2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ek gıdaya daha var ama. 6. Ay bittikten sonra başlanıyor. Sen 5 ay bitince mi başlamak istiyorsun? Ben alerji olsun olmasın yoğurtla başlamayı düşünmüyorum zaten, sebzeyle başlayacağım.

Ek gıdaya daha var ama. 6. Ay bittikten sonra başlanıyor. Sen 5 ay bitince mi başlamak istiyorsun? Ben alerji olsun olmasın yoğurtla başlamayı düşünmüyorum zaten, sebzeyle başlayacağım.
Evet evet 5 bitince. Daha doğrusu bakıcam kilo alımı yine düşükse öyle. Ama değilse anne sütü. Mama vermem. Yogurtla bende düşünmüyordum ama alerjisini tanımlamak adına başlatırmı onu düşündüm

Bende avakado biraz zeytin yagı ve taza ceviz rendesiyle püre yapmayı planlıyorum ama daha vermedim bu hafta bi deneyecem
Biraz agir olmaz mi canim ilk etapta..bnce ilk zamanlr tek tek dene..ben mesela avakadoyi ezidim cok azda sut koyup sivilastirdim oyle verdim..dun mesela bugday ezmesi verdim galiba agir geldi şiskinlik yapti aksama kadar ememedi rahatsiz oldu emerken

Ek gidaya başlamak için erken ama başlayan arkadaşlar tek tek deneyin gıdaları, ilk başta zaten tadimlar oluyor öyle çocuğa doyumluk gıda vermeyeceksiniz bir çay kaşığı sonraki gün bir tatlı kaşığı gibi bunlar öğün yerine geçmeyecek sadece tadım 1 yaşına kadar temel besinleri anne sütü yada formül mama zaten onca ay sadece süt tüketen bebelere birden doyumluk vermeye başlarsanız çok rahatsız olurlar sebzeyle başlamakta en iyisi yoksa tat duyulari tatli şeylere alişan bebekler sebze tüketmeyi kabul etmiyor, sebzeyi öğürüyor yemiyor diye meyveye geçiş yapmayın başka sebze deneyin ilerde yemek yedirmek eziyet haline döner zaten 1,5 yaşından sonra yedikleri bazi sebzeleride reddetmeye başlıyorlar benim kızım domates harici bütün sebze meyveleri tuketirdi mesela 1,5 yaş gibi reddetmeye başlamıştı şimdi 7 yaşına girecek bazı sebzeleri yeni yeni menüsüne eklemeye başladık
blw klasik yöntem karışık başlamıştık ek gıdaya bu sefer sabrım el verirse sadece
Blw olarak devam etmek istiyorum ilerisi için çocuk kendi yemegini kendi tüketirse hem çok daha rahat hem daha hevesli oluyorlar yemek konusunda

Yok tabi ki sen ne yiyip yemeyeceğim netleşsin bir an önce o yüzden gideceğim dediğin için söyledim. Netleşmiyor çünkü. Bildiğim kadarıyla senin bebeğin kilosu iyidi hatta fazlaydı neden kilo alımı düşük diyor ki doktor ?

Günde 10 gram aldığı için düşük diyor. 7240dı iki haftada 160 gram mı almış. Ama bence az değil ya.

Kizlar bebegimin verem asisi yerindeki kabuk dustu, iltihap akti. Esim biraz sıkarak iltihabi akitti, gazli bez koyduk bi kac damla kanadi normal mi bu

Kizlar bebegimin verem asisi yerindeki kabuk dustu, iltihap akti. Esim biraz sıkarak iltihabi akitti, gazli bez koyduk bi kac damla kanadi normal mi bu
Normal canım bişey sürmemek lazımmış bana hemşire iltihap da akabilir krem falan sürmeyin demişti müdahale etmeyin demişti.

Normal canım bişey sürmemek lazımmış bana hemşire iltihap da akabilir krem falan sürmeyin demişti müdahale etmeyin demişti.

Iltihabi biraz sikti ama esim, beyaz sivilce gibi bir seyler akti. Insallah bir sey olmaz gece gece korkuttu bizi

Bizimki de iltihaplandı, kabul bağladı. Doktorumuz orda ne olursa olsun görmezden gel, elleme demişti. Kabuk düştü kurudu şimdi. Bakmıyorum bile.

Cok haklisiniz gercekten cok az tadimlik verilmeli..ben bugun yarim muz püre yaptim yedirdim bide 30 ml aptamil mama yaptim verdim ek olarak zatem emiyor bebegim..bugun rahatsizdi ya ondan mi bolmiyorum kucagima aliyorum oturtuyorum falan kendini kasiyo arkaya gerio vucudunu sertlestiriyo cok hizursuzdu garip hareketleri vardi..bnde kendimi kotu hisstrim dedim acaba verdiklerimden dolayi mi bole oldu diye

Ben kullanmayi düşünmüyorum sanırım Fizyoterapistler önermiyormus. Ama ben küçükken binmisim, çok da mutlu oluyormusum binerken bilemiyorum ya hala kararsızım.
Erkek bebeklere genelde onerilmiyor yumurtaliklrini yukari kaydiriyormus..hatta bnm kuzenin oglu bu yuzden amaliyat oldu..kiz cocuklarinda sorun olmuyormus

Bebeklerimizin doğum zamanlari aynı gibi ben daha hiç ek bişey vermedim sadece emiyor öyle saatlide değil canı ne zaman isterse o zaman emziriyorum bazen saat başı emmek istiyor bazen 2-3 saatte bir şu günlerin tadını çıkartmaya çalışıyorum kızımda da 6 ayı doldurduktan sonra ek gıdaya baslamistim şimdide doktorumuz 6 ay sadece anne sütü diyor
bu ay 430 Gr almis geçen ay 520 Gr almıştı geçen ay doktorumuz az kilo almış bir ay gözlemliyelim yine az kilo alırsa mama takviyesi yapalım demişti ama bu ay 430 gr almasına rağmen gayet iyi sadece emzirmeye devam edebilirsin dedi ne mama ne ek gıdanin konusunu bile açmadı sizde sütünüz yeterliyse ek gıdaya geçişte acele etmeyin daha bağırsakları tam olarak gelismedi şu an olmasa bile erken ek gıda başlangıcı ilerde alerji ve bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir bizim zamanımızda erken başlarmış anneler ek gıdaya şu an bizim yaslarimizdaki çoğu insan ya midelerinden rahatsız yada başka rahatsızlıkları var ben pramature bir bebekmisim sadece beş ay emmisim memeyi bıraktıktan sonra annem mecbur ek gıdaya baslamis ama oda tadımlık meme yerine doktoruyla birlikte karar verip formül mamayı eklemiş beslenmeme araştıran bir kadınmış şükür 37 yaşındayım bu yaşıma kadar ne mide ne bağırsak problemim olmadi hayatımda hiç kansızlık problemi bile yaşamadım buda annemin bilinçli olması sayesinde tabiki
30cc mama bebeği bu aylarda etkilemez ama ek gıda için daha erken birde yarım muz çok çok fazla kızım 9 aylık gibiyken bile anca bir muz veriyordum oda yerli küçük muzlardan muz kabızlik yapip bebeği rahatsız edebilir ek gıdaya başladığım da da önce kabak havuç gibi sebzelerden başlamıştim onlarida buharda haşlayıp az çatalla ezip pütürlü veriyordum emzirmenin tadını çıkartın bence hem büyük rahatlık hem bu günler geri gelmez nasıl olsa yemek yiyecekler mutlaka acele etmenin hiç anlamı yok

kızlar yürütece nezaman bindireceksinşz?
Kızımda 7 aylıkken kullanmaya başlamıştım yürüteci oda uzun zamanlı değil lavaboya gideceksem falan zaten kızım sevmemisti yürüteci 5,5 aylıkken sürünmeye başlamıştı yürüteç onun için birşeylere erişmesi için engeldi sürünerek en kuytu köşe yerleri karıştırmaktan mahrum olmak işine gelmemisti ben en çok lavaboya gitmek icin kullandım sanırım çünkü tek başına yere bırakamıyordum erken sürünmeye başladığı için hep bi yerleri karıştırma derdindeydi şimdi oğlanda da anca 7 ay gibi çıkartırım yürüteci oda büyük ihtimal yine lavaboya giderken gözüm arkasa kalmasın diye olur uzun süreli kullanmayı hiç düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…