• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kriz anlarında meme verilmeye çalışılmamalı diye okumuştum. Çok aç olduğunda da almıyor memeyi. İlk kucağınıza dik olarak alın sakinleştirin. Benim kızım emmeyi çok sevmesine rağmen bazen zorlanıyorum vermekte. Çareyi ilk olarak bir iki damla sağıp ağzına damlatmakta buldum. Tadını alınca hemen yapışıyor memeye.
Bizde oyle yapmaya basladik canim kriz aninda memeyi verince iyice cildiriyo yoksa

Bu kuzular anlaşmışta gelmiş gibiler 😄 şu günlükken şunu yapalım bu günlükken bunu yapalım 😄 bu ara hepsi uyurken keçi gibi ses çıkarıyor demek ki. İyiki bu grup var bakıyorum herkes aynı dertten muzdarip tamam diyorum dönemsel birşey geçecek. Yoksa bir yeri mi acıyor diye dert ederdim
Daha simdi arkadasima sordum bu hep homurdaniyo soyleniyo normal mi diye. Demekki yalniz degilmisim degisik seyler soylenmeler😂

Biz de kan uyuşmazlığı yok belki o yüzden ilaç vermez inşallah. Bu ilaç meselesini eşimin ailesine anlatmak falan hiç istemiyorum. Umarım o duruma gelmeyiz. Size de geçmiş olsun.
Seni çok iyi anlıyorum canım
Bu aileler neden böyleler anlamıyorum
Biz de doktorumuzun önerisi ile sünnet yaptırdık 10 günlükken
Ama anlayamıyorlar sürekli soru işaretleri ile erken değilmi diyip durdular
Zaten erken olunca bebek için iyleşmesi de kolay diyoruz anlatamıyoruz
Herşeyi eski zamanda gibi sanıyolar
Ozaman imkanlar kısıtlıymış sağlık sektörü gerideymiş ilsç vs yokmuş
Şimdi bebeklere mecbur ilaç aşı vs yapılıyor ama kabullenemiyorlar
Teknolojiyi dokunmatik telefonları kabul edip sosyal medyada fink atıyolar ama bu tarz yenilikleri güncellemeleri kabul edemiyorlar🤣

İç dökmeye geldim. Bugün tam 90 gün oldu kızımdan ayrı. zeyno hala küvezde. Çok şükür genel sağlığı yerinde sadece kilo bekliyoruz ve binlerce şükür eve sapasağlam gideceğiz. Ama ben…

90 gündür ayakta dimdik durabilmek… nerdeyse ağlamadım bile sayılabilecek kadar az ağlamak… hissettiğim her duygu dağıtmasın beni diye hissizleşmek… ne anneliği, lohusalığı yaşsyabilmek… her duyguyu ertelemek… bazen güldüğüm anlarda suçlu hissetmek.. yanında geçirdiğim 1 saat dışında tüm hayatın flu olması… etrafımdan gelen anlamsız teselliler… iyi haberlere bile nazar değer korkusuyla sevinebilmek… 90 gündür evimde kalamamak… eşimden ayrı kalmak… eşimin tam destek olamaması… 2 saatlik uykulardan kalkıp 1 makinayla süt sağmak… bebeğimi çok yorgun karşılayacak olmak… maske çıkartmaya korktuğum için daha kızımın kokusunu bile bilmemek… hayat normal akıyormuş gibi davranmaya çalışmak… ağır çok ağır… Zeyno iyi ya üzülürsem dağılırsam Allahın gücüne gider şükretmiyormuş gibi olurum korkusuyla ağzımı bile açamamak (ki ben dindar değilimdir anlayın şükür duygum ne kadar yükseldi böyle şeylerden korkar oldum)… yolumuz az kaldı hemde çok az ama gün bitmek bilmiyor, dakika, saniye geçmek bilmiyor. 90 günü hiç yaşamamış gibi önümdeki 10-15 gün çığ gibi büyüyor. Çok zorlanıyorum artık. Bazen otururken kendimi yerlerde sürüne sürüne ağlarken görüyorum… öylece oturmaya devam edip kendimi izliyorum…

Sizden ricam nolur bana teselli yazmayın. Biran önce kavuşmamız ve benim güç kalabilmem için Dua edin. Ve hepinizin ne kadar yorgun olabileceğini tahmin ediyorum. Gidin bebeğinizin kokusunu içinize çekin ve lütfen benim için bu duyguya şükredin.

Hepinizi seviyorum.
Canım benim🤗
Sen okadar güçlüsün ki , bazen bu seviyede kalabilmek yoruyor seni
Ama herşey çok güzel olacak ve sen geriye dönüp baktığında , bebeğinle yaşadığınız bu zorlukları hatırlayıp şükrederek yoluna devam edeceksin🤲🏻
Eşler baba olmayı bebeğe baktıktan sonra öğreniyorlar ne yazıkki, bizim gibi o duygu onlara önceden verilmemiş
O yüzden sana desteği az gibi hissediyor olabilirsin bu da bebeğiniz eve gelince düzene girecek
Dualarımdasın canım, çok çok az kaldı güzel günlere❤️
Sıcak suyun içine oturt biberonu.

Biberon kapağı varsa direk biberonla götür torba vs uğraşma. Ayrıca bir seferden aşılmaz biberona, hatta tutmayabilir. Benim bebek zor tuttu biberonu 😂

Oda sıcaklığında sürt bozulmuyor ama bebek için soğuk oluyor. 35 derece falan olması lazım içmesi için.

Benimki de irkiliyor sürekli. Ne görüyorsa 😑
Teşekkür ederim canım, evet doğru söylüyorsun havalarda soğuk zaten süt zaten hemen sıcaklığını kaybeder
Sen sağdığın sütleri nasıl ısıtıyorsun

İç dökmeye geldim. Bugün tam 90 gün oldu kızımdan ayrı. zeyno hala küvezde. Çok şükür genel sağlığı yerinde sadece kilo bekliyoruz ve binlerce şükür eve sapasağlam gideceğiz. Ama ben…

90 gündür ayakta dimdik durabilmek… nerdeyse ağlamadım bile sayılabilecek kadar az ağlamak… hissettiğim her duygu dağıtmasın beni diye hissizleşmek… ne anneliği, lohusalığı yaşsyabilmek… her duyguyu ertelemek… bazen güldüğüm anlarda suçlu hissetmek.. yanında geçirdiğim 1 saat dışında tüm hayatın flu olması… etrafımdan gelen anlamsız teselliler… iyi haberlere bile nazar değer korkusuyla sevinebilmek… 90 gündür evimde kalamamak… eşimden ayrı kalmak… eşimin tam destek olamaması… 2 saatlik uykulardan kalkıp 1 makinayla süt sağmak… bebeğimi çok yorgun karşılayacak olmak… maske çıkartmaya korktuğum için daha kızımın kokusunu bile bilmemek… hayat normal akıyormuş gibi davranmaya çalışmak… ağır çok ağır… Zeyno iyi ya üzülürsem dağılırsam Allahın gücüne gider şükretmiyormuş gibi olurum korkusuyla ağzımı bile açamamak (ki ben dindar değilimdir anlayın şükür duygum ne kadar yükseldi böyle şeylerden korkar oldum)… yolumuz az kaldı hemde çok az ama gün bitmek bilmiyor, dakika, saniye geçmek bilmiyor. 90 günü hiç yaşamamış gibi önümdeki 10-15 gün çığ gibi büyüyor. Çok zorlanıyorum artık. Bazen otururken kendimi yerlerde sürüne sürüne ağlarken görüyorum… öylece oturmaya devam edip kendimi izliyorum…

Sizden ricam nolur bana teselli yazmayın. Biran önce kavuşmamız ve benim güç kalabilmem için Dua edin. Ve hepinizin ne kadar yorgun olabileceğini tahmin ediyorum. Gidin bebeğinizin kokusunu içinize çekin ve lütfen benim için bu duyguya şükredin.

Hepinizi seviyorum.
Ah canım benim, kocaman sarılıyorum burdan sana, duygularını anlayabilmem mümkün değil. Büyük oğlum ve yeni bebeğimin arasında sıkışıp kalmış, isyan bayrağını çekmişken okuduğum yazın beni kendime getirdi, şükretmemi sağladı. Dilerim en kısa zamanda koynuna alır, gece gündüz hiç bırakmazsın 🌺

Hangi damlayı kullanıyorsun canım?

Ben slingi 1.5 aylıkken kullanmaya başladım ama bebek o zaman kullanabilir diye değil öncesinde kucağa alışmasın diyordum ama zaten alışıyorlar dedim bari alayım.

Evet 2 aylık olunca çeneleri çok güçleniyor bugün bir kez biberon verdim hiç taşırmazdı o kadar güçlü çekti ki hep akıttı yanlardan

Hiç üzülme annesi canı yansa ortalığı inletiyor bu minikler kendini çizmesinden iyidir asıl o zaman canı yanardı

Braun kulaktan ateş ölçer ve buhar makinesi aldım ben canım. Telsiz almadım kameramız var odasında ses de geliyor uygulamasına girince ama zaten bebek odada değil ben hep yanındayım biraz büyüsün yanında yatmadığım zaman alıcam telsiz

Evet çok derin uyumuyorsa yapıyor hatta o ses çıkarıyor diye ben uyuyamıyorum 😄😄
Bestlak kullanıyorum canım

Normalde doydugunu dusunuyordum ama iki gundur gece 3 saatte falan uyaniyor emiyor uyuyor.Benimde baslarda tazikli yani hizli geliyor genzinede kacio hatta onu likir likir icio sonra uykuya dalio.Ama artik sabaha dgru 5 gbi falan uyanio emio yatiriorum geri uyanio emio yatriorum geri uyuyo 9 a kadar boyle devam etti dedim acaba doymadimi 30 ml mama verdim 11 e kadar deliksiz uyudu.Oyuzden doymadgni dsnuorum. baslarda sarilik olmasin die biberon verdim oda baya hizli akiyor esimde diorki ona alisti senin gogsnden az gelince ugrasmak istemio.Basta yok diodum ama galiba oyle oldu.Elektrkli sut sagma cihazi aldik onun biberonu var ama ondada igne ucu kadar delik var ve emmezsen damlamio bile ben onu nasil tutturacam kizima bilmioeum ya.Az once denedimda ciyak ciyak agladi gazi geldide mi agladi biberonumu istemio anlamadim 😔Her defasinda ayni dert ya buda erken birakacak herlde.Simdi yine uyumuyor gozunde uyku var kapanio 10 dk snra yine aglio 😔🤦offf
Canım kaşık biberon falan kullansana normal biberonlar ister az akışlı ister çok akışlı her türlü meme reddi yapıyor bence. Bende emdikten sonra kalan sütü sağıp veriyorum öyle doyuyor sadece emerek doymuyor memeyi boşaltamıyor hala. Ucunu almak kolayına geliyor adla memenin tamamını almak istemiyor

Canım benim🤗
Sen okadar güçlüsün ki , bazen bu seviyede kalabilmek yoruyor seni
Ama herşey çok güzel olacak ve sen geriye dönüp baktığında , bebeğinle yaşadığınız bu zorlukları hatırlayıp şükrederek yoluna devam edeceksin🤲🏻
Eşler baba olmayı bebeğe baktıktan sonra öğreniyorlar ne yazıkki, bizim gibi o duygu onlara önceden verilmemiş
O yüzden sana desteği az gibi hissediyor olabilirsin bu da bebeğiniz eve gelince düzene girecek
Dualarımdasın canım, çok çok az kaldı güzel günlere❤️

Teşekkür ederim canım, evet doğru söylüyorsun havalarda soğuk zaten süt zaten hemen sıcaklığını kaybeder
Sen sağdığın sütleri nasıl ısıtıyorsun
Ben sağaar sağmaz veriyorum sıcakken ya da birkaç saat sonra vereceksem petek üstüne bırakıyorum. Eğer dışarı çıkacaksam biberon çantasına koyuyorum termal olan çok soğutmuyo 1 saat falan ılık tutuyor. Bir de powerbankli ısıtıcı var onu da çantamda taşıyorum sürekli ama kullanmadım hiç 😂

Kızlar bebek yanlış tutsa dahi göğüs ucu yaralari geçiyor mu benim oğlan bir türlü beceremiyor tutmayı alt ceneyi açmak yerine kilitliyor üst kısmı çekip alt kısmı kemiriyor bu da yara yarık falan yapıyor. Öğrenebilecek mi emmeyi geçiyor mu bu yaralar 2,5 ay sonra falan geçiyor diye okudum ama umudum kalmadı benim kuş ağızlı bebeden.

Günaydın kizlar. Benum bebisim 22 gunluk oldu. Bir kac defa bezini acarken kakasini yapti da suluydu hep. Arada yesilimsi de geliyor dr onun icin normal demisti .boyle birsey farkeden oldu mu acaba bebisin de sulu kaka gelmesi usutmesinden mi bilemedim

Günaydın kizlar. Benum bebisim 22 gunluk oldu. Bir kac defa bezini acarken kakasini yapti da suluydu hep. Arada yesilimsi de geliyor dr onun icin normal demisti .boyle birsey farkeden oldu mu acaba bebisin de sulu kaka gelmesi usutmesinden mi bilemedim
Hepsi sulu kaka yapıyor olması gereken o zaten . açıncaya kadar bez suyu çektiği için kuru kaka görüyoruz , için rahat olsun ☺️

Kızlar bebek yanlış tutsa dahi göğüs ucu yaralari geçiyor mu benim oğlan bir türlü beceremiyor tutmayı alt ceneyi açmak yerine kilitliyor üst kısmı çekip alt kısmı kemiriyor bu da yara yarık falan yapıyor. Öğrenebilecek mi emmeyi geçiyor mu bu yaralar 2,5 ay sonra falan geçiyor diye okudum ama umudum kalmadı benim kuş ağızlı bebeden.
Aa ne kadar da benim kız 😅 benim yaralarım geçti emzirirken göğsüm de acımıyor ama kızım tam almıyor memeyi hala tam ucunu da almıyor ama tamamını da almıyor öyle arada yani. Benim göğsüm büyük bebişin ağzı küçük zamanla öğrenecekler. Tek sıkıntı böyle olunca memeyi tam boşaltamıyor ve doymuyor o yüzden her emmeden sonra kalanı sağıp vermek zorunda kalıyorum. 2 aylık olunca emmeyi tam öğreniyorlarmış herkes öyle söylüyor bekliyoruz bizde.

Aa ne kadar da benim kız 😅 benim yaralarım geçti emzirirken göğsüm de acımıyor ama kızım tam almıyor memeyi hala tam ucunu da almıyor ama tamamını da almıyor öyle arada yani. Benim göğsüm büyük bebişin ağzı küçük zamanla öğrenecekler. Tek sıkıntı böyle olunca memeyi tam boşaltamıyor ve doymuyor o yüzden her emmeden sonra kalanı sağıp vermek zorunda kalıyorum. 2 aylık olunca emmeyi tam öğreniyorlarmış herkes öyle söylüyor bekliyoruz bizde.
Benim de göğüs ucu yok cocuk kemire kemiren üst kısmı çıktı sanırım o yüzden öyle emmeye alıştı ama yaralar ve hassasiyet geçmedi henüz ben de geçmesini ve düzgün emmesini hevesle bekliyorum 😊 şu anda savaşıyoruz kendisiyle emzirme saatlerinde 😄

Bizim hep sulu yahu katı mı olması lazımmış 😂

Yeşil kaka normal, çok fazla önsüt aldığı anlamına geliyor, üşüttüğü falan değil ❤️

Ben sağaar sağmaz veriyorum sıcakken ya da birkaç saat sonra vereceksem petek üstüne bırakıyorum. Eğer dışarı çıkacaksam biberon çantasına koyuyorum termal olan çok soğutmuyo 1 saat falan ılık tutuyor. Bir de powerbankli ısıtıcı var onu da çantamda taşıyorum sürekli ama kullanmadım hiç 😂
Teşekkürler tatlı selizay🤗😍

Arkadaslar günduzleri bebeginiz nekadar uyuyor benimki bugub ilk defa 6saat uyudu arads 2 kere emdi tekrar uyudu zorla uyandirdim simdi gece uyumazsa diye korkuyorum

Back