• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar yarın ilk kez sağdığım sütü biberonla vericem ve ilk kez biberon kullanıccam foto cekimine gidiyoruz. Şimdi sütü nasıl ısıtıyosunuz bana yardımcı olur musunuz? Oraya götürücem sütü orda biberonla vereceklerini söylediler. Sütü nasıl ısıtmam kszım termosa mı koyup götürmem lazım süt poşediyle mi götürmem lazım nasıl doğru ve pratik olur bana yardımcı olur mısunuz stres oldum
Canım normalde sağdığın süt oda sıcaklığında 3 saat muhafaza edebilir ve o şekilde verebilirsin diye biliyorum, gitmeden hemen sağsan olurmu o şekilde bilemedim, orada nasıl ısıtacaksın

Kızlar 26 derece bebek için sıkıntı değil mi hasta olmasınlar sonra bizim doktor 24 bile olmasın dedi sıcak daha fazla hasta edermiş soğuktan

Bizde var ben memnunum baya da alıyor ama o kadar çok bez gidiyor ki doluyor sürekli 😂
Ben de sipariş verdim ama çok pahalı ya hala iade mi etsem diye düşünüyordum😅
Bende sağıp artık bu şekilde yapayım bari canım
Gündüz hiç uyumuyor ben anlamıyorum nasıl olacak böyle
Dalıyor yerine koyuyorum anında uyanıyor
Hani yani açsan emsene memeyi be evladım , memede neden uyuyorsun 😃

Bazen bende kendime hiç vakit ayıramadığımı farkediyorum 🙁yani duş yapmak bile lüks oldu artık , bir de benimki gündüz hiç uyumuyor neredeyse çok ama çok yoruluyorum
Eskiden mamayı verince uyurdu yok artık o şekilde de uyumuyor😄

Yaa bende de var sling
Erken olur diye kullanmıyordum ben ama artık kullansammı bilemedim bebiş 21 günlük oldu

Bence çok mantıklı🤗

Bu biberon işini denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum , son zamanlarda memede çok uyuyakalıyor , biberonun akışına alışırsa hiç emmez diye korkuyorum☹️

Ben ilk günlerden itibaren veriyorum canım , bazı zamanlar çok kurtarıcı oluyor , ayrıca biz de foto çekimine gittik orada şırıngayla besledim kendim , illaki biberon olmasına gerek yok, bi sor istersen canım

Çok iyi canım yaa , bende işte cesaret edemiyorum , zaten sütüm çok fazla değil , res yaşarsam iyce sütüm azalır korkusuna hiç deneyemedim bile

Emzirmeye başlıyorum büyük bir sabırla
10 dk geçmeden uyukluyor , dolayısıyla doymuyor tabi, sürekli uyandırıp devam etmesini sağlıyorum ama çok verimli emmediği için uykuya da dalamıyor , bende senin gibi bi 2 aylık olmasını bekliyorum canım , hep 2 aylıkken çene kaslarının kuvvetlendiğini ve daha rahat emdiğini söylüyorlar , ben her öğünde mama vermiyorum ama vermediğim için doymuyor belkide o yüzden uykuları çok düzensiz
Kuvvetli emseler süt de ona göre artar
Valla şu günler biraz ilerlese de düzene girse bişeyler

Neden canım , öyle düşünme , ne kadarlık bebeğin , zamanla rayına oturur herşey 🤲🏻

Ben aldım canım , hatta iyi ki almışım dediğim şeylerden biri de o oldu, parasını gerçekten hak ediyor , özellikle ek gıdadan sonra çok daha ihtiyaö olacağını söyledikleri için aldım , malum herşey hergün zamlanıyor ☹️
Fotocu illa biberon dedi hiç sorma. Oyalanmak istemiyo sanırım 1 kereden alışır mı diye korkuyorum çok. Korbell siparisi verdim ama pahalı ya iade mi etsem diye düşünüyordum kalsın o zaman

Canım normalde sağdığın süt oda sıcaklığında 3 saat muhafaza edebilir ve o şekilde verebilirsin diye biliyorum, gitmeden hemen sağsan olurmu o şekilde bilemedim, orada nasıl ısıtacaksın
Sabah çok erken gideceğiz gidene kadar yine soğur zaten mecbur bi ısıtma durumu olacak

Yaa nasıl birşey o dediğin canım , hangi ilacın içinden çıkıyor müsait olduğunda resim çekebilirmisin🤗

Bazen bende kendime hiç vakit ayıramadığımı farkediyorum 🙁yani duş yapmak bile lüks oldu artık , bir de benimki gündüz hiç uyumuyor neredeyse çok ama çok yoruluyorum

Yaa bende de var sling
Erken olur diye kullanmıyordum ben ama artık kullansammı bilemedim bebiş 21 günlük oldu

Bence çok mantıklı🤗

Bu biberon işini denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum , son zamanlarda memede çok uyuyakalıyor , biberonun akışına alışırsa hiç emmez diye korkuyorum☹️

Ben ilk günlerden itibaren veriyorum canım , bazı zamanlar çok kurtarıcı oluyor , ayrıca biz de foto çekimine gittik orada şırıngayla besledim kendim , illaki biberon olmasına gerek yok, bi sor istersen canım

Çok iyi canım yaa , bende işte cesaret edemiyorum , zaten sütüm çok fazla değil , res yaşarsam iyce sütüm azalır korkusuna hiç deneyemedim bile

10 dk geçmeden uyukluyor , dolayısıyla doymuyor tabi, sürekli uyandırıp devam etmesini sağlıyorum ama çok verimli emmediği için uykuya da dalamıyor , bende senin gibi bi 2 aylık olmasını bekliyorum canım , hep 2 aylıkken çene kaslarının kuvvetlendiğini ve daha rahat emdiğini söylüyorlar , ben her öğünde mama vermiyorum ama vermediğim için doymuyor belkide o yüzden uykuları çok düzensiz

Neden canım , öyle düşünme , ne kadarlık bebeğin , zamanla rayına oturur herşey 🤲🏻

Ben aldım canım , hatta iyi ki almışım dediğim şeylerden biri de o oldu, parasını gerçekten hak ediyor , özellikle ek gıdadan sonra çok daha ihtiyaö olacağını söyledikleri için aldım , malum herşey hergün zamlanıyor ☹️
İlacın adını hatırlamıyorum bu canım dediğim şey

Eklentiler

• IMG_20230107_183825.jpg
    IMG_20230107_183825.jpg
    73,8 KB · Görüntüleme: 51
Kızlar emzirme döneminde acı yiyen oldu mu? Yediklerime çok dikkat ediyorum ben süte geçmesin diye. Acı yesem süte geçer mi acaba bilen var mı?

36 günlük canım. İlk 6 gün küvezde kaldığı için mamaya alıştı bir de ağır sarılık oldu sütüm de yetersiz olduğu için sık sık mamayla beslemek durumunda kaldım iyice alıştı. Şimdi vazgeçmiyor. Her mamadan önce emziriyorum ama sütüm de çok yok maalesef sinirleniyor

Yaa nasıl birşey o dediğin canım , hangi ilacın içinden çıkıyor müsait olduğunda resim çekebilirmisin🤗

Yaa bende de var sling

Bence çok mantıklı🤗

Canım ben philips avent biberon kullanıyorum.Bebek çekmeden ağzına süt gelmiyor.o tarafı iyi meme gibi aynı

Sabah çok erken gideceğiz gidene kadar yine soğur zaten mecbur bi ısıtma durumu olacak
Benmari usulü ısıtman lazım.sıcak su içine biberonu koyup ısıtacaksın.sen termosla sıcak su götür.sütü de biberonla al yanına.birde tas gibi bişey al.orda sıcak suyu tasa boşaltır sütü ısıtırsın ama içmeyecekse sadece foto içinse hiçbirine gerek yok zaten.bence içinde süt olan biberonu önüne falan koyacaklardır içireceklerini sanmam

Evet,ben 0rh- esim Arh+. Bebek 0rh+ doğdu. Bizim çocuk doktoru aynı zamanda hematologmuş, zararı olmaz dedi ilaç için, Yalnız yan etkilerini okuyunca korkutucu geldi ve zaten epilepsi ilacı bu normalde. Biz aslında kullanmayı istemedik. Araştırırsanız pek çok insan da benzer şekilde tereddütte kalmış. Ama kısa süreli ve eski bir ilaç diye bir şekilde doktorun sözüne ikna olduk.

Bizim değer yükselmedi ama düşmedi de uzun süre aynı kaldı. Sizin teknik çok akıllıcaymış daha önceden bilsem ilaç yerine uygulardım.
Bende cam kenarına tutuyorum günde 10.15 dk güneş almıyor ev ama işte ışık yani . Lambayı da gece sondurmuyorum yanık kalıyor

36 günlük canım. İlk 6 gün küvezde kaldığı için mamaya alıştı bir de ağır sarılık oldu sütüm de yetersiz olduğu için sık sık mamayla beslemek durumunda kaldım iyice alıştı. Şimdi vazgeçmiyor. Her mamadan önce emziriyorum ama sütüm de çok yok maalesef sinirleniyor
Canım daha erken, zamanla herşey rayına oturacak emdikçe ve sen sağdıkça artacak , bende aynı durumdayım , hem artmasa bile dünyanın sonu mu ,bizim bebeklerimizde süt+ mamayla beslensinler ne yapalım❤️
Canım ben philips avent biberon kullanıyorum.Bebek çekmeden ağzına süt gelmiyor.o tarafı iyi meme gibi aynı
Tommie tip vardı bende o da anne memesine yakın diye almıştım, philips avent de alayım bari yaa

Bende aynı sekıldeDoktorda cok yuksek hastalıga sebep olur 22derece olsun dedi korkuyo insan .ama üzerini bile örtemiyorum areslenıyo sıcaktan tek kat giydiriyorum ben zaten gecelikle
Ben çocuğu hafiflettikce babannesi sarıyor 😅 çocuk hapşırınca ki yenidoğan döneminde çok hapsirirlar ,ah üşüdü deyip battaniyelere sarıyor filan ,usuttu gaz ondan oluyor diyor ,ayy ay evet destekleri büyük ama keşke bazı şeyleri bize bıraksalar büyükler ne güzel olur

Canım ben ilk zamanlar kaşık biberon kullandım ama çok korkarak kullandım boğazına kaçırırım diye bi türlü alışamadım ya korkuyorum valla hala kullanmaya. Biberon henüz vermedim ama mecbur vericem

Canım bende de aynısı oluyor. Şimdi zaten gwce ve gündüz süt yoğunluğu her zaman farklı olur gündüz daha şiş olur memeler sulu süt gece ise yağlı süt oldupu için memeler daha sönük olur yani gece süt az bile olsa bebeği doyuracak kadar olur sadece yoğunluğu farklı.

Ancak kimi günler dolup akıp taşıp kimi günler öyle olmaması konusunda mantığı şöyle kurdum. Çok uyuduğu zaman emme talebi olmadığı için süt üretimi azalıyor çok emdiği zaman sürekli talep olduğu için dolup taşıyo sanki
SUAVINEX Zero-Zero Anti-Kolik Şişe, 0 Ay Yavaş Akış 180 ml, Beyaz https://www.amazon.com.tr/dp/B07J2JQP9N?psc=1&ref_=cm_sw_r_apann_dp_P5NTEPBN085RHC452ATD
Böyle birşey gördüm ve çok mantıklı geldi

Selam kızlar aranızda bebeği çok korkan varmı.Benim oğlum aşırı korkuyor irkiliyor gece uykuda sesler çıkarıyor inleme vs gibi.Bu akşam üzeride meme emerken bir anda gözlerini büyükçe açıp sıçradı.agladi sonra.😶😕

Bende aynı sekıldeDoktorda cok yuksek hastalıga sebep olur 22derece olsun dedi korkuyo insan .ama üzerini bile örtemiyorum areslenıyo sıcaktan tek kat giydiriyorum ben zaten gecelikle
Ben kalın giydirdim heralde aşırı sıcak tutmusum yavrumun bütün yüzü vücudu isilik oldu.sivilce gibi 🥺

Ben çocuğu hafiflettikce babannesi sarıyor 😅 çocuk hapşırınca ki yenidoğan döneminde çok hapsirirlar ,ah üşüdü deyip battaniyelere sarıyor filan ,usuttu gaz ondan oluyor diyor ,ayy ay evet destekleri büyük ama keşke bazı şeyleri bize bıraksalar büyükler ne güzel olur
🙄annem ve kayınvalidem ben actıkca sardılar annem telefonda bile ört iki battaniye dedi yıkama üşür dedi cocuk isiledi ve ateslendi üzerini acınca uykuya dalabıldı yazık.annelik içgüdüsüne güvenmek gerek bence en iyisini anne bilir .

Biz varız, kan uyuşmazlığından dolayı uzamış sarılık çıktı, değer çok yükselmedi. Ama 1 ay kontrolünde hala sarılık vardı, doktor 3-4 ay sürer böyle dedi. Yeşil reçeteli bir ilaç yazdı Luminaletten. Çok tereddüt ettik kullanıp kullanmama konusunda çünkü ilaç normalde epilepsi ilacı. Karaciğeri fazla çalıştırıyormuş, böylece bilirubin değeri düşüyormuş. Günde 3 kez yarım tablet, 1 hafta kullanıp kontrole gelin denildi. Kullandık, bugün ölçüm yapıldı düşmüş değer daha kullanmaya gerek kalmamış. Bu arada bizim de T4 ve TSH bakıldı önceki kontrolde. Uzamış sarılık için standart ölçümler sanırım.

Biz de kan uyuşmazlığı yok belki o yüzden ilaç vermez inşallah. Bu ilaç meselesini eşimin ailesine anlatmak falan hiç istemiyorum. Umarım o duruma gelmeyiz. Size de geçmiş olsun.

Ben kalın giydirdim heralde aşırı sıcak tutmusum yavrumun bütün yüzü vücudu isilik oldu.sivilce gibi 🥺
Evet bizimde yüzümüz ondanmıs iltihaplı gibiydi üzerini inceltince bi kac günde azalttı.kuvözde 28derecedeydi ve üşümüyordu bana getirirlerken ince bir zıbınla getirdiler ve oda cok soğuktu klima calısıyordu bu cocuk hastalık atlattı üşür dememişler biraz gevşek olmak gerek galiba

Back