• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Malesef bizimki sona erdi . Çok ağladı kv den eve dönünce tam 1.30 saat denedim ama çok ağladı uykusu vardı uyumadı bende sonlandırdım. Ama bir kaç ay sonra tekrar deniycem
Çok normal benimki de bi kaç kere kendi kendine uyudu. Ooo başardım falan sevindim sonra sevincim kursağımda kaldı😂 inşallah alışırlar şu uykuya kendileri dalmaya

Kızlar bebişleri ne zaman destekli oturtmaya başlayacağız.Bizim kız oturmak istiyor ,sürekli yattığı yerden doğruluyor. Erken mi acaba?
Ben 1 aydır destekli oturtuyorum. Başını ve sırtını tam dik tutuyor, otururken rahatsız olmuyorsa oturtabilirsiniz diye okumuştum. Doktorumuza da söyledim otursun bi şey olmaz dedi. Doktorunuza bi sor istersen sen de.

Benimki de ayakta sallanarak uyuyordu babam alıştırdı. Onu döndürmeye çalışıyordum artık memede uyuyor bence bu daha rahat çünkü uykusu varsa memede uyuyakalıyor, uykusu yoksa uyumuyor o zaman anlıyorum uyusun diye zorlamıyorum çocuğu. Dışarı çıktığımızda biraz zor oluyor ama emzirme önlüğü falan bi şekil idare ediyoruz.

Kızlar bebişleri ne zaman destekli oturtmaya başlayacağız.Bizim kız oturmak istiyor ,sürekli yattığı yerden doğruluyor. Erken mi acaba?
Bıdahıkı ay dedi bızım Dr bu ay kucakta oturabilir destekli bıdahıkı ayda dedı, ki ben 2. aydan beri kucagıma oturuyrm bızım oglan basını cok cabuk dik tuttu masaşlah, yerde kouyurum arada kendime dayayıp ama Dr bıdahıkı ay dıyor

Bende 3 bucuk aylikken kucakta oturtuyordum. Son bir aydir koltukta yanlarina yastik koyarak oturtuyorum gazini da oyle iyi cikariyor agizdan😁 baya alisti ama 5 dk dan fazla oturtmamaya calisiyorum ilk baslarda tabii sure daha azdi 1dakika 2 dakikaydi simdi 5 dakika oturuyor. Doktor kucakta destekli oturabilir dedi ama kendi kontrolde oturtuyor, bebekte hevesli o yuzden oturuyoruz😊

Bende 3 bucuk aylikken kucakta oturtuyordum. Son bir aydir koltukta yanlarina yastik koyarak oturtuyorum gazini da oyle iyi cikariyor agizdan😁 baya alisti ama 5 dk dan fazla oturtmamaya calisiyorum ilk baslarda tabii sure daha azdi 1dakika 2 dakikaydi simdi 5 dakika oturuyor. Doktor kucakta destekli oturabilir dedi ama kendi kontrolde oturtuyor, bebekte hevesli o yuzden oturuyoruz😊
Ben de koltuğa oturtuyorum çok hoşuna gidiyor ağa gibi oturuyor 😄

Malesef bizimki sona erdi . Çok ağladı kv den eve dönünce tam 1.30 saat denedim ama çok ağladı uykusu vardı uyumadı bende sonlandırdım. Ama bir kaç ay sonra tekrar deniycem
Bu is cok sabir istiyor, annelerin harci degil sanki. O aglarken icimdeki ses surekli emziir emziir diye bagiriyor. Babanin destegi sart. Bebegim ilk dogdugunda 40 gun tum enerjim memeyi tutabilmesine anca yetti. Sut sag, bebegi besle, memeyi tutturmaya calis, biberonu siseleri temizle, yemek yap, ye ve uyu. Ilk gunler boyle gecti. Zamani geriye alsam yine imkanim olmazdi ama kundak ve emzigi hayatimiza sokabilseydik bu gunler boyle gecmezdi belki. Uykudan once emzirme, banyo, muzik rutinleri sadece detaymis. Ozellikle ilk 3 ay kundakta israrci olurdum.

Merhaba anneler atak haftası bitip de bebeği eskisi gibi rahat uyuyan var mı acaba gündüz uykuya dalmamız bir dert kısa uykular ayrı ve bu ara gece de daha sık uyanmalar başladı bizde de

Bu is cok sabir istiyor, annelerin harci degil sanki. O aglarken icimdeki ses surekli emziir emziir diye bagiriyor. Babanin destegi sart. Bebegim ilk dogdugunda 40 gun tum enerjim memeyi tutabilmesine anca yetti. Sut sag, bebegi besle, memeyi tutturmaya calis, biberonu siseleri temizle, yemek yap, ye ve uyu. Ilk gunler boyle gecti. Zamani geriye alsam yine imkanim olmazdi ama kundak ve emzigi hayatimiza sokabilseydik bu gunler boyle gecmezdi belki. Uykudan once emzirme, banyo, muzik rutinleri sadece detaymis. Ozellikle ilk 3 ay kundakta israrci olurdum.
Şimdi uyku eğitimi kitabını okuyorum ama yani keremi uyuytum bir gün diğer gün niye uyutamafım onu anlamadım. Bugün resmen öc aldı benden o kadar ağladı ki herşeye ağladı. Kendi kendine uyuduğubda çok iyi uyudu ama ya. Ne yapıp ne edip kendi kendine uyumasını öğretmem lazım. Kundak hiç yapmafık. Emzik doğduğu gün bile tutmadı. Biberon bile almıyor ya, beğenmiyor 😀😀

Bebeğim uysal bi cocuk allahtan ilerleyen aylarda ne bileyim masaldan anladığı benden birwz daha bağımsız olduğu aylarda sanki bu işi özeriz.
Şuan meme ve sallanma aşığı.

Bizim kızda cok hevesli oturmak istiyor .yavaştan oturatayım bende

Kizlar size bişey danisicam. Bizim kız yaklaşık son 10 gündür gece uykusundan 6 7 kere uyaniyo. Her defasında ağlayarak bir anda uyaniyo ve emzirip tekrar yatırıyorum. Mesela yatırıyorum, 1 saat sonra tekrar ağlayarak uyaniyo. Önceden gece uykusunu 2 ya da 3 parçalı şekilde uyurdu. Ama iki uyku arası en az 3 3 buçuk saat, bazen de 5 saate yakın. Şimdi her gece istisnasız şekilde ağlayarak uyaniyo. Sabah ama neşeli oluyor. Gün içinde bir huysuzluk vs yok. Gündüz uykusu da nispeten idare eder şekilde. Acaba diş mi çıkarıyor diyorum ama baktım göremedim bişey.

Böyle bişey yaşayan var mı? Ya da sizce nedeni 4. Ayda yaşanan uyku gerilemesi olabilir mi?

Kizlar size bişey danisicam. Bizim kız yaklaşık son 10 gündür gece uykusundan 6 7 kere uyaniyo. Her defasında ağlayarak bir anda uyaniyo ve emzirip tekrar yatırıyorum. Mesela yatırıyorum, 1 saat sonra tekrar ağlayarak uyaniyo. Önceden gece uykusunu 2 ya da 3 parçalı şekilde uyurdu. Ama iki uyku arası en az 3 3 buçuk saat, bazen de 5 saate yakın. Şimdi her gece istisnasız şekilde ağlayarak uyaniyo. Sabah ama neşeli oluyor. Gün içinde bir huysuzluk vs yok. Gündüz uykusu da nispeten idare eder şekilde. Acaba diş mi çıkarıyor diyorum ama baktım göremedim bişey.

Böyle bişey yaşayan var mı? Ya da sizce nedeni 4. Ayda yaşanan uyku gerilemesi olabilir mi?
Evet canım bizimkide böyletdi 1 hafta falan sürdü. Şimdi yine gece 3-4 kez uyanıyor. Ama bir ara saatte bir uyanıyordu

Kızlar Demir damlasına başladığımızdan beri kakasında kırmızılı siyahlı tane tane bir şeyler oluyor. Kan gibi de değil böyle bir şey yaşayan var mı ?

Back