani memeyi tam boşaltamıyor bazen bir saat kalıyor ama yok yani olmuyor. Bende emdikten sonra sağıyorum 50 cc falan çıkıyor onu içince hemen uykuya dalıyor. Seninki de belki memeyi boşaltamıyor olabilir
Bende sağıp artık bu şekilde yapayım bari canım
Gündüz hiç uyumuyor ben anlamıyorum nasıl olacak böyle
Dalıyor yerine koyuyorum anında uyanıyor
Hani yani açsan emsene memeyi be evladım , memede neden uyuyorsun 😃
Ya ben çok bunaldım bu süt sağma işinden. Bu akşam tam bir saat emdi toplam 2 göğsü ama boşaltamadı ve doymadı o yüzden. Bende sağıp verdim onu içince doyup uyudu hemen. Hep böyle mi olacak ya çok sıkıldım artık ne zaman öğrenecek tam boşaltmayı kendimi kısıtlanmış hissediyorum 😔
Bazen bende kendime hiç vakit ayıramadığımı farkediyorum 🙁yani duş yapmak bile lüks oldu artık , bir de benimki gündüz hiç uyumuyor neredeyse çok ama çok yoruluyorum
Eskiden mamayı verince uyurdu yok artık o şekilde de uyumuyor😄
Kız 5 dk önce slingle lavaboya gittim😄😄😄 çaresizlik insana neler yaptırıyor
Yaa bende de var sling
Erken olur diye kullanmıyordum ben ama artık kullansammı bilemedim bebiş 21 günlük oldu
Böyle geziyoruz artık 🤤😂 en azından oturabiliyorum ve ayaktayken güç kullanmama gerek olmuyor bebiş için çünkü küçük bile olsalar kollar kopuyor bir süre sonra
Bence çok mantıklı🤗
Bende şırıngayla veremedim kızım emmek istedi.mecbur biberon verdim korka korka ama şimdi hem emiyor beni hem biberon alıyor
Bu biberon işini denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum , son zamanlarda memede çok uyuyakalıyor , biberonun akışına alışırsa hiç emmez diye korkuyorum☹️
Kaçıncı gün emzik verdiniz kızlar? Ben 1 ay kesinlikle vermeyecektim ama foto cekimine götüreceğiz fotoğrafçı emzik ve biberon istiyor. Bu zamana kadar ikisinğ de vermemiştim. Hiç biberondan emmeyen çocuk o gün biberondan emebilir mi? Sonrasında inşallah memeyi reddetmez🙏🏻 Anı olsun diye çok istedim ama endişeliyim bundan dolayı
Ben ilk günlerden itibaren veriyorum canım , bazı zamanlar çok kurtarıcı oluyor , ayrıca biz de foto çekimine gittik orada şırıngayla besledim kendim , illaki biberon olmasına gerek yok, bi sor istersen canım
Şırınga gerçekten çok zor, ben biberonla veriyorum çok şükür şu ana kadar meme reddi yaşamadım ins yaşamam da , iki farklı biberon var hatta evde dönüşümlü ikisiyle de veriyorum
Çok iyi canım yaa , bende işte cesaret edemiyorum , zaten sütüm çok fazla değil , res yaşarsam iyce sütüm azalır korkusuna hiç deneyemedim bile
Ben de aynı durumdayım.kızım memeyi tutuyor başlarda cok cok emiyor 1-2 dk sonra ya uyuyor ya süt azalıyor diye sinirleniyor emmeyi kesiyor.sağıyorum mesela 15-20 cc daha süt çıkıyor.tüm memeyi boşaltamıyor.bende kalanı sağıp veriyorum zaten o da az geliyor üstüne de mama veriyoruz.ya da bi öğün süt bi öğün mama şeklinde.küçük diye mi böyleler yoksa emzirme desteği mi alsam kararsız kaldım.biraz bekleyin büyüyünce daha rahat çeker diyorum bu sefer de yine çekemezse destek almak için geç mi kalmış olurum diyorum çok arada kaldım
Emzirmeye başlıyorum büyük bir sabırla
10 dk geçmeden uyukluyor , dolayısıyla doymuyor tabi, sürekli uyandırıp devam etmesini sağlıyorum ama çok verimli emmediği için uykuya da dalamıyor , bende senin gibi bi 2 aylık olmasını bekliyorum canım , hep 2 aylıkken çene kaslarının kuvvetlendiğini ve daha rahat emdiğini söylüyorlar , ben her öğünde mama vermiyorum ama vermediğim için doymuyor belkide o yüzden uykuları çok düzensiz
Kuvvetli emseler süt de ona göre artar
Valla şu günler biraz ilerlese de düzene girse bişeyler
Bebeğim resmen mamayla büyüyor ya çok üzülüyorum
Neden canım , öyle düşünme , ne kadarlık bebeğin , zamanla rayına oturur herşey 🤲🏻
Kızlar korbell alıp kullanan var mı hani şu bebek bezi için özel çöp kovası
Ben aldım canım , hatta iyi ki almışım dediğim şeylerden biri de o oldu, parasını gerçekten hak ediyor , özellikle ek gıdadan sonra çok daha ihtiyaö olacağını söyledikleri için aldım , malum herşey hergün zamlanıyor ☹️

Back