Alerji konusu çok konuşulmuşken ben de birkaç birşey ekleyeyim dedim. Bebeğimin kanlı kakalarini 45 günlükken farkettik ve o günden beri deneme yanılma şeklinde diyetle devam ediyorum. Farketmemiz de covid aşısı sonrası bebeğinde bir reaksiyon var mı diye herşeyi bizdiklamam sayesinde oldu belki daha öncesinde de vardı bilemiyorum
.
Alerji ile ilgili yetinmeniz gereken en somut veriler bebeğinizin huzuru ve kilo alımı. IGE VE NON-IGE olarak alerjilerin ikiye ayrıldığı bilgisini verdi ilk olarak bana doktorum. Bizim doktorumuz non-ige grubuna dahil olduğumuza kanaat getirdi ve deri testleri kan testleri yapmadık. Bu ne demek non- ige alerjiler kan ve deri testleriyle tespit edilemez, deneme yanılma yöntemi ile teşhis koyulur ve muhattabini bu konuda yorar. Ama non-ige alerjiler de, alerji ile ilgili en korkutucu tablo olan anafilaksi gelişmesi riski yok denecek kadar azdır. Non-ige alerjilerden bizim yaşadığımız durum PROKTOKOLİT denen durum. Bebeklerin bağırsak gelişimi 6. Aya kadar devam eder ve bağırsakları bir miktar geçirgen olurmuş. Kimi bebekte az kimi bebekte şiddetli olmak kaydıyla...
İnsan istiyor ki tabi gözle görülen bir durum olsun, ilaç kullanalım geçsin, ben de istedim ama maalesef.
Bebek ve Alerji - inek sütü alerjisi - risk testi - uzmanına danış adresinde Alerji ile Yaşam Derneğinin hazırladığı bilgilendirici içerikler ve ek gıda dönrminde denenebilecek güzel tarifler var.
Alerji uzmanı bir doktora giden herkes bu içeriktekine benzer açıklamalar duyarlar. Konu ile ilgili en iyi ilaç anne olarak sizin gözleminiz olacaktır. NON - IGE olsa da alerji bebeğin kakası çok asidik olduğu için pişik olarak de belirti verebiliyor.
Bİr şekilde süt ürünleri diyeti yapanlarin mutlaka bazı destekleyici gıda takviyeleri kullanmaları gerekiyor. Kalsiyum ve multivitamin ve B12 Brewers Yeast kullanıyorum ben.
Diyetimle ilgili terazim benim bebeğimin uykusu. O gün yediğim birşey dokunduysa kakasinda kan görmeden önce uyku problemi yaşıyoruz.
Alerji ile ilgili en büyük problem de çevreye laf anlatmak, bugün dokunmayan şey yarın dokunabilir bebeğe. Herkes herkesin gırtlağının bekçisi olmuş resmen. Büyük sabırlar diliyorum herkese.