• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canim mukus bizde de hep var ama kilo alimi iyi benim oğlanın ilk 3 ay 1200 gr 4.ay 800 gram aldı
Bizde mukus olduğundan beri az alıyor. Aslında bu ay az alması normal önceki aylara göre ama yine de o yoğun mukusu görmek beni çok rahatsız ediyor. O kadar yoğun olduğunda bana hiç normal gelmiyor.

Ben veriyorum dudakları kupkuruydu doğduğundan beri meğer susuz kalıyomuş. Doktorda ver demedi. İlk zamanlar ağzından çıkarıyordu artık alıştı baya su istiyor hatta çok susuyor. Dudakları yumuşacık oldu.

Bizimki sanirim surekli memede oldugu icin dudaklari hic kuru olmadi bu zamana kadar🤔

Aa o yuzden ver demistir belki doktor ben bi kez sordum 6. Ay anne sutu sadece dedi. O sicaklarda icmedi zaten yavrucak havalar serinledi simdi sutte yetebilir aslinda🤔

5. Ay kontrolunde soralim bakalim ne dicek doktor😍 alistirma bardagimla onluk eksik bende de😁
Benim de alıştırma biberonu ile mama sandalyesi kaldı 😁

Bizde mukus olduğundan beri az alıyor. Aslında bu ay az alması normal önceki aylara göre ama yine de o yoğun mukusu görmek beni çok rahatsız ediyor. O kadar yoğun olduğunda bana hiç normal gelmiyor.
Bana da normal gelmiyor ama neyi kesersem keseyim düzelmiyor. Geçen esimin kuzeni girdi. Bana boşuna diyet yapıyorsun her şeyi çok araştırıyorsun anne sütü alan bebeğin kakasi zaten böyle olur dedi. Bizimde öyleydi dedi. Bazen ben mi çok abartıyorum diyorum ister istemez

Bana da normal gelmiyor ama neyi kesersem keseyim düzelmiyor. Geçen esimin kuzeni girdi. Bana boşuna diyet yapıyorsun her şeyi çok araştırıyorsun anne sütü alan bebeğin kakasi zaten böyle olur dedi. Bizimde öyleydi dedi. Bazen ben mi çok abartıyorum diyorum ister istemez
Valla bizimki de yeşil renkte yapıyor sulu yapıyor doktor da normal diyor artık çok takmıyorum eskiler de bi şekilde büyütmüş diye düşünüyorum yoksa işin içinden çıkılmıyor

Valla bizimki de yeşil renkte yapıyor sulu yapıyor doktor da normal diyor artık çok takmıyorum eskiler de bi şekilde büyütmüş diye düşünüyorum yoksa işin içinden çıkılmıyor
Hiç sorma canım ya. Su sorun bu sorun çocuklara da mi işkence ediyoruz diye düşünüyorum hastane hastane gezerken

Alerji damlasını vereyim dedim kustu çok kötü ya daha kalkıyor midesi bi şey de yemez bugun 🤦‍♀️ Tadından sanırım nasil içirdiniz ben daha vermem

İstanbulda alerji doktoru bulduk, en iyisimiş. 2 yaş altı deriden bakılıyormuş tamamen bilgi kirliliği dedi. Muayenesi de 500 tl🥲🥲🥲🥲🥲 allah bilir testler kaçtır😃😀 ama gidicez çünkü evlat candır. Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyoruz.

İstanbulda alerji doktoru bulduk, en iyisimiş. 2 yaş altı deriden bakılıyormuş tamamen bilgi kirliliği dedi. Muayenesi de 500 tl🥲🥲🥲🥲🥲 allah bilir testler kaçtır😃😀 ama gidicez çünkü evlat candır. Özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyoruz.
En iyisiyse ücret iyiymiş, biz normal çocuk doktoruna o kadar veriyoruz 😅

ciltte döküntü yapmazsa nasıl anlaşılacak deri testinden, benim kızda ciltte hiçbir şey olmuyor ama kaka, gaz, emme sorunu, kusma oluyor.. deri testi de garanti değil, diyet yapmadan, deneme yapmadan anlayamazsınız alerjiyi.

ciltte döküntü yapmazsa nasıl anlaşılacak deri testinden, benim kızda ciltte hiçbir şey olmuyor ama kaka, gaz, emme sorunu, kusma oluyor.. deri testi de garanti değil, diyet yapmadan, deneme yapmadan anlayamazsınız alerjiyi.
İlla ciltte olacak diye bir kaide yokki. Arkadaşımın çocuğunda tıpkı sizin bebeğinizdekş gibi şikayetler vardı ve reflü sorunu çıktı yani alerji değildi. Sonra anlaşıldıki süt alerjisimiş. Arkadaşım diyet yaptı kesti ama egzaması cillte birşeyi yoktu.

Doktor alerji uzmanı direk. Yani çözüm yolu onda. Bizde hiçbirşey yoktu başta. Egzama vardı diğer belirtiler yoktu. Sonradan kakada kan ishal başladı kusma hala yok mesela. Süt alerjisi olan cocuk kusuyor bildiğim kadarıyla.

Deri ve kan testi yapılacakmış. Hatta kanda belli olmaz ama mutlaka deride olurmuş. Deri testi yanlışa çok mahal verirmiş. Yani işinin ehli olman zorundaymış öyle anlatıyor. Herkes deri testinden anlayamıyor galiba.

Şimdi şöyle bi durumda var, benim doktorum iyi bi doktor bana direk kes dedi süt ve süt ürünlerini. Ama benim sütüm azaldı. O ürünler çok etki ediyor kalitesine ve çokluğuna sütün. Şimdi kan geçti ama egzama ve ishal duruyor? Yani ben aylar sürsün istemiyorum süreç. Sütüm gidecek çocuk mama emmiyor biberon almıyor zorlanıcam. Yani direk deriden bulabilirse süper olur. Ben her doktoru denemek zorundayım işe başlayacağım e bucocuk ek gıda döneminde bakan kişi mecbur bilinçli olmalı bu konuda. Ondan bir an önce sebebi nesye öğrenmek istiyOrum.

En iyisiyse ücret iyiymiş, biz normal çocuk doktoruna o kadar veriyoruz 😅
Pahalıymış yahu, biz 110 veriyoruz herşeyiyle ilgileniyor. Arkadaşın cocuğunu koruyucuya çıktı alerji mesela. O doktora gitmişlerdi. Bir kaç kişi daha iyi sonuç alınca ben erkenden çözmek istiyorumolayı. Sütümün kalitesi ve yoğunluğu baya etkilendi durumdan. Bi arkadaşımında böyle böyle sütü azaldı ve mama vermek zorunda kaldı ve alerjik mamalar vs. Bana alternatiflerini vs anlatsın diyet yapmam gerekiyorsa daha iyi yapayım. Ama ilk hemen bilirsem çok çok daha iyi olur.

Öğretmenlik yaparken ben, okulumuz öğrencileri 1. Sındıtsn alır kendi hastanelerinde alerji testine sokardı. Deriden yapılana yani. Döküntüye gerek yok sanırım ordan hatırlıyorum

Son olarak alerji uzmanına gitme nedenim de şu: doğumdan sonra ben kurdeşen döktüm. Doktor bana dermatolog yani hiçbir test yapmadan bakmadan antibiyotiktendir dedi. Neyse ilaçla geçti o dönem. Şuan tekrarladı mesela. Demekki antibiyotik değildi ve ben boş yere ilaç içtim emzirirken. Demekki bende de ya alerji var yada başka birşey. Bunu da doktora sormam lazım. Yani doktorlar gerçekten canımı sıkıyor. Biliyorsan birşeyi tam yap yani. Nedeni asla bilinmezmiş ürtikerin diyor tamam ama sen her türlü testi yap sorna bunu de belki benimki çıkacak sonuçlarda vs.

Pahalıymış yahu, biz 110 veriyoruz herşeyiyle ilgileniyor. Arkadaşın cocuğunu koruyucuya çıktı alerji mesela. O doktora gitmişlerdi. Bir kaç kişi daha iyi sonuç alınca ben erkenden çözmek istiyorumolayı. Sütümün kalitesi ve yoğunluğu baya etkilendi durumdan. Bi arkadaşımında böyle böyle sütü azaldı ve mama vermek zorunda kaldı ve alerjik mamalar vs. Bana alternatiflerini vs anlatsın diyet yapmam gerekiyorsa daha iyi yapayım. Ama ilk hemen bilirsem çok çok daha iyi olur.
Götür bi bakalım. Kusma egzama bizde de yok. Mukus devam. Diyeti bozunca da değişen bir şey olmadı anlamadım ben bu işi. 🙁

Back