• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
bibalprensesi bibalprensesi Aktarmali yolculuklarimiz bitti, bir suredir Ankara'dayiz. Tahminimden daha kolay oldu ucuslar. Hatta bebek arabasini sevmiyor demistim oncesinde. Havalimanlarinda ve degisik ortamlarda cevreyi izlemekten arabasina da alisti iyi oldu. Sadece ilk ucusta biraz agladi, kusacak gibi oldu kusmadi rengi degisti hosuma gitmedi. Kabin gorevlilerine haber verdik ustunu soyduk onlem amacli. Havalandirma derecesini dusurduk. Iniste rengi yerine geldi. Anlik bizi korkuttu ama bazen kucuk bebeklerde oluyormus. Baska bir suru bebek vardi ayni ucusta, hepimizi yakin oturtmuslar. Genelde onlar da sakindi.
Simdi annemin yanina geldik rahat ettik derken bebegimin bir haftadir cigliklari basladi. Artik sessiz harfleri az cikartmaya basladi. Surekli ciglik. Beni kucagina al ciglik, sevinince ciglik. Artik bir doktora sormayi dusunuyorum ama kime soracagimi da bilmiyorum.
Benimki de hep çığlık atıyor bu ara. Mayışırken çığlık acıktı çığlık konuşurken çığlık kısa çığlık uzun çığlık mayıslık çığlık. Anladım artık tonlarını sanırım kahkaha atma öncesi çığlık öğreniyorlar diye düşünüyorum ben artık

bibalprensesi bibalprensesi Aktarmali yolculuklarimiz bitti, bir suredir Ankara'dayiz. Tahminimden daha kolay oldu ucuslar. Hatta bebek arabasini sevmiyor demistim oncesinde. Havalimanlarinda ve degisik ortamlarda cevreyi izlemekten arabasina da alisti iyi oldu. Sadece ilk ucusta biraz agladi, kusacak gibi oldu kusmadi rengi degisti hosuma gitmedi. Kabin gorevlilerine haber verdik ustunu soyduk onlem amacli. Havalandirma derecesini dusurduk. Iniste rengi yerine geldi. Anlik bizi korkuttu ama bazen kucuk bebeklerde oluyormus. Baska bir suru bebek vardi ayni ucusta, hepimizi yakin oturtmuslar. Genelde onlar da sakindi.
Simdi annemin yanina geldik rahat ettik derken bebegimin bir haftadir cigliklari basladi. Artik sessiz harfleri az cikartmaya basladi. Surekli ciglik. Beni kucagina al ciglik, sevinince ciglik. Artik bir doktora sormayi dusunuyorum ama kime soracagimi da bilmiyorum.
Bir kac yerde seslerini keşfettikleri için çığlık attıklarını okumuştum

Benimki de hep çığlık atıyor bu ara. Mayışırken çığlık acıktı çığlık konuşurken çığlık kısa çığlık uzun çığlık mayıslık çığlık. Anladım artık tonlarını sanırım kahkaha atma öncesi çığlık öğreniyorlar diye düşünüyorum ben artık
Kahkahasi var onu baska zaman yapiyor. Kaldirip yukarida tutup yuzune saklabanlik yapinca mesela ama onun disindaki sesler sadece ciglik.

solgarın brewers yeast+b12, solgar kalsiyum, pregnacare breast-feeding kullanıyorum.
bide neocate hipoalerjenik mama kullanıyoruz kızıma günde 300 cc.

o zaman bi alerji uzmanı doktorla görüşmeni tavsiye ederim.
bizim doktor da kaka tahlilinde mukus ve gizli kan çıkmış olmasına rağmen "kesinlikle alerjisi yok" dedi ama ben ikna olmadım, çünkü belirtiler çok açıktı. kilo alımı da çok düşüktü vs. o yüzden alerji uzmanıyla görüştüm ve diyete başladım hemen.

ben 2.aydan itibaren belirtiler görmeye başlamıştım aslında ama doktorumuza güvendim, hata etmişim.
Ğregnecare ben de kullanıyorum içinde b12 varmi bakmadim. Doktorunuz mu yazdı ben de halsizim diyince magnezin yazmış ama kullanmadim. Çok tavsiye etmiyorlar sanirim.

1739436B-1DEC-4F8E-BBC0-73EDAC0FF948.png
Günaydın kızlar.
Yoğurtla başlamayı düşünen var mı bilmiyorum ama okumak istersiniz belki.
Login • Instagram

İnstagramda ünlü bi doktora sordum her saat başı uyanıp emdiğini gayet doğal daha ne istiyorsun dedi. Neresi doğal ya, bu cocuğun uyuması lazım.
Benim kız yeni doğduğunda bile saat başı emmeye kalkmıyordu, nesi normalmiş 😅

İyi geçmesine çok sevindim ama öyle rengi falan değişse uçakta tek başıma olacağım için baya panik yapardım. Neden oluyormuş ki öyle ? Bizim gitmemize 3 ay kadar var o zaman 8 ay civarı olacak belki daha kolay olur tabi diş çıkarması o döneme denk gelmezse.
Ayrıca bizimki de çığlık atıyor sürekli. Hatta baya uzun uzun çığlıklar atıyor ama keyifli halinde yapıyor daha çok. Bi de moda göre agu da değişiyor. Sinirli halindeki aguyla mutlu, üzgün ya da cilveli halindeki agu bambaşka, çok komik geliyor 😄

İnstagramda ünlü bi doktora sordum her saat başı uyanıp emdiğini gayet doğal daha ne istiyorsun dedi. Neresi doğal ya, bu cocuğun uyuması lazım.
Saat başı emmek istemesi bebeğe de işkence bence hiç de normal değil bu ayda. Doktorlar 7 saat bile uyusa kan şekeri düşmez artık depoları oluştu diyor. Sonuçta uyku süresi de çok önemli bebek için, tek konu emmeleri değil ki.

Saat başı emmek istemesi bebeğe de işkence bence hiç de normal değil bu ayda. Doktorlar 7 saat bile uyusa kan şekeri düşmez artık depoları oluştu diyor. Sonuçta uyku süresi de çok önemli bebek için, tek konu emmeleri değil ki.
Kesinlikle öyle. Bizim doktor gece 4 saatten önce emzirmemeye çalış dedi mesela 🤔

Kesinlikle öyle. Bizim doktor gece 4 saatten önce emzirmemeye çalış dedi mesela 🤔
Bizim doktor da öyle. hatta uyansa bile tekrar uyutmaya çalış ki süre uzasın, yokksa 1 yaşına da gelse ihtiyacı olmasa da 2 saatte bir kalkar diyor. Sonuçta onların da uykuları bölünmüş oluyor, üzülüyorum ben.

Biz kullanmicaz, zararli diye biliyorum yurutec. Istersen sende bir arastir ona gore karar ver
Yürütecin zararlı olduğunu ben de okudum ama bi de hoppala var ya onlar da zararlı mı acaba ? Yabancı bebek sayfalarında falan çok görüyorum bebekler aşırı eğleniyor onda. Almayı da düşünüyorum ama bilgim yok zararı konusunda.

Bizim doktor da öyle. hatta uyansa bile tekrar uyutmaya çalış ki süre uzasın, yokksa 1 yaşına da gelse ihtiyacı olmasa da 2 saatte bir kalkar diyor. Sonuçta onların da uykuları bölünmüş oluyor, üzülüyorum ben.
Evet ben de üzülüyorum zaten güzel uyumayınca tüm gün huzursuz ve mutsuz oluyorlar

Back