2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Banyo sonrası takıyrıum sadece. Banyoyu akşam uyku öncesi yaptırıyorum, gece üşür diye korkuyorum, biz iç anadoludayız gecesi serin oluyor.
Ama kızım şapka takmayı hiç sevmiyor hemen ağlıyor
Benim de öyle bi de uyurken gözüne kadar iniyor nasıl beceriyorsa kendini uyandırıp ağlıyor

Oğlum ilk çişini yaptığında ağladığında bi bak Kadınlr kulübüne ağlıyorlarmıy mış. Herşeyi ordan bakıyorsun deyip bi de dalga geçti. İnşallh çabuk toplar iyileşir de onun dilinden kurtulurum

Kakasını yapamayınca da uyumuyor. Böyle huzursuz kızarıp ağlıyor benim bebeğim. Sabah 4-5 gibi başlıyor ıkınmaya
sabah yapıyor rahatlıyor karnını doyuruyorum uyuyor.

Bu

bu konuda kesinlikle katılıyorum, hep emzirme danışmanlarının yüzünden, biz de bu şekilde düşünerek kendimize çekiyoruz olumsuzu..
Bende günde 400ml süt veriyorum doymuyor başka da sütüm yok. Doğduğundan beri mama veriyorum aç kalıp ağlamasındansa karnı tok huzurlu olsun elimden gelen bu

Kızlar sezaryen göbeği denilen göbek nasıl oluyor ben anlayamadım.
Yani normal göbeğimizden ne farkı var

Kızlar akşam banyo yaptirdik sonra çok sulu kaka yapti zıbından tuluma hatta elime bile geldi emmesi için almıştım biraz emdi yeşildi rengi eşim aldı tahlil için götürdü neden olabilir inşallah bir şey çikmaz

Kakasını yapamayınca da uyumuyor. Böyle huzursuz kızarıp ağlıyor benim bebeğim. Sabah 4-5 gibi başlıyor ıkınmaya
sabah yapıyor rahatlıyor karnını doyuruyorum uyuyor.
Benimki ile ayni yarin tam bir aylik olcak sadece sabahlari yapiyor kakasini bazen gunde bir kez butun gece yapamayinca ikinip kizariyor cok kotu huzursuzlasiyor ona bakinca benim canim aciyor buna çözüm olan birsey olsa keske

Canim benim bebisinde dun yeşildi once korktum sonra roka yemistim o yapti diye dusundum sonrasinda gecti birde usutmede falan da oyle olabiliyormus o gun ne yedin sen onu bi dusun umarim zararsiz bi nedendendir

Merhaba kızlar bilenler bilir sütüm gelmiyordu ve ben 15 gün boyunca aralıksız her gün ağladım, sonra depresyon bitti sütüm biraz daha geldi. Derken birsz daha biraz daha... günde 5 kez 30-45 cc den mama verdim . Anne sütü tabi devam. Ayda 1300 kilo almıştı.

sonra mamayı bire düşürdüm , sonrada on gün sadece anne sütü verdim. Ama bazı saatlerde sütüm o kadar az ki yani hala az kızlar aslında. Mesela uyuyunca aaa üstüm ıslandı sütüm akmış diye bir olay yok bende. Bastıra bastıra mememden bazen sütü çıkarıyorum. Benimki de maşalahı var iştahlı. Bugün aşı olacaktı hepatiti. 10 günse 600 gram almış şuan 1 ay 10 günlük 5300 ..

Sütn yağlı demekki dediler ama sütüm hala az. Yani mamaya dönerimd iye yeniden korkuyorum. Çünkü bebek büyüdükçe mide büyüyecek ama sütüm aynı oranda artarmı bilmiyorum.

Canim benim bebisinde dun yeşildi once korktum sonra roka yemistim o yapti diye dusundum sonrasinda gecti birde usutmede falan da oyle olabiliyormus o gun ne yedin sen onu bi dusun umarim zararsiz bi nedendendir
Tahlili temiz çikmiş canim sağol aklima geldi bez gevşekti çişle beraber yapınca çikti yoksa çok siviydi domates kuruyemiş yumurta yemesin demiş dr biraz kuruyemiş yemiştim ama çok az yani.

canım ben şöyle okudum zaten sütün kıyafetini ıslatması çok da iyi bir şeh değilmiş. Ön süt fazla olduğunda ıslatırmış zaten asıl kilo yapan da son süt ve son süt zor inermiş. Yani bebek 2-3 çektiğinde 1 gelirmiş son süt. Ama ön sütün zaten büyük kısmı su olduğu için ıslatıyor kıyafetleri. Üstelik bebeğin senin elinle sıkmandan da tüm sağma makinelerinden de daha iyi çekiyor sütünü. Rahat ol sen

Sütün az değildir sana öyle geliyordur. Süt yetmese nasıl o kadar güzel kilo alsın 10 günde. Bebişler büyüdükçe daha güçlü emiyor daha çok süt çekiyor ve anne beynine daha fazla süt üret diye mesaj gönderiyor süt bebeğe göre artıyor merak etme.

İnşallah kızlar akşam yediden sonra süt yok oluyor bildiğiniz. Bir de benimki sürekli emme isteğinde. O yüzden belkide sütüm toparlanmıyor. Ben sütümü ellediğimle böyle kaygan bir his bırakıyor bilmiyorum sizinkiler öylemi. Yağlı olduğuna kanaaat getirdim o yüzden. Ön süt olayı demek öyle birşey. Bende ıslanmıyor sütüm az diye daha da emindim.
ama sütümün kilo yapmasına çok sevindim. İnşallah kesilmez hepimizi sütü yağlo bol olsun. Yetememek çok zor duygu.
Özellikle doktorum mama aman olmasın olmasın dedi bana sütümün olmadığı vakitte bile. O beni çok yordu. Ne yapacaktım çocuğu açmı bırakacaktım. Bazen zorba olabiliyorlar.
Bir de bu emzirme danışmanları. Mamayı çok kaka tü gösteriyorlar. Tamam ama napalom yoksa süt. Süt annesimi bulucaz napıcaz yani. Olmayınca olmuyor. Ben süt olsun diye yediklerimden daha kilo bile veremedim. Ama gözüme gelmiyor inanın evlat böyle birşeymiş. Hamileyken napcam bu kiloları diyordum şimdi umrumda değil..

Alman bir doktor anne ile bebeğin aynı anda duşa girmesini ve duşta emzirmesini tavsiye etmiş. Bebek meme reddini öyle aşıyormuş. Dene istersen.

B
iz bugün bibs verdik biraz tuttu çok sevindim ya, her gün10-15 dk derken alıştırıcam. Evet baya büyük ucu önce bi tutamadı sıkıştırırken çıktı hep ağzından ama sonra sonra alışır gibi oldu ağzından hemen çıkmamaya başladı.

Birde bu momstok tablet almıştım iğrenç bir tadı var önerdiler o da yapabilir bebeğime aklıma geldi kullanacak olanlar varsa direk çöp olacak.

Aynı şeyi ben de yaşıyorum akşam 7 den sonra azalıyor süt ama 7 den sonra da bizim kız memeye yapışıyor resmen 2 3 saat nerdeyse sürekli emiyor haliyle süt de birikmiyor. Bizimkinin de kilo alımı iyi ama süt daha bol olsa onu da içecek kıvamda bi çocuk olunca ben de üzülüyorum aç kalmış gibi hissediyorum. Sütün yağlı olması nasıl oluyor ki yediğin şeylerle mi alakalı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…