2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yarım muz mu? Çok fazla değil mi daha 5 aylık bile olmamış bebiş. Muz bir de baya lifli sindirmesi zor, rahatsız olmuş olabilir kuzucuk. Doktorunuz mu önerdi,

Kızlaaaaaaaarrrr uyku eğitimine başladım maşallaaaah tütütütütütüütütütü nazar değmesin inşallah kendi nazarım bile diyorum siz anlayın
Hadi sizde başlayınnnnnnnn
Ben de bir iki haftadır yüzüstü yatırıp yatağında sırtına pışpış yaparak uyutuyorum ama gece uykusuna o şekilde dalamıyor maalesef. Yarım saat sonra uyanıyor geri uyutmam 1 saatimi alıyor nasıl yapıcam bilmiyorum

Normal süt mü anne sütümü koydun ya ben artık şaşırdım anne sütünü düzgün almıyor mama da öyle çok almıyor ek gıdaya bayılıyor biz piza yerken kıyamet kopuyor örnegin bende yiyecegim diye eger yalatmazsak o yemegi yeme şansımız yok eger yanında yemek yersek kıyamet kopuyor bende yiyecegim diye bizde ne kural kaldı ne bişey çok üzülüyorum mamayıda burakacak diye laktoz alerjiside var ek gıdayıda çok veremiyorum şaşırdım kaldım artık

Kızlaaaaaaaarrrr uyku eğitimine başladım maşallaaaah tütütütütütüütütütü nazar değmesin inşallah kendi nazarım bile diyorum siz anlayın
Hangi yöntemi deniyorsun? Zorluyor mu?

Nasil nasil sende memede uyutuyodun dimi nasil basladiniz, bende kurtulmak istiyorum su memede uyutmaktan

Süt bebeklere 1 yaşından önce yasak hele laktoz alerjisi varmış bebeğinizin sizin için sütun bebeğinizin beslenmesine girmesi daha ileriki yaşlarda olmalı ek gıda için erken ama başladım diyorsunuz ek gıda verdiğiniz için bebeğiniz mama yada anne sütüne ilgisini kaybetmis olabilir erken ek gıdaya baslayan bazı bebekler emmeyi bile reddedebilir sizinle yemek yemeye çok hevesliyse bebeğiniz ek gıda vereceğim diyorsanız onun için buharda haşlanmış sebzeler yapıp siz yemek yerken bebeğinize de onları sunabilirsiniz şu an kazanacagi beslenme şekli bütün ömrünü etkileyecek unutmayın iki yaşa kadar yağlı kızartma tarzı yiyecekler önerilmiyor zaten bebeklerde yağ hücreleri iki yaşına kadar çoğalıyor o yağ hücreleri ne kadar çok olursa ilerde vücudunda o kadar çok yağ depolamasi olacak çok yağ depolaması demek fazla kilolara ve obeziteye davetiye

Normal sut biraktim canim ayni durumu malesef bnde yasiyorumbu aralar biraz rahatsiz cok emmiyor aptamil veriyorum onuda sevmiyor ek gida veriyorum ondanda rahatsiz oluyor sasirdim bende..nasil duzene koyucam bilmiyorum

Normal sut biraktim canim ayni durumu malesef bnde yasiyorumbu aralar biraz rahatsiz cok emmiyor aptamil veriyorum onuda sevmiyor ek gida veriyorum ondanda rahatsiz oluyor sasirdim bende..nasil duzene koyucam bilmiyorum
Ben birer çay kaşiği denedim kabak ve kşik mamasi bir de az yoğurt ilk gün verdim uyumadi ilaç verimde kustu ertesi günde kustu. Kaşik mamasini yoğunmu yaptim fazla mi verdim rahatsız mı oldu diye korktum nasıl çok yiyebildiki emmiyomu bizimde meme reddi var mama da sevmiyor sağip veriyorum şimdi ek gidaya tam geçmeden döndürmeye çalişiyorum. Yoksa ek gida almak zorunda kalır sadece diye korkuyorum

Şimdi kızlar olay şöyle,
Bizim kerem dışarıyı çok seviyor dışarıdaydık geldik uykusu gelmişti ama mızırdamıyordu. Mutlu mutlu hemen altını değiştirdim yatağına koydum şşş pat pat yaptım o sıra ayağıyla oynadı kendi kendine oynadı durdu. Sonra bi baktım esniyor. Tekrar oynadı ayaklarıyla eliyle falan hafif mıxırdandı ama ağlamadığı için almadım. Sonra ağladı aldım susunca koydum şş pat pata devam. Üç kere ağladı üç kere kaldırdım odanın içinde gezindim koydum şş pay patt ile bi baktım 25 dk sonunda daldı. 3 saat kesintisiz uyudu. Kalktı emzirdim geri yattı 2 saat sonra uyandı tekrar emzirdim koydum en son sabah 7 de uyandı. Emzirmeye devam ediyorum aslında etmeyin diyor ama benim bebeğim küçük ve sütüm gitmesin diye emziricem gece 2 sefwrden 3 seferden birşey olmaz. Çünkü kerem saat başı kalkıp emiyordu yani

7:20 de uyandı 9:20 de tekrar aynı yöntem ile uyuttum 20 dk sonra uyudu. 40 dk uyudu ilk uykusunu.

Ama kv ye geldik burada uyumadı çok ağladı. Yani sekteye uğramış olabiliriz yine.

Bu cocuk sürekli sallnarak uyuduğu için bir devrim niteliğinde benim için her ne kdr kv de uyumadıysada. Belki yerni yadırgafı bilmiyorum. Ve normalde parkelerin çıtına bile uyanan çocuk uyanmadı hiçbi sese.

Aynı ben işte acaba diş mi çıkarıyorda bu kadar huzursuz grip desem girip deyil düzgün yemiyor mama 60 cc anne sütü üç dakka anca ek goda iki kaşık zor hep bir mızmız uykusunda aglamalar ne oldu bu ocuga atak haftalarında bile gece altı yedisaat uyurdu arada emerek şimdi iki saat bir de cin gibi uyanıyor gündüz sürekli sallıyoruz hamakta öyle uyuyor

Canım zaten bunları bende biliyorum benimde laktoz alerjim var bebeğiminde maması bile özel laktozsuz tıbbi mama ben de hiç laktoz almamama ragmen gazı hiç bitmiyor biz meyve pürelerini mamasıyla yapıyoruz onun için sordum normal süt mü diye verdiğin bilgiler içinde teşekkürler

Benim de denemem lazım salla salla nereye kadar ama uyusun da nasıl uyursa uyusun derdinde oluyorum çoğu zaman

Biz de bir sekilde babasinin kucaginda uykuya dalmasindan uzaklastirmak icin biraz aglamasina razi geldik. Benim yuregim kaldirmaz sen alistir dedim esime.
Ilk gun kucakta mayistirip tam uyumadan yatagina yatirinca 40 dk uykuya direndi sonra uyudu. Tabi bu surede surekli kucagimiza alip sakinlestirip yataga tekrar biraktik. Agladi ama ilerisi icin biraz kendini rahatlatmasina razi geldik. Psikolojik olarak benim icin zordu.

ikinci gun 25. dakikada uykuya gecti daha az aglayarak. Gunduz de yatir kaldir max 30dk olacak sekilde karar aldik.

Ucuncu gun, gunduz uykularina 25 dakikada gecti. Geceleri 12.30 2.30 ve sabah 5ten sonra hic uyumayacak sekilde uyanirdi o gece sadece sabah 5te uyandi besledim uykuya dalinca alt degistirip uyandirip tekrar yatagina biraktik. ve mucize ilk defa 25 dakikada hic aglamadan uykuya daldi.

Bugun 4. gun sabah 7de kendi kendine konusarak uyandi. Simdi ogle uykusuna yataga biraktik 20 dakikada mizirdana mizirdana uyudu.

Aglayip uyudugunda bir sekilde kendi yataginda, en son kendi yatagini gorerek kendi kendine uykuya dalinca kesinliklle daha uzun ve kaliteli uyuyor. Uyku saatleri bitip aktiviteye gecince gulucukler saciyor insan o aglamalari unutuyor.

Eger hemen dogduktan sonra bebek bir rutine alistirilamamissa veya sallama kucak gibi bir destege cok alismissa mecbur 1-2 gun aglayacak buna kanaat getirdim ve 5. aydan sonra direnmesi daha da fazla olacagi icin mutlaka yardimla ilerlenmesi isleri cok kolaylastirir. Tek basima olsam asla aglamasina razi gelemezdim. Esimin destegi cok oldu. Ilk gun o da lanet olsun dedi ama pes etmedik.

Bizim sorunumuz bebek premature dogunca kiyamayip surekli kucakta tuttuk uyurken. Simdi de surekli kucakta ama uyku sinyallerini verdigi an birakiyoruz yataga. Uyku sinyallerini anlayamayan ebeveynler saatli ilerliyormus. Bizde de saatleri bebek belirledi zaten zorlamadik. Sadece yontem degistirdik.
Ben de Tracy Hogg'un bebek bakimina mucize cozumler kitabini ezberledim esim uyghularken. Her ani her detayi not alarak gecirdik son 4 gunumuzu.
Yeni bir rutin olusturup buna hem bebegin hem bizim alismamiz kolay degil, zor ama annemin evinde olmak yalniz olmamak da isleri cok kolaylastirdi. Bebegi park yatakta yatiriyoruz bu evde. Ilk 3 gunden itibaren bile enerjimiz, hayat kalitemiz artti. Bebegimle cok daha saglikli ilgilenebiliyorum.

Malesef bizimki sona erdi . Çok ağladı kv den eve dönünce tam 1.30 saat denedim ama çok ağladı uykusu vardı uyumadı bende sonlandırdım. Ama bir kaç ay sonra tekrar deniycem

Kızlar bebişleri ne zaman destekli oturtmaya başlayacağız.Bizim kız oturmak istiyor ,sürekli yattığı yerden doğruluyor. Erken mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…