- 1 Şubat 2021
- 146
- 110
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.161
Mama karşıtı kesinlikle değilim. Eskiden annelerimiz sütü yoksa pirinç unu yedirirmiş şimdiki mamalar bu konuda daha üstün.İnşallah kızlar akşam yediden sonra süt yok oluyor bildiğiniz. Bir de benimki sürekli emme isteğinde. O yüzden belkide sütüm toparlanmıyor. Ben sütümü ellediğimle böyle kaygan bir his bırakıyor bilmiyorum sizinkiler öylemi. Yağlı olduğuna kanaaat getirdim o yüzden. Ön süt olayı demek öyle birşey. Bende ıslanmıyor sütüm az diye daha da emindim.
ama sütümün kilo yapmasına çok sevindim. İnşallah kesilmez hepimizi sütü yağlo bol olsun. Yetememek çok zor duygu.
Özellikle doktorum mama aman olmasın olmasın dedi bana sütümün olmadığı vakitte bile. O beni çok yordu. Ne yapacaktım çocuğu açmı bırakacaktım. Bazen zorba olabiliyorlar.
Bir de bu emzirme danışmanları. Mamayı çok kaka tü gösteriyorlar. Tamam ama napalom yoksa süt. Süt annesimi bulucaz napıcaz yani. Olmayınca olmuyor. Ben süt olsun diye yediklerimden daha kilo bile veremedim. Ama gözüme gelmiyor inanın evlat böyle birşeymiş. Hamileyken napcam bu kiloları diyordum şimdi umrumda değil..
Ayrıca kendimden biliyorum doğum yaptım yapalı üstüm hiç ıslanmadı hatta bi göğsümü emzirirken ötekinden gelmedi bile. Ama 1. ay kilosu gayet iyi çıktı. Çişi kakalı bezleri de ideal. O yüzden ölçüt bu olmamalı. Benimkide 2-3 gündür sürekli memede bu yüzden sertleşemiyo hiç göğsüm ama sıkıyorum süt geliyor. O yüzden (tamamen kendi fikrim bebeğimde gözlemlediğim en azından) ne göğsün sertliği ne süt akması bir ölçüt olmalı. Hatta beslenmeme maalesef yorgunluktan dikkat edemiyorum çok az yiyorum iştahım da kapandı ama sık emzirdiğim için sütüm yetiyor bebeğe.