- 4 Ekim 2020
- 258
- 240
- 33
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.641
Haklisin her ikisi de doğum baktiginda ama ben normal icin fazla kanalize oldum sanirim. Benim de çevremdeki arkadaşlarım sezeryan olup cok zorlandilar, normal dogum yapan ise dogumhaneden yuruyerek çıktı ben şok. Biraz sahit olduğum dogum hikayeleri ile alakalı işte. Aman ikisinin zorluklari da farkli iste. Bir an once biz de kavussak da şu stres en azindan bitse.Oğlum da böyleydi benim. Ben burda anneleri strese sokan doktorları anlamıyorum hiç ya. Belki çatın dar bile dğeil seninerkenden niye boşa bu stres. Ayrıca sezaryen korkulacak bir şey değil emin ol. Bazen iyi ki sezaryen olmuş diyorum. Normal doğum sonrası da farklı sıkıntılar yaşayan çok arkadaşım var çünkğ. İkisi de normal doğum aslında benim gözümde. Süreçleri acı durumları farklı farklı.
Allah yardımcın olsun canım hiç korkma inş kolaylıkla geçecekAy bende bi panik bi heyecan korkuyu zaten sölemiyorum..
Benimde aynı şekilde oturduğum da karnım bacaklarimin üstünde sankiKızlar benimde bebek bayağı aşağı indi. Otururken bacaklarımda hissediyorum. 5 mayıs olsun diyor doktor. 7 sinde olsa diye düşündüm bende. Beklemeyebilir kendi gelebilir hazırlıklı ol dedi
anladım canım ben senin yerinde olsam normal ı denerdim keainlikle. zaten çatın dar ve bebek inemezse doğum ilerlemiyor. düşün ben 3 gün kadar sancı çektim ve son 2 günü açılmam 10 cm den fazlaydı açılma falan oldu ama bebeğin kafası hiç aşağı inmeyince dr lar artık beklemenin anlamı yok dediler. o yüzden belki senin normal olma şansı var dene derim bir de muhtemelen bebeğin kilosu 4 ü geçmeyecek. 4 ün üzeri riskli görülüyor ya. bakalım çatı muayenesinden sonra dr ne diyecek:))Bebegim şuan 3350 gr, yaklaşık 1 hafta önden gidiyormus kilosu doktorun söylediğine gore, ben 2 aydir kilo almıyorum hatta onceki kontrolumde 1 kg vermistim 2 kontrol arasinda ancak bebek yaklasik 400 gr almıştı o 10 günde, maşallah gelişimi iyi. Ama bu defa da dogumla alakali endiseye sokuyor beni bu durum iste. Ben ve abim de evde dogmusuz biz, kilolarimiz iyiymis soyledilerine gore evde dogum olunca net belli değil ama 3 bucuk kg dan fazla vardiniz der annemhiiic oyle çatı dar geniş bilmezdik biz yeni çıktı bunlar diyor
Evet suan bende bu şekilde düşünüyorum, olursa olur zaten normal, olmazsa da varsin sağlık olsun yeter ki.. Şu ana kadar hersey normal gitti umarım şu Çati konusunda da normal gider.anladım canım ben senin yerinde olsam normal ı denerdim keainlikle. zaten çatın dar ve bebek inemezse doğum ilerlemiyor. düşün ben 3 gün kadar sancı çektim ve son 2 günü açılmam 10 cm den fazlaydı açılma falan oldu ama bebeğin kafası hiç aşağı inmeyince dr lar artık beklemenin anlamı yok dediler. o yüzden belki senin normal olma şansı var dene derim bir de muhtemelen bebeğin kilosu 4 ü geçmeyecek. 4 ün üzeri riskli görülüyor ya. bakalım çatı muayenesinden sonra dr ne diyecek:))
Amin canım inşAllahhAllah yardımcın olsun canım hiç korkma inş kolaylıkla geçecek
Tarçınin kasılmaya etki ettiğini bende int okudum da bende şeker ciktigidnan beri ben sabah va akşam süt içerken içine tarçın atarak içtim hep şekeri dengeliyor diye içtim sonradan okudum ama hala da içiyorum nst sancım 25 30 çıkıyor benim bebek ters benimde 10 gün önden gidiyor o yüzden sezeryan kararı aldım netten okudum iri bebeklerde normal doğumda bebeğin kolu zedeleniyir nefessiz kalıyor falan korktum acikcasiÇatı muayenesi sonrası bebegi çatısına gore daha büyük oldugundan zorunlu sezeryan olan, veya tanidigi olan birisi var mi acaba aramizda. Önümüzdeki hafta 38.haftam olacak, cati muayenesi olacağım, suan gorunen normal dogum ancak, bebegim 1 hafta önden gittiginden dolayi biraz gerginim, catim da dar çıkarsa normal den sezeryana dönme ihtimali cok yuksek. Ayrica nst de vs hic sancim da çıkmıyor 2 seferdir, imkanim varken normal dogurmak istiyorum ama inancim da gittikce azaliyor bu duruma. Cubuk tarcini suda kaynatıp gunde bir kac fincan icmek acilma ve sanciyi destekliyormus, bunu deneyjmleyen veya duyan fikri olan var mi, kendimce normal olmasi icin elimden geleni yapsam?
Kilif diktirdim pamuklu iyi oldu temiz olsun diye.birde ince minderi var instada gormussunuzdur ama dediginiz gibi kendi pedi cok daha iyi onu kullanicamPusetin içine mi minder diktirdiniz? Pusetin içinde kendi minderleri var aslında bebeğin omurgası için sanki onları kullansanız daha iyi olur. Tabi siz bilirsiniz yine de
Belki de sizin o sancılarınızin sebebi tarçın bu durumda umudum daha da yeşerdiTarçınin kasılmaya etki ettiğini bende int okudum da bende şeker ciktigidnan beri ben sabah va akşam süt içerken içine tarçın atarak içtim hep şekeri dengeliyor diye içtim sonradan okudum ama hala da içiyorum nst sancım 25 30 çıkıyor benim bebek ters benimde 10 gün önden gidiyor o yüzden sezeryan kararı aldım netten okudum iri bebeklerde normal doğumda bebeğin kolu zedeleniyir nefessiz kalıyor falan korktum acikcasi
Görünce yazmak istedim. Ben de bugün 39a girdim. 36+5te gittigimde 3300dü. Ben de baya 1.60boyubda minyon bi tipimAa bizim hem dogum tarihlerimiz hem de bebeklerin kilosu neredeyse ayni o zaman. Ben niye bu kadar stres oldjm, surekli bu konu ile ilgili biseyler araştırıp duruyorum.. Evet ölçümlerde hata payi cok fazla oluyormus dediginiz gibi belki bu kadar moda girmeme hic gerek dahi yok bu sebeple ama. Iste hem bilinmezlik tecrubesizlik bi suru etmen var sanirim. Doktorum da abartiyor mu acaba ya bu bebegin kg konusunu.
Evet canım doğum hazırlığı yapıo bebiş.Mrb kizlar..benim bebis 2 3 gundur hareketlerinde azalma oldu bide karnim assagi dustu eskisi gibi dik degil yumusadi sizdede oldu mu boyle durumlar?
Ay canim sanki benim durumumu anlatmissin ayni pek oynamiyor..karnima bakiyorum sanki sönmüs kuculmus gibi..insallh canim Rabbim yar ve yardimcin olsunnEvet canım doğum hazırlığı yapıo bebiş.
Hareket bende 10gündür çok az.
Yeri yok zaten belli yani.
Az kıpraşıp uyuyor.
Benimde karnım küçüldü gibi gelio bana.
Neyse ben sabah sezaryenle inşAllah kavuşuyorum bebeğime darısı seninde başına ve herkesin sağ salimmm
Geçen hafta nst kasılmam 25 30 çıktı oda artık 38. Haftamiza giriyorduk ben 2 aydan fazladır tarçın kullanıyorum etkisini görmedim ama herkeste farklı etki yapabilir siz kullanin benceBelki de sizin o sancılarınızin sebebi tarçın bu durumda umudum daha da yeşerdidediginiz şey gerçekten korkulacak bir durum ben de farkındayim ama kg ölçümlerine de tam guvenilmiyor iri deniyor bebek 400 gr daha düşük doğuyor, boyle bisey olursa normal denemedigim icin cok üzülürüm cunku pozisyonu da suan uygun, ayrica kolun zarar görmesi konusunu da okudum cok fazla dile getiriliyor ama vaka orani binde 1 mis. Bu epey düşük bir oran bence. Oldu ki doğum zora girdi, sezeryana donulebilir diye düşünüyorum suan ama tabi suan ne kadar boyle kararlar verilse uzerine konuşulsa da hepsi farazi bence, o anda olacak olan olacak gibime geliyor. Ins hepimiz için hersey yolunda gider, düşündüğümüz hic bir kötü senaryo başımıza gelmez, zaten yeterince kötü bir zamanda dogum yapıyoruz..
Sen daha uyumadin miEvet canım doğum hazırlığı yapıo bebiş.
Hareket bende 10gündür çok az.
Yeri yok zaten belli yani.
Az kıpraşıp uyuyor.
Benimde karnım küçüldü gibi gelio bana.
Neyse ben sabah sezaryenle inşAllah kavuşuyorum bebeğime darısı seninde başına ve herkesin sağ salimmm
Gözümü kapatınca otomatik şak die açılıyoSen daha uyumadin mibu gidişle heyecandan uyumayacaksin galiba bende Perşembe günü öyle olacam
Seninle aynı gündü bizim doğum dimi? Ben en son cuma gittim. Başka çağırmadı beni. Cuma doğuma gidicem artık inşGeçen hafta nst kasılmam 25 30 çıktı oda artık 38. Haftamiza giriyorduk ben 2 aydan fazladır tarçın kullanıyorum etkisini görmedim ama herkeste farklı etki yapabilir siz kullanin bencebenimde yarın son kontrolüm var bakalım bebek kaç kg olmuş
Uyumaya calis canim dinlenmis olursun hem biraz.biliyorum simdi heycan korku karmakarisiktir duygularin ama yinede uyumaya caliski sabah guclu ve kuvvetli olasinGözümü kapatınca otomatik şak die açılıyo
İlk doğumdada 1 saat uyumuştum gece anca.
Denicem birazdan uyumayı bakalım.
Bebişte çıkcağını anladı sanırım aşırı hareketli halbuki 10gündür iki tekme sallayıp uyuyodu.
Perşembe de gelsin bi an önce ozaman , hepimiz kavuşalım bebeklerimize