• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
B
Kizlar bu aralar bnm oglan huysuz surekli agliyor huysuzlaniyor surekli huzursuz sizdede mi oyle acaba bir yeri mi agriyor diye stres yapiyorum bende 😔 sizde durumlar nasil?
izimde öyle hep ağlama halinde bir yerimi aciyor diyorum kolumu emiyor meme istemiyor katilarak ağliyor 🤦‍♀️ bi şeyler emmek istiyor ağzina götürüyor bi yerimi aciyor diyorum. Buğğvv hep böyleyiz.

Kızlar benim oğlan ne güzel ağu diyordu bir sürü şey diyordu şu 1 haftadır cigirmayi öğrendi devamlı çığırıyor agu falan hak getire daha demiyor anca çiğırıyor. Sizlerde de öyle mi. Konusma tonları bile çığlık. Kısa çığlık mayışma çığlığı sevinme çığlığı ağlama çığlığı bu düzende benim oğlan şuan
Benim ki de öyle. Ama açsa yada uykusu gelmişse daha çok çığıriyor

Dun aksam 21 30 da uyudu diye cok sevinmistim. 21 30 dan 1 30 a kadar 4 kez uyandi pispisladim uyudu. 1 30 da gozlerini bir acti 4 30 a kadar uyumadi guluyo filan gune basladi resmen. 4 30 da uyudu 7 de uyandi bu nasil bebek nasil dayaniyo anlamiyorum ya😔 tuketti beni gercekten, insallah duzelir su uyku sureci. Parol icmeden gune baslamiyorum artik migrenim tutuyo uykusuzluktan

Dun aksam 21 30 da uyudu diye cok sevinmistim. 21 30 dan 1 30 a kadar 4 kez uyandi pispisladim uyudu. 1 30 da gozlerini bir acti 4 30 a kadar uyumadi guluyo filan gune basladi resmen. 4 30 da uyudu 7 de uyandi bu nasil bebek nasil dayaniyo anlamiyorum ya😔 tuketti beni gercekten, insallah duzelir su uyku sureci. Parol icmeden gune baslamiyorum artik migrenim tutuyo uykusuzluktan
Bizimde öyle uykuya geçişlerde sorun var emzik verdim bakalım artik emmek istemiyor. Sonuma kadar ağliyor kucakta gezip gece bin bir güç uyutuyoruz. Atakmı acaba.

Bizimde öyle uykuya geçişlerde sorun var emzik verdim bakalım artik emmek istemiyor. Sonuma kadar ağliyor kucakta gezip gece bin bir güç uyutuyoruz. Atakmı acaba.

Ben boyle bir sey gormedim, bu saat oldu yarim saat uyudu dun gecenin ustune😔 cocugun gozleri donuyor uyuturken tam uyucak bir ciglik bir direnme kendini yay gibi gerdirme uyaniyor. Hasta filan da degil ilgilenildiginde keyfi cok yerinde bu nasil bir sey anlamadim. Bizim ki emzikte almiyor gecenlerde 5 dk aldi sonra her gun denedim tukuruyor bende cope attim denemicem artik, zaten bibslerin bir ay mi ne suresi vardi diye. Ay gercekten cok zormus tum sabrim gucum tukendi artik😔

Ben boyle bir sey gormedim, bu saat oldu yarim saat uyudu dun gecenin ustune😔 cocugun gozleri donuyor uyuturken tam uyucak bir ciglik bir direnme kendini yay gibi gerdirme uyaniyor. Hasta filan da degil ilgilenildiginde keyfi cok yerinde bu nasil bir sey anlamadim. Bizim ki emzikte almiyor gecenlerde 5 dk aldi sonra her gun denedim tukuruyor bende cope attim denemicem artik, zaten bibslerin bir ay mi ne suresi vardi diye. Ay gercekten cok zormus tum sabrim gucum tukendi artik😔
Avent air vardi onu reddetmiyolarmıs iste bizimde hep tukuruyordu. Denedim biraz aldı sonra çıkardım uyandıkca süt verip ayağımda salladım kıpırdadıkca uykusunu alsın diye sonra mızırdanmaya başlıyor yoksa, oyle mı denesen bır de acaba. Uyandıkca yenıden nasıl rahat edıyosa biraz onu yap yada salla. Uykusuz kalınca hep bi ağlama modunda oluyorlar.

Dördüncü ayda bi uyku gerilemesi durumu var, belki onu yaşıyorsunuzdur.. sebebini bilince her şey daha kolay olur.. atak haftasında mısınız diye bi kontrol et istersen..

Avent air vardi onu reddetmiyolarmıs iste bizimde hep tukuruyordu. Denedim biraz aldı sonra çıkardım uyandıkca süt verip ayağımda salladım kıpırdadıkca uykusunu alsın diye sonra mızırdanmaya başlıyor yoksa, oyle mı denesen bır de acaba. Uyandıkca yenıden nasıl rahat edıyosa biraz onu yap yada salla. Uykusuz kalınca hep bi ağlama modunda oluyorlar.

Ben hic ayakta sallamadim bi de ona alissin istemiyorum 😔 emzik konusunda da bi yanim diyor ki bu kadar zaman almadi bir de biraktirmaya ugrasicaksin bosver, bi yanim da baska emzik dene diyor. Boyle devam ederse baska emzik deneyebilirim belki bende😔

Dördüncü ayda bi uyku gerilemesi durumu var, belki onu yaşıyorsunuzdur.. sebebini bilince her şey daha kolay olur.. atak haftasında mısınız diye bi kontrol et istersen..

Bu ataklar bitmicek heralde, baya uzun bir atak sureci vardi dorduncu ayda 14.5 ile 19.5 haftalari arasinda gosteriyor. Bizim bitmesine cok az kalmisti aslinda ama en kotu donemi yasiyoruz suan😔

Aynem bende gebelik sekeri yuzunden coo dikkat ettim kilo almadım 7 kilo almış olarak doğuma girdim 2 haftada 8 kilo gitti doğum sonrası. Şimdi 3 kiloyu geri aldım. Bir an önce baslamam lazım düzgün beslenmeye
Bende de gebelik şekeri çıktı nasıl bir yol izlediniz. Paylaşır mısınız

Bende de gebelik şekeri çıktı nasıl bir yol izlediniz. Paylaşır mısınız
Ben hem insulin kullandım hemde diyet yaptım. Hamurişi patates makarna pirinç ekmek şeker paketli gıda hiç tüketmedim. Devamlı şekerimi takip ettim. Endokrin bölümüne düzenli olarak gidip kan takibim yapıldı. Hamileliğimi perinatoloji doktoru ile takip ettik. Her öğünümde yoğurt yada ayran ve salata olurdu. Diyetisyene de 15 günde bir gittim. Dediklerine uymaya çalıştım mümkün mertebe. Dışarıda yemek yemedim hep kendim hazırladım öğünlerimi. Suyumu hep içine çubuk tarcın atarak tükettim. Meyve şeker yükselttiği için meyvelerimi hep sabah ile öyle arasındaki vakitte yedim. Akşam meyve yememeye özen gösterdim. Keza meyveyi çok seven biriyim. Zor oldu ama bitti çok şükür

Ben hem insulin kullandım hemde diyet yaptım. Hamurişi patates makarna pirinç ekmek şeker paketli gıda hiç tüketmedim. Devamlı şekerimi takip ettim. Endokrin bölümüne düzenli olarak gidip kan takibim yapıldı. Hamileliğimi perinatoloji doktoru ile takip ettik. Her öğünümde yoğurt yada ayran ve salata olurdu. Diyetisyene de 15 günde bir gittim. Dediklerine uymaya çalıştım mümkün mertebe. Dışarıda yemek yemedim hep kendim hazırladım öğünlerimi. Suyumu hep içine çubuk tarcın atarak tükettim. Meyve şeker yükselttiği için meyvelerimi hep sabah ile öyle arasındaki vakitte yedim. Akşam meyve yememeye özen gösterdim. Keza meyveyi çok seven biriyim. Zor oldu ama bitti çok şükür
Cevabınız için çok teşekkür ederim o zaman diyetisyene gitmem gerekiyor ilk etapta sanırım. Çok teşekkürler

kaçtı insülin verdiklerinde. kaça kadar düşmüştü şekeriniz takiple.

kaçtı insülin verdiklerinde. kaça kadar düşmüştü şekeriniz takiple.
Açlık 105 110 arası tokluk 160 190 arasıydı. Açlık 90 95 civarına tokluk 140 160 arasına düşmüştü. Son aylarda diyete rağmen yükselmeler yaşadım 190 210 arasına kadar 38+3 de doktorum daha fazla bekletmeyelim dedi doğuma alındım

Delirtiyor Delirtiyor canım laktaz damlası olumlu etki yaptı mı? Ben de şüpheleniyorum laktoz intoleransından, perşembe günü çocuk gastroenteroloji bölümünden randevu aldım. Bir sıkıntısı olduğu çok belli. Bağırsakları çok hızlı çalışıyor, elimle bile hissediyorum çalıştığını sürekli. büyük ihtimalle o da ağrı yapıyor 😕

Açlık 105 110 arası tokluk 160 190 arasıydı. Açlık 90 95 civarına tokluk 140 160 arasına düşmüştü. Son aylarda diyete rağmen yükselmeler yaşadım 190 210 arasına kadar 38+3 de doktorum daha fazla bekletmeyelim dedi doğuma alındım
benim açlık normaldi. tokluk şeker yüklemesinde 50 gr da 144 (sınır 140), 75 gr da 186 cıkmıstı (sınır180 sanırım). diyetisyene yönlendirdiler.
diyetle 125-145 arası gidip geliyordu. bu degerler normal dendi. son hafta doktor dondurma falan ye biraz kilo al dedi, tabi o gafletle diyete harfiyen uyamadım son hafta ve ölcmedimde. 38. hafta bebeğimi kaybettim. doktorlar şekerden degıl dediler. sonra da bi ihtimal olabilir mi acaba dediler.

bir de benim doktorum beni hiç nst ye bağlamadı.. üstelik alıştırma sancıları varken.. bel agrısı ve adet agrısına benzeyen agrılar oluyordu..

benim açlık normaldi. tokluk şeker yüklemesinde 50 gr da 144 (sınır 140), 75 gr da 186 cıkmıstı (sınır180 sanırım). diyetisyene yönlendirdiler.
diyetle 125-145 arası gidip geliyordu. bu degerler normal dendi. son hafta doktor dondurma falan ye biraz kilo al dedi, tabi o gafletle diyete harfiyen uyamadım son hafta ve ölcmedimde. 38. hafta bebeğimi kaybettim. doktorlar şekerden degıl dediler. sonra da bi ihtimal olabilir mi acaba dediler.
Cok uzgunum basiniz sag olsun. En iyisini rabbim bilir. Bende şekerden olduğunu düşünmüyorum o zaman çok araştırma yapmıştım. Devanli 200 üstünde seyretmiyorsa şeker çok etkilemiyor. Şekeri 350 400 civarlarında gezip bebeğini sağlıkla kucağına alan çok kişi okudum. Benim doktorum 30.haftadan sonra 2.haftada bir düzenli olarak nst ye bağlamıştı. 34.haftadan sonra haftada bir kontrole gittim. Her hafta nstye baglandım. Ne yaparsak yapalım olacağın önüne geçemiyoruz ne yazık ki

Back