2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bizde birkaç gece kriz anları oldu, onun dışında genel olarak sakin ve uyumlu, kıskançlık olmadı çok şükür.
Ama ben kendi kendimi yiyorum.
Mesela kızım önceden beri bizsiz de oyun kurup oynayan kendini oyalayan bir çocuk. Bu güzel bir durum ama ben bebek olmasa şimdi onla oynardım tek kalmazdı diyerek kendime eziyet ediyorum
Bir süre sonra sıkılıyor telefon istiyor mesela, vermek istemesem de “çocukla ilgilenmiyorum, o yüzden şu an kısıtlamam çok saçma olacak” diyorum veriyorum telefonu

Emzirirken de geliyor süt istiyorum diyor, diğer memeyi de ona açıyorum, emmiyor ama öpüyor kokluyor başını yaslayıp oturuyor.

Bir iki kez beni istediği anlarda emziriyordum, o zaman kardeşime süt verme memeni kapat diye ağladı

Evet ben de öyle okumuştum ama bazen saatlerce emse de sıktığımda süt geliyor bazen de gelmiyor, tamamen bitiriyor boşa çekiyor gibi hissediyorum.. ben de mama vermek istiyorum öyle zamanlarda çünkü versem içer yani eminim zaten çok iştahlı bi bebek. Gündüzleri de en azından 1 2 saat geçsin süt biriksin diye nasıl oyalayacagımızı bilemiyoruz zaten uyanıksa memede ya da uyuyor başka bi aktivite yok bizde araya zaman girince çok güzel süt oluyor daha yoğun kıvamlı ama sağolsun kızım o zamanı tanımıyor bana

Aynen öyle daha oyalandığını görmedim hiç.

Şimdilerde emziriyorum sadece akşam 7 de yada yatmadna önce 9-10 gibi veriyorum 60 cc kadar çünkü emiyor o zamana kadar mutlaka tüm gün.

Ama sütün azsa bebek doymuyorsa ben böyle yapıyordum önceden. Sabah uyandığı gibi mama şuan seninki kaç günlük bilmiyorum ama eğer 1 ayı geçtiyse 60 cc-90 arası verebilirsn. Sonra emziriyordum gün içinde. Sonra 12 de mama yine aynı cc, sonra emziriyordum. Akşam 6-7 gibi mama sonra yine emziriyordum. Yatmadan önce mama 9 gibi yine veriyordum. Gece sütüm oluyordu emiyordu. Ama bittiyse genelde 4-5 gibi gece veriordum yine.

Çok normal hissettiğimiz duygu sanırım. Benim kızım 7,5 yaşında o da hiç kıskanmıyor. Ama dediğiniz gibi bende yetememe durumu var. Ne zaman benden bişey istese bebekle ilgili işim oluyor. Anannesi ilgileniyor hep. Ama ben de çok üzülüyorum. Her fırsatta onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama yine de onun için eskisi gibi değil hiçbirşey

E bebekten emzirme önlüğü aldım umarım örtü altında rahat emer aynen öyle çabuk uyum sağlar inşallah bebiş

E bebekten emzirme önlüğü aldım umarım örtü altında rahat emer aynen öyle çabuk uyum sağlar inşallah bebiş
Biogaia denedim ama çok iyi gelmedi bize şimdi simplex kullanıyorum bir haftadır daha rahat gazını çıkarıyor ama o gaz sancısını Yok etmiyor.be zamana kadar bu böyle devam edecek acaba
Genelde 4.ayda azalıp bitiyor

Kızlar bu atak haftası nasıl bir şey? Benimki galiba atak haftasında. Uyumuyor. Kucakta uyumak istiyor hep. Ve memede durmak istiyor. Böyle huyları yoktu. Kucakta uyurdu ama beşiğe koyunca devam ederdi şimdi uyanıyor yine kucak istiyor.

40 kontrolü var dedi kadın doğumcu şimdi 30 günlük olduk iyice Rahim oturdu mu toparladı mı bir ultrasyon kontrolü için çağırdı Belki de benim Doktor pimpirikli ben gideceğim

Biogaia dolaba koyup biraz çikarip öyle verdik beklediğide oldu dolapta sikinti var dişarida bekledi şimdi nasıl kullanıyorsunuz. bozulmuş olabilirmi

Biogaia dolaba koyup biraz çikarip öyle verdik beklediğide oldu dolapta sikinti var dişarida bekledi şimdi nasıl kullanıyorsunuz. bozulmuş olabilirmi
Üzerinde açılmadan önce buzdolabında, açıldıktan sonra oda sıcaklığında tutun yazıyor. Eczacı da öyle söylemişti. Biz öyle yaptık.

Bizde yardımcı kimse de yok, ister istemez bazen bebek ön plana geçiyor.
Öyle durumlarda kızımı da kardeşinin bakımına dahil ediyorum hoşuna gidiyor.
Bazen babasıyla okula gönderiyorum evde sıkılmasın diye ama okulda da sıkılıyor tek başına
Yapabildiğim en iyi şey bol bol dışarıya çıkarmak oluyor

Kızlar internette şunu yemeyin bebeğe gaz yapar bunu yemeyin dediği için akşama yapacak bir yemek bulamıyorum. Hangi yemekleri yapıyorsunuz? Bir de gaz yapmayan meyveler neler?

40 kontrolü var dedi kadın doğumcu şimdi 30 günlük olduk iyice Rahim oturdu mu toparladı mı bir ultrasyon kontrolü için çağırdı Belki de benim Doktor pimpirikli ben gideceğim
Benimkide 40 olunca gel dedi. Birde 5.gün kontrol etmişti.
Biraz şişlik vardı 20.günde kontrole gittim bi problem yok dedi.

Kızlar internette şunu yemeyin bebeğe gaz yapar bunu yemeyin dediği için akşama yapacak bir yemek bulamıyorum. Hangi yemekleri yapıyorsunuz? Bir de gaz yapmayan meyveler neler?
Ben denedim bende etki etmiyor gazlı yicek yesemde aynı yemesemde.
Laktozsuz süt içiyorum.
Bebeğim daha rahat gaz çıkarmayı öğrendi o yüzden biraz daha iyiyiz.

Kızlar ben zinco ve nurse harvey gaz ilacı almıştım.
Zinco işe yaradı bizde çokta uygundu fiyatı.
Diğerinden pek fayda göremedik verince huzursuz oldu nedense.

Köfte,tavuk,balık, kabak, ıspanak, semizotu, taze fasülye, makarna, pilav, tarhana, şehriye çorbası meyvelere çok vakıf değilim, karpuz gaz yapıyor onu biliyorum bi.

Kızlar ben zinco ve nurse harvey gaz ilacı almıştım.
Zinco işe yaradı bizde çokta uygundu fiyatı.
Diğerinden pek fayda göremedik verince huzursuz oldu nedense.
Ben 3 gün kullandım sonra bir daha vermedim onu. İçince sakinleşiveriyordu çocuk ama bence gaza iyi geldiği için değil tadı değişik geliyordu muhtemelen. Zaten verirken vicdan yapıyordum bıraktım ben de. Birkaç gün sonra o ağlama krizleri de geçti. Meğer atak haftasıymış yavrumun. Gazı var diye şurubu dayıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…