Kuzum pozisyon değiştir biraz dinlen duş al geçmezse gidersin doktora şimdi son haftalarında kendini yorma ben hastaneye gidince çok yoruluyorumBgun nstye mi girsem napsam ya mütemadiyen kasılma oluyo bende kandırıcı kasılmalar
Maşallah canım Allah bi kolaylıgını veriyo sanırımBenim anneannem 3. Teyzem 4500 doğmuş normal. Son teyzem 5150 gram mis sadece o sezaryen olmuş. Ve anneannem çıtı pıtı minyon bir kadin. Nasil öyle iri bebekler doğurmuş aklım hayalim anlamıyor.
Sen rahat ol. Her şekilde çıkar oradan
Hadi inşallah darısı başımaKızlar 1saat oldu düzenli kasılmalar geliyor ağrım ilk başa göre daha hafif oturdum tv izliyorum kasılma sayıyorum emin olursam duşa gircem inşaallah ay çok heyecanlıyımbenimkiler uyuyor ben dolanıyorum ortalıkta, ilk gebeliğimde de böle 5de başlamıştı bu şekilde ordan acaba mı diyorum hala sabah ola hayrola
Hepsini yaptim kuzum ya yatarkende oluyo gezerkende oluyo uyurken uyanıkken hep oluoKuzum pozisyon değiştir biraz dinlen duş al geçmezse gidersin doktora şimdi son haftalarında kendini yorma ben hastaneye gidince çok yoruluyorum
Istanbul doğum akademisi kurusucu Hakan Çokere gidiyorum bende, kendi ekibi var ve genellikle acibadem Taksim de doğum yaptırıyor şu sıralarBambuella
Son ikinma esnasinda evet son bir aci oluyor ama bebegin basi ciktigi anda aci agri hicbir sey kalmiyor, o bolgede komple bir uyusukluk oluyor sanki. Ben onceki dogumumda doktorun uyusturucu igne filan yaptigini sanmistim, ama bu sefer kesin eminim hicbir sey uygulamadigina. Ama ona ragmen dikis yaptigini hissettigim halde aci agri hissetmedim.
voda90
Ne guzel, siz de Istanbul'da misiniz, sizin hastaneniz doktorunuz kim?
Dinlen canım uyu biraz, artık siddetlenmeyinceye kadar gerek olmayınca evde duş almayalım.Bende şimdi onu düşünüyordum kasılma sıklığım aynı normalde bu saatlerde kasılma vs olmaz 5den beri düzenli kasılmalar geliyor ama o karnının altındaki sancı gitti daha rahatım duştan önce ayakta sallanıyordum ağrıdan duşa bir girdim bel bölgem bildiğin sıcak suyun etkisiyle gevşedi rahatladı, ama şuan kasılma devam ağrı olmadığı için kimseye haber vermiyorum belki geri gelir bakalım dediğin gibi durdurdu ağrıyı
4 kiloya yakın dedi. Eğer suyun gelir acile gidersen 4 kiloya yakın oldğunu söyle çatı muayenesi yapsınlar dedi. Ve daha kanala girmemiş neyi bekliyo ki yukarda anlamadım
Canım çatı darlığı bebeğin kafası kanala yerlesmeden bilinebilecek bir şey değil tibben bu böyle. Eğer kanala yerlesmeden bebek kilolu ya da kafasi büyük çatın dar denilirse bu bir yalanmis. Ve genellikle 4 kiloya yakın denilen bebekler 3.600-700 civarında çıkıyor. Sakın aklını bulandırma. Sadece ilk olduğu için biraz bekletebilir, sen çömelme, squat, yürüyüş, sağa sola kalça hareketlerine devam et. Yorucu ama ayakta durmak ve yürüyüş yapmak bir de merdiven çıkma hareketi yer çekiminin etkisiyle bebeği kanala doğru çekiyormuş.4250 kadar normal olur dedi ama çatı muayenesi yapılmadıgı icin catı dar mı normal doguma müsait mi oda bilinmiuo ki
Ay valla doktor Cuma diyor başka bişi demiyor 5dk düşerse ara diyor bideBambuella valla felaket bir geceydi sabaha kadar uyumadı, mahvetti beni, sancılar kasılmalar sonra kustum sonra bacaklarıma giren ve bitmeyen kramplar artık yeterrrr diye bağıracaktım. Hayır tamam çıkma hazır değilim korkutma beni diyorum sonra eee dayan o zaman bunlara diyor. Ne yapacagimi şaşırdım. Çarşamba kontrolde baksın bakalım bu doktor bizim tırtıl kozasından ne zaman çıkıp kelebek olacak
Senin kontrol ne zaman? Bakalım ne diyecek doktorun. Belki acilman olmuştur ya da kanala inmiştir bebek.
@Hilal15 aynen canım hiç hazır olmadığımı farkettim gece eşim de destek olmaya çalışıyor ama korkuyorum diyor arada iyice gerildim. En son sağolsun sarıldı korkma ben yanındayım birsey olursa gideriz hastaneye bebegimizle kavuşuruz dedi. O an herşey boştu. Tek düşündüğüm bu da yalancı mi daha da şiddetlenecek mi? Neyse şükür sabahı gördük. Artık gece olmasın istiyorum
Kıyamam ya inşallah yaşarsın direk doğuma gidersin, ben yaşayıp yaşayıp tıkanıyorumHadi inşallah darısı başımaartık resmen yaşamak istiyorum şu kasılma hissini, o kadar belirtim yok yani inşallah doğru sinyaldir
Valla duşa girdiğime pişman oldum bida girmicemIstanbul doğum akademisi kurusucu Hakan Çokere gidiyorum bende, kendi ekibi var ve genellikle acibadem Taksim de doğum yaptırıyor şu sıralar
Dinlen canım uyu biraz, artık siddetlenmeyinceye kadar gerek olmayınca evde duş almayalım.
Canım çatı darlığı bebeğin kafası kanala yerlesmeden bilinebilecek bir şey değil tibben bu böyle. Eğer kanala yerlesmeden bebek kilolu ya da kafasi büyük çatın dar denilirse bu bir yalanmis. Ve genellikle 4 kiloya yakın denilen bebekler 3.600-700 civarında çıkıyor. Sakın aklını bulandırma. Sadece ilk olduğu için biraz bekletebilir, sen çömelme, squat, yürüyüş, sağa sola kalça hareketlerine devam et. Yorucu ama ayakta durmak ve yürüyüş yapmak bir de merdiven çıkma hareketi yer çekiminin etkisiyle bebeği kanala doğru çekiyormuş.
Aa cidden mi bilmiyodum o yüzden bakmyo demek kiCanım çatı darlığı bebeğin kafası kanala yerlesmeden bilinebilecek bir şey değil tibben bu böyle. Eğer kanala yerlesmeden bebek kilolu ya da kafasi büyük çatın dar denilirse bu bir yalanmis. Ve genellikle 4 kiloya yakın denilen bebekler 3.600-700 civarında çıkıyor. Sakın aklını bulandırma. Sadece ilk olduğu için biraz bekletebilir, sen çömelme, squat, yürüyüş, sağa sola kalça hareketlerine devam et. Yorucu ama ayakta durmak ve yürüyüş yapmak bir de merdiven çıkma hareketi yer çekiminin etkisiyle bebeği kanala doğru çekiyormuş.
Hadi bakalım takip et olmadı git bi nst ye bağlan bakalım ne çıkacakHepsini yaptim kuzum ya yatarkende oluyo gezerkende oluyo uyurken uyanıkken hep oluo
Bakak görek neler olacakHadi bakalım takip et olmadı git bi nst ye bağlan bakalım ne çıkacak
Ne cati muayenesi yaptilar ne cocugun son ayda kilosuni soylediler bana.sonra dogunca ortaya cikti 4 kilo 52 santim.Devlette 8 yil once daha bi rahatlardi yine ii sana soylemisler bende ne bileyim ben dogmusum 3250 sok oldum duyunca4250 kadar normal olur dedi ama çatı muayenesi yapılmadıgı icin catı dar mı normal doguma müsait mi oda bilinmiuo ki
Ahahahahah koptum bunaBenim kocamda bana çok destek 10 sn felan belime masaj yapyor sonra arkasını dönüyor neymiş karbondiyoksit alıyormuş benden sırtlarımızı donmeliymisiz
Canım ben 1 gece kalicam her sey yolunda giderse.Benim de 2 kontrolüm kaldı haftaya tekrar gel sonra alırız dedi sancı yaşayanları görünce heycanlanıyoruum gece de kimse uyumuyor sanırım:)) kızlar 2. Doğumu sezeryan olacak olanlar hastanede 1 gece kalmayı düşünen var mı? Birinciye haksızlık gibi geliyor iki gece ayrı kalmak bensiz yapamaz üzülür gibihiç ayrı kalmamıştık. Siz ne yapacaksınız bu konuda? Sırf bunun için normal olabilirmiş diyorum
O baskı bende de var kafası kanalda ya benimkinin hayır yani oraya kadar girdin madem bu ne ayakAy valla doktor Cuma diyor başka bişi demiyor 5dk düşerse ara diyor bideama çok baskı var sanki patlayacak gibi aşağısı uyuyamıyorum tüm evi sildim süpürdüm şimdi yattım dinleneyim biraz 2Saatlik uykuyla duruyorum
Kıyamam ya inşallah yaşarsın direk doğuma gidersin, ben yaşayıp yaşayıp tıkanıyorum
Valla duşa girdiğime pişman oldum bida girmicemsakinledi ağrılar
Ayy bende niye yapmıyolar diye düşünüyodum ama ne bilim çatım darsa da beklemem bu kadar diye düşünüyorum mecburen beklicem artık bakalım hayırlısıNe cati muayenesi yaptilar ne cocugun son ayda kilosuni soylediler bana.sonra dogunca ortaya cikti 4 kilo 52 santim.Devlette 8 yil once daha bi rahatlardi yine ii sana soylemisler bende ne bileyim ben dogmusum 3250 sok oldum duyuncaDedim e 4 kilo dogurabildiysem ii Sonra dediler rahmin baglari bozuk bu sefer 2.de doktra dedimki tasiyabilir miyim bag dokularimda bozulma varmis dioki 4 kilo tasimis dogurmussun tasirsin ki cidden hic sorunda yk suan rahim agzi falanda gayet yerinde.Benim rahmin ic dis dar.Cocuklarim iri ondan oluomus o bag dokusu sorunu yoksa rahim cok kuvvetli bir yer.
Baktilar catin dar sez e alirlar uzulme.Oyle cat die olmuo dogum.
Ya benimkinin başi bir onceki muayenede asagidaydi bu gidisimde makat gelisli dedi donmus yani biraz yaramaz cadı olucak galiba bu saatten sonra donmesi garip dedi oglumda makat gelisliydi gerci.O baskı bende de var kafası kanalda ya benimkinin hayır yani oraya kadar girdin madem bu ne ayakderdin ne aksiyon mu ariyon
Girsin mi bir yola gidecek ya da o yola hic girmiceno koç ben yay atarlaniyoruz birbirimize işte küçük kızım anne Ilay'la mi kavga ediyorsun diyor
Ben de hiç uyumadım ama deli bir enerjim var karınca gibiyim.sabahtan beri. Gece için pusuya yatmış beni bekliyor tırtıl kesinsen duuuurrrrrr bak bu gece ne sürprizlerim.var diyor içerden kesin
Bide bana doktor karnim cikmio die bu cocuk geride herhalde deyip 2 kez usg yaptirdi 6.ayda.Ayy bende niye yapmıyolar diye düşünüyodum ama ne bilim çatım darsa da beklemem bu kadar diye düşünüyorum mecburen beklicem artık bakalım hayırlısı