- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.221
Bizde birkaç gece kriz anları oldu, onun dışında genel olarak sakin ve uyumlu, kıskançlık olmadı çok şükür.Benim oğlum da 3.5 yaşında, seni çok iyi anlıyorum..muhtemelen yaş farkı kaç olursa olsun böyle bi his oluyor..oğlum ilk günler inanılmaz hırçın ağlayan bağıran bi çocuk olmuştu ki hiç huyu değil..ilk günler gece çiş için uyandı bende bebeği emziriyorum nasıl bi ağlama krizine girdi o ağladı ben ağladım gerçekten çok zordu..şimdi biraz daha alıştı
Evet ben de öyle okumuştum ama bazen saatlerce emse de sıktığımda süt geliyor bazen de gelmiyor, tamamen bitiriyor boşa çekiyor gibi hissediyorum.. ben de mama vermek istiyorum öyle zamanlarda çünkü versem içer yani eminim zaten çok iştahlı bi bebek. Gündüzleri de en azından 1 2 saat geçsin süt biriksin diye nasıl oyalayacagımızı bilemiyoruz zaten uyanıksa memede ya da uyuyor başka bi aktivite yok bizdebibalprensesi akşam yedide herkesin sütü azalırmış yani o bilimsel birşeymiş, süt de yağlanmaya başlarmış. Mesela ben o ara baktım bebek durmuyor mama veriyorum zaten emmiş olduğu için de 60cc kadar veriyorum o oyalanıyor onunla biraz uyutmaya çalışıyoruz tekrar gece emziriyorum
Aynen öyle daha oyalandığını görmedim hiç.Evet ben de öyle okumuştum ama bazen saatlerce emse de sıktığımda süt geliyor bazen de gelmiyor, tamamen bitiriyor boşa çekiyor gibi hissediyorum.. ben de mama vermek istiyorum öyle zamanlarda çünkü versem içer yani eminim zaten çok iştahlı bi bebek. Gündüzleri de en azından 1 2 saat geçsin süt biriksin diye nasıl oyalayacagımızı bilemiyoruz zaten uyanıksa memede ya da uyuyor başka bi aktivite yok bizdearaya zaman girince çok güzel süt oluyor daha yoğun kıvamlı ama sağolsun kızım o zamanı tanımıyor bana
Şimdilerde emziriyorum sadece akşam 7 de yada yatmadna önce 9-10 gibi veriyorum 60 cc kadar çünkü emiyor o zamana kadar mutlaka tüm gün.Cnm kac saatte bir emiyo ve mamayi ne kadar siklikla ve memeden ne kadar sonra veriyosun?
Bende meme mama verouorim ama meme alinca susmuyo agliyo snr mecbur mamabazen susuyo 3 4 saat duruyo ama nadir.
Mesela kacta yiuosa arkasndan kacta mama veriuosun?
Çok normal hissettiğimiz duygu sanırım. Benim kızım 7,5 yaşında o da hiç kıskanmıyor. Ama dediğiniz gibi bende yetememe durumu var. Ne zaman benden bişey istese bebekle ilgili işim oluyor. Anannesi ilgileniyor hep. Ama ben de çok üzülüyorum. Her fırsatta onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama yine de onun için eskisi gibi değil hiçbirşeyKızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi
Benim gibi hisseden var mı merak ettim
Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.
Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam
Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
E bebekten emzirme önlüğü aldım umarım örtü altında rahat emer aynen öyle çabuk uyum sağlar inşallah bebişBu bebekle henüz öyle uzun süreli gezmelerim olmadı, sadece parka gidiyoruz onda da iki saat uyuyor emzik sayesinde.
Ama ilk bebeğimde her yere gittim gezdim, emzirme önlüğüm de yoktu, müslin örtüyü atardım üstünden, emzirirdim.
Bence bebeği örtüyle emzirmeye de alıştırmak gerekiyor, bazı bebekler hiç hoşlanmıyor emzirme örtüsünün altında emmekten
Yani aslında bebekleri her şartta bize uyumlu olmaya alıştırmak gerekiyor
E bebekten emzirme önlüğü aldım umarım örtü altında rahat emer aynen öyle çabuk uyum sağlar inşallah bebişBu bebekle henüz öyle uzun süreli gezmelerim olmadı, sadece parka gidiyoruz onda da iki saat uyuyor emzik sayesinde.
Ama ilk bebeğimde her yere gittim gezdim, emzirme önlüğüm de yoktu, müslin örtüyü atardım üstünden, emzirirdim.
Bence bebeği örtüyle emzirmeye de alıştırmak gerekiyor, bazı bebekler hiç hoşlanmıyor emzirme örtüsünün altında emmekten
Yani aslında bebekleri her şartta bize uyumlu olmaya alıştırmak gerekiyor
Genelde 4.ayda azalıp bitiyorBiogaia denedim ama çok iyi gelmedi bize şimdi simplex kullanıyorum bir haftadır daha rahat gazını çıkarıyor ama o gaz sancısını Yok etmiyor.be zamana kadar bu böyle devam edecek acaba
40 kontrolü var dedi kadın doğumcu şimdi 30 günlük olduk iyice Rahim oturdu mu toparladı mı bir ultrasyon kontrolü için çağırdı Belki de benim Doktor pimpirikli ben gideceğimBenimki 10. Günde çağırmıştı sadece dikişlere bakmak için sonrasında bir kontrol yok ama ben spiral taktırmayı düşünüyorum onun için 40 ın çıkınca eşle ilişki olmadan gel takalım demişti tabi 2 bebeyle gidemedim o ayrı
Bunlar yapabiliyor gaz rahatsız ediyor ondan dolayi diyorlar alerjiyi tetikliyor sanırım sağol canımCok sevindim gecmis olsun canım. Allah allah o yiyeceklerle ne ilgisi var acaba sende yemeyip bi muddet dikkat edersin canim
Üzerinde açılmadan önce buzdolabında, açıldıktan sonra oda sıcaklığında tutun yazıyor. Eczacı da öyle söylemişti. Biz öyle yaptık.Biogaia dolaba koyup biraz çikarip öyle verdik beklediğide oldu dolapta sikinti var dişarida bekledi şimdi nasıl kullanıyorsunuz. bozulmuş olabilirmi
Bizde yardımcı kimse de yok, ister istemez bazen bebek ön plana geçiyor.Çok normal hissettiğimiz duygu sanırım. Benim kızım 7,5 yaşında o da hiç kıskanmıyor. Ama dediğiniz gibi bende yetememe durumu var. Ne zaman benden bişey istese bebekle ilgili işim oluyor. Anannesi ilgileniyor hep. Ama ben de çok üzülüyorum. Her fırsatta onunla ilgilenmeye çalışıyorum ama yine de onun için eskisi gibi değil hiçbirşey
Benimkide 40 olunca gel dedi. Birde 5.gün kontrol etmişti.40 kontrolü var dedi kadın doğumcu şimdi 30 günlük olduk iyice Rahim oturdu mu toparladı mı bir ultrasyon kontrolü için çağırdı Belki de benim Doktor pimpirikli ben gideceğim
Ben denedim bende etki etmiyor gazlı yicek yesemde aynı yemesemde.Kızlar internette şunu yemeyin bebeğe gaz yapar bunu yemeyin dediği için akşama yapacak bir yemek bulamıyorum. Hangi yemekleri yapıyorsunuz? Bir de gaz yapmayan meyveler neler?
emzirme akademisinde yediğiniz içtiğiniz size gaz yapar bebeğe vitamini gider yazmışlar emin olamadımBen denedim bende etki etmiyor gazlı yicek yesemde aynı yemesemde.
Laktozsuz süt içiyorum.
Bebeğim daha rahat gaz çıkarmayı öğrendi o yüzden biraz daha iyiyiz.
Köfte,tavuk,balık, kabak, ıspanak, semizotu, taze fasülye, makarna, pilav, tarhana, şehriye çorbasıKızlar internette şunu yemeyin bebeğe gaz yapar bunu yemeyin dediği için akşama yapacak bir yemek bulamıyorum. Hangi yemekleri yapıyorsunuz? Bir de gaz yapmayan meyveler neler?
Ben 3 gün kullandım sonra bir daha vermedim onu. İçince sakinleşiveriyordu çocuk ama bence gaza iyi geldiği için değil tadı değişik geliyordu muhtemelen. Zaten verirken vicdan yapıyordum bıraktım ben de. Birkaç gün sonra o ağlama krizleri de geçti. Meğer atak haftasıymış yavrumun. Gazı var diye şurubu dayıyordumKızlar ben zinco ve nurse harvey gaz ilacı almıştım.
Zinco işe yaradı bizde çokta uygundu fiyatı.
Diğerinden pek fayda göremedik verince huzursuz oldu nedense.