- 29 Kasım 2021
- 468
- 402
Mama aliyo muydu mama alan bebekler de değerler hep iyi olur mamalar da çok daha fazla demir falan oluyor çünkü anne sütüne oranlaBizim de tam aksine her değeri güzel aöa nasıl oljyor bende anlamıyorum. Sen bir süre dene bakalım. Ben faydasını gördüğüme inanıyorum
Destekli düzelir, bizimki aylardır mama da kullanmıyor cunkuİnsallahHiç bişey tuketmiyor gerçekten yemeyen çocuk çok zormuss şimdi balık yağı da başladı Dr umarım işe yarar
aaa öyle mi? Evet mama içiyor zaten emmedi benim keçi.Mama aliyo muydu mama alan bebekler de değerler hep iyi olur mamalar da çok daha fazla demir falan oluyor çünkü anne sütüne oranla
Merhaba hastalıklar ile mücadele ediyoruz biz maalesef. Doktora göründün mü?kızlar merhaba nasılsınız? bebeler nasıl? adeti hala düzenlenmeyen vardı aranızda? ben 2 kere gördüm hala çok gecikmeyle geliyor. aktif emzirmiyorum günde 1 kere akşamları
Çok emiyor demek ki. Ben 9 aylıkken oldum. Insan regl olmayınca stresli oluyor, emzirme hormonlari zaten çok ağır. Sadece uykusuzluk değil yani sorun. Emzirme süreci çok yorucu bir dönem.Canım bende 1 bucuk yaşında ablasını suttten kestim ama ablası hem kilolu hem baya iştahlıydı küçügümün sağı solu belli değil canı isterse cok iyi yer birde hala surekli emdiği için regl olmadım
Ilk reglin ustunden 2-3 regl biraz duzensiz geldi ama son 2 regl duzenli. Yani demem o ki oyle pat diye duzene girmemesi normal.kızlar merhaba nasılsınız? bebeler nasıl? adeti hala düzenlenmeyen vardı aranızda? ben 2 kere gördüm hala çok gecikmeyle geliyor. aktif emzirmiyorum günde 1 kere akşamları
Ya unutmuyolar sanırımÇok emiyor demek ki. Ben 9 aylıkken oldum. Insan regl olmayınca stresli oluyor, emzirme hormonlari zaten çok ağır. Sadece uykusuzluk değil yani sorun. Emzirme süreci çok yorucu bir dönem.
Ben sütten kestim dayanamayıp, 2 gün oldu. Memeyi kesince daha çok uyur diye umuyordum, umduğum gibi oluyor. Ilk defa 5 saat deliksiz uyumuşum dün gece. Ama ilk gece eşimle yattı ve çok zordu ve 1.5 saat ağladı. Çok güçlü olmak lazım, kararlı olmak lazım. Ben tek gecede kesmeyi daha doğru buluyorum. Bir kere ağlasın ama tamamen bitsin. Aslında azaltmayı deneyip basaramadığımdan başka yolum da yoktu. Çok travmalık bi durum olduğuna da inanmıyorum. 1 haftaya daha önce emdiğini unutacak. Ben kızıma sonradan bak sen emiyordun diyordum iyyk diyordu.
Bu arada 1 haftadır benim oğlum da yurumeye başladı. Çok şükür. Bi ara hiç yurumeyecek sanmıştım valla.
Ya kiyamam hala sutum var dedigin yerde beni bitirdinYa unutmuyolar sanırımbenim oğlum 12. Ayına girdiği zaman kendisi bıraktı emmeyi çok uğraştım ama döndüremedim 15 aylık oldu hala da sütüm var bitmedi. Geçen gün yakamı paçamı çekiştiriyordu çıkardım memeyi süt sıktım baktı baktı parmağıyla dokundu sonra "mama" dedi yaladı yine emmedi emmiyor ama gelip yokluyor ara sıra unutmamış özlüyor mu anlamadım hep yakama yapışıyor ama emmeden gidiyor
Üzülme cnm, özlese yapisirdi, artik baya yetişkin yemeği yesigi icin aramıyordur. Yakana yapışır hala bebe, anneye ihtiyacı var. Meme ile daha yakın oluyordu, minik emmeyi bıraktı diye yakana da mı yapılmasın annesi :) valla ben 1.5 yaşı zor bekliyorum, çok ısırıyor yara bere içinde deyim şaka gibiYa unutmuyolar sanırımbenim oğlum 12. Ayına girdiği zaman kendisi bıraktı emmeyi çok uğraştım ama döndüremedim 15 aylık oldu hala da sütüm var bitmedi. Geçen gün yakamı paçamı çekiştiriyordu çıkardım memeyi süt sıktım baktı baktı parmağıyla dokundu sonra "mama" dedi yaladı yine emmedi emmiyor ama gelip yokluyor ara sıra unutmamış özlüyor mu anlamadım hep yakama yapışıyor ama emmeden gidiyor
Ay ben emzirmeyi çok çok seviyodum kendi bırakmasa uzuun süre emzirirdim heraldeYa kiyamam hala sutum var dedigin yerde beni bitirdin
Yaa ısırmaları evet fenaydı ama dişleri kaşınırken ısırıyordu sıkıntısı yoksa bırakıyordu ısırmayı aman ne bilim ben öyle anlamak istedim heralde emzirmeyi özlediğim içinÜzülme cnm, özlese yapisirdi, artik baya yetişkin yemeği yesigi icin aramıyordur. Yakana yapışır hala bebe, anneye ihtiyacı var. Meme ile daha yakın oluyordu, minik emmeyi bıraktı diye yakana da mı yapılmasın annesi :) valla ben 1.5 yaşı zor bekliyorum, çok ısırıyor yara bere içinde deyim şaka gibi
Benim miniğim çok garantisi ozguveni yok sanırım. 4 5 adın tutmadan yanında durarak adım.attiriyoruz. ama gel deyince boz yoksak yirumuyor kesinlikle.
Bide şey yürütürken eline oyuncak veya herhangi bi nesne veriyodum bazen onu elinde taşırken daha uzun yürüyodu ondan güç mü alıyodu yoksa taşırken kendini mi unutuyodu bilmiyorum ama işe yarar bi yöntem benceÜzülme cnm, özlese yapisirdi, artik baya yetişkin yemeği yesigi icin aramıyordur. Yakana yapışır hala bebe, anneye ihtiyacı var. Meme ile daha yakın oluyordu, minik emmeyi bıraktı diye yakana da mı yapılmasın annesi :) valla ben 1.5 yaşı zor bekliyorum, çok ısırıyor yara bere içinde deyim şaka gibi
Benim miniğim çok garantisi ozguveni yok sanırım. 4 5 adın tutmadan yanında durarak adım.attiriyoruz. ama gel deyince boz yoksak yirumuyor kesinlikle.
4 5 adim var, iki yakın berjer arası da gidiyor. Hatta bugün ayakta tek başına baya durdu, sonra biz sasirinca popo üstü yere indiYaa ısırmaları evet fenaydı ama dişleri kaşınırken ısırıyordu sıkıntısı yoksa bırakıyordu ısırmayı aman ne bilim ben öyle anlamak istedim heralde emzirmeyi özlediğim için
Biz eşimle karşılıklı yere oturup türlü şebeklikler eşliğinde gel gel yaparak alıştırdık her gün mesafeyi biraz daha açıyoduk sonra kendisi koltukların yakın olduğu yerlerde aralarında bir iki adım atmaya başladı dikkati başka bir şeydeyken kendini unuttu ayakta dikildi derken çok da kıpırdak olduğu için emekleme kesmedi yürüdü18 aya kadar normal diyolar ama az kalmış 4 5 adım attıysa sonrası hızlı geliyor
Ama bu çok mantıklıBide şey yürütürken eline oyuncak veya herhangi bi nesne veriyodum bazen onu elinde taşırken daha uzun yürüyodu ondan güç mü alıyodu yoksa taşırken kendini mi unutuyodu bilmiyorum ama işe yarar bi yöntem bence
Başlamış artık sonrası kolay ilerliyor yakında bağımsız gider bu sefer de düşmesin diye siz tutmaya çalıştıkça o bağıracak tutturmayacak yerlerden bebe toplayacaksınız hahsk4 5 adim var, iki yakın berjer arası da gidiyor. Hatta bugün ayakta tek başına baya durdu, sonra biz sasirinca popo üstü yere indifarketmese devam. Gel gel yapıyoruz da bizsiz tek gitmiyor işte. E 15 olacağız kasımda, tek başına yürüsün artık
Evet evet çok işe yaradı bizde buAma bu çok mantıklı
Filiz tahinella vardı, tahinli fındıklı kremayı sanırım. Findiksiz çikolata kreması zor sanki. Veya koska tahin pekmez karışımı varKizlar merhaba. Buyuk oglumun findik alerjisi var. Ve beslenme listesinde bi gun cikolatali ekmek var. Nutellalar falan hep kakaolu findik kremasi. Bildiginiz icinde findik olmayan surulebilir cikolata var mi?
Tahin pekmez yese keske ama malesefFiliz tahinella vardı, tahinli fındıklı kremayı sanırım. Findiksiz çikolata kreması zor sanki. Veya koska tahin pekmez karışımı var