2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende 6 mayıs da doğum yaptım ozelde suni sanciyla. Benimki de gece uyumuyor gündüz uykucu.
Senin kız da var Allah yardım etsin. Bende bu yaramazla uğraşıyorum anneliği öğrenmeye çalışıyorum. Annelik sabır işi yeni anlıyorum.
Allah kolaylık versin herkese

Benim ilk bebeğimde oldu aynısı. Banyo yaptırdıktan sonra tekrar getirin dedi. Nir hafta sonra tekra götürdük bir sorun yoktu
Bize de testten üç gün önce yıkayın dedi, teste yakın yıkayınca da geçemeyebiliyormuş.

İlk bebekte hemen geçmişti, bu böyle olunca canım sıkıldı, inşallah haftaya geçer

Evet canım 2 yaşında kızım var, o da ilgi bekliyor, gündüz bebek uyusa bile ben uyuyamıyorum büyükle ilgilendiğim için.
Her gün yorucu bir parkuru tamamlamış gibi hissediyorum kendimi
Kesinlikle annelik sabır işi, tam tükendim dediğim anda şaşırtıcı şekilde daha fazla enerji yüklenerek kaldığım yerden devam ediyorum

Aynen bende öyle. En azından eşin sana yardımcı buna da şükür. Ben birine zor yetişiyorum tükeniyorm. Senin iki bebek maşallahin var.

İnşallahhh mastit fln olmazsın bende arada sağıyorum sağmasam göğsüm taş gibi oluyor
benim ödemlerde yeni indi sayılır ama sanırım kilodan dolayı ayaklarım biraz tombiş kaldı inşallah zayıflayınca onlarda eski haline dönerler

Evet cnm onlarda az da olsa katki maddesi var .ben de wellcare 400 aldim ocean da katkisizdir.bu d vitaminlerini ne zaman kullanmaya baslayacagiz.saglik ocagindaki Hemsire hemen dedi ama kafama takildi.
Hemen başlanacak diye biliyorum. Biz başladık. Çocuk doktoru öyle demişti.

Öyle yapmama rağmen yetmiyor sütüm
Cnm yetmiyorsa mama vermekten çekinme.zorlamanın anlamı yok.strese girersin ve daha da azalır sütün.yapman gereken ilk şey sakin ol anne sütü yada mama ,önemli olan beslenmesi.rahat olursan sütün artabilir en önemli etken bu.

Herkese merhaba arkadaslar..
Oncelikle yazan herkese cok tsk ederim benim icin cok travmatikti Allah a sukur iyiyiz.
Bende size dogumumdan bahsedeyim
12 mayista spinal sezeryan ile dogdu kizimiz. 49 cm 3750 gr kilosuna soklardayim cnku 2 gun evvel 3300 cikti ultrasonda acikcasi yukari olarak pek tahmin etmemistim..
Dogumda heyecanlamdim cok bebek dogunca aglamadi sak.sak vurma sesi duydum sonra agladi ama ben oldum oldum dirildim. Doktorum dogdunu anlamadi diyo bakiniuomus etrafa sonrasina ne oliur ne olmZ 2 saat gozlemde tutup getirdiler. Cok sukur hersey yolunda gitti. 1 gece kalip ciktik.
Bugun kontrolumuz vardi isitme testimizi olduk ve ben gecen gunku olaydan dolayi yenidogan bas usg si.istedim onu cektirdim cok sukur hic bisey yok. Aklimda kalmasin dedim.
Bir de kiz anneleri pazar gunu altini actim vajinanin ic dudaklarinda kanli akinti kan var aklim cikti hemen arastirdim annenin hormonu bebege geciuormus bu gorulebiliyormus. Bgun de dr a soyledim aynisini dedi 2.gundur geliui ara ara. gececegini vs normal oldugunu soyledi. Gobek ya da vajen kanamasi varsa ilaveten doguma ek.olarak k vitamini tekrarlayip bugun 1 defa daha yapti.
Bugun 5. Gunumuz
Sariligimiz yok sukur.
Emiuo ama mama takviyesiz doymuyo.
Benimde giguslerim yara.oldu evicap e vitamini aldim hergun 1 taneyi kirip uclarina suruyorum iyi geldi. Gogus kalkani kullaniuorm gumus falanndeil ama seffaf olan bayag iyi geldi kurutmuyo uclarini.
Sut icn de bestlak damla ,rezene bol su,sicak dus ve sicak havlu yaptim gercekten artti.
Bu arada hastane tipi sagma kiralamK istiyorum cnku makinam yok bayag da verim alan var . Bu haft halletmek istiuorm
Medela ya da ameda markalarin.
Kullanan var mi aranizda?
Hepimiz saglikla buyutelim insallah gule gule gelsin kuzularimiz..

Evet cnm onlarda az da olsa katki maddesi var .ben de wellcare 400 aldim ocean da katkisizdir.bu d vitaminlerini ne zaman kullanmaya baslayacagiz.saglik ocagindaki Hemsire hemen dedi ama kafama takildi.
Bu mesaja cevap yazdım mi emin olamadim bı daha yazayım dedim. Çocuk doktoruna gittik geçen salı, ocean marka d viti verdi ve kullanmamızı istedi. Yani verdiği günden itibaren 1 sene boyunca kullanacakmisiz.

Kızlar bebeği akşam saatlerinde banyo yaptirirsak hastalanır mi. Açıkçası gece iyi uyuması için akşam saatlerinde yapmak istiyorum ama yine de korkuyorum hasta olur mu acaba diye? Siz ne zaman yaptiriyosunuz
Biz iki kere yaptırdık toplamda. Korkudan yaptırmak istemiyorum banyo, hasta olur diye öğlen ya da öğleden sonra gibi yaptırıyorum, banyo bana soğuk gibi geldiği için kuvetini salona getirip yıkadik.

Bu arada sariligimiz arttigi icin mamaya basladik ,kasik ve siringayla olcak is degil,biberon verdim mecbur.sariligimiz bayagi azaldi.biberon verince memeyi az almaya basladi.nasil bir donguye girdik saka gibi.versen bir dert vermesen ayri dert...
Ben de ilk uc gün mama verdim. Ama önce emzirdim ardından mama verdiğim için mi bilmiyorum biberonu ya da memeyi yadirgamadi. Belki biberon markasıyla ilgilidir. Bizimki Philips avent natural. Anne göğsüne en yakın diye okumuştum yorumlarda.

Biz 13. Gündeyiz bizde de aynı sorun var son bikac gündür..ben artık emzirmekten helak oldum çünkü göğüs uclarim çatladı dayanılmaz acıyor. Gün içinde iki kez sagiyorum ve gece ya da sabaha karşı uyandiysa sagdigim sütten veriyorum, biraz soluklanmis oluyorum.

Kızlar doğumdan kaç gün sonra çocuk doktoruna gidiyorsunuz?
Doğumdan sonra çocuk doktoru hastane seçmek hiç aklıma gelmedi açıkcası.
Sağlık ocağı dediğiniz aile hekimi mi oluyor?
Bizim doğumun ertesi günü odaya geldi çocuk doktoru( doğuma girmeden evvel hemşire form gibi bişey doldurmuştu ve hangi cocuk doktorunu seçtiğimizi sormuştu) iste odaya geldi 5 dk baktı, haftaya tekrar göreyim dedi. 7. Gün tekrar gittik. Bir dahaki gidisimiz için de 1 ay sonraya çağırdı.

Saglikocagina da 3. Gün gittik topuk kanı için, ama araya bayram tatili gireceği için topuk kanını hemen veremedik..kilo boy olcumu vs yapildi. Sonra da aşılar için gidilecek.

Gogus uçlarına hametan süren var mı? Garmastani denemeden hametan sürsem diyorum ama emin olamadım.

Zaten sagmasaydim isim bitmişti sabah iki gogsumden toplam 160 ml sagdim, akşam bı baktim sağ gogsum taş gibi, dokunamiyorum ağrıyor. Tekrar sagdim ikisini 110 ml cikti. Sagmasam şuan hakka yürüyor olabilirdim

Ben bugün iki kez 10ml mama verdim doymuyor mu diye gene yarim saat geçti meme istedi 10 ml dende fazla yemedi mamayida sagmayi bende düşündüm ama sağmaya fırsat vermiyor ki gecede gündüzde yarim saatte bir meme de ve en az 20 dk meme de yemeğimi bile emzirerek yedim bugün düşün artık ne kadar daha böyle devam eder bilmiyorum yarın doktor kontrolümüz var gidelim bakalım ne önerir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…