- 4 Eylül 2020
- 2.536
- 1.717
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #42.221
Doğum sancısı belden vuruyormus benim sancılarımin yükseldiği zamanlar belimin tam orta kısmı ağrıyor geçmiyor o kadar rahatsız edici bir durum ki o ağrı geçene kadar rahat edemiyorum ne yürümek ne uzanmak ne oturmak çok feci bı ağrı oluyor Perşembe günü nst de olmuştu yine 80 e çıktı sancı nst de belime kazık girmiş gibiydi ağır iş yapmisimda belim tutulmuş gibiDoğum sancısını nasıl anlarım kızlar???
dün sahurda kasıklarıma kesik kesik ağrı geldi gitti geçti afedersiniz ishal olmuşum şuan yine hafiften ağrı var gibi
Eds diye bir yöntem var onu bir araştır istersen. Bir de hiç yoksa sütün bebeğe memeni tutturunca hemen üstten bir iki damla mama akıtsan bebeğin ağzına geldikçe emmeye başlar belki. Bi fikir sadeceKızlar psikolojim çok bozuk sütüm yok bebek emmiyor hastanede okadar ebe hemşire gelip gitti hiç biri bebeğin emmesi için bişey yapamadı sütumde hiç yok tabi ne yapacam bilmiyirim bugün taburcu olduk annemlere geldim int rezene çayı iyi diye gördüm gittim anasounlu rezene çayı aldım sizce faydası olur mu pekmez yumurta da sute iyi geliyor diyorlar bilmiyorum çok üzülüyorum düzelir mi bu durum sizce ne yapmaliyim
Nst gittim bende 30 ,40 50 aralığında biara sadece 90 u bulduDoğum sancısı belden vuruyormus benim sancılarımin yükseldiği zamanlar belimin tam orta kısmı ağrıyor geçmiyor o kadar rahatsız edici bir durum ki o ağrı geçene kadar rahat edemiyorum ne yürümek ne uzanmak ne oturmak çok feci bı ağrı oluyor Perşembe günü nst de olmuştu yine 80 e çıktı sancı nst de belime kazık girmiş gibiydi ağır iş yapmisimda belim tutulmuş gibinasıl tarif edeyim bilemedim
Aynı dert bende de var bu sorunun cevabını bende bekliyorumSezaryenle doğum yapan arkadaşlarıma bir sorum var. Bunu çok kafama takıyorum. Malum 3 gün sonra doğuma gidicem. Özel bölge temizligini son ana bıraktım cunku jiletten başka seçeneğim yok. Karnimdan dolayı da göremiyorum bişey, artık ne kadar olursa. Sorum şu, dogumda özel bölgeyi doktor ya da baskasi görüyor mu? Çünkü sonda da takılıyor ya, sonrayı kim takacak ve takılırken ordaki herkes görmüş mu olacakutanıyorum gerçekten ve çok kafama takıyorum.
Boşa Bi şeyler içmeye çalışmayın sadece emzirin 20 dk bir emzirmeye çalışın. Gelir sütünüz.Kızlar psikolojim çok bozuk sütüm yok bebek emmiyor hastanede okadar ebe hemşire gelip gitti hiç biri bebeğin emmesi için bişey yapamadı sütumde hiç yok tabi ne yapacam bilmiyirim bugün taburcu olduk annemlere geldim int rezene çayı iyi diye gördüm gittim anasounlu rezene çayı aldım sizce faydası olur mu pekmez yumurta da sute iyi geliyor diyorlar bilmiyorum çok üzülüyorum düzelir mi bu durum sizce ne yapmaliyim
Açıklığım yokmuş canım sancımda 30,40 50 biara 90 olduAdet sancısını benziyor ishal olduğuna göre doğum yakın ılık duş alıp bol bol yürü
Durumu şöyle özet geçeyim canım :)Ne durumdasın csnım var mı bir belirti? Benim tahmini doğum tarihi sözde bugün.Ama sancım vs yok sadece idrar yaparken acı hissediyorum
Dere otu yemeyi deneyin ama birkac dal degil tutam tutam yiyin ben cok faydasini gormustum birde gogsunuzun uzerine sicak havlu koyun rahatlasin birazKızlar psikolojim çok bozuk sütüm yok bebek emmiyor hastanede okadar ebe hemşire gelip gitti hiç biri bebeğin emmesi için bişey yapamadı sütumde hiç yok tabi ne yapacam bilmiyirim bugün taburcu olduk annemlere geldim int rezene çayı iyi diye gördüm gittim anasounlu rezene çayı aldım sizce faydası olur mu pekmez yumurta da sute iyi geliyor diyorlar bilmiyorum çok üzülüyorum düzelir mi bu durum sizce ne yapmaliyim
İnşallah kordon dolanması veya kısalığı yokturDurumu şöyle özet geçeyim canım :)
Dün 39+5te kontrole gittim, açıklık 4 cm olmuş dedi doktor, öğleden sonra 3te nstye girdim, on dakikada bir düzenli ve en yüksek seviyede sancılar çıktı, ama ben sadece hafif kasık ağrısı hissediyordum.
Doktor iki üç güne doğar dedi eve geldim.
Akşam iftar saatinde sancılarım sıklaştı ve dört dakikada bir gelen 25 saniye süren beni zorlayan sancılar başladı. Ben de doğum başladı galiba diyerek duşa girdim, duştan çıktığımda sancılar bıçak gibi kesildi ve ben çok rahat uyudum.
Dün 6bin adım attım, toplamda 18 kat inip çıktım, ananas hurma yedim, pilates topunda hareketler yaptım ama yine de bebek gelmiyor :)
Bugün de çok iyiydim, sabahtan beri hiç oturmadım, camları sildim perdeleri yıkadım evi temizledim. Bu kadar harekete rağmen gelmiyor. Sancı da yok kasılma da yok
Durum bu canım
Herkes görüyor oturur pozisyonda altına ayna koy buyuk gosteten o sekılde jilet yap derim hatta telefonun flasını ac daha net görmüş olursunSezaryenle doğum yapan arkadaşlarıma bir sorum var. Bunu çok kafama takıyorum. Malum 3 gün sonra doğuma gidicem. Özel bölge temizligini son ana bıraktım cunku jiletten başka seçeneğim yok. Karnimdan dolayı da göremiyorum bişey, artık ne kadar olursa. Sorum şu, dogumda özel bölgeyi doktor ya da baskasi görüyor mu? Çünkü sonda da takılıyor ya, sonrayı kim takacak ve takılırken ordaki herkes görmüş mu olacakutanıyorum gerçekten ve çok kafama takıyorum.
Canm merhaba merak ettim doğumdan kaç gün önce bıraktın iğneyi ve sonrasında başladın mı başladıysan ne kadar süre sonraBende dr gidip gün alcam sezeryan için verirler heralde artık bırakmaya da korkuyorum bişey olur mu diye bilemedim.
Herkes miHerkes görüyor oturur pozisyonda altına ayna koy buyuk gosteten o sekılde jilet yap derim hatta telefonun flasını ac daha net görmüş olursun
Zaten ondandır da peki gelmesi için ben ne yapabilirim bebeğim aç dünden beri ben mama veriyorum oda çok alışsın istemiyorum acikcasiCanm sezaryen dogumda sut gec gelirmis acaba ondan mi?
Evt canim alisirsa emmiyorlarmis..kasikla az az ver bnce..biberonla verirsen biberonda cok geldigi icin alisir emzirdiginde az geldiginden reddeder kabul etmezZaten ondandır da peki gelmesi için ben ne yapabilirim bebeğim aç dünden beri ben mama veriyorum oda çok alışsın istemiyorum acikcasi
Biberona alışmaması için eds ile emzirmen gerekir. Sütünün gelmesi için de bol sıvı ve sürekli sağım yapman gerekir. Sıcak duş da işe yarar. Bugün yarın sütün gelecektir.Zaten ondandır da peki gelmesi için ben ne yapabilirim bebeğim aç dünden beri ben mama veriyorum oda çok alışsın istemiyorum acikcasi
Neden böyle bir şey söyledinizİnşallah kordon dolanması veya kısalığı yoktur
Benim oğlanda 2945 gram canım. Ilk zamandan beri 4 5 günlük gerilik çıkıyor. Şekerden dolayı korktuğum için de çok fazla da kilo almasını istemiyorum açıkçası. Bende normal istiyorumm hayırlısı inşallah. Korkuyorum da aslında. Ama serzeryandan da korkuyorum yani. Hep diyorum hayırlısı nasılsa öyle olsun. Şuana kadar hep hayırlısını diledik. Rabbim nasil nasip ederse artık. Seninde kilosu iyi bence. Her çocuk gürbüz doğacak diye bir şey yok. Ki gürbüz olması çok da iyi bir şey değil. Dışarı çıkınca anne sütü ile de toparlar inşallah. Hem rabbim normal nasip edecek ise bizim vücudumuza uygun kiloda olacaktır o çocuk.
Cok dogru soylemissin canim doktor dediki basi ufak oldugu icin dogum daha kolay olur insallah dedigi gibi olur. Ztn dogacakken uc kiloyu bulurlar bakalim ne zaman gelecekler. Artik hem bi ozlem yasiyorum bi an once dogsun diye hem de hep benimle olsun istiyorum cok degisik duygular icindeyim:) bende de seker var bu zamana kdr cok dikkat ettim aman sikinti olmasin iri bebek olmasin fln diye ama ztn genetik yapisida minyonmus suanda sekere cok dikkat ettigim soylenemez dayanamiyorim artık istahim cok acik:)Benim oğlanda 2945 gram canım. Ilk zamandan beri 4 5 günlük gerilik çıkıyor. Şekerden dolayı korktuğum için de çok fazla da kilo almasını istemiyorum açıkçası. Bende normal istiyorumm hayırlısı inşallah. Korkuyorum da aslında. Ama serzeryandan da korkuyorum yani. Hep diyorum hayırlısı nasılsa öyle olsun. Şuana kadar hep hayırlısını diledik. Rabbim nasil nasip ederse artık. Seninde kilosu iyi bence. Her çocuk gürbüz doğacak diye bir şey yok. Ki gürbüz olması çok da iyi bir şey değil. Dışarı çıkınca anne sütü ile de toparlar inşallah. Hem rabbim normal nasip edecek ise bizim vücudumuza uygun kiloda olacaktır o çocuk.