- 20 Eylül 2020
- 4.029
- 4.400
- 83
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #52.821
izimde öyle hep ağlama halinde bir yerimi aciyor diyorum kolumu emiyor meme istemiyor katilarak ağliyorKizlar bu aralar bnm oglan huysuz surekli agliyor huysuzlaniyor surekli huzursuz sizdede mi oyle acaba bir yeri mi agriyor diye stres yapiyorum bendesizde durumlar nasil?
Benim ki de öyle. Ama açsa yada uykusu gelmişse daha çok çığıriyorKızlar benim oğlan ne güzel ağu diyordu bir sürü şey diyordu şu 1 haftadır cigirmayi öğrendi devamlı çığırıyor agu falan hak getire daha demiyor anca çiğırıyor. Sizlerde de öyle mi. Konusma tonları bile çığlık. Kısa çığlık mayışma çığlığı sevinme çığlığı ağlama çığlığı bu düzende benim oğlan şuan
O zaman bizde de volum yükseliyor. Sohbet ederken de agu falan değil hafif ritmik çığlık var. Aaaa eeee hep bu tarz bir kaç gundurBenim ki de öyle. Ama açsa yada uykusu gelmişse daha çok çığıriyor
Bizimde öyle uykuya geçişlerde sorun var emzik verdim bakalım artik emmek istemiyor. Sonuma kadar ağliyor kucakta gezip gece bin bir güç uyutuyoruz. Atakmı acaba.Dun aksam 21 30 da uyudu diye cok sevinmistim. 21 30 dan 1 30 a kadar 4 kez uyandi pispisladim uyudu. 1 30 da gozlerini bir acti 4 30 a kadar uyumadi guluyo filan gune basladi resmen. 4 30 da uyudu 7 de uyandi bu nasil bebek nasil dayaniyo anlamiyorum yatuketti beni gercekten, insallah duzelir su uyku sureci. Parol icmeden gune baslamiyorum artik migrenim tutuyo uykusuzluktan
Bizimde öyle uykuya geçişlerde sorun var emzik verdim bakalım artik emmek istemiyor. Sonuma kadar ağliyor kucakta gezip gece bin bir güç uyutuyoruz. Atakmı acaba.
Avent air vardi onu reddetmiyolarmıs iste bizimde hep tukuruyordu. Denedim biraz aldı sonra çıkardım uyandıkca süt verip ayağımda salladım kıpırdadıkca uykusunu alsın diye sonra mızırdanmaya başlıyor yoksa, oyle mı denesen bır de acaba. Uyandıkca yenıden nasıl rahat edıyosa biraz onu yap yada salla. Uykusuz kalınca hep bi ağlama modunda oluyorlar.Ben boyle bir sey gormedim, bu saat oldu yarim saat uyudu dun gecenin ustunecocugun gozleri donuyor uyuturken tam uyucak bir ciglik bir direnme kendini yay gibi gerdirme uyaniyor. Hasta filan da degil ilgilenildiginde keyfi cok yerinde bu nasil bir sey anlamadim. Bizim ki emzikte almiyor gecenlerde 5 dk aldi sonra her gun denedim tukuruyor bende cope attim denemicem artik, zaten bibslerin bir ay mi ne suresi vardi diye. Ay gercekten cok zormus tum sabrim gucum tukendi artik
Dördüncü ayda bi uyku gerilemesi durumu var, belki onu yaşıyorsunuzdur.. sebebini bilince her şey daha kolay olur.. atak haftasında mısınız diye bi kontrol et istersen..Ben boyle bir sey gormedim, bu saat oldu yarim saat uyudu dun gecenin ustunecocugun gozleri donuyor uyuturken tam uyucak bir ciglik bir direnme kendini yay gibi gerdirme uyaniyor. Hasta filan da degil ilgilenildiginde keyfi cok yerinde bu nasil bir sey anlamadim. Bizim ki emzikte almiyor gecenlerde 5 dk aldi sonra her gun denedim tukuruyor bende cope attim denemicem artik, zaten bibslerin bir ay mi ne suresi vardi diye. Ay gercekten cok zormus tum sabrim gucum tukendi artik
Avent air vardi onu reddetmiyolarmıs iste bizimde hep tukuruyordu. Denedim biraz aldı sonra çıkardım uyandıkca süt verip ayağımda salladım kıpırdadıkca uykusunu alsın diye sonra mızırdanmaya başlıyor yoksa, oyle mı denesen bır de acaba. Uyandıkca yenıden nasıl rahat edıyosa biraz onu yap yada salla. Uykusuz kalınca hep bi ağlama modunda oluyorlar.
Dördüncü ayda bi uyku gerilemesi durumu var, belki onu yaşıyorsunuzdur.. sebebini bilince her şey daha kolay olur.. atak haftasında mısınız diye bi kontrol et istersen..
Bende de gebelik şekeri çıktı nasıl bir yol izlediniz. Paylaşır mısınızAynem bende gebelik sekeri yuzunden coo dikkat ettim kilo almadım 7 kilo almış olarak doğuma girdim 2 haftada 8 kilo gitti doğum sonrası. Şimdi 3 kiloyu geri aldım. Bir an önce baslamam lazım düzgün beslenmeye
Ben hem insulin kullandım hemde diyet yaptım. Hamurişi patates makarna pirinç ekmek şeker paketli gıda hiç tüketmedim. Devamlı şekerimi takip ettim. Endokrin bölümüne düzenli olarak gidip kan takibim yapıldı. Hamileliğimi perinatoloji doktoru ile takip ettik. Her öğünümde yoğurt yada ayran ve salata olurdu. Diyetisyene de 15 günde bir gittim. Dediklerine uymaya çalıştım mümkün mertebe. Dışarıda yemek yemedim hep kendim hazırladım öğünlerimi. Suyumu hep içine çubuk tarcın atarak tükettim. Meyve şeker yükselttiği için meyvelerimi hep sabah ile öyle arasındaki vakitte yedim. Akşam meyve yememeye özen gösterdim. Keza meyveyi çok seven biriyim. Zor oldu ama bitti çok şükürBende de gebelik şekeri çıktı nasıl bir yol izlediniz. Paylaşır mısınız
Cevabınız için çok teşekkür ederim o zaman diyetisyene gitmem gerekiyor ilk etapta sanırım. Çok teşekkürlerBen hem insulin kullandım hemde diyet yaptım. Hamurişi patates makarna pirinç ekmek şeker paketli gıda hiç tüketmedim. Devamlı şekerimi takip ettim. Endokrin bölümüne düzenli olarak gidip kan takibim yapıldı. Hamileliğimi perinatoloji doktoru ile takip ettik. Her öğünümde yoğurt yada ayran ve salata olurdu. Diyetisyene de 15 günde bir gittim. Dediklerine uymaya çalıştım mümkün mertebe. Dışarıda yemek yemedim hep kendim hazırladım öğünlerimi. Suyumu hep içine çubuk tarcın atarak tükettim. Meyve şeker yükselttiği için meyvelerimi hep sabah ile öyle arasındaki vakitte yedim. Akşam meyve yememeye özen gösterdim. Keza meyveyi çok seven biriyim. Zor oldu ama bitti çok şükür
kaçtı insülin verdiklerinde. kaça kadar düşmüştü şekeriniz takiple.Ben hem insulin kullandım hemde diyet yaptım. Hamurişi patates makarna pirinç ekmek şeker paketli gıda hiç tüketmedim. Devamlı şekerimi takip ettim. Endokrin bölümüne düzenli olarak gidip kan takibim yapıldı. Hamileliğimi perinatoloji doktoru ile takip ettik. Her öğünümde yoğurt yada ayran ve salata olurdu. Diyetisyene de 15 günde bir gittim. Dediklerine uymaya çalıştım mümkün mertebe. Dışarıda yemek yemedim hep kendim hazırladım öğünlerimi. Suyumu hep içine çubuk tarcın atarak tükettim. Meyve şeker yükselttiği için meyvelerimi hep sabah ile öyle arasındaki vakitte yedim. Akşam meyve yememeye özen gösterdim. Keza meyveyi çok seven biriyim. Zor oldu ama bitti çok şükür
Gidince daha rahat adepte oluyor gibi insanCevabınız için çok teşekkür ederim o zaman diyetisyene gitmem gerekiyor ilk etapta sanırım. Çok teşekkürler
Açlık 105 110 arası tokluk 160 190 arasıydı. Açlık 90 95 civarına tokluk 140 160 arasına düşmüştü. Son aylarda diyete rağmen yükselmeler yaşadım 190 210 arasına kadar 38+3 de doktorum daha fazla bekletmeyelim dedi doğuma alındımkaçtı insülin verdiklerinde. kaça kadar düşmüştü şekeriniz takiple.
benim açlık normaldi. tokluk şeker yüklemesinde 50 gr da 144 (sınır 140), 75 gr da 186 cıkmıstı (sınır180 sanırım). diyetisyene yönlendirdiler.Açlık 105 110 arası tokluk 160 190 arasıydı. Açlık 90 95 civarına tokluk 140 160 arasına düşmüştü. Son aylarda diyete rağmen yükselmeler yaşadım 190 210 arasına kadar 38+3 de doktorum daha fazla bekletmeyelim dedi doğuma alındım
bir de benim doktorum beni hiç nst ye bağlamadı.. üstelik alıştırma sancıları varken.. bel agrısı ve adet agrısına benzeyen agrılar oluyordu..Açlık 105 110 arası tokluk 160 190 arasıydı. Açlık 90 95 civarına tokluk 140 160 arasına düşmüştü. Son aylarda diyete rağmen yükselmeler yaşadım 190 210 arasına kadar 38+3 de doktorum daha fazla bekletmeyelim dedi doğuma alındım
Cok uzgunum basiniz sag olsun. En iyisini rabbim bilir. Bende şekerden olduğunu düşünmüyorum o zaman çok araştırma yapmıştım. Devanli 200 üstünde seyretmiyorsa şeker çok etkilemiyor. Şekeri 350 400 civarlarında gezip bebeğini sağlıkla kucağına alan çok kişi okudum. Benim doktorum 30.haftadan sonra 2.haftada bir düzenli olarak nst ye bağlamıştı. 34.haftadan sonra haftada bir kontrole gittim. Her hafta nstye baglandım. Ne yaparsak yapalım olacağın önüne geçemiyoruz ne yazık kibenim açlık normaldi. tokluk şeker yüklemesinde 50 gr da 144 (sınır 140), 75 gr da 186 cıkmıstı (sınır180 sanırım). diyetisyene yönlendirdiler.
diyetle 125-145 arası gidip geliyordu. bu degerler normal dendi. son hafta doktor dondurma falan ye biraz kilo al dedi, tabi o gafletle diyete harfiyen uyamadım son hafta ve ölcmedimde. 38. hafta bebeğimi kaybettim. doktorlar şekerden degıl dediler. sonra da bi ihtimal olabilir mi acaba dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?