-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.061
Düzelecek bazi seyler inşallah 40ta ya. Ben hep o şekilde olumlama yapıyorum, yapmaya çalışıyorum ya da, suan o umuda tutunmaya ihtiyacim var çünkü. Gunduz yarim saat uyuyabilirsem ne ala, ama o dinlenme asla sütümu artirmiyor, yetmiyor, gece uykusundan sonra artmis oluyor hep. Gece uykusunu da bulursam öpüp de başıma koyarim, Ve calismaya da baslayacagim icin yavaştan Süt sağıp stok yapmam da gerekiyor, dinlenmeden sadece su veya takviye biseyler içerek Süt artışı mümkün değil malesef benim icin en azindan. Perşembe günü de biz gidecegiz 1 ay kontrolu için, ikinma inleme konularini soracağım ben de doktora. Ama ne söyleyeceğini tahmin de ediyorum, normaldir yapar, gazi vardır vs vs.Aynen bende cok zorlaniyorum ve farkettimki dinlenemedigim icin olan iki gram sutte azaliyo. Cuma dr umuz var. Bakalim ne dicek. Ayni bahsettiklerini yasiuorm bende.ikinma hali surekli gaz cikisi oluyo ama nasi ikiniyo zorlaniyo. Sab gaz damlasi kullaniyoruz ona ragmen bu haldeyiz. 40. Gunumuze 1 haft var insallah bi seyler duzelir diye umuyorum ama sanki 3 4 ayi bulacagiz.
Mrblar o durum sunnet olunca gecer benm bebegiminde pipisinin sunnet olacak derisi fazla bnde bir ara panikledim idrar gelmezse diye..Ya deri pipiye yapışık gibi çok sıkı nasıl iticem bilemiyorum bende annemde yapamıyor korktuk bişi olur diye.
Bnm bebek ilk agzina verdigimde memeyle resmen kavga ediyor ilk emdiginde baslarken sert oldugu icin gogus ucum sevmio ve damagiyla yumusatmaya calisiyorMemeyle kavga edince napıyorsunuz? Benimki de bana vurup tırmalamaktan emmiyor.
Biberonu ilk alırken öğürüyor sonra sonuna kadar bitiriyor.
Brbim doktorum biogaia vermisti cok kitu olursa agulinede ver dedi henuz almadm bende siparis edicem gaz olayi cok uzucu bebikleri mahvediyor insanin ici parcalaniyorKizlar selam
Aguline gaz surubu deneyen var mi
Siparis verdim.aksama alicam eczden. Sab la beraber kullanicam.
Durmuyo uyuymuyo surekli ikiniuo kizariyo . Kucaktan indiremiuoruz.agliyo.
Ilginctirki gece uyuyo ara ara uyanarak da olsa.
Onun haricinde ikinmak sesi sıkıyo kendini her an. Oglumda gazliydi ama bu bambaskaoglen uykusu tavsan uykusu biraktigin an uyaniuo her sey sil bastan.
33 gunluk olduk dun asi da olduk onun da huyszlugumu ne eklendi anlamadim
Gaz olayi mahvetti bizi
Yok canım emzirirken takıyorum. Kızım memeyi alınca süt iniyor göğüslerim sızlıyor. Zaten o arada diğer memeden süt sızmaya başlıyor. O zaman takıyorum. Diğer zamanlarda o kadar süt gelmiyorNormal sağıyorum bazen mochide kullanıyorum diğerinden sızıntı çok olursa siz emzirmeden önce mi takıyosunuz çok takmıyorum vacumladığı için göğüs ucunu büyütüyor.
İki memeyi emiyor mu? Bizimki emmiyor. Çok sağma gibi de değil bu aslında. Emmediği memeye takıyorum. Emdiği memeye takınca pek süt gelmiyor bizde de.Ben diğer çocuğumda 9 ay sağdım makineyle. Hiç acımazdı da günde 7-8 kere sağardım.Devamlı biberonla besledim yani aslında alışkınım ama şimdi kızım emip üstüne de sağınca hiç çıkmıyor bir de çok acıtıyor. Bebeğimden dolayı zaten acıyor üstüne bir de sağınca dayanamıyorum. Aslında alabilirim ondan.
Acımaz canım sanmıyorum. Evet sünneti erken yaptırmak çok iyi oluyor. Bizde 1, 5 aylıkken yaptırmıştıkBende sünnet için geç kalmak istemiyorum. Şuan deriyi itemiyorum canı acır mı bilemedim.
Zaten Biz sonradna öğrendik ki covid geçirenlere biontech önerilmiyormuş ama yaptırmış oldu Bi kere. Seçeneği de yoktu gerçi. Aynen bünyeye göre etki farklıBenim ailem, birçok tanıdığım oldu ilk gün kolda sızlama oldu 2.dozda hiç ağrı olmadı bünyeden bünyeye değişiyor olabilir.
Sertlik ve şişlik varsa doktoruna göster canım.Kızlar merhaba sezeryan olalı yaklaşık 3 hafta okdu.dikislerimin 1parmak uzerinde sertlik ve şişlik var ilk günden beri gecmedi hala normal mi acaba sizlerde de oldu mu
Geldi gelmesine ama çok uğraştım.2 saatte bir sağdım. Gece de 3 saatte bir sağdım. İştahsızdı zaten biraz biraz da dondurucuya attım. 12 ay olana kadar verdim en azından günde bi paket. Sütüm çok değildi maksimum seviyeye geldiğimde(6 aylıkken falan) iki taraftan toplam 100cc ancak çıkıyordu tek sağımda . Sonra sonra azalmaya başladı. Şimdi emzirmek için elimden geleni yapıyorum.kesinlikle çok büykük kolaylıkmış.9 ay boyunca sadece sağarak süt geldi mi peki? Kimisi sağınca bi zaman sonra kesilir diyor.
Gazın mamadan kaynaklı olduğunu mu dusunuyorsunuz .sadece mama ile mi besleniyor bebeğiniz .benim ki hem emiyor hemde mama içiyorOlmaz mı var gaz problemi tâbi ama onca Zaman kullandım şimdi değiştirmek istemiyorum.gaz damlası kullanıyorum bir nebze de olsa gazını çıkarıyor
Atak dönemi de olabilir canım. Biberonda şüpheleniyorsan istersen eds ile ver mamayı. Ama gri uçlu sonda kullanmak lazımmış, yeşil uçlu olandan mama kolay aktığı için biberon etkisi yapıyormuş. Valla benim kızım zor emiyordu ilk aylar, meme reddi filan hep olduArkadaşlar benim kız iki gün sonra 70 günlük olacak.. sütle ilgili ciddi problemim var ya da benim kız ara ara aldığı biberona alıştı çünkü bi süre emdikten sonra ağlamaya başlıyor, gazını çıkarıp devam etmeye çalışıyoruz yine aynı.
süt artırmak istiyorum ama bi türlü başarılı olamadım. DüZenli sağım yapamıyorum çünkü ne zaman emmek isteyeceği belli olmuyor. Genelde uyuduğum dinlendiğim zamab olmuyor bu ağlama işi ama gün içinde hep aynı şey, ikinci ay sonu kilo alımı az olduğu için de mama takviyesi başladı doktoru, onu da mecbur biberonla veriyorum, anlayacağınız bi kısır döngüye girdik, tavsiyeniz var mı bu sıkıntılarımla ilgili?
Benim de 38.gün bugün sünnet yaptırdık. Eşim hiç istemedi ben direttim.tedirginim biraz. Antibiyotik şurup verdi Agulmentine. Reçetede 2 aydan küçük çocuklara verilmez yazıyor oysakiAcımaz canım sanmıyorum. Evet sünneti erken yaptırmak çok iyi oluyor. Bizde 1, 5 aylıkken yaptırmıştık
Çocuk doktoruna da bi danış istersen için rahat ederBenim de 38.gün bugün sünnet yaptırdık. Eşim hiç istemedi ben direttim.tedirginim biraz. Antibiyotik şurup verdi Agulmentine. Reçetede 2 aydan küçük çocuklara verilmez yazıyor oysaki
Eds denedim ama beceremedim, çok hareketli kızım memede, alıyor bırakıyor, çalışmadı bizde edsAtak dönemi de olabilir canım. Biberonda şüpheleniyorsan istersen eds ile ver mamayı. Ama gri uçlu sonda kullanmak lazımmış, yeşil uçlu olandan mama kolay aktığı için biberon etkisi yapıyormuş. Valla benim kızım zor emiyordu ilk aylar, meme reddi filan hep oldukorkudan hiç biberon vermedim tamamen bırakır emmeyi diye. Kaşık, enjektör, eds, alıştırma bardağı hep bunlarla verdim takviyeleri ve nihayet 5.ayda çok güzel sorunsuz emen bi bebek halina geldi çok şükür. 4-5 aylık olana kadar biraz uğraştırıyor keratalar.
Bi de meme reddi olduğu dönemler ayakta, evi gezerek, bazen hoplaya zıplaya, bazen beyaz gürültü (fön sesi) ile, bazen müzikle, bazen dans ederek, alırsa uykuda hep bu şekillerde emzirdim. Millet acıyordu halimebir de çanta tutuşu dedikleri pozisyonu seviyordu o pozisyonda memeyi daha rahat kavrıyorlar sanırım.
Merhaba. Biz biogaiga ve flatuben damla kullaniyoruz gazı yine oluyor ama rahat çıkarıyor.haftada bir iki gez gaz krizlerimiz olsa da eskiye nazaran daha iyiyizAynen bende cok zorlaniyorum ve farkettimki dinlenemedigim icin olan iki gram sutte azaliyo. Cuma dr umuz var. Bakalim ne dicek. Ayni bahsettiklerini yasiuorm bende.ikinma hali surekli gaz cikisi oluyo ama nasi ikiniyo zorlaniyo. Sab gaz damlasi kullaniyoruz ona ragmen bu haldeyiz. 40. Gunumuze 1 haft var insallah bi seyler duzelir diye umuyorum ama sanki 3 4 ayi bulacagiz.