2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Emziğe her şartta devam etmek zorundayım canım
Geçen de yazmıştım ya çocukları tek başıma çıkardım diye, emzik olmasa asla durmaz ben de çıkarmaya cesaret edemem.
Şimdi kahvaltıyı yapıyoruz, çocukları alıp parka iniyorum iki saat kalıyoruz. Akşam da yemekten sonra çıkıyoruz iki saat kalıyoruz. Emzik olmasa hep ağlar meme ya da kucak ister.
Önceki gün kucağımdayken emziği yere düştü de eve çıkana kadar huysuzluk yaptı

Bunun dışında gün içinde evde de sakin kalması gerek ki ben yemek yapabileyim, kızımla ilgilenebileyim. Bu sebeplerden emziğe devam edicem, emmesi de büyüdükçe daha iyi düzene girer diye umut ediyorum

Günaydın kızlar
Nasılsınız bebişler nasıl
Kırkı çıkan arkadaşlar kırk bitiminde doktorunuzda kontrolünüz oldu mu

Ben 15 günlükken gittim dikişlerime baktı, kırkın çıkınca gel korunma yöntemine karar verelim dedi ama ben gitmedim. Spiral ya da hap düşünmediğim için gitmedim ama kontrol de var mıydı merak ettim. Bir sıkıntım da yok çok şükür.
Zaten fırsat bulup doktora gidecek zaman da yok
İki çocukla bizim günler aşırı koşturmacalı geçiyor

Hepinizin bebişleri hayırlı olsun arkadaşlar ben Ağustos sonu Eylül başı gibi doğum bekleyenlerdenim. Siz tecrübeli gebelere sorun olacaktı. Pendik Medipol de doğum yapanınız var mı ? Memnun musunuz, doktordan hastaneden.

Bizimki de arada yeşil yapıyor normal diye biliyorum. Yediklerimizle yada çok besleme ile alakalı diye duymuştum

Maşallah ne güzel kilosu. Bizimki 4100 gr çıktı 1 ay kontrolünde. Doğum kilosu 3500.
Ve hiç sütüm yetmiyor duygusuna kapılmadım.bazı bebekler verdikçe emerler mama alırlar. Doyma hisleri daha az oluyor.
Bence sen de kendini rahatlat. Büyüdükçe aynı oranda bebeğinin çekmesi ile artacaktır sütün

Benimki ile ayni yarin tam bir aylik olcak sadece sabahlari yapiyor kakasini bazen gunde bir kez butun gece yapamayinca ikinip kizariyor cok kotu huzursuzlasiyor ona bakinca benim canim aciyor buna çözüm olan birsey olsa keske
Önceden bebelacgold veriyordum rahat yapıyordu şimdi etki etmiyor.
Gün içinde de 1 kez yapıyor ama sabah yapana kadar huzursuz uyumuyor.
Bende bağırarak ağlamasına çok üzülüyorum ama elimden bişi gelmiyor iyiki bu günlerini hatırlamıcak.

Kesinlikle öyle yenidoğan 17 saat uyur diyorlar bizimki nerdeyse hiç deliksiz uyumuyor. Uykuya dalması ayrı sorun, uyuması ayrı sorun valla çok zor
Sabır canım geçio hepsi,şuan dayanılma gibi gelio hele yardmcı yoksa,günde seni 2-3saat uyutan biri yoksa daha zor

Önceden 2 güne bir yapardı şimdi yapmıyor fitille yapıyor neden böyle oldu anlamadım canım

Mama veriyormusunuz ondanda olabılır bızım fıtılle bile zor yapıyor
Oğlumda en son pazar sabahı yapmıştı kakasını birde bu sabah yaptı 3 yada 4 günde bir yapiyor ama yaptığı zaman çok fazla yapıyor kızımda 2 yada 3 günde bir yapardı ne zaman bezi bırakmıştık hergün yapmaya başlamiştı kızımda doktor papatya çayı vermisti 40 günden sonra ama kakada hiç bir değişiklik olmayinca kesmiştim vermeyi mulipanin hazır papatya çayıydı icinde glukoz şurubu vardi, eğer bebek çok rahatsız olmuyorsa 7 güne kadar kaka yapmaması normal diye biliyorum kızım emzirme+mama aliyordu oğlum mamada almiyor benim çocukların rutini böyle sanırım

İnşallah inşallah kilo önemli değilde sağlıklı olsalar yeterli. Doysun hissiyatını bilsem yeterli

Bebeğinizle dışarda uzun süre kalıp dışarıda emzirdiniz mi bebeğinizi, dışarda emzirme işini nasıl yapıyorsunuz?Emzirme odası olmayan yerlerde mesela bir cafede parkta falan rahat olur mu bebek emzirmek

Canım benimkide aynı senin dediğin stil . Memeye bir yapışması var görmen lazım sanki üç gün aç kaldı. Her seferidne aynı iştah. Ondan ben doymuyor mu hissiyatına girdim. Bir de tabi sütümün baştan beri az olup çoğalması ile alakası da var.
Şimdi benim sütüm öyle çok yoktu bir ay kontrolünde baktık ki baya iyi kilo almış. 1300 almış. Doktor dediki mamayı kes sütün yeterli. Bende dedim ki hayır değil çünkü sütüm gelmiyor bazı saatler ve ben o yüzden mama veriyorum çocuk aç. Neyse annemler falan baktılar sonra bu çocuk bu kiloyu alıyorsa sütün besleyici demektir dedi yani yağlı süt. Hani mesela ben elime alıyorum bazen sütü çok kaygan ve parlak böyle. Ama sütüm bitiyor su içiyorum çok bi on dk sonra yokluyorum göğüs ucunu açık beyaz su gibi mesela bir süt var asla yağlı değil. Demekki o ön süt, yani henüz süt yerleşmedi tamamen memeye. O kilo yapmayan süt yani, su gibi aslında. Benim memeden genellikle gelen çok akıcı olmayan yağlı süt. Ama gece uyuyorum o yağlı süt birikiyor şarıl şarıl çocuk çekiyor mesela.gündüz dinlenemememin de etkisi var. O yüzden bebeği oyalamam lazım ki bir saat bi meme süt toplasın. Ama benimki gündüz uykuları az olduğundan sürekli iç kaka çiş yap tekrar acık iç modunda. O çok kötü.

görümcemin çocukları da öyle emen tipler. Ama onun sütü felaket çok. Benimkiyle aynı kiloyu aldı mesela. Bir de ordan anladım süt farkını. Doktor ona 3 aydan sonra daha emzirme böyle sık sütün azalıcak dedi mesela saatle terbiye ediyor şimdi bebeğini

Ha bu arada saat 7 den sonra akşamları süt zaten yağlanırmış. Çünkü bebek gece uykusunu uyuması için yağlı süt gerekirmiş beden yağlı süt verirmiş. Yediğimiz içtiğimizle alakası yok tamamen bünye işi . Ha ben önüme geleni yiyorum tatlı tuzlu yağlı yağsız hiç farketmiyor yani.

Ben işte bu kafaya daha yeni geldim. Doktor çişli bez sayısı önemli kakalı önemli değil bile falan dedi bana ama bendeki psikoloji çocuk doymuyor. Birazda bebekten kaynaklı aşırı iştah var. Yettiremiyodum yani.

bende mama karşıtı değilim ama anne oldum ya nasıl sütüm olmaz moduna girdim bebeğime yetemiyorum ben modunda ağlayıp durdum. Annem de saçmalama ne güzel mama bulunmuş durumun iyi al besle çocuğunu ya olmayanlar napsın falan dedi. Haklıydı. Ama benim psikoloji alt üst olmuştu bir de doğumum da zordu kötüydüm yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…