• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
Bugün kontrolümüz vardı
33 haftayla uyumluyuz herşey yolundaymış serviks uzunluğu 53 mm çıktı bu uzunluk aniden kısalabilen bişeymi normalde bu kısa olur diye problem yaratır bende fazla olması da korkuttu doğmayacakmı bu çocuk diye düşünmeye başladım

Aslında sormak istediğim daha farklıydı ama kendimi ifade edememişim 32 de çalışabilir raporu aldım sonrasında hasta oldum sağlık ocağından ya da hastaneden 2-3 günlük istirahat raporu aldım. O istirahat raporundan sonra çalışmaya devam edebiliyor muyum yoksa edemiyor muyum? Çünkü 32 den sonra istirahat raporu hastalık izni verilince 8 haftalık izninden düşüyor. Yıllık izin de kullanılmıyor benim 34. Haftada izne çıkmak isteme sebebim 2 günlük işimin olması o 2 gün işimi halledip 37 ye kadar çalışabilir miyim onu merak etmiştim 😅
Gerçekten bilgim yok bu konuda ama o iki gün sizi idare edemezler mi?

Bugün kontrolümüz vardı
33 haftayla uyumluyuz herşey yolundaymış serviks uzunluğu 53 mm çıktı bu uzunluk aniden kısalabilen bişeymi normalde bu kısa olur diye problem yaratır bende fazla olması da korkuttu doğmayacakmı bu çocuk diye düşünmeye başladım
Uyumlu olmasına sevindim. Serviks uzunluğu rahim ağzı uzunluğu mu oluyor? Ben kontrole gittiğimde hiç bu konuda konuşmuyoruz? Önemli mi uzunluk?

Aslında sormak istediğim daha farklıydı ama kendimi ifade edememişim 32 de çalışabilir raporu aldım sonrasında hasta oldum sağlık ocağından ya da hastaneden 2-3 günlük istirahat raporu aldım. O istirahat raporundan sonra çalışmaya devam edebiliyor muyum yoksa edemiyor muyum? Çünkü 32 den sonra istirahat raporu hastalık izni verilince 8 haftalık izninden düşüyor. Yıllık izin de kullanılmıyor benim 34. Haftada izne çıkmak isteme sebebim 2 günlük işimin olması o 2 gün işimi halledip 37 ye kadar çalışabilir miyim onu merak etmiştim 😅
Kadin dogum dışında bi yerden olursa rapor alinabiliyormus o zaman dogum izninden dusmuyor. Doktorum oyle bisey dedi. 32-37 arasi zaten alamicam rapor dedim ben, evet bizden alamazsin dedi. internette de mesela dahiliyeden aldin 2 3 gun rapor o dogum izninden düşülmüyor diye okudum.

Bugün kontrolümüz vardı
53 çok degil mi hic boyle bi sayi duymadim. 30-40 arasi olmali diye biliyorum. Bence doktor olcerken cizgiyi biraz fazla cekmis 😄

Bugün kontrolümüz vardı
Bir doktor 50 küsür ölçülenlere bukadar uzun olmaz diye yorum yapmıştı ilk defa böle bir ölçüm duydum🙈

Gerçekten bilgim yok bu konuda ama o iki gün sizi idare edemezler mi?
Aslında iş yerim her konuda idare ediyor çok çok yardımcı oluyor ama işe giriş çıkışta kart okutuyoruz çalışma günü değiştirme de mümkün değil ama olmuyorsa da iznimi kullanmaya başlarım. Zaten son zamanlarda zorlanmaya başladım 2-3 haftaya iyice zor olmaya başlayacak gibi 🫠

Kadin dogum dışında bi yerden olursa rapor alinabiliyormus o zaman dogum izninden dusmuyor. Doktorum oyle bisey dedi. 32-37 arasi zaten alamicam rapor dedim ben, evet bizden alamazsin dedi. internette de mesela dahiliyeden aldin 2 3 gun rapor o dogum izninden düşülmüyor diye okokudum.
Eğer o şekildeyse çok iyi ben yine emin olmak için iş yerime de sorayım. Gerçi olsa bile 37 ye kadar devam edebilir miyim emin olamadım 🙈 iş yerim çok yardımcı ama gün geçtikçe daha zor oluyor

Eğer o şekildeyse çok iyi ben yine emin olmak için iş yerime de sorayım. Gerçi olsa bile 37 ye kadar devam edebilir miyim emin olamadım 🙈 iş yerim çok yardımcı ama gün geçtikçe daha zor oluyor
Benim de is yerim aslinda cok sıkmıyor ama ne kadar olursa olsun sabahin korunde kalk git insan yoruluyor 😄 32 de bi calisabilir alalim da bakariz sonrasina 😉

eller serbest olan model evde iş yaparken de çok rahat oluyormuş ama sanırım dediğiniz gibi hem eller serbest hem de elektrikli olması daha iyi gibi.
ateş ölçer en iyisi koltuk altı diyorlar ama sonrasında kulaktan olan alına göre daha iyimiş sanırım. eşiniz neden kullanamayız dedi?
kameraya telefondan bakıyorsunuz değil mi? rahat oluyor mu?
Kulakla ilgili bir acı tutturması gerekli imiş sanırım, o telaşla yapamayız diyor.
Kamera için de evde tablet var, ondan bakarız telefon meşgul olmaz böylece diyoruz.

Kadin dogum dışında bi yerden olursa rapor alinabiliyormus o zaman dogum izninden dusmuyor. Doktorum oyle bisey dedi. 32-37 arasi zaten alamicam rapor dedim ben, evet bizden alamazsin dedi. internette de mesela dahiliyeden aldin 2 3 gun rapor o dogum izninden düşülmüyor diye okudum.
Ay gerçekten mi ins öyledir 🤩 çok mutlu oldum bunu duyduğuma, kara kara ya bi grip falan olursam, boş yere doğum izninden düşer, kendimi yorduğumla kaldırım modunda idim 😃

Uyumlu olmasına sevindim. Serviks uzunluğu rahim ağzı uzunluğu mu oluyor? Ben kontrole gittiğimde hiç bu konuda konuşmuyoruz? Önemli mi uzunluk?
Eğer anormal kısalık yoksa bu önemli değil ilk defa söyledi doktor uzun zamandır gitmediğiniz için sanrıım ayrıntılı bilgi verdi

53 çok degil mi hic boyle bi sayi duymadim. 30-40 arasi olmali diye biliyorum. Bence doktor olcerken cizgiyi biraz fazla cekmis 😄

Bir doktor 50 küsür ölçülenlere bukadar uzun olmaz diye yorum yapmıştı ilk defa böle bir ölçüm duydum🙈
Demekki bir yanlışlık oldu doktorumda çok iyidir doçent aynı zamanda perinatologmuş
İlk doğumumda 36 da oldu halbuki ozamanlar hiç bahsedilmedi
Gerçekten çok fazla Allahım inşallah gelişimi tamamlanınca normal ce doğar 😰herkesin derdi kısa diye benim derdime bak

Demekki bir yanlışlık oldu doktorumda çok iyidir doçent aynı zamanda perinatologmuş
İlk doğumumda 36 da oldu halbuki ozamanlar hiç bahsedilmedi
Gerçekten çok fazla Allahım inşallah gelişimi tamamlanınca normal ce doğar 😰herkesin derdi kısa diye benim derdime bak
Perinatologlar daha iyi bu ultrason islerinde tabi ama bence bi yanlislik var sonucta milimlik ölçümler bunlar, bu yuzden sıkıntı yaşayacağınızi sanmiyorum zamaninda dogsun ins. 🌸

Merhabalar. Biz de ufaktan alışverişe başladık ama bebek arabasında hangisini alacağımızı bilemedik. Travel sistem pusetli olması sebebiyle mantıklı geliyor ama diğerinin artısı ne tam olarak bilemedik. Açıklayacak ve öneride bulunacak olan varsa çok sevinirim 😊
Aynı şekilde park yatak önerisi de beklerim.🙏

Back
X