2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Mama karşıtı kesinlikle değilim. Eskiden annelerimiz sütü yoksa pirinç unu yedirirmiş şimdiki mamalar bu konuda daha üstün.
Ayrıca kendimden biliyorum doğum yaptım yapalı üstüm hiç ıslanmadı hatta bi göğsümü emzirirken ötekinden gelmedi bile. Ama 1. ay kilosu gayet iyi çıktı. Çişi kakalı bezleri de ideal. O yüzden ölçüt bu olmamalı. Benimkide 2-3 gündür sürekli memede bu yüzden sertleşemiyo hiç göğsüm ama sıkıyorum süt geliyor. O yüzden (tamamen kendi fikrim bebeğimde gözlemlediğim en azından) ne göğsün sertliği ne süt akması bir ölçüt olmalı. Hatta beslenmeme maalesef yorgunluktan dikkat edemiyorum çok az yiyorum iştahım da kapandı ama sık emzirdiğim için sütüm yetiyor bebeğe.

Akşam sürekli emdi çikardi ağladi mama verdim onuda sevmedi içmedi bi panik oldum böyle olunca uzun zaman sonra ilk defa verecektim bizimki ön sütü aliyor sanirim sonra sıkılıyor mümkün olduğu kadar çok vermeye çalişiyorum aynısı mama hippti.

Senin emme, süt vs olayların çoktan düzene girmiş bile farkında değilsin sen artık sütüm az psikolojisinden çık. Akşamları herkesin sütü az gibi olur çünkü akşam sütü sabah sütünden daha farklıymış. Gece bebeği tok tutsun diye su oranı az yağ oranı çok süt üretiliyormuş akşam. O yüzden de sanki süt azmış gibi geliyor. Bebekler de geceye hazırlık için akşamları çok emmek istermiş. Benim de göğüslerim öyle dolu dolu gibi değil. Sütüm nadiren akar ama maşallah oğluşum iyi kilo alıyor, bol bol çişi kakası var bunlara bakıp aaa sütüm yetiyor diye rahatlıyorum

Kızlar bebeğim asla uykuya dalamıyor. Emziriyorum gazını çıkartmakla uğraşıyorum uykusu var saatlerce uykuya dalamıyor daha sonra beslenme saati geliyor yine başa dönüyoruz ne yapacağımı şaşırdım

Bizdw aynıyız iki gündür ,delirmeme az kaldı.
Evde herkes uyuyoken , nasıl zor gelio uyuymaya çalışmak yaa off bende deliksiz ıyumak istiom

Bende hem emziriyorum hem mama veriyorum sütüm az malesef. Mama da tetikliyor tabi gazı ama bende son 20 gündür arada kaçırıyorum gaz yapcak şeyleri en büyük etken mama bence.
Ben yediklerime çok dikkat ediyorum.ama asla bitmeyen bir gaz var , humana still tea içiyorum o mu gaz yapıyor acaba yada manasını mi değiştirsem çok kararsizim

2.ay aşılarını yaptırdık, kalça usg yaptırdık, rutin muayene.. 3. ay rota yapılacak, başka aşı yok sanırım 3. ayda.. 2. ay aşıları baya zorluyor ama hazırlıklı olun.
Ateş mi çok oluyor canım 2. Ay asilarinda ne açıdan zorluyor bizimde yaklaştı asilarimiz

Tahlili temiz çikmiş canim sağol aklima geldi bez gevşekti çişle beraber yapınca çikti yoksa çok siviydi domates kuruyemiş yumurta yemesin demiş dr biraz kuruyemiş yemiştim ama çok az yani.
Cok sevindim gecmis olsun canım. Allah allah o yiyeceklerle ne ilgisi var acaba sende yemeyip bi muddet dikkat edersin canim

Canim hic endiselenme sutun yetmese ztn bebek kilo almazdi cok takilma akisina rahata birak. Sut gelmiyor dedigin zamanda bile bebek emse beyin sut uretimine basliyor ztn. Bende dolaba koyuyorum sutumu bakiyorum cok sulu beyaz yagli kismi ustemcikmis o kadar az ki acaba doymuyor mu diyorum. Anneyiz iste oyle veya boyle herseyi takiyoruz sutum az mi doymuyor mu acaba demeyen annenyik bence. Ama Allah bu mucizeyi kucagimiza verdiyse onun sutunude bize verdi . Azi cogu yok. İcimiz ferah olmali bence. Her cocuk buyucek ama mama ama sut sonucta buyucekler bunu dusunup rahatlatalim kendimizi:)

Aynı bız bugun geceyi zor ettik sbh doktora kostuk sonuc fazdandır vs damla degıstı Tun muayeneleri rutin olagan kafayı yıcez evde 3 kısı bebekle bas edemıyoruz
Oğlumda bizde böyle kaç kez koşa koşa hastaneye gittik. Her gittiğimiz Dr ilk çocuk mu diye soruyordu
İnsan gerçekten çaresiz hissediyor. Şimdi kızımda aynı. Ama hiç gitmedik Dr a. Ne olduğunu biliyor ve geçecek diye teselli ediyoruz kendimizi.

Ay seni o kadar iyi anlıyorum ki. Resmen Bi şey olacak diye strese girmiştim ya olursa dilinden kurtulamam diye,

Bizdw aynıyız iki gündür ,delirmeme az kaldı.
Evde herkes uyuyoken , nasıl zor gelio uyuymaya çalışmak yaa off bende deliksiz ıyumak istiom
Kesinlikle öyle yenidoğan 17 saat uyur diyorlar bizimki nerdeyse hiç deliksiz uyumuyor. Uykuya dalması ayrı sorun, uyuması ayrı sorun valla çok zor

Benim de öyle bi de uyurken gözüne kadar iniyor nasıl beceriyorsa kendini uyandırıp ağlıyor
Aynen bizde de öyle şapka takınca kendi kendini uyandırıyor çocuk
Hatta eşim bana kızdı, takmasan olmuyor mu şunu çocuk rahatsız oluyor dedi
Ben her gün bi öğleden önce bir de akşam üzeri dışarı çıkarıyorum iki saat kalıyoruz her seferinde. Üşümesin diye akşamları şapka takıyorum ama çok ağlayınca eşim çıkarıyor

Bence emzikle alakalı değil canım gazla alakalı bi durum. Ben ilk günden beri emzik veriyorum bazen memeyi çok güzel alıyor bazen de savaşıyor gibi ama gazlanınca daha çok sıkıntı oluyor
Gazını da çıkarıyorum memeden önce ama bazen çok güzel emiyor bazen de benim üstümü başımı çekiştire çekiştire direniyor gibi. Atak haftasındaymış, o da mı etkiledi anlamadım
Ne olursa olsun emzik vermeye devam etmek zorundayım, inşallah büyüdükçe yoluna girer canım

Biberon dr browns, avent, wee baby hepsini denedim yok almıyor canım.
Bir hafta hastanede yattı ya, o zaman ben dr browns bırakmıştım hastaneye, çıkınca da üç gün onla verdim sütü ama sonra bir anda biberonu reddetti bir daha da almadı.

Buzlukta bir sürü sütüm var, hastanede yattığı ilk beş gün ağızdan beslenemediği için sütler kaldı, taburcu olurken bıraktıktğım sütlerin hepsini geri verdiler, çok az içebilmiş yavrum
Biberon alsaydı o sütleri verirdi eşim, ben de dinlenirdim veya kızımla dışarı çıktığımda daha fazla kalabilirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…