- 29 Nisan 2020
- 2.192
- 2.410
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.021
Bizde de ara ara oluyor o sıkıntı. Doktor metsil damla verdi ona başladık sanki biraz faydası oldu, kızımda da kullanmıştım faydası var gibiydi. Bi de altını açınca ben biraz bekletiyorum altı açıkken karnına masaj yapıyorum. O ara bayağa ıkınıyor ve sonunda hem alttan gaz çıkarıyor hem kaka yapıyor rahatlıyor. Bebekler altı açıkken çişi kakayı daha rahat yapar. Hatta tuvalet iletişimi diye bir kitap var orda her emzirme sonrası sırtını karnınıza dayayıp bacaklarından çömelir vaziyette pozisyon aldırıp lavaboya tutun çişini kakasını yapar gazını rahatça çıkarır yazıyordu. Gaz sancıları artarsa onu deneyeceğimBebeğim çok gazlanıyor kızlar birtürlüde yapamıyor oda sıkıntıya sokuyor neyapsam bilemedim
Ben de ocean kullanıyorum. Oğlumda da welcare kullanmıştım. İkisi de iyi. Paraben yok içinde diye biliyorum.Kizlar bişey sorucam..saglikocaginda dvit damla vermişlerdi bebek için..ama cocuk doktoruna gittiğimizde bize ocean marka bir dvit verdi. Ben de saglikocagindan verdiler hocam deyince, onlar katkılı bunu kullanın dedi. Ben de doktorun verdiğini kullanıyorum. İyi mi bu marka hiç arastirmadim. Kullanan var mı?
Çişli bez ölçüt sayılıyormuş.ben doyuyor diye düşünüyordum geçen gün Dr doymuyor gibi dediKızlar bebegin doyduğunu nsl anlayacağım sürekli memede sütüm yetersiz gibi ama gazida var emdikçe alttan dirt dirt çıkarıyor çünkü gazdan mı emiyor açlıktan mi bilmiyorum zaten bugün daha 3. Günümüz ne yapacagimi şaşırdım göğüslerim yara oldu sürekli memede durmak istiyor
İyi marka dememiz zor. Her bebekte etkileri farklı oluyor. Her damla her bebekte gazı kesmiyor. Deneyerek bulmak lazım. Oğlumda biogaia çok işe yaramıştı mesela. Ama şimdi hiç işe yaramıyorGaz damlasi kaç günden sonra başlanıyor ve hamgi marka iyi acaba fikri olan var mi
Kaçıncı günde başladın sen peki?İyi marka dememiz zor. Her bebekte etkileri farklı oluyor. Her damla her bebekte gazı kesmiyor. Deneyerek bulmak lazım. Oğlumda biogaia çok işe yaramıştı mesela. Ama şimdi hiç işe yaramıyor
Oyy Allah kolaylık versin cnm bnm kızlar hiç emmedikleri için emzirirken fln umursamıyorlar memeyi ama oğlanı sevmeye çalışıyorlar korkuyorum birşey yaparlar canını acitirlar diye onlarda çok küçük birşey bilmiyorlar çünkü kakali bezi doktora sordum doyuyor ki yapıyor dedi mama verdim üç kez doymuyor diye iki kez 10 ml içti bir kezde 25 ml anca içti doktor gerek yok gibi ama birkaç gün daha verebilirsin mama sonra keseriz dedi odem atmasina ragmen kilosu ayni cikti dogum kilosuyla yetiyordur sutun kilo kaybetmemis dedi bizede her doktor ayri telden caliyor isteÇişli bez ölçüt sayılıyormuş.ben doyuyor diye düşünüyordum geçen gün Dr doymuyor gibi dedineden çünkü 18 günde 370 gr almış. Çok şaşırdım Dr un öyle demesine. Çünkü çocuk günde nerdeyse 10 kez kaka yapıyor. Sarılığı azaldı. Uyuyor da. Emdikten sonra mama veriyorum kesinlikle almıyor. Aç olan aç kalan çocuk böyle mi olur Dr umuzda hiç kilo takıntılı biri değildir oysaki.
Haftaya kontrolümüz var yine ama canım sıkıldı yani. Bikaç gündür gündüz emmiyor düzgün. Emzirirken oğlum sabote ediyor o da memeye yapışıyor. Kızım da bırakıp almıyor Bi daha. Çıkmaza girmiş gibiyim.
Nesi azmış yaa gayet iyi almış bence.Çişli bez ölçüt sayılıyormuş.ben doyuyor diye düşünüyordum geçen gün Dr doymuyor gibi dedineden çünkü 18 günde 370 gr almış. Çok şaşırdım Dr un öyle demesine. Çünkü çocuk günde nerdeyse 10 kez kaka yapıyor. Sarılığı azaldı. Uyuyor da. Emdikten sonra mama veriyorum kesinlikle almıyor. Aç olan aç kalan çocuk böyle mi olur Dr umuzda hiç kilo takıntılı biri değildir oysaki.
Haftaya kontrolümüz var yine ama canım sıkıldı yani. Bikaç gündür gündüz emmiyor düzgün. Emzirirken oğlum sabote ediyor o da memeye yapışıyor. Kızım da bırakıp almıyor Bi daha. Çıkmaza girmiş gibiyim.
Sadece bir kez hızlıca yıkamıştık biz de.Evet ama benim demek istediğim şey banyo yaptırmış olmak. Biz ilk gittiğimizde göbek bağı düşmediği için banyo yaptırmamıştım. Sadece cildini silmiştim sonuçta. Kulaklarında kalıntılar vardı sanırım
Banyo yaptırmış mıydınız teste gitmedenn önce
Hatırlıyorum canım senin de küçük daha kıyamam.Ayyy kader arkadaşımbenim de 20 aylık kızım var hatırlarsan. Ben öğlen ikisini aynı saatte uyutmaya çalışıyorum ve mümkünse onlar uyuyunca bi yarım saat bile olsa yatıp uyuyorum. İşler onlar uyanıkken de bi şekilde oluyor nasılsa eğer öğlen o yarım saatlik uykuyu yapamazsam akşam üstü resmen enerjim bitiyor, ruhum bedenimden çekiliyor gibi bi his oluyor, tansiyonum düşüyor
Bizim de öyle büyük ihtimalle ama yne de biraz canım sıkıldı.Biziö daha doğum olduğu an gelip oda da yapmışlar ben ameliyathanedeyken. Hemşire eşie testi geçemeyebilir sakın telaş yapmayın sonra tekrar yapılır, testi ilk seferde geçemeyen çok oluyor demiş. Muhtemelen sizin de öyledir
Emzirme odasında uyuttum test odasına gittim yatırdığım anda uyandı tabiBiz testi veremedik bugün. Uyumadı diye yapmadılar. Uyuyor muydu sizinki. Belki o yüzden geçememişsinizdir
Benimde öyleydi çok şükür bı kaç gündür iyiyim sürekli durduk yere ağlamak istiyordum hormonlarLohusalık psikolojisi beni mahvediyor kızlar ağlamak istiyorum süreklineden böyle oldu
En güzeli damla ohh mis kendi gaizni kendi çıkarıyorBen de gaz sıkıntısından helak oldum. Saatıerce ya. Emmek istiyor ama memeyi tutmuyor koyuyor ağzına başını geri atıyor. Masaj yapmak istiyorum bacaklarını o kadar kasıyor ki karnına ittiremiyorum
Ben 2 gündür farkettim makine evet sağmak için iyi ama emzirince daha çok göğüsler şişiyor süt doluyor emzirme makinesi o kadarda iyi sağmadigı için tamamiyle boşaltmiyor o yüzden süt sagmaya yarıyor çok şükür emzirmeye döndük gibi ama akşam mama veriyorum çünkü her meme öncesi bı kavgamız var gece o kadar direncim olmuyor emzirirken uyuyorum birde 2 saatte bir bünyem kaldırmıyor günlerdir uykusuz olduğumuz için11 gunluk. 2 gün öncesine kadar herşey güzeldi. Tamam çok göğüs acim vardı ama diyelim 15 dk birini 10 dk birini emziriyodum sonra bı uykusu geliyodu anliyodum karnı tok. Şimdi emziriyorum gazını aliyorum yine ağlıyor..meme verince susuyor. Ama bende de hal kalmadı. Belki dediğin gibi uykuya geçişte verebilirim çünkü uyumuyor baska türlü..bugün aksam sagdigim sütten verdim biberonla, 50 ml verdim. Çap çup içti ve aglamadi. Demek ki memedeyken süt yetmiyor
Kizariklik yok ama genel anlamda şişlik var..ve elleyince ağrı var. Bugün sagdim çok az çıktı. Biraz nispeten boşadı ama şimdi yine semsert olmus. Bı daha sagicam bakalım çıkacak mı.
Benim bi tek ateşim çıkmadı. Diğer belirtiler aynı
Bakalım inşallah memnun kalırım ben de.
Sagiyorum ama bugün çok az çıktı mesela bı sisen gogsumden. Yine deniycem simdi
Benim hala devam ediyor normal mi hiç bilmiyorum ama göbek hala var dümdüz değil yavaş yavaş kilom düşüyor hamileliği öğrendiğim kilodan asaggiya düştüm şükür daha verilecek 10 kg daha var ben hiç kilo almadım aslında ödem vardı o yüzden aşağısına düştüm daha da gider diye ümit ediyorum hamile pantalonu giy demişlerdi korse giymeye ve yüksek bel pantalonu bugün itibariyle giymeye basladim çünkü hamile pantalonu düşüyor totomdanArkadaşlar kanamalarınız devam ediyor mu? Benim 2 hafta oldu hala devam ediyo ve öyle çok az da değilarayıp doktora söylemeli miyim emin olamadim.
Canım mama yap 3 saat 24 derece altında bozulmuyor hastaneye girmeden içirBizim de öyle büyük ihtimalle ama yne de biraz canım sıkıldı.
Bir de bu testte uyuması gerekiyor diyor doktor ama ne mümkün uyutmak.
Dün çıkarken “haftaya uyutmuş olarak getirin mümkünse” dedi, ben de keşke uyusa biz de en çok bunu istiyoruz bir haftadır dedim
Eşim destek olmasa halimi düşünemiyorum tek başımaAynen bende öyle. En azından eşin sana yardımcı buna da şükür. Ben birine zor yetişiyorum tükeniyorm. Senin iki bebek maşallahin var.
Eğer ogrenirsen banada yazarsan çok sevinirim hatta ben WhatsApp dan Dr uma sorayim birArkadaşlar kanamalarınız devam ediyor mu? Benim 2 hafta oldu hala devam ediyo ve öyle çok az da değilarayıp doktora söylemeli miyim emin olamadim.
Ayşe öner in masajı youtube da. var çok işe yarıyor. Göbeği düştüyse hafif hafif ondan yapabilirsin.Bebeğim çok gazlanıyor kızlar birtürlüde yapamıyor oda sıkıntıya sokuyor neyapsam bilemedim