- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.181
Emziğe her şartta devam etmek zorundayım canımEmzik biberona göre dah az riskli, biberon beslenme de yaptığı için meme reddi için daha çom riskli. Bizimki de emzik emiyor bazen dediğin gibi meme ile savaş haline giriyor. Ama dikkat ettim başta güzel güzel emiyor sanırım karnı doyduktan sonra artık daha fazla emmek istemiyor. O durumda ne zaman zorla emzirsem sonra az miktar kustu. Meme reddi olduğunu anlarsam emziğe ara veririm
Zayıfladığın halde sallanan Bi deri. Oluyor dikiş yerinin üstüne düşen,Kızlar sezaryen göbeği denilen göbek nasıl oluyor ben anlayamadım.
Yani normal göbeğimizden ne farkı var
Bizimki de arada yeşil yapıyor normal diye biliyorum. Yediklerimizle yada çok besleme ile alakalı diye duymuştumKızlar akşam banyo yaptirdik sonra çok sulu kaka yapti zıbından tuluma hatta elime bile geldi emmesi için almıştım biraz emdi yeşildi rengi eşim aldı tahlil için götürdü neden olabilir inşallah bir şey çikmaz
Maşallah ne güzel kilosu. Bizimki 4100 gr çıktı 1 ay kontrolünde. Doğum kilosu 3500.Merhaba kızlar bilenler bilir sütüm gelmiyordu ve ben 15 gün boyunca aralıksız her gün ağladım, sonra depresyon bitti sütüm biraz daha geldi. Derken birsz daha biraz daha... günde 5 kez 30-45 cc den mama verdim . Anne sütü tabi devam. Ayda 1300 kilo almıştı.
sonra mamayı bire düşürdüm , sonrada on gün sadece anne sütü verdim. Ama bazı saatlerde sütüm o kadar az ki yani hala az kızlar aslında. Mesela uyuyunca aaa üstüm ıslandı sütüm akmış diye bir olay yok bende. Bastıra bastıra mememden bazen sütü çıkarıyorum. Benimki de maşalahı var iştahlı. Bugün aşı olacaktı hepatiti. 10 günse 600 gram almış şuan 1 ay 10 günlük 5300 ..
Sütn yağlı demekki dediler ama sütüm hala az. Yani mamaya dönerimd iye yeniden korkuyorum. Çünkü bebek büyüdükçe mide büyüyecek ama sütüm aynı oranda artarmı bilmiyorum.
Önceden bebelacgold veriyordum rahat yapıyordu şimdi etki etmiyor.Benimki ile ayni yarin tam bir aylik olcak sadece sabahlari yapiyor kakasini bazen gunde bir kez butun gece yapamayinca ikinip kizariyor cok kotu huzursuzlasiyor ona bakinca benim canim aciyor buna çözüm olan birsey olsa keske
İyi o zaman bende yok. Benimki normal göbekZayıfladığın halde sallanan Bi deri. Oluyor dikiş yerinin üstüne düşen,
Biogaia denedim ama çok iyi gelmedi bize şimdi simplex kullanıyorum bir haftadır daha rahat gazını çıkarıyor ama o gaz sancısını Yok etmiyor.be zamana kadar bu böyle devam edecek acabaBiogaiga ve flatuben damla kullAniyoruz canim
Sabır canım geçio hepsi,şuan dayanılma gibi gelio hele yardmcı yoksa,günde seni 2-3saat uyutan biri yoksa daha zorKesinlikle öyle yenidoğan 17 saat uyur diyorlar bizimki nerdeyse hiç deliksiz uyumuyor. Uykuya dalması ayrı sorun, uyuması ayrı sorun valla çok zor
Önceden 2 güne bir yapardı şimdi yapmıyor fitille yapıyor neden böyle oldu anlamadım canım
Oğlumda en son pazar sabahı yapmıştı kakasını birde bu sabah yaptı 3 yada 4 günde bir yapiyor ama yaptığı zaman çok fazla yapıyor kızımda 2 yada 3 günde bir yapardı ne zaman bezi bırakmıştık hergün yapmaya başlamiştı kızımda doktor papatya çayı vermisti 40 günden sonra ama kakada hiç bir değişiklik olmayinca kesmiştim vermeyi mulipanin hazır papatya çayıydı icinde glukoz şurubu vardi, eğer bebek çok rahatsız olmuyorsa 7 güne kadar kaka yapmaması normal diye biliyorum kızım emzirme+mama aliyordu oğlum mamada almiyor benim çocukların rutini böyle sanırımMama veriyormusunuz ondanda olabılır bızım fıtılle bile zor yapıyor
Hiç ateşlenmedi ama çok huysuzdu, 3 gün yapışık yaşadık, hep üstümde uyuttum, hep kucaktaydı.Ateş mi çok oluyor canım 2. Ay asilarinda ne açıdan zorluyor bizimde yaklaştı asilarimiz
Bazı bebeklerde hafif ateş yapabiliyor ama verem aşısı bebeklerde huzursuzluk yapıyor malesef ağır bir aşı olduğu için kolda da iz bırakıyor zatenAteş mi çok oluyor canım 2. Ay asilarinda ne açıdan zorluyor bizimde yaklaştı asilarimiz
İnşallah inşallah kilo önemli değilde sağlıklı olsalar yeterli. Doysun hissiyatını bilsem yeterliMaşallah ne güzel kilosu. Bizimki 4100 gr çıktı 1 ay kontrolünde. Doğum kilosu 3500.
Ve hiç sütüm yetmiyor duygusuna kapılmadım.bazı bebekler verdikçe emerler mama alırlar. Doyma hisleri daha az oluyor.
Bence sen de kendini rahatlat. Büyüdükçe aynı oranda bebeğinin çekmesi ile artacaktır sütün
Biz ağlarken eeeee diyoruz :)Kızlar benimki 1 ay 11 günlük aguluyor birde ıngaaaa diye ağlamaya başladı artık
Canım benimkide aynı senin dediğin stil . Memeye bir yapışması var görmen lazım sanki üç gün aç kaldı. Her seferidne aynı iştah. Ondan ben doymuyor mu hissiyatına girdim. Bir de tabi sütümün baştan beri az olup çoğalması ile alakası da var.Aynı şeyi ben de yaşıyorum akşam 7 den sonra azalıyor süt ama 7 den sonra da bizim kız memeye yapışıyor resmen 2 3 saat nerdeyse sürekli emiyor haliyle süt de birikmiyor. Bizimkinin de kilo alımı iyi ama süt daha bol olsa onu da içecek kıvamda bi çocuk olunca ben de üzülüyorum aç kalmış gibi hissediyorum. Sütün yağlı olması nasıl oluyor ki yediğin şeylerle mi alakalı ?
Ben işte bu kafaya daha yeni geldim. Doktor çişli bez sayısı önemli kakalı önemli değil bile falan dedi bana ama bendeki psikoloji çocuk doymuyor. Birazda bebekten kaynaklı aşırı iştah var. Yettiremiyodum yani.Mama karşıtı kesinlikle değilim. Eskiden annelerimiz sütü yoksa pirinç unu yedirirmiş şimdiki mamalar bu konuda daha üstün.
Ayrıca kendimden biliyorum doğum yaptım yapalı üstüm hiç ıslanmadı hatta bi göğsümü emzirirken ötekinden gelmedi bile. Ama 1. ay kilosu gayet iyi çıktı. Çişi kakalı bezleri de ideal. O yüzden ölçüt bu olmamalı. Benimkide 2-3 gündür sürekli memede bu yüzden sertleşemiyo hiç göğsüm ama sıkıyorum süt geliyor. O yüzden (tamamen kendi fikrim bebeğimde gözlemlediğim en azından) ne göğsün sertliği ne süt akması bir ölçüt olmalı. Hatta beslenmeme maalesef yorgunluktan dikkat edemiyorum çok az yiyorum iştahım da kapandı ama sık emzirdiğim için sütüm yetiyor bebeğe.