2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
İns sende bende tez zamanda eski halimize kavuşuruz bebislerde emmeye başlar her şey güzel bir şekilde yolunda ilerler umarım

Gelmiş geçmiş olsun, gözün aydın sağlıkla büyüsün minik

Sağlıcakla büyüsün inşallah canım. Gözün aydın darısı başımıza

Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
Dikişlerde neden uyuttular peki öyle bir şey hiç duymamıştım

Gözün aydınn benziyor mu sana öyle demiştin
Kızlar çok sağolun. Hepiniz en kısa zamanda kurtulun inş.

N nisann_tr canım bebek çıkmadan önce de kötüleştim ben. O arada Dr bişey verdi seruma geçti midem bulanıyordu. Ağrı yok evet ama acayip bişeydi ya vücuttaki hareketler dalgalanma.
Dikiş atılırken uzun sürüyor sanırım iyice kötü olmayayım diye uyuttular. İyi ki uyuttular ama. Gerçekten dayanamazdım.kendime geldiğimde daha iyiydim.
Seraa0606 canım kızım oğluma çok benziyor şimdilik. Oğlum da ilk doğduğundq bana benziyordu ama değişti. Eşime de benziyor şimdi.
Kızımı tam anlayamadık gözünü bile açamadı daha. Oğlum doğar doğmaz açmıştı 40. Haftada. Bu daha tam olmamış baya bembeyaz kremli falan doğdu. Yüzü falan şiş tabi. Bakalım zamanla belli olur daha çok

Ne durumdasın csnım var mı bir belirti? Benim tahmini doğum tarihi sözde bugün.Ama sancım vs yok sadece idrar yaparken acı hissediyorum

Kizlar sizdede migde yanmasi oluyor mu?nedenini bilen var mi?bende bu aralar cok oluyor niye bilmiyorum
Öncelikle yedıklerınızle olur dıger konu ise bebek buyudu gu ıcın mideye baskı yapı yor, cıg badem yada naneli sakız gecıcı olsa ise yarıyor yada rennıe gaviscon mecbur

Kizlar benim ayaklarim fena sisti ve ustune kaşıntim iki kat arti resmen var mi sizde de boyle bir durum

Ellerim ayaklarım feci şiş ve çoook kaşınıyor. Doktora gittim kan ve idrar bakıldı ama bir şey yok. Sadece ellerim ve ayaklarım kaşınıyor deli gibi gittikçe de şiddetleniyor. Sanırım tek çaresi doğurmak

Kizlar sizdede migde yanmasi oluyor mu?nedenini bilen var mi?bende bu aralar cok oluyor niye bilmiyorum
Hamilelikte en sık olan şey. Büyüyen rahmin mideye baskı yapması diye biliyorum. Benim midem değil yemek borum çok yanıyor boydan boya. Özelikle son 2 3 aydır. Ve şuana kadar yaklaşık 9 10 şişe gaviscon bitirdim aksam çift yastıkla yatıyorum, buna rağmen gece yanmayla uyanıyorum ve tekrar içiyorum. Nerdeyse şişeye sarılıp uyuycam, öyle seviyorum

Hadi geçmiş olsun canım Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin yavru kuşa kabız olmamaya çalış, bi kaç gün daha ağrıların olacak ama doktor ağrı kesici verir onları al

Kızlar emzirme ile ilgili bi kaç şey söylemek istedim. Yeni doğum yapan ve yapacak arkadaşlar için.

İlk bebeğimin emmesi sorunluydu mecbur emme+mama gittik. Sütüm de azdı. Yiyip içmediğim şey kalmadı. Süt arttırıcı çaylara damlalara dünya para döktüm. Ama belli bir noktaya kadar sütüm arttı. Üstelik sağımda yaptım hep artsın diye ama malesef sanırım sağıma uygun bir meme yapım yok sağım da işe yaramadı. Meğer asıl sıkıntı bebeğin ilk aylar az emmesiymiş.

Bu seferki gebelikte çok şükür bebek hemen emmeye başladı. Damla damla şeklinde kolostrum geliyordu. İlk 2 gün içime çok şüphe düştü bu bebek bununla nasıl doyacak diye. Ki zaten sürekli emmek için ağlıyordu. Aslında ilk gün kiraz kadarmış mideleri 5-7 ml. O yüzden o damla damla sütle doyarlarmış ama hemen geri acıkırlarmış. İçimdeki şüpheye rağmen durmadan emzirdim. Sanırım ilk 3 gün 15 saat filan emzirmiş olabilirim çünkü 3-4 saat filan uydum, wc ve yemek için kalktım geri kalan vakitte hep emzirdim. Bebek emdikçe süt arttı. Hayretler içindeyim kızımda hiç bu kadar sütüm olmamıştı. Üstelik süt arttırmak için ekstra içtiğim yaptığım hiç bişey yok. Sanırım ilk günlerdeki bol emzirme çok faydalı, gece bile üşenmeyin. 4.günden sonra bebeğin sürekli emmek için ağlaması azalmaya başladı çok şükür. İlk üç günkü kadar olmasa da hala sık emzirmeye çalışıyorum. Gündüz 1buçuk saati gece 2 saati geçirmeden emziriyorum. Bugünler geçici, zamanla emme aralığı açılacak zaten.

Hadi hayırlı olsun canım gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün

İşte bizde şimdi mama veriyoruz mecbur bakalım yine deneyecez tutturana kadar gerçekten insanın dogurmakla işi bitmiyormus sonrası daha zor
Biraz geç yazıyorum ama kızımda aynı şeyi yaşadım. Sana tavsiyem tabiki mama ver ama biberon emzik şu aşamada kullanma derim. Enjektör, kaşık, eds deneyebilirsin. Bebeğin memeyi tutması için meme ağzında iken enjektörle memenin üstünden veya kenarından mama damla. Mama tadı aldıkça emmeye başlayabilir, eğer memeyi tutuyor ama kısa süre emiyorsa muhakak eds yap eds ile gelen mamayı memeden geliyor sandıkları için emmeye devam ediyorlar, memeyi emip uyardıkları için süt üretimi başlıyor. Daha detaylı yardım almak için Facebook da emzirme akademisine yazabilirsin. Sezeryan doğumda bazen süt 2-3 gün sonra geliyor hatta bazılarında 5 gün sonra.

Kızlar selam,
Çok farklı bir problemle uğraşıyorum dün akşamdan beri. Hemoroid olmuşum. Wc sonrası temizlik sırasında elime gelen kitle ile anladım daha doğrusu önce anlamadım sonra internette bakarken teşhis koymuş oldum sanırım.
Kantaron yağı sürüyorum sürekli o biraz işe yaradı sanırım ama pazartesi genel cerraha çıkabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…