- 8 Ağustos 2020
- 2.793
- 3.291
- 83
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #36.341
Kızlar bebekleriniz bacaklarını titretiyor mu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sancısı olduğunda evetKızlar bebekleriniz bacaklarını titretiyor mu?
Benim kizim da sessiz huzurlu uykuya dalana kadar garip sesleri oluyor epeyce. bazen keci sesi gibi cikiyor inleme sesi . Ihihih yapiyorKızlar bebişleriniz emerken yada uykuda sürekli inleme gibi bir ses çıkarıyor mu normal mi
Ayy ben bunu soracaktım tam da . Yatagina koyarken çok irkiliyor bazen bende cok yumuşak koyamıyorum elimi kafasının altından çekerken attiriveriyorum gibi oluyo irkiliyo sonra üzülüyorum korkuttummu acaba diye :/Selam kızlar aranızda bebeği çok korkan varmı.Benim oğlum aşırı korkuyor irkiliyor gece uykuda sesler çıkarıyor inleme vs gibi.Bu akşam üzeride meme emerken bir anda gözlerini büyükçe açıp sıçradı.agladi sonra.
Boğazı tıkalı gibi ses çıkarıyor. Tıkalı gibi düşünüyorum ebe deniz suyu tuzlu su damla verdi onu damlaticamKızlar bebişleriniz emerken yada uykuda sürekli inleme gibi bir ses çıkarıyor mu normal mi
Bazen titretiyor üşüdü yada korktu zannediyorum ama neden bilemiyorum tabi :))Kızlar bebekleriniz bacaklarını titretiyor mu?
Kriz anlarında meme verilmeye çalışılmamalı diye okumuştum. Çok aç olduğunda da almıyor memeyi. İlk kucağınıza dik olarak alın sakinleştirin. Benim kızım emmeyi çok sevmesine rağmen bazen zorlanıyorum vermekte. Çareyi ilk olarak bir iki damla sağıp ağzına damlatmakta buldum. Tadını alınca hemen yapışıyor memeye.Mama vermiyoruz kuzum doktor suan anne sutu yeterli dedi
Keçi gibi ses çıkarıyor benimkiKızlar bebişleriniz emerken yada uykuda sürekli inleme gibi bir ses çıkarıyor mu normal mi
Yatağa koyarken önce ayaklarını değdir yatağaAyy ben bunu soracaktım tam da . Yatagina koyarken çok irkiliyor bazen bende cok yumuşak koyamıyorum elimi kafasının altından çekerken attiriveriyorum gibi oluyo irkiliyo sonra üzülüyorum korkuttummu acaba diye :/
Bizde 150 gr düştü hemşireKızlar bebekleriniz kıyafetle tsrtıldığı zaman kaç gr düşüyorsunuz tartıdan. Mesela bez, badi ve üzerinde ince alt üst takım var ne kadar düşmem lazım tartıdaki değerden bilen var mı
Hangi damlayı kullanıyorsun canım?Benim de öyleydi canım emmeden önce 30 falan çıkıyordu şimdi emdikten sonra 50 çıkmaya başladı böyle böyle artacak. Damla kullanıyorum ben o işe yaradı bir de dereotu ve boza çok sütümü arttırıyor
Ben slingi 1.5 aylıkken kullanmaya başladım ama bebek o zaman kullanabilir diye değil öncesinde kucağa alışmasın diyordum ama zaten alışıyorlar dedim bari alayım.Yaa nasıl birşey o dediğin canım , hangi ilacın içinden çıkıyor müsait olduğunda resim çekebilirmisin
Bende sağıp artık bu şekilde yapayım bari canım
Gündüz hiç uyumuyor ben anlamıyorum nasıl olacak böyle
Dalıyor yerine koyuyorum anında uyanıyor
Hani yani açsan emsene memeyi be evladım , memede neden uyuyorsun
Bazen bende kendime hiç vakit ayıramadığımı farkediyorum yani duş yapmak bile lüks oldu artık , bir de benimki gündüz hiç uyumuyor neredeyse çok ama çok yoruluyorum
Eskiden mamayı verince uyurdu yok artık o şekilde de uyumuyor
Yaa bende de var sling
Erken olur diye kullanmıyordum ben ama artık kullansammı bilemedim bebiş 21 günlük oldu
Bence çok mantıklı
Bu biberon işini denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum , son zamanlarda memede çok uyuyakalıyor , biberonun akışına alışırsa hiç emmez diye korkuyorum
Ben ilk günlerden itibaren veriyorum canım , bazı zamanlar çok kurtarıcı oluyor , ayrıca biz de foto çekimine gittik orada şırıngayla besledim kendim , illaki biberon olmasına gerek yok, bi sor istersen canım
Çok iyi canım yaa , bende işte cesaret edemiyorum , zaten sütüm çok fazla değil , res yaşarsam iyce sütüm azalır korkusuna hiç deneyemedim bile
Emzirmeye başlıyorum büyük bir sabırla
10 dk geçmeden uyukluyor , dolayısıyla doymuyor tabi, sürekli uyandırıp devam etmesini sağlıyorum ama çok verimli emmediği için uykuya da dalamıyor , bende senin gibi bi 2 aylık olmasını bekliyorum canım , hep 2 aylıkken çene kaslarının kuvvetlendiğini ve daha rahat emdiğini söylüyorlar , ben her öğünde mama vermiyorum ama vermediğim için doymuyor belkide o yüzden uykuları çok düzensiz
Kuvvetli emseler süt de ona göre artar
Valla şu günler biraz ilerlese de düzene girse bişeyler
Neden canım , öyle düşünme , ne kadarlık bebeğin , zamanla rayına oturur herşey
Ben aldım canım , hatta iyi ki almışım dediğim şeylerden biri de o oldu, parasını gerçekten hak ediyor , özellikle ek gıdadan sonra çok daha ihtiyaö olacağını söyledikleri için aldım , malum herşey hergün zamlanıyor
Hiç üzülme annesi canı yansa ortalığı inletiyor bu minikler kendini çizmesinden iyidir asıl o zaman canı yanardıKızlar vicdanım sızlıyor şu törpüden aldım bebem uyurken loş ışıkta törpüledim farketmeden tırnaklarınjn üstüne de törpülemişim ete kadar çok üzüldüm canı yanmadı ama ben kendimi çok kötü hissediyorum
Eki Görüntüle 3188209
Braun kulaktan ateş ölçer ve buhar makinesi aldım ben canım. Telsiz almadım kameramız var odasında ses de geliyor uygulamasına girince ama zaten bebek odada değil ben hep yanındayım biraz büyüsün yanında yatmadığım zaman alıcam telsizKızlar herkes hayırla büyütsün evladını. Amin.
Ateş ölçer ve telsiz konusunu ne yaptınız? Braun marka kulaktan ateş ölçerler öneriliyor. Biraz pahalı ama yapcak birşey yok. Bir de telsiz konusunda siz ne karar verdiniz?
Son olarak buhar makinesi aldınız mı?
Bu üçü kaldı eksiğim sadece. Yardımlarınızı bekliyorum
Evet çok derin uyumuyorsa yapıyor hatta o ses çıkarıyor diye ben uyuyamıyorumKızlar bebişleriniz emerken yada uykuda sürekli inleme gibi bir ses çıkarıyor mu normal mi
EvetKızlar bebişleriniz emerken yada uykuda sürekli inleme gibi bir ses çıkarıyor mu normal mi
Benim bebe uykusunda da devam ettiriyor. Bazen acaba bir sancısı mi var bilemedimBenim kizim da sessiz huzurlu uykuya dalana kadar garip sesleri oluyor epeyce. bazen keci sesi gibi cikiyor inleme sesi . Ihihih yapiyor
Boğazı tıkalı gibi ses çıkarıyor. Tıkalı gibi düşünüyorum ebe deniz suyu tuzlu su damla verdi onu damlaticam
Evet çok derin uyumuyorsa yapıyor hatta o ses çıkarıyor diye ben uyuyamıyorum
Benimki de memede bile ses çıkarır mı bir insan çıkarıyorKeçi gibi ses çıkarıyor benimki
Evet değişik sesler çıkarıyor tosulduyo falanKızlar bebişleriniz emerken yada uykuda sürekli inleme gibi bir ses çıkarıyor mu normal mi
İç dökmeye geldim. Bugün tam 90 gün oldu kızımdan ayrı. zeyno hala küvezde. Çok şükür genel sağlığı yerinde sadece kilo bekliyoruz ve binlerce şükür eve sapasağlam gideceğiz. Ama ben…
90 gündür ayakta dimdik durabilmek… nerdeyse ağlamadım bile sayılabilecek kadar az ağlamak… hissettiğim her duygu dağıtmasın beni diye hissizleşmek… ne anneliği, lohusalığı yaşsyabilmek… her duyguyu ertelemek… bazen güldüğüm anlarda suçlu hissetmek.. yanında geçirdiğim 1 saat dışında tüm hayatın flu olması… etrafımdan gelen anlamsız teselliler… iyi haberlere bile nazar değer korkusuyla sevinebilmek… 90 gündür evimde kalamamak… eşimden ayrı kalmak… eşimin tam destek olamaması… 2 saatlik uykulardan kalkıp 1 makinayla süt sağmak… bebeğimi çok yorgun karşılayacak olmak… maske çıkartmaya korktuğum için daha kızımın kokusunu bile bilmemek… hayat normal akıyormuş gibi davranmaya çalışmak… ağır çok ağır… Zeyno iyi ya üzülürsem dağılırsam Allahın gücüne gider şükretmiyormuş gibi olurum korkusuyla ağzımı bile açamamak (ki ben dindar değilimdir anlayın şükür duygum ne kadar yükseldi böyle şeylerden korkar oldum)… yolumuz az kaldı hemde çok az ama gün bitmek bilmiyor, dakika, saniye geçmek bilmiyor. 90 günü hiç yaşamamış gibi önümdeki 10-15 gün çığ gibi büyüyor. Çok zorlanıyorum artık. Bazen otururken kendimi yerlerde sürüne sürüne ağlarken görüyorum… öylece oturmaya devam edip kendimi izliyorum…
Sizden ricam nolur bana teselli yazmayın. Biran önce kavuşmamız ve benim güç kalabilmem için Dua edin. Ve hepinizin ne kadar yorgun olabileceğini tahmin ediyorum. Gidin bebeğinizin kokusunu içinize çekin ve lütfen benim için bu duyguya şükredin.
Hepinizi seviyorum.
Canım benim kız bırakmadı memeyi ama tam boşaltamıyor hala tam olarak tutamıyor o yüzden. Bende her emzirme sonrası mecbur kalan sütü sağıp veriyorum çok sıkıldım artık süt sağmaktan. Eşler bazen öyle yapabiliyor anlayamıyorlar ne yazık ki. Hele bir de başka çocuk varsa zor oluyor haklısın ama geçecek bu günler biraz daha büyüsünler saha kolay olacak diye motive ediyorum kendimi
Arkadaslar memeyi bosalttigini nerden anliyosun birde ben her seferde tek gogustenn emziriyorum bazen sadece 10 dk emiyor bazende 20 25 dk hiç ayni anda iki gogusten emzirmedim kilo alimida iyi
Normalde doydugunu dusunuyordum ama iki gundur gece 3 saatte falan uyaniyor emiyor uyuyor.Benimde baslarda tazikli yani hizli geliyor genzinede kacio hatta onu likir likir icio sonra uykuya dalio.Ama artik sabaha dgru 5 gbi falan uyanio emio yatiriorum geri uyanio emio yatriorum geri uyuyo 9 a kadar boyle devam etti dedim acaba doymadimi 30 ml mama verdim 11 e kadar deliksiz uyudu.Oyuzden doymadgni dsnuorum. baslarda sarilik olmasin die biberon verdim oda baya hizli akiyor esimde diorki ona alisti senin gogsnden az gelince ugrasmak istemio.Basta yok diodum ama galiba oyle oldu.Elektrkli sut sagma cihazi aldik onun biberonu var ama ondada igne ucu kadar delik var ve emmezsen damlamio bile ben onu nasil tutturacam kizima bilmioeum ya.Az once denedimda ciyak ciyak agladi gazi geldide mi agladi biberonumu istemio anlamadim Her defasinda ayni dert ya buda erken birakacak herlde.Simdi yine uyumuyor gozunde uyku var kapanio 10 dk snra yine aglio offfGöğüsler çok yumuşak oluyor canım boşaldığında. Bir de emdikten sonra ben göğsümü sıkıyorum eğer süt su gibi geliyorsa boşaltmamış oluyormuş daha kıvamlı ve yoğun gelmesi gerekiyormuş. Benim kız emdikten sonra uykuya dalamıyor hala aranıyor açlık belirtileri oluyor yani oradan anlıyorum ben. Bir de bebek meme boşalınca kendi bırakıyormuş
Ah irmake çok kalp bırakıyorum ve kocaman kocaman sarılıyorum burdan sana.Günaydın Zeyno'nun güzel annesi. Tesellilik bir durum yok zaten ilk günden beri çok güçlüsünüz. Ama elbette bu kadar güçlü durmak zorunda olmak insanı delice yorar. Cinsiyeti öğrenmeden önce, hamileyken oğlum olacağını hissediyorumdum ama sorulduğunda bilmiyorum dedim hep. Çünkü kız olursa, yanılmışımsam ona ayıp olur gibi düşünüyordum. Biz böyle şeylere bile takıldık yani gülsem kendimi suçlu hissediyorum demeniz o kadar normal ki. İç dökmeniz çok iyi olmuş. Öncelikle bebeği yorgun karşılama durumunu biraz düzeltebilmek için kan değerlerinize baktırıp eksikleriniz için uygun vitaminleri kullanın. Bunu doğuma son 10-15 gün kalmış gibi düşünün, benim ilk haftalarda en çok zorlandığım konu yemek oldu. Bilmiyorum size yardımcı olabilecek birileri var mı, eve geçtiğinizde daha basit görünen diğer şeyler kafanızda gereksiz yer kaplamasın. Bunları şimdiden organize etmeye çalışın. Buraya doğuma giderken bir fotoğraf eklemiştiniz benim kafamda hem o fotoğraftaki gülümseyen yüzünüz var. Anneliği yaşayamadım demişsiniz ama siz bizden fazla yaşadınız bence. Zorluklarla sınandıkça ne olduğu belirginleşiyor anneliğin. Sarılıp öpüyorum