Kızlaaaaaaaarrrr uyku eğitimine başladım maşallaaaah tütütütütütüütütütü nazar değmesin inşallah kendi nazarım bile diyorum siz anlayın
Hadi sizde başlayınnnnnnnn
Biz de bir sekilde babasinin kucaginda uykuya dalmasindan uzaklastirmak icin biraz aglamasina razi geldik. Benim yuregim kaldirmaz sen alistir dedim esime.
Ilk gun kucakta mayistirip tam uyumadan yatagina yatirinca 40 dk uykuya direndi sonra uyudu. Tabi bu surede surekli kucagimiza alip sakinlestirip yataga tekrar biraktik. Agladi ama ilerisi icin biraz kendini rahatlatmasina razi geldik. Psikolojik olarak benim icin zordu.
ikinci gun 25. dakikada uykuya gecti daha az aglayarak. Gunduz de yatir kaldir max 30dk olacak sekilde karar aldik.
Ucuncu gun, gunduz uykularina 25 dakikada gecti. Geceleri 12.30 2.30 ve sabah 5ten sonra hic uyumayacak sekilde uyanirdi o gece sadece sabah 5te uyandi besledim uykuya dalinca alt degistirip uyandirip tekrar yatagina biraktik. ve mucize ilk defa 25 dakikada hic aglamadan uykuya daldi.
Bugun 4. gun sabah 7de kendi kendine konusarak uyandi. Simdi ogle uykusuna yataga biraktik 20 dakikada mizirdana mizirdana uyudu.
Aglayip uyudugunda bir sekilde kendi yataginda, en son kendi yatagini gorerek kendi kendine uykuya dalinca kesinliklle daha uzun ve kaliteli uyuyor. Uyku saatleri bitip aktiviteye gecince gulucukler saciyor insan o aglamalari unutuyor.
Eger hemen dogduktan sonra bebek bir rutine alistirilamamissa veya sallama kucak gibi bir destege cok alismissa mecbur 1-2 gun aglayacak buna kanaat getirdim ve 5. aydan sonra direnmesi daha da fazla olacagi icin mutlaka yardimla ilerlenmesi isleri cok kolaylastirir. Tek basima olsam asla aglamasina razi gelemezdim. Esimin destegi cok oldu. Ilk gun o da lanet olsun dedi ama pes etmedik.
Bizim sorunumuz bebek premature dogunca kiyamayip surekli kucakta tuttuk uyurken. Simdi de surekli kucakta ama uyku sinyallerini verdigi an birakiyoruz yataga. Uyku sinyallerini anlayamayan ebeveynler saatli ilerliyormus. Bizde de saatleri bebek belirledi zaten zorlamadik. Sadece yontem degistirdik.
Ben de Tracy Hogg'un bebek bakimina mucize cozumler kitabini ezberledim esim uyghularken. Her ani her detayi not alarak gecirdik son 4 gunumuzu.
Yeni bir rutin olusturup buna hem bebegin hem bizim alismamiz kolay degil, zor ama annemin evinde olmak yalniz olmamak da isleri cok kolaylastirdi. Bebegi park yatakta yatiriyoruz bu evde. Ilk 3 gunden itibaren bile enerjimiz, hayat kalitemiz artti. Bebegimle cok daha saglikli ilgilenebiliyorum.