• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
Kızlar kan sulandırıco iğnelerde enox oksapar karışık kullanan varmı yani bazen eczanelerde enox oluyor bazen oksaparr aynısı diyorlar değiştirmeye korkuyorum birkaç gün bekliyorum gelmesini fln oda git get zor oluyor.Muadil ilaçlarya ne denk gelirse kullanan ve sorun yaşamayan varmı?
Farketmıyor canım . Bende bi kaç kez bulamadım enox kullandım doktor faeketmıyor dedi. Ama oksapar kullanmaya özen gösteriyorum

Kızlar aranızda gebelik şekeri olan var mı? Yulaf yiyebiliyor musunuz? Bir de bulgur?

• Beğen
Reactions: Eva
Merhaba kızlar. Başımın sağ sol şakak kısmında karıncalanma var yarım saattir geçmedi neden olabilir acaba gebelikle alakası var mıdır 😥

Merhaba kızlar. Başımın sağ sol şakak kısmında karıncalanma var yarım saattir geçmedi neden olabilir acaba gebelikle alakası var mıdır 😥
Tansiyonun çıkmış olabilir mi benim geçen sol taraf uyuştu tansiyonum çıkmış gebelik öncesi hep düşüktü

Ben 9, 10 sene önce joie baston araba almıştım, travel sistem olanlar dedikleri gibi daha rahat oluyor sanırım ve tekerlekleri büyük, sürüşü rahat. Baston olanlar nispeten biraz daha küçük oluyor ama puset de yerleştirilebiliyor üstüne, bebek büyüyünce de puseti alıp bebeği içine yatırıyorsun ama içi diğerlerine göre daha rahatsız olabilir, o da battaniye ile vs desteklenebilir. Tek artısı arabayla bir yere giderken daha az yer kaplaması olabilir bastonun, bir de o zamanlar fiyatı daha uygundu, şimdi ne oldu bilmiyorum.
Kaydettim, teşekkür ederim 🌼

Bizde travel almistik 4 yasina kadar da kullandım cok rahat ettik hatta duruyo yine onu kullancam
Çok sağlam çıkmış. Markası neydi?

Bende alırken çok bilgisizdim öğrendiğim kadarıyla şöyle anlatayım travel sistem bebek arabaları kullanışlı pusetli üç parça halinde oluyor genelde çoğunlukla kaba ve yer kaplıyor birazda ağır oluyor belki yeni çıkanlar daha hafiftir bilemiyorum ama
Kabin boy ise daha ince yapılı özelliği az daha az yer kaplıyor tek parça oluyor pusetide takılabilen modeller var arabanın üzerine geçiriyorsun
Eğer çok yolculuk yapmıyorsanız arabada yer sıkıntısı yoksa yada evde güçlü kuvvetliysen kaldırır indirir hallederim diyorsan travel mantıklı oluyot ama yer sıkıntın varsa yolculuk yapıyorsanız valizlere de yer açmak lazım çünkü ben kaldıramam indiremem dersen uçak kullanıyorsanız özellikle kabin boy kabul ediliyor sadece kabin boy alabilirsin şahsen abimler durumlarına göre travel alıp çok memnun kaldılar bizde pusetli kabin aldık sürekli yollardayız kapatınca küçük olması gerekiyordu birde kapatınca valiz gibi sürüyoruz çok hafif ve rahat bende ondan memnun kaldım mümkün değil onlarınkini kaldıramıyorum mesela
Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim 💐 Arabamıza sığar diye düşünüyorum ama uçak yolculuğu gerçekten sıkıntı. Çok seyahat eden insanlar değiliz ama ister istemez tek başıma uçakla yolculuk yapma ihtimalim oluyor. Bu durumları düşünmek lazım.

Biz travel sistem aldık çevremdeki herkes uzak durmamız gerektiğini, kabin boy almamız gerektiğini söylemesine rağmen ben travel istedim. Sebep olarak ağır olması, bir yere sığmaması, uçağa alınmaması, otobüse ya da toplu taşımaya binince çok yer kaplaması bunları söylediler. Ben biraz güçlü biriyim ağırlığı çok sorun değil zaten nerde taşıyacağım ki diye düşünüyorum 😅 iki adımlık kaldırımları vs de taşırım çok sorun etmem. Gezerken daha rahat ve kullanışlı geliyor kabin boy kullananlar sanki hep bir cebelleşiyor gibi tabi kullanmadım bunlar benim dışarıdan gözlemim belki kabin boy kullanan biri de travel sistemi açıp kapatırken cebelleşiyorlar diye düşünüyordur. Kısaca kendi ihtiyaçlarınıza göre karar vermeniz lazım. İlk bebeğim belki bende ileride pişman olup kabin boy alırım 🤣
Sanki travella başlayıp bebek büyüyünce kabin boya geçiliyor, öyle anladın ben 😊 Ama ilk aşamada bebeğin rahatı için travel mantıklı gibi. Cebelleşme kısmı sanırım ikisinde de olacak zira kol gücüm pek iyi sayılmaz benim 😊

Ne zaman bulgur yesem şişkinlik oluyor çok da yemediğim halde. Tokluk şekerine bakınca da her günkünden yüksek çıkıyor o yüzden sordum da. Teşekkür ederim 🙏🏻
Yulaf hic yemedim, bulgur yiyorum porsiyon çok olmamalı ama

• Beğen
Reactions: Eva
Ne zaman bulgur yesem şişkinlik oluyor çok da yemediğim halde. Tokluk şekerine bakınca da her günkünden yüksek çıkıyor o yüzden sordum da. Teşekkür ederim 🙏🏻
Yüksek çıkıyorsa tüketmeyin demek ki sizde yükseltiyor en fazla 3 kasik kadar oneriyor diyetisten zaten. Bende her öğün de iki dilim tam buğday ekmeği hakkım var genelde bor yiyorum o bile yükseltiyor

Yüksek çıkıyorsa tüketmeyin demek ki sizde yükseltiyor en fazla 3 kasik kadar oneriyor diyetisten zaten. Bende her öğün de iki dilim tam buğday ekmeği hakkım var genelde bor yiyorum o bile yükseltiyor
Ben karbonhidrat hiç tüketmiyorum hiçbir şekilde ekmek yok. Ya çok yüksek değil yokluk en fazla bir kere 120 çıktı da bu değere sadece bulgur yiyince çıkıyor oysa çok da yemiyorum. Onu da kesersem valla ne yiyecem bilmiyorum artık

Ben karbonhidrat hiç tüketmiyorum hiçbir şekilde ekmek yok. Ya çok yüksek değil yokluk en fazla bir kere 120 çıktı da bu değere sadece bulgur yiyince çıkıyor oysa çok da yemiyorum. Onu da kesersem valla ne yiyecem bilmiyorum artık
Et balık süt ürünleri kaşar peyniri kefir ceviz bol yeşillik avokado bunlardan tüketin en azından bebek kilo alsın biraz sabredecegiz bebekler için.

Et balık süt ürünleri kaşar peyniri kefir ceviz bol yeşillik avokado bunlardan tüketin en azından bebek kilo alsın biraz sabredecegiz bebekler için.
Evet öyle yapıyorum ama hiç ekmek olmayınca tok hissetmiyorum 🙈 yapacak bir şey yok. Çok şükür öyle çok yüksek değil zaten. Dikkat edeceğim bebeğim iyi olsun da. Öğlen de açlık ölçüyor musunuz? Sabah ölçüyorum ben sonra tokluk ölçüyorum akşam da yine tokluk ölçüyorum. Açlığı mesela öğle yemeğinden kaç saat sonra ölçüyorsunuz?

Evet öyle yapıyorum ama hiç ekmek olmayınca tok hissetmiyorum 🙈 yapacak bir şey yok. Çok şükür öyle çok yüksek değil zaten. Dikkat edeceğim bebeğim iyi olsun da. Öğlen de açlık ölçüyor musunuz? Sabah ölçüyorum ben sonra tokluk ölçüyorum akşam da yine tokluk ölçüyorum. Açlığı mesela öğle yemeğinden kaç saat sonra ölçüyorsunuz?
Açlığı yemeğe başlamadan hemen önce, tokluk ta yemekten bir saat sonra ölçmem gerektiğini söyledi doktorum. Tokluk 140 a kadar normal dedi ama benim ara ara yüksek çıkıyor bakalım bu hafta ne diyecek. Meyve haklarımı falan hiç kullanamiyorum rahat, hemen yükseliyor mesela.
Bende ekmek yemeyince hep aç gibiyim.

Evet öyle yapıyorum ama hiç ekmek olmayınca tok hissetmiyorum 🙈 yapacak bir şey yok. Çok şükür öyle çok yüksek değil zaten. Dikkat edeceğim yapacak bir şey yok. Öğlen de açlık ölçüyor musunuz? Sabah ölçüyorum ben sonra tokluk ölçüyorum akşam da yine tokluk ölüyorum. Açlığı mesela öğle yemeğinden kaç saat sonra ölçüyorsunuz?

Açlığı yemeğe başlamadan hemen önce, tokluk ta yemekten bir saat sonra ölçmem gerektiğini söyledi doktorum. Tokluk 140 a kadar normal dedi ama benim ara ara yüksek çıkıyor bakalım bu hafta ne diyecek. Meyve haklarımı falan hiç kullanamiyorum rahat, hemen yükseliyor mesela.
Bende ekmek yemeyince hep aç gibiyim.
Meyveyi yoğurtla yemeyi dene. Elma yerken ben üzerine yoğurt koyuyorum. Doktorum öyle ye demişti hatta tarçın da koyabilirsin şekeri dengeliyor.

Meyveyi yoğurtla yemeyi dene. Elma yerken ben üzerine yoğurt koyuyorum. Doktorum öyle ye demişti hatta tarçın da koyabilirsin şekeri dengeliyor.
Tarçın için doktor mu söyledi gebelikte Bi zararı var mı? Normalde yoğurtla karıştırıp yiyince düşürüyor ama zararı olur diye tuketmiyorum

Tarçın şekeri dengeliyor ben yoğurt yulaf çiğ kuruyemiş tarçın karışımını seviyorum kahvaltıda şekeri de yükseltmiyoe

Back
X