2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bebeğim çok gazlanıyor kızlar birtürlüde yapamıyor oda sıkıntıya sokuyor neyapsam bilemedim
Bizde de ara ara oluyor o sıkıntı. Doktor metsil damla verdi ona başladık sanki biraz faydası oldu, kızımda da kullanmıştım faydası var gibiydi. Bi de altını açınca ben biraz bekletiyorum altı açıkken karnına masaj yapıyorum. O ara bayağa ıkınıyor ve sonunda hem alttan gaz çıkarıyor hem kaka yapıyor rahatlıyor. Bebekler altı açıkken çişi kakayı daha rahat yapar. Hatta tuvalet iletişimi diye bir kitap var orda her emzirme sonrası sırtını karnınıza dayayıp bacaklarından çömelir vaziyette pozisyon aldırıp lavaboya tutun çişini kakasını yapar gazını rahatça çıkarır yazıyordu. Gaz sancıları artarsa onu deneyeceğim

Ben de ocean kullanıyorum. Oğlumda da welcare kullanmıştım. İkisi de iyi. Paraben yok içinde diye biliyorum.

Çişli bez ölçüt sayılıyormuş.ben doyuyor diye düşünüyordum geçen gün Dr doymuyor gibi dedi neden çünkü 18 günde 370 gr almış. Çok şaşırdım Dr un öyle demesine. Çünkü çocuk günde nerdeyse 10 kez kaka yapıyor. Sarılığı azaldı. Uyuyor da. Emdikten sonra mama veriyorum kesinlikle almıyor. Aç olan aç kalan çocuk böyle mi olur Dr umuzda hiç kilo takıntılı biri değildir oysaki.
Haftaya kontrolümüz var yine ama canım sıkıldı yani. Bikaç gündür gündüz emmiyor düzgün. Emzirirken oğlum sabote ediyor o da memeye yapışıyor. Kızım da bırakıp almıyor Bi daha. Çıkmaza girmiş gibiyim.

Gaz damlasi kaç günden sonra başlanıyor ve hamgi marka iyi acaba fikri olan var mi
İyi marka dememiz zor. Her bebekte etkileri farklı oluyor. Her damla her bebekte gazı kesmiyor. Deneyerek bulmak lazım. Oğlumda biogaia çok işe yaramıştı mesela. Ama şimdi hiç işe yaramıyor

Selam kızlarr bebeğimin suyu kalmamış acil yatırdılar. Propess takıldı alttan. Propessle doğum yapan var mı. Nasıl bi süreç hiç bilmyorum. Suni sancı gibi mi

Oyy Allah kolaylık versin cnm bnm kızlar hiç emmedikleri için emzirirken fln umursamıyorlar memeyi ama oğlanı sevmeye çalışıyorlar korkuyorum birşey yaparlar canını acitirlar diye onlarda çok küçük birşey bilmiyorlar çünkü kakali bezi doktora sordum doyuyor ki yapıyor dedi mama verdim üç kez doymuyor diye iki kez 10 ml içti bir kezde 25 ml anca içti doktor gerek yok gibi ama birkaç gün daha verebilirsin mama sonra keseriz dedi odem atmasina ragmen kilosu ayni cikti dogum kilosuyla yetiyordur sutun kilo kaybetmemis dedi bizede her doktor ayri telden caliyor iste

Nesi azmış yaa gayet iyi almış bence.

Sadece bir kez hızlıca yıkamıştık biz de.
Ama işitme testine girmeden doktor kulaklarına baktı sıkıntı yok dedi.
İnşallah haftaya geçer testten.
Buradaki hastanede üç hakkımız varmış, üçünde de geçemezse başka ildeki şehir hastanesine gönderiyorlarmış test için

Hatırlıyorum canım senin de küçük daha kıyamam.
Bizim bebek hiç uyumuyor sıkıntı orda.
Kucağımızda harika uyuyor ama beşiğe koyduğumuz anda ağlamaya başlıyor.
Biliyorum aslında bu dönem böyle geçecek normali bu ama yine de yıpratıcı oluyor.

Bugün ilk kez iki çocukla yalnız kaldım, inan sabahtan beri daha tuvalete gidemedim eşimi bekliyorum
Öğlen de büyüğü uyuttum, bebeği de yanıma beşiğe koydum bir yandan salladım bir yandan da biraz gözlerimi kapattım iyi geldi. Şimdi yine kucakta

Bizim de öyle büyük ihtimalle ama yne de biraz canım sıkıldı.
Bir de bu testte uyuması gerekiyor diyor doktor ama ne mümkün uyutmak.
Dün çıkarken “haftaya uyutmuş olarak getirin mümkünse” dedi, ben de keşke uyusa biz de en çok bunu istiyoruz bir haftadır dedim

Biz testi veremedik bugün. Uyumadı diye yapmadılar. Uyuyor muydu sizinki. Belki o yüzden geçememişsinizdir
Emzirme odasında uyuttum test odasına gittim yatırdığım anda uyandı tabi
Biberon da almadı, ben de artık serçe parmağımı verdim, öyle sakin durdu

Lohusalık psikolojisi beni mahvediyor kızlar ağlamak istiyorum sürekli neden böyle oldu
Benimde öyleydi çok şükür bı kaç gündür iyiyim sürekli durduk yere ağlamak istiyordum hormonlar
Ben de gaz sıkıntısından helak oldum. Saatıerce ya. Emmek istiyor ama memeyi tutmuyor koyuyor ağzına başını geri atıyor. Masaj yapmak istiyorum bacaklarını o kadar kasıyor ki karnına ittiremiyorum
En güzeli damla ohh mis kendi gaizni kendi çıkarıyor
Ben 2 gündür farkettim makine evet sağmak için iyi ama emzirince daha çok göğüsler şişiyor süt doluyor emzirme makinesi o kadarda iyi sağmadigı için tamamiyle boşaltmiyor o yüzden süt sagmaya yarıyor çok şükür emzirmeye döndük gibi ama akşam mama veriyorum çünkü her meme öncesi bı kavgamız var gece o kadar direncim olmuyor emzirirken uyuyorum birde 2 saatte bir bünyem kaldırmıyor günlerdir uykusuz olduğumuz için sabaha karşı başlıyorum ama emzirmeye emmedigini sagmaya son çare vaktim hiç yok ise mama hazırlıyorum yine
Arkadaşlar kanamalarınız devam ediyor mu? Benim 2 hafta oldu hala devam ediyo ve öyle çok az da değil arayıp doktora söylemeli miyim emin olamadim.
Benim hala devam ediyor normal mi hiç bilmiyorum ama göbek hala var dümdüz değil yavaş yavaş kilom düşüyor hamileliği öğrendiğim kilodan asaggiya düştüm şükür daha verilecek 10 kg daha var ben hiç kilo almadım aslında ödem vardı o yüzden aşağısına düştüm daha da gider diye ümit ediyorum hamile pantalonu giy demişlerdi korse giymeye ve yüksek bel pantalonu bugün itibariyle giymeye basladim çünkü hamile pantalonu düşüyor totomdan

Canım mama yap 3 saat 24 derece altında bozulmuyor hastaneye girmeden içir

Aynen bende öyle. En azından eşin sana yardımcı buna da şükür. Ben birine zor yetişiyorum tükeniyorm. Senin iki bebek maşallahin var.
Eşim destek olmasa halimi düşünemiyorum tek başıma
Bugün işe gitti, inan sabahtan beri tuvalete gidemedim, mutfak bulaşık doldu, her yer oyuncak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…