2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evt canim hizli aliyorlar netten baktim yeni dogan bebek 40 ile 60 arasi alirmis dakikada..canm o arkadasinin bebegi kakasini mi yapamiyormus?

Goon kullanıyorum. Memnunum şuan. Oğlumda da onu kullandım.
Kızımda bazen taşıyor çişi. Ama tüm bezlerde aynı sorun olacak bence. Çünkü oğlumda tam tersi olmuştu. Diğer bezler szıdırınca goon da hiç sızma olmamıştı.

Artık bütün sgk çalışanlarına sıra gelmiş bende randevu alayım dedim ama yakın zamanda covid geçirdiğim için bana ve eşime aşı çıkmadı. 23 şubatta olmuştum ağustosa kadar olamicakmışımaşı. Sanırım ağustosa kadar iyisi kötüsü belli olur beklemedeyiz biz.

Eklentiler

• Screenshot_20210615-010829_Chrome.jpg
    43,6 KB · Görüntüleme: 21
Kızlar ne kadar istemesem de bebeğimi emziğe alıştırmaya çalışıyoruz, alıştı gibi biraz. Emzikle daha sakin duruyor, böylece ben de diğer kızımla daha rahat ilgilenebiliyorum.
Ama galiba emzik meme reddi yaptı emziğe başladığından beri memeyi savaşarak alıyor, zorla emziriyorum.

Emzik biberon meme gidenler nasıl yapıyor, bebeklerin kafası karışmıyor mu, bizde hemen işler bozuldu

Emziği aldı, belki biberonu da alır dedim sütümü biberonla vermeye çalıştım, çok fena kustu

Şuan 2 numara baby me aloa veralı bez kullanıyorum. ilk olarak 2 paket prima premium care almıştım. Sonrasında e bebeğin kendi markası olan baby me bez aldım 50 li bez 25 tl di. Hiç bi sorun yaşamadım. Sızdırma falan olmadı hiç. Yanlışlıkla ben pipiyi yukarı bırakıp bezlemediğim sürece hiç dışına çıkmadı zaten her 2-3 saatte bi altını değiştiriyorum sadece 1 kere çiş bile yapsa değişiyorum. O yüzden çok uçuk fiyata bez almak mantıklı gelmiyo bana popişi pişirmediği sürece diğerleri.

Aynen benimde öyle var ben de dinlenemiyorum ki emzirme uyandırma ile geçiyor Birde emiyor kalmiyor bazen süt var emmiyor bende deniycem relektaz damlayi inşallah iyi gelir.
Relactaz bız kullan dik aksine sorun arttı yanı damlayı emzirme oncesı veriyoruz cocuk memeye gelince sancıdan cok fena oldu her seferınde

Ben de emzik vermeye çalıştım ama almadı bebeğim, kaç farklı emzik denedik.. sonradan doktoru da vermeyin dedi zaten, bıraktık denemeyi..

Doktorun tavsiyesiyle mama veriyorum şu an günde 1-2 kez biberonla, öncesinde de kendi sütümü veriyordum biberonla, bence kafası karışıyor, meme başı şaşkınlığı diyorlar buna, kilo alımında biraz sıkıntı yaşadık, sütümü artırıp kilo işini çözersek kesicem biberon olayını, etkileniyor kzıım. biz yazı vardı bununla ilgili ekliyorum..

Teşekkür ederim, tamamen yazılanlarla ayni şeyleri yaşıyoruz şu an.

Aslında dediğim gibi emzik vermeyi hiç istemiyordum ama sürekli kucakta olmak istemesi, huzursuz olması beni buna mecbur bıraktı, çünkü diğer kızımla hiç ilgilenemez olmuştum. Ama emziği bırakıcaz böyle giderse. Memeyi emmesi daha önemli

Diğer kızımda da bebekken aynı kafa karışıklığını yaşamıştık ve yazıda da anlattığı gibi memelerim yara olmuştu.

İnşallah senin de bizim de emziğe biberona gerek kalmadan sürecimizi ilerletebiliriz.

Ama açıkçası biberona da alışmasını isterdim biraz dinlenebilmek için..

Ben de baby me ve premium care karışık kullanıyorum ama baby me lastik izi yapıyor çok fena, bir de pişik oldu biraz, bezden mi emin değilim.
Büyük kızıma da baby me ve prima birlikte kullanıyoruz ama aloa veralı olan onda jel kalıntıları bıraktı çiş sonrası.

2 numara 3-6 kilo yazanı kullanıyoruz bebeğe, küçük geliyor gibi sanki. Bebek 4500 kilosu, iki hafta önce bu kilodaydı, şimdi kaç bilmiyorum

Emzik biberona göre dah az riskli, biberon beslenme de yaptığı için meme reddi için daha çom riskli. Bizimki de emzik emiyor bazen dediğin gibi meme ile savaş haline giriyor. Ama dikkat ettim başta güzel güzel emiyor sanırım karnı doyduktan sonra artık daha fazla emmek istemiyor. O durumda ne zaman zorla emzirsem sonra az miktar kustu. Meme reddi olduğunu anlarsam emziğe ara veririm

Erkek bebeği olan anneler herkes bebeğin pipisiyle oyna kireç olmasın diyor.
Korkuyorum açamıyorum pipisini
Evet onu yapmalısın. Elinle üstteki deriyi geri iterek. Yapmazsan orda birikir bişeyler daha kötü olur. Islak mendil pamuk kalıntıları da doluyor oraya. Biz sünnet yaptırıp rahatlamıştık o açıdan

Bende doktoruma yapamıyorm dedim, boşver tıkanırsa açarız dedi.bende hayatta yapamam eşim zaten yapamıo doktorda öyle deyince boşverdik
Canım yaparsın ya çok zor Bi şey değil o. Deriyi geriye doğru ittireceksin. Niye tıkansın onunla uğraşasın ki boşuna.

Biz de 46 günlük olduk yeni Yeni geçiyor ağrılarım. Şişlik bende de var. 2. Sezaryen böyle zor geçiyormuş öyle dediler

Bebelac gold nutrikonfor kullanıyordum canım ben oğlumda. Gaz için onu vermişti Dr.
Benim de mochi kurtarıcı oldu bu açıdan. İki seferdir görümceme bırakıyorum görümcem ben de. Oğlumu kreşe alıştırma yapmaya çalışıyoruz. Çok iyi oldu o açıdan. Az az sağarak biriktiriyorum Bi gün önceden. Dünden beri 180 cc biriktirdim. Bugün bırakıp gideceğim yine bikaç saat.
Bu arada benim de öyle fışkıran sütüm yok yani. Kızıma yetiyor işte.
Sen de mi alıp denesen böyle durumlar için

Eşim de biontech oldu şuan başka aşı olmadığı için. Covid olduğumda bu kadar ağrım olmadı dedi. Baya etkiledi aşı.
Bakalım zaman ne gösterecek ben de beklemedeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…