- 10 Nisan 2020
- 1.408
- 1.390
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.201
Canım 5. Haftada benim bebeğimde aynı bu şekildi. 6. Haftadayıx geçti. Umarım geçicidir çünkü büyüme atağı haftası. Sindirim sistemi değişiyormuş aynı zamanda. Bebeğim şimdi günde bir kez zorlanıyor gaz çıkarırken. Bana bağımlılığıda normalde döndü. Gazlıyken çok salladım sallamaya alıştı ama onu bırakmaya çalışıyorum şuanKızlar bebeğim asla uykuya dalamıyor. Emziriyorum gazını çıkartmakla uğraşıyorum uykusu var saatlerce uykuya dalamıyor daha sonra beslenme saati geliyor yine başa dönüyoruz ne yapacağımı şaşırdım
İnşallah kızlar akşam yediden sonra süt yok oluyor bildiğiniz. Bir de benimki sürekli emme isteğinde. O yüzden belkide sütüm toparlanmıyor. Ben sütümü ellediğimle böyle kaygan bir his bırakıyor bilmiyorum sizinkiler öylemi. Yağlı olduğuna kanaaat getirdim o yüzden. Ön süt olayı demek öyle birşey. Bende ıslanmıyor sütüm az diye daha da emindim.
ama sütümün kilo yapmasına çok sevindim. İnşallah kesilmez hepimizi sütü yağlo bol olsun. Yetememek çok zor duygu.
Özellikle doktorum mama aman olmasın olmasın dedi bana sütümün olmadığı vakitte bile. O beni çok yordu. Ne yapacaktım çocuğu açmı bırakacaktım. Bazen zorba olabiliyorlar.
Bir de bu emzirme danışmanları. Mamayı çok kaka tü gösteriyorlar. Tamam ama napalom yoksa süt. Süt annesimi bulucaz napıcaz yani. Olmayınca olmuyor. Ben süt olsun diye yediklerimden daha kilo bile veremedim. Ama gözüme gelmiyor inanın evlat böyle birşeymiş. Hamileyken napcam bu kiloları diyordum şimdi umrumda değil..
Kızlar bu süt olayıyla ilgili bir yazı okumuştum bulursam atarım. Günün her sati süt miktarı farklı olurmuş. Akşamları da bebek fazla emermiş gece az emeceği için. Sütüm az diye üzülmeyin yani, ben yettiğini düşünüyorum.Aynı şeyi ben de yaşıyorum akşam 7 den sonra azalıyor süt ama 7 den sonra da bizim kız memeye yapışıyor resmen 2 3 saat nerdeyse sürekli emiyor haliyle süt de birikmiyor. Bizimkinin de kilo alımı iyi ama süt daha bol olsa onu da içecek kıvamda bi çocuk olunca ben de üzülüyorum aç kalmış gibi hissediyorum. Sütün yağlı olması nasıl oluyor ki yediğin şeylerle mi alakalı ?
Ninni söylüyor musun?Kızlar bebeğim asla uykuya dalamıyor. Emziriyorum gazını çıkartmakla uğraşıyorum uykusu var saatlerce uykuya dalamıyor daha sonra beslenme saati geliyor yine başa dönüyoruz ne yapacağımı şaşırdım
Benim gece baya bir memeyi komple içiyor yatıyor. Sonra uyanınca diğer memeyi veriyorum falan. Sabah 4-5 gibi gazlanıyor çıkarmaya çalıştığı için 2 memeyide sömürüyorKızlar bu süt olayıyla ilgili bir yazı okumuştum bulursam atarım. Günün her sati süt miktarı farklı olurmuş. Akşamları da bebek fazla emermiş gece az emeceği için. Sütüm az diye üzülmeyin yani, ben yettiğini düşünüyorum.
Valla sen de doyduğunu bilsem yetet diyorsan burdaki diğer intihar edelim en iyisiİnşallah inşallah kilo önemli değilde sağlıklı olsalar yeterli. Doysun hissiyatını bilsem yeterli
Ben emzirdim cafede emzirme önlüğüyle, gayet rahat oldu.Bebeğinizle dışarda uzun süre kalıp dışarıda emzirdiniz mi bebeğinizi, dışarda emzirme işini nasıl yapıyorsunuz?Emzirme odası olmayan yerlerde mesela bir cafede parkta falan rahat olur mu bebek emzirmek
Benimki 10. Günde çağırmıştı sadece dikişlere bakmak için sonrasında bir kontrol yok ama ben spiral taktırmayı düşünüyorum onun için 40 ın çıkınca eşle ilişki olmadan gel takalım demişti tabi 2 bebeyle gidemedim o ayrıGünaydın kızlar
Nasılsınız bebişler nasıl
Kırkı çıkan arkadaşlar kırk bitiminde doktorunuzda kontrolünüz oldu mu
Ben 15 günlükken gittim dikişlerime baktı, kırkın çıkınca gel korunma yöntemine karar verelim dedi ama ben gitmedim. Spiral ya da hap düşünmediğim için gitmedim ama kontrol de var mıydı merak ettim. Bir sıkıntım da yok çok şükür.
Zaten fırsat bulup doktora gidecek zaman da yok
İki çocukla bizim günler aşırı koşturmacalı geçiyor
Rose bir emişini görsen sen de aynı şeyi düşünürsünValla sen de doyduğunu bilsem yetet diyorsan burdaki diğer intihar edelim en iyisi
Bu hafta gidicem ben inşallah çağırmıştı doktor 40 bitiminde gel diye. Hem de bebeğin kalça ultrasonunu çektiricem.Günaydın kızlar
Nasılsınız bebişler nasıl
Kırkı çıkan arkadaşlar kırk bitiminde doktorunuzda kontrolünüz oldu mu
Ben 15 günlükken gittim dikişlerime baktı, kırkın çıkınca gel korunma yöntemine karar verelim dedi ama ben gitmedim. Spiral ya da hap düşünmediğim için gitmedim ama kontrol de var mıydı merak ettim. Bir sıkıntım da yok çok şükür.
Zaten fırsat bulup doktora gidecek zaman da yok
İki çocukla bizim günler aşırı koşturmacalı geçiyor
Emzirme önlüğüyle emziriyorum. Parkta da cafede de emzirdim. Yani çok rahat değil tabi ama bebek durmayınca mecburBebeğinizle dışarda uzun süre kalıp dışarıda emzirdiniz mi bebeğinizi, dışarda emzirme işini nasıl yapıyorsunuz?Emzirme odası olmayan yerlerde mesela bir cafede parkta falan rahat olur mu bebek emzirmek
Ben spiral ya da hap istemiyorum ya o yüzden gitmedim, benim de dikişlere bakmıştı 15.gün iyi demişti.Benimki 10. Günde çağırmıştı sadece dikişlere bakmak için sonrasında bir kontrol yok ama ben spiral taktırmayı düşünüyorum onun için 40 ın çıkınca eşle ilişki olmadan gel takalım demişti tabi 2 bebeyle gidemedim o ayrı
Bu hafta gidicem ben inşallah çağırmıştı doktor 40 bitiminde gel diye. Hem de bebeğin kalça ultrasonunu çektiricem.
Bu bebekle henüz öyle uzun süreli gezmelerim olmadı, sadece parka gidiyoruz onda da iki saat uyuyor emzik sayesinde.Bebeğinizle dışarda uzun süre kalıp dışarıda emzirdiniz mi bebeğinizi, dışarda emzirme işini nasıl yapıyorsunuz?Emzirme odası olmayan yerlerde mesela bir cafede parkta falan rahat olur mu bebek emzirmek
Benim kizcemde ayni sekilde birde muhabbeti cok seviyoruz nasil heyecanli hareketler yapiyor ben konusurken tam sebekKızlar benimki 1 ay 11 günlük aguluyor birde ıngaaaa diye ağlamaya başladı artık
Evet ya gülücükler saçıyor aguluyor çok tatlılarBenim kizcemde ayni sekilde birde muhabbeti cok seviyoruz nasil heyecanli hareketler yapiyor ben konusurken tam sebek
Benim oğlum da 3.5 yaşında, seni çok iyi anlıyorum..muhtemelen yaş farkı kaç olursa olsun böyle bi his oluyor..oğlum ilk günler inanılmaz hırçın ağlayan bağıran bi çocuk olmuştu ki hiç huyu değil..ilk günler gece çiş için uyandı bende bebeği emziriyorum nasıl bi ağlama krizine girdi o ağladı ben ağladım gerçekten çok zordu..şimdi biraz daha alıştıKızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi
Benim gibi hisseden var mı merak ettim
Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.
Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam
Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Cnm kac saatte bir emiyo ve mamayi ne kadar siklikla ve memeden ne kadar sonra veriyosun?Ben işte bu kafaya daha yeni geldim. Doktor çişli bez sayısı önemli kakalı önemli değil bile falan dedi bana ama bendeki psikoloji çocuk doymuyor. Birazda bebekten kaynaklı aşırı iştah var. Yettiremiyodum yani.
bende mama karşıtı değilim ama anne oldum ya nasıl sütüm olmaz moduna girdim bebeğime yetemiyorum ben modunda ağlayıp durdum. Annem de saçmalama ne güzel mama bulunmuş durumun iyi al besle çocuğunu ya olmayanlar napsın falan dedi. Haklıydı. Ama benim psikoloji alt üst olmuştu bir de doğumum da zordu kötüydüm yani.