- 28 Ağustos 2020
- 8.387
- 37.260
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #53.021
Ek gıdaya daha var ama. 6. Ay bittikten sonra başlanıyor. Sen 5 ay bitince mi başlamak istiyorsun? Ben alerji olsun olmasın yoğurtla başlamayı düşünmüyorum zaten, sebzeyle başlayacağım.Ya mukus hep vardı benim bebede. Kan çatlaktan mııı yoksa alerji mii bilmiyoruz şuan. Kusma bizde de yok. Egzama şuan sönüyor gibi. Çok karışık bi iş gerçekten. Ekgıdaya başlarken şimdi yoğurtla başlamayız herhalde dimi? Yada başla görelim mi dicekler acaba tam öğrenmek adına? Normalde hiç başlamak istemiyorum ekgıdaya. Ama mama verirse başlarım. Mama alacağına ek gıdya 2 hafts erken başlasın.
Bnde tomme tippe kullaniyorum biberon ve sulukta..memnunmusunz?Ben tommee tippee aldım, 4+ bu da. Zaten biberon da aynı marka almıştım.
Evet evet 5 bitince. Daha doğrusu bakıcam kilo alımı yine düşükse öyle. Ama değilse anne sütü. Mama vermem. Yogurtla bende düşünmüyordum ama alerjisini tanımlamak adına başlatırmı onu düşündümEk gıdaya daha var ama. 6. Ay bittikten sonra başlanıyor. Sen 5 ay bitince mi başlamak istiyorsun? Ben alerji olsun olmasın yoğurtla başlamayı düşünmüyorum zaten, sebzeyle başlayacağım.
Bende avakado biraz zeytin yagı ve taza ceviz rendesiyle püre yapmayı planlıyorum ama daha vermedim bu hafta bi deneyecemBnde
Bende corbayi hic denemedim daha..püre verdim bide avakado puresi yaptim verdim
Biraz agir olmaz mi canim ilk etapta..bnce ilk zamanlr tek tek dene..ben mesela avakadoyi ezidim cok azda sut koyup sivilastirdim oyle verdim..dun mesela bugday ezmesi verdim galiba agir geldi şiskinlik yapti aksama kadar ememedi rahatsiz oldu emerkenBende avakado biraz zeytin yagı ve taza ceviz rendesiyle püre yapmayı planlıyorum ama daha vermedim bu hafta bi deneyecem
Ceviz 9. Ayda başlanıyor bilginiz olsunBende avakado biraz zeytin yagı ve taza ceviz rendesiyle püre yapmayı planlıyorum ama daha vermedim bu hafta bi deneyecem
Yok tabi ki sen ne yiyip yemeyeceğim netleşsin bir an önce o yüzden gideceğim dediğin için söyledim. Netleşmiyor çünkü. Bildiğim kadarıyla senin bebeğin kilosu iyidi hatta fazlaydı neden kilo alımı düşük diyor ki doktor ?Anladım canım seni, benim doktorum bugün çatlak geçince bakalım kan gelecekmi ve egzama ne alemde olacak dedimona göre beni alerji uzmanına sevk etti. Yani çıksın çıkmasın garanti olsun olmasın cilt sorunu olsun olmasın hiç farketmez ben giderim deri kan testni yaparım çünkü içim rahat etmeli herşeyi yaptım olmalıyım çünkü işe başlamak durumunda kalıcam ve cocuğumu emanet edicem birine. Herşeyinden emin olmalıyım amacım bu. Ben de doktor değilim sonuçya burayada direkt olarak alerji uzmanının dediklerni yazdım sadece.
İsteyende doktora bin verir on verir yüz verir tabiki. Bana göre 500 uçuk bi sayı. Durumum çok çok iyi olsa daha iyi doktorlar varsa ona göre giderdim ama değil.
İsteyen gider istemeyen gitmez ben sadece uzmanın dediklerni aktardım o kadar.
Ben kullanmayi düşünmüyorum sanırımkızlar yürütece nezaman bindireceksinşz?
Daha almadım avent düşünüyorum ama bi türlü indirime girmiyor. Trendyol ve hepsiburada bindirip indirmiş
Günde 10 gram aldığı için düşük diyor. 7240dı iki haftada 160 gram mı almış. Ama bence az değil ya.Yok tabi ki sen ne yiyip yemeyeceğim netleşsin bir an önce o yüzden gideceğim dediğin için söyledim. Netleşmiyor çünkü. Bildiğim kadarıyla senin bebeğin kilosu iyidi hatta fazlaydı neden kilo alımı düşük diyor ki doktor ?
Normal canım bişey sürmemek lazımmış bana hemşire iltihap da akabilir krem falan sürmeyin demişti müdahale etmeyin demişti.Kizlar bebegimin verem asisi yerindeki kabuk dustu, iltihap akti. Esim biraz sıkarak iltihabi akitti, gazli bez koyduk bi kac damla kanadi normal mi bu
Normal canım bişey sürmemek lazımmış bana hemşire iltihap da akabilir krem falan sürmeyin demişti müdahale etmeyin demişti.
Bizimki de iltihaplandı, kabul bağladı. Doktorumuz orda ne olursa olsun görmezden gel, elleme demişti. Kabuk düştü kurudu şimdi. Bakmıyorum bile.Kizlar bebegimin verem asisi yerindeki kabuk dustu, iltihap akti. Esim biraz sıkarak iltihabi akitti, gazli bez koyduk bi kac damla kanadi normal mi bu
Bizimki de iltihaplandı, kabul bağladı. Doktorumuz orda ne olursa olsun görmezden gel, elleme demişti. Kabuk düştü kurudu şimdi. Bakmıyorum bile.
Cok haklisiniz gercekten cok az tadimlik verilmeli..ben bugun yarim muz püre yaptim yedirdim bide 30 ml aptamil mama yaptim verdim ek olarak zatem emiyor bebegim..bugun rahatsizdi ya ondan mi bolmiyorum kucagima aliyorum oturtuyorum falan kendini kasiyo arkaya gerio vucudunu sertlestiriyo cok hizursuzdu garip hareketleri vardi..bnde kendimi kotu hisstrim dedim acaba verdiklerimden dolayi mi bole oldu diyeEk gidaya başlamak için erken ama başlayan arkadaşlar tek tek deneyin gıdaları, ilk başta zaten tadimlar oluyor öyle çocuğa doyumluk gıda vermeyeceksiniz bir çay kaşığı sonraki gün bir tatlı kaşığı gibi bunlar öğün yerine geçmeyecek sadece tadım 1 yaşına kadar temel besinleri anne sütü yada formül mama zaten onca ay sadece süt tüketen bebelere birden doyumluk vermeye başlarsanız çok rahatsız olurlar sebzeyle başlamakta en iyisi yoksa tat duyulari tatli şeylere alişan bebekler sebze tüketmeyi kabul etmiyor, sebzeyi öğürüyor yemiyor diye meyveye geçiş yapmayın başka sebze deneyin ilerde yemek yedirmek eziyet haline döner zaten 1,5 yaşından sonra yedikleri bazi sebzeleride reddetmeye başlıyorlar benim kızım domates harici bütün sebze meyveleri tuketirdi mesela 1,5 yaş gibi reddetmeye başlamıştı şimdi 7 yaşına girecek bazı sebzeleri yeni yeni menüsüne eklemeye başladık
blw klasik yöntem karışık başlamıştık ek gıdaya bu sefer sabrım el verirse sadece
Blw olarak devam etmek istiyorum ilerisi için çocuk kendi yemegini kendi tüketirse hem çok daha rahat hem daha hevesli oluyorlar yemek konusunda
Erkek bebeklere genelde onerilmiyor yumurtaliklrini yukari kaydiriyormus..hatta bnm kuzenin oglu bu yuzden amaliyat oldu..kiz cocuklarinda sorun olmuyormusBen kullanmayi düşünmüyorum sanırımFizyoterapistler önermiyormus. Ama ben küçükken binmisim, çok da mutlu oluyormusum binerken bilemiyorum ya hala kararsızım.
Bebeklerimizin doğum zamanlari aynı gibi ben daha hiç ek bişey vermedim sadece emiyor öyle saatlide değil canı ne zaman isterse o zaman emziriyorum bazen saat başı emmek istiyor bazen 2-3 saatte bir şu günlerin tadını çıkartmaya çalışıyorum kızımda da 6 ayı doldurduktan sonra ek gıdaya baslamistim şimdide doktorumuz 6 ay sadece anne sütü diyorCok haklisiniz gercekten cok az tadimlik verilmeli..ben bugun yarim muz püre yaptim yedirdim bide 30 ml aptamil mama yaptim verdim ek olarak zatem emiyor bebegim..bugun rahatsizdi ya ondan mi bolmiyorum kucagima aliyorum oturtuyorum falan kendini kasiyo arkaya gerio vucudunu sertlestiriyo cok hizursuzdu garip hareketleri vardi..bnde kendimi kotu hisstrim dedim acaba verdiklerimden dolayi mi bole oldu diye
Kızımda 7 aylıkken kullanmaya başlamıştım yürüteci oda uzun zamanlı değil lavaboya gideceksem falan zaten kızım sevmemisti yürüteci 5,5 aylıkken sürünmeye başlamıştı yürüteç onun için birşeylere erişmesi için engeldi sürünerek en kuytu köşe yerleri karıştırmaktan mahrum olmak işine gelmemistikızlar yürütece nezaman bindireceksinşz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?