- 1 Şubat 2021
- 146
- 110
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.161
Mama karşıtı kesinlikle değilim. Eskiden annelerimiz sütü yoksa pirinç unu yedirirmiş şimdiki mamalar bu konuda daha üstün.İnşallah kızlar akşam yediden sonra süt yok oluyor bildiğiniz. Bir de benimki sürekli emme isteğinde. O yüzden belkide sütüm toparlanmıyor. Ben sütümü ellediğimle böyle kaygan bir his bırakıyor bilmiyorum sizinkiler öylemi. Yağlı olduğuna kanaaat getirdim o yüzden. Ön süt olayı demek öyle birşey. Bende ıslanmıyor sütüm az diye daha da emindim.
ama sütümün kilo yapmasına çok sevindim. İnşallah kesilmez hepimizi sütü yağlo bol olsun. Yetememek çok zor duygu.
Özellikle doktorum mama aman olmasın olmasın dedi bana sütümün olmadığı vakitte bile. O beni çok yordu. Ne yapacaktım çocuğu açmı bırakacaktım. Bazen zorba olabiliyorlar.
Bir de bu emzirme danışmanları. Mamayı çok kaka tü gösteriyorlar. Tamam ama napalom yoksa süt. Süt annesimi bulucaz napıcaz yani. Olmayınca olmuyor. Ben süt olsun diye yediklerimden daha kilo bile veremedim. Ama gözüme gelmiyor inanın evlat böyle birşeymiş. Hamileyken napcam bu kiloları diyordum şimdi umrumda değil..
Senin emme, süt vs olayların çoktan düzene girmiş bile farkında değilsinİnşallah kızlar akşam yediden sonra süt yok oluyor bildiğiniz. Bir de benimki sürekli emme isteğinde. O yüzden belkide sütüm toparlanmıyor. Ben sütümü ellediğimle böyle kaygan bir his bırakıyor bilmiyorum sizinkiler öylemi. Yağlı olduğuna kanaaat getirdim o yüzden. Ön süt olayı demek öyle birşey. Bende ıslanmıyor sütüm az diye daha da emindim.
ama sütümün kilo yapmasına çok sevindim. İnşallah kesilmez hepimizi sütü yağlo bol olsun. Yetememek çok zor duygu.
Özellikle doktorum mama aman olmasın olmasın dedi bana sütümün olmadığı vakitte bile. O beni çok yordu. Ne yapacaktım çocuğu açmı bırakacaktım. Bazen zorba olabiliyorlar.
Bir de bu emzirme danışmanları. Mamayı çok kaka tü gösteriyorlar. Tamam ama napalom yoksa süt. Süt annesimi bulucaz napıcaz yani. Olmayınca olmuyor. Ben süt olsun diye yediklerimden daha kilo bile veremedim. Ama gözüme gelmiyor inanın evlat böyle birşeymiş. Hamileyken napcam bu kiloları diyordum şimdi umrumda değil..
Valla canım ortalama 2-3saattw bir beslenmek istiyor 90-100cc yiyor.Geceleri kaç cc mama veriyorsun? Bebek ne kadarla doyuyor merak ediyorum
Bizdw aynıyız iki gündür ,delirmeme az kaldı.Kızlar bebeğim asla uykuya dalamıyor. Emziriyorum gazını çıkartmakla uğraşıyorum uykusu var saatlerce uykuya dalamıyor daha sonra beslenme saati geliyor yine başa dönüyoruz ne yapacağımı şaşırdım
Ben yediklerime çok dikkat ediyorum.ama asla bitmeyen bir gaz var ,Bende hem emziriyorum hem mama veriyorum sütüm az malesef. Mama da tetikliyor tabi gazı ama bende son 20 gündür arada kaçırıyorum gaz yapcak şeyleri en büyük etken mama bence.
Ateş mi çok oluyor canım 2. Ay asilarinda ne açıdan zorluyor bizimde yaklaştı asilarimiz2.ay aşılarını yaptırdık, kalça usg yaptırdık, rutin muayene.. 3. ay rota yapılacak, başka aşı yok sanırım 3. ayda.. 2. ay aşıları baya zorluyor ama hazırlıklı olun.
Yani bütün mamalar gaz yapıyor bence.humana yi bilmiyorum denemedim hic. Damla deneyin gaz içinBen yediklerime çok dikkat ediyorum.ama asla bitmeyen bir gaz var ,humana still tea içiyorum o mu gaz yapıyor acaba yada manasını mi değiştirsem çok kararsizim
Cok sevindim gecmis olsun canım. Allah allah o yiyeceklerle ne ilgisi var acaba sende yemeyip bi muddet dikkat edersin canimTahlili temiz çikmiş canim sağol aklima geldi bez gevşekti çişle beraber yapınca çikti yoksa çok siviydi domates kuruyemiş yumurta yemesin demiş dr biraz kuruyemiş yemiştim ama çok az yani.
Biogaiga ve flatuben damla kullAniyoruz canimYani bütün mamalar gaz yapıyor bence.humana yi bilmiyorum denemedim hic. Damla deneyin gaz için
Canim hic endiselenme sutun yetmese ztn bebek kilo almazdi cok takilma akisina rahata birak. Sut gelmiyor dedigin zamanda bile bebek emse beyin sut uretimine basliyor ztn. Bende dolaba koyuyorum sutumu bakiyorum cok sulu beyaz yagli kismi ustemcikmis o kadar az ki acaba doymuyor mu diyorum. Anneyiz iste oyle veya boyle herseyi takiyoruz sutum az mi doymuyor mu acaba demeyen annenyik bence. Ama Allah bu mucizeyi kucagimiza verdiyse onun sutunude bize verdi . Azi cogu yok. İcimiz ferah olmali bence. Her cocuk buyucek ama mama ama sut sonucta buyucekler bunu dusunup rahatlatalim kendimizi:)İnşallah kızlar akşam yediden sonra süt yok oluyor bildiğiniz. Bir de benimki sürekli emme isteğinde. O yüzden belkide sütüm toparlanmıyor. Ben sütümü ellediğimle böyle kaygan bir his bırakıyor bilmiyorum sizinkiler öylemi. Yağlı olduğuna kanaaat getirdim o yüzden. Ön süt olayı demek öyle birşey. Bende ıslanmıyor sütüm az diye daha da emindim.
Bende oğluma kullandım ver bişey olmaz antibiyotik enfeksiyon kapmaz bende 3 aylık yapmıştım oğlumu kullanınBenim de 38.gün bugün sünnet yaptırdık. Eşim hiç istemedi ben direttim.tedirginim biraz. Antibiyotik şurup verdi Agulmentine. Reçetede 2 aydan küçük çocuklara verilmez yazıyor oysaki
Oğlumda bizde böyle kaç kez koşa koşa hastaneye gittik. Her gittiğimiz Dr ilk çocuk mu diye soruyorduAynı bız bugun geceyi zor ettik sbh doktora kostuk sonuc fazdandır vs damla degıstı Tun muayeneleri rutin olagan kafayı yıcez evde 3 kısı bebekle bas edemıyoruz
Hadi inş.B
iz bugün bibs verdik biraz tuttu çok sevindim ya, her gün10-15 dk derken alıştırıcam. Evet baya büyük ucu önce bi tutamadı sıkıştırırken çıktı hep ağzından ama sonra sonra alışır gibi oldu ağzından hemen çıkmamaya başladı.
Ay seni o kadar iyi anlıyorum ki. Resmen Bi şey olacak diye strese girmiştim ya olursa dilinden kurtulamam diye,Oğlum ilk çişini yaptığında ağladığında bi bak Kadınlr kulübüne ağlıyorlarmıy mış. Herşeyi ordan bakıyorsun deyip bi de dalga geçti. İnşallh çabuk toplar iyileşir de onun dilinden kurtulurum
Kesinlikle öyle yenidoğan 17 saat uyur diyorlar bizimki nerdeyse hiç deliksiz uyumuyor. Uykuya dalması ayrı sorun, uyuması ayrı sorun valla çok zorBizdw aynıyız iki gündür ,delirmeme az kaldı.
Evde herkes uyuyoken , nasıl zor gelio uyuymaya çalışmak yaa off bende deliksiz ıyumak istiom
Aynen bizde de öyleBenim de öyle bi de uyurken gözüne kadar iniyor nasıl beceriyorsa kendini uyandırıp ağlıyor
Gazını da çıkarıyorum memeden önce ama bazen çok güzel emiyor bazen de benim üstümü başımı çekiştire çekiştire direniyor gibi. Atak haftasındaymış, o da mı etkiledi anlamadımBence emzikle alakalı değil canım gazla alakalı bi durum. Ben ilk günden beri emzik veriyorum bazen memeyi çok güzel alıyor bazen de savaşıyor gibi ama gazlanınca daha çok sıkıntı oluyor
Biberon dr browns, avent, wee baby hepsini denedim yok almıyor canım.Emzik ten olmayabilir çünkü bizimki hep kavga ediyor memeyle.emzik de almıyor malesef. Çok denedim. Öğürüp duruyor.
Biberon da ne kullandın?
Biz de Dr browns vardı. Onunla dediğin gibi öğürdü kustu çok geldi sanırım.
Avent aldım riske girip onu aldı sükür. Süt bırakıp gidebiliyorum imkan olunca.