2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
İki büklüm yapacak kadar ne bileyim yatıracak kadar falan değil ha şöyle de bir şey var hamile değil de normal regl olsaydım bugünkü ağrıyı hiç takmazdım mesela
canim stres yapma oluyor oyle sancilar bebek yerlesmeye calisiyormus tabi yinede doktora danismakta fayda var yarin bi git doktoruna istersen

Bunları okuyunca biz Cidden evhamlıyız😂 ama mesela ben dış gebelik geçirdim ve hayati tehlikesi olan bişey öyle durumlarda nasıl yapıyorlar acaba
Bunu ben de sormuştum. Kanama azsa sıkıntı yapmıyorlarmış. Eğer ultrasondan önce düşük vs olursa “zaten sağlıklı gebelik değildi o yüzden vücut attı üzülme” deniyormuş :KK70:

Bir şey olmasında o ilaçla geçiyorsa her türlü yan etkiye okeyim 😇 bi arkadaş daha söyledi yarın soracağım alayım mı diye.
onlar zaten küçük bir şüphede bile verebiliyorlar hep öncelikle olumsuza yönlendiriyorlar direk düşerse kürtaj yaparız dedi mesela bana tabi genel konuşuyorum doktorlar için benim iki tane doktorum var sürekli ikisine de gidiyorum bi tanesinin ilaçlarını kullanıyorum diğerinden fikir ediniyorum benim durumum riskli biraz hayata genelde olumsuz baksam da bu sefer hep olumlu düşünüyorum bebek etkilenmesin diye 😇🙏💜🧚‍♀️

canim stres yapma oluyor oyle sancilar bebek yerlesmeye calisiyormus tabi yinede doktora danismakta fayda var yarin bi git doktoruna istersen
sancılar herkesde oluyormus rahim büyümeye çalışıyor kese büyüyor o bölgede çok kılcal damar var tutunmaya yerleşmeye çalıştıkça kanamalar olabilir demişti bana

Tekrar kan ver dedi sonuca göre konuşuruz dedi. Mesela muayene edelim yarın demedi o da bi sinirimi bozdu. Sonra çok yeni diye belki vajinaya ultrasonla bakmak istememiştir diye düşündüm.
onlar zaten küçük bir şüphede bile verebiliyorlar hep öncelikle olumsuza yönlendiriyorlar direk düşerse kürtaj yaparız dedi mesela bana tabi genel konuşuyorum doktorlar için benim iki tane doktorum var sürekli ikisine de gidiyorum bi tanesinin ilaçlarını kullanıyorum diğerinden fikir ediniyorum benim durumum riskli biraz hayata genelde olumsuz baksam da bu sefer hep olumlu düşünüyorum bebek etkilenmesin diye 😇🙏💜🧚‍♀️
Kaçınca gününde o hapı verdiler canım

Selam kizlar. Hepinizi tebrik ediyorum. Ben dün cift cizgiyi gordum. Bugun hafif pembe kanamam oldu akintiyla beraber. Rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.
Hayırlı olsun öncelikle. Kan verdiniz mi? Ben dün kan verdim akşamına kahverengi akıntı geldi bende de. Yarın tekrar kan vereceğim. Doktoruna danış istersen. Bana düşük olabilir dedi çünkü 😔 olumsuz şeyler söylemeyi sevmem ama erken önlem açısından aklına bulunsun.

Merhaba arkadaslar. Araniza yeni katildim. Allah nasip ederse 13 ocakta kendi dogum günümde bebeğimi kucagima alacam. Bugun keseyi de gördük biraz gec öğrendim ben. 4 nisan son adet tarihim. Rabbim hepimizin sag salim kucagimizi evlatlarimizla doldursun insallah

Aaaa ne güzel, benim de doğum günüm 13ünde, eğer ufaklık erken gelmek istemezse 21i gibi olacak doğum. Oğlak burcu iyidir:KK70:

kızlar günaydın dört gün önce bildiğin avuç ici kadar parça dusurdum ve 3 tane ped doldurana kadar kanamam oldu hala kahverengi camurumsu geliyor o gün doktorum hastahaneye yatırdı progesteron iğne ve hap kullanıyorum keseye baktı bozulma yoktu şimdi de sadece wc gidip geliyorum sürekli yatıyorum bu kadar şeye rağmen bebek tutundu dun kalp atisni duydum inşallah bundan sonrası için de sağlıklı geçer ufak kanamalar sorun degil demişti doktorum hiç telaş yapmayın ama temkinli olmayı da elden bırakmayın 😘

çok geçmiş olsun, inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. bir savaşçı mı geliyor acabaa:))

Merhaba kızlar, doktora yazdım kahverengi lekelenme oldu diye. Düşük tehlikesi gibi dedi 😔 yarın sabahtan kan vermeye gideceğim tekrar..

😔 olumlu düşünmeyi bırakma. Allahın izni ile birşey olmaz. gizemystic gizemystic güzel bir örnek şuanda. ikiniz de sağlıkla büyütüceksini göbüşleri:)

Arkadaşım Amerika’da. İlk ultrasona 9.haftada girmişti iki sene önce doğurdu. Kanda beta hcg bakılmamış, hatta isteyince doktorlar şaşırmış 😄 iki günde bir ne gerek var demişler 😄 çoğu avrupa ülkesinde de ilk ultrason hep 8-9-10 haftalarda oluyor Ve tüm gebelik boyunca 3 kere ultrasona giriyorlar. Aslında düşününce eskiden anneannelerimiz sürekli ultrasona mı giriyormuş biz abartıyoruz 😅
Bu arada bahsettiğim arkadaşım suyu geldikten 3 gün sonra normal doğurdu, suni sancı bile vermediler. Burda olsa sezeryan olacaktı 🤔

Evet, ve ben de bu mentatileye sahibim şuanda. ilk gebeliğimde nerdeyse her ay gittim, ekstra herşeyi yaptırdım şeker yüklemesi hariç, ve herşeye rağmen tüm olumlu ilerlemeye rağmen, daha fazla para kazanmak amacıyla bana bebeğinizin engelli olma ihtimali yüksek bla bla bla bir sürü şey söylediler 25-26. haftadaydım sanırım. bebek kocaman artık yani. Tabi o an hem tecrübesizlik hem de çalışma sürecinde tam araştırma yapamamıştım hamilelikle alakalı, doktorlara güvendim.... 4 haftalıkken kontrole gittiğimde de dış gebelik demişti doktor. iki güne alırız vs... Allahım ya geç döllenme diye bişey varmış ve bana bunun varlığından bile bahsetmedi.

çok şükür 40+4'de tombik ve uzun boylu bi bebeğim oldu. Tüm olumsuz yorumlara rağmen:)
Doktor hatta bana 5 kg aldım diye kızmıştı. 6 aylıktım ve totalde 5 kg aldım diye sen simdiden böyle kg alıyorsan doğuma kaç kiloyla giriceksin dikkat et abur cubur yeme dedi. (Sağlıklı beslenme konusunda haklı elbette ama sonucta abartılı bir kilo almamıştım, +11 kg ile doğum yaptım, bir sene içinde de -14 olarak verdim.. )

Türkiye'de çoğu doktor gerçekten çok olumsuz yaklaşıyor.
İlk ya da 2.,3. gebelik farketmez anne içgüdülerine de güvenmeli biraz.

Kızlar bu kasık ağrısının her zaman olmaması da normal değil mi?

benim de üç gündür uyutmayacak kadar vardı. bugün yok. iştahım da tamamen kesildi. Sanırım tutundu demek oluyor:)

8. haftayı doldurunca gideceğim doktora :KK48:o zamana dek bakalım sıkıntı olmaz inşallah.

Hayırlı olsun öncelikle. Kan verdiniz mi? Ben dün kan verdim akşamına kahverengi akıntı geldi bende de. Yarın tekrar kan vereceğim. Doktoruna danış istersen. Bana düşük olabilir dedi çünkü 😔 olumsuz şeyler söylemeyi sevmem ama erken önlem açısından aklına bulunsun.
Sedef benim de 4 4 bucuk haftalıkken asiri kanamam olmustu bildiğin adet kanı 2 gun surdu acilde kucuk bi kese gorunuyo dedi doktor progstana baslatti yanls bilmiyorsam keseyi gormeden ilac vermiyorlar senin gorundunmu cok sukur benim gecti 8 deyim simdi gecn yine oldu norml dediler. Igne oldum gecti Az lekelenmen varms benimkini gorsen delirirdn korkma kendine dikkat et ben 2 3 haftadr dogru dürst ayaga bile kalkmıyorum inşallah hic bisey olmayacak bebegini de saglklı kucagna alırsn

[/QUOTE
Henuz kan vermedim. Erkenden ultrason veya kana baktirmak istemiyorum. Gecen hamileligimde cok erkenden baktirmistim ultrasonla ve kan degerlerine. Meraktan ölecektim. Kese gorundu bebek gorunmedi, yok bebek gorundu kalp atisi gorunmedi. Kalp atisi gorundu ama cok yavas, derken dusukle sonuclandi. Simdi en az 10 haftalik olmadan hic bir kontrol istemiyorum

çok geçmiş olsun, inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. bir savaşçı mı geliyor acabaa:))

😔 olumlu düşünmeyi bırakma. Allahın izni ile birşey olmaz. gizemystic gizemystic güzel bir örnek şuanda. ikiniz de sağlıkla büyütüceksini göbüşleri:)

Evet, ve ben de bu mentatileye sahibim şuanda. ilk gebeliğimde nerdeyse her ay gittim, ekstra herşeyi yaptırdım şeker yüklemesi hariç, ve herşeye rağmen tüm olumlu ilerlemeye rağmen, daha fazla para kazanmak amacıyla bana bebeğinizin engelli olma ihtimali yüksek bla bla bla bir sürü şey söylediler 25-26. haftadaydım sanırım. bebek kocaman artık yani. Tabi o an hem tecrübesizlik hem de çalışma sürecinde tam araştırma yapamamıştım hamilelikle alakalı, doktorlara güvendim.... 4 haftalıkken kontrole gittiğimde de dış gebelik demişti doktor. iki güne alırız vs... Allahım ya geç döllenme diye bişey varmış ve bana bunun varlığından bile bahsetmedi.

çok şükür 40+4'de tombik ve uzun boylu bi bebeğim oldu. Tüm olumsuz yorumlara rağmen:)
Doktor hatta bana 5 kg aldım diye kızmıştı. 6 aylıktım ve totalde 5 kg aldım diye sen simdiden böyle kg alıyorsan doğuma kaç kiloyla giriceksin dikkat et abur cubur yeme dedi. (Sağlıklı beslenme konusunda haklı elbette ama sonucta abartılı bir kilo almamıştım, +11 kg ile doğum yaptım, bir sene içinde de -14 olarak verdim.. )

Türkiye'de çoğu doktor gerçekten çok olumsuz yaklaşıyor.
İlk ya da 2.,3. gebelik farketmez anne içgüdülerine de güvenmeli biraz.

benim de üç gündür uyutmayacak kadar vardı. bugün yok. iştahım da tamamen kesildi. Sanırım tutundu demek oluyor:)

8. haftayı doldurunca gideceğim doktora :KK48:o zamana dek bakalım sıkıntı olmaz inşallah.
Benim de bugun daha az gibi ondan sorayım dedim..Allah nasip ederse doğum zamanımız aynı 🤗

Sedef benim de 4 4 bucuk haftalıkken asiri kanamam olmustu bildiğin adet kanı 2 gun surdu acilde kucuk bi kese gorunuyo dedi doktor progstana baslatti yanls bilmiyorsam keseyi gormeden ilac vermiyorlar senin gorundunmu cok sukur benim gecti 8 deyim simdi gecn yine oldu norml dediler. Igne oldum gecti Az lekelenmen varms benimkini gorsen delirirdn korkma kendine dikkat et ben 2 3 haftadr dogru dürst ayaga bile kalkmıyorum inşallah hic bisey olmayacak bebegini de saglklı kucagna alırsn
Daha ultrasonla hiç bakılmadı canım. Zaten çok yeniyim dün öğrendim, akşamına bu oldu. Yarında kan vereceğim. Randevum bayram sonrasında inşallah o zamana kadar bir şey olmaz da görürüz 27 mayısda

X