2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Aynen senin ve bebeğin için en hayırlısı en sağlıklısı nasıl olcaksa öyle olsun.bazen akışına bırakmak gerekiyor sanırım ,sen elinden geleni yap gerisi Allaha kalmış.inşAllah bende sağlıkla doğururum yarın hepimize dua edicem doğumda inşAllah

Cnm illaki tavsiye edilen şeyler çıkacak ama şahsi fikrim o nasıl gelecekse öyle gelecek.bolbol yürüyebilirsin plates topunda zıplayabilirsin bol hurma yiyip sıcak suyla yıkanabilirsin (bende işe yaramadı)
Ahududu yapragi çayini duydum bende bu hafta doktora soracagim içebilirmiyim diye

Bakanlığın öyle bir kuralı var mı bilmiuorum ama ben de bu defa 1 gece kalacağım herhangi bir sıkıntı olmazsa. Doktorla konuştuk. 12 gibi sezaryene alıp ertesi gün 5 te taburcu edecek. Pandemi öncesi de tek gece kalan çok arkadaşım oldu.

aslında ben hastaneye normal doğum için gittiğimde çatı muayenesi yaptı ebe ve normal doğumun zor olduğunu soyledi ama sonra şunu ekledi elle muayene her zaman kesin diyemediğimiz.için normal öiçin uğraşacağız dedi. 3 gün o sancıyla bekledim. bebek de iriydi iri dediğim 3900 ama 3 kilonun altında olursa normal doğar dediler çatım darmış. ama şu var annem in de çatısı dar. senin annen nasıl doğum yapmış ve çatısı dar mıydı? bebeğin kaç kilolarda görünüyor şimdi?

Çatı darlığı ile aynı şey mi emin değilim ama bende çatı basıklığı vardı. Üst kısımdan daha basıkmış.son haftalarda çatı muayenesinde söyledi doktor. Eğer bebek 4 kiloyu geçerse omzunun çatlama durumu var dedi. Ama 15 gün kadar zıbın iğnelenerek çatlağın kaynaması sağlanıyormuş. Yani 4 kiloyu geçse de istersen deneriz ben denemeni tavsiye ederim dedi. Ama biz birkaç çocuk doktoruna sorduk ve kesinlikle öyle bir riske girmeyin ileri de ne gibi kalıcı bir şeye sebep olur bilemeyiz dedi.
Böyle olunca 4 kiloyu geçerse o riske girmeyelim dedik. Son kontrolde de 4 kiloyu geçmişti. Sezaryen oldum. Ama oğlum 3850 doğdu. Belki zorlasam normal de olurdu ama doğum sonrası doktorum normal doğurman çok zor olurdu o kadar sancı çekmene rağmen açılman 3 cmde kalmış demişti. Velhasıl riske girip girmemek size bağlı olan bir şey bu durumda. O sancıları çekerken zaten ben normal doğuramazdım diye düşünmüştüm

Ayrıca bir hafta önden gitmesi sorun değil ki çok normal bu. Ölçümler bile yanlış olabilir yani. Benimki de önde şuan ama ne kadar önde bilmiyorum hiç. Doktorum takılmıyor bunlara. 37+2 de 3400 çıkmıştı.

Ana kucağı zaten çok az kullanılıyor bebek arabasının kapasitesi de az.
Her yere arabayla gidiyoruz normalde sadece bi yere gidince içinde dursun diye lazım daha çok.
Bebek arabalarında 15 kilo yazmasının sebebi o kiloya kadar test yapmış olmalarıymış canım yoksa daha ağır bebeklerde de kullanılıyormuş ama üreticiler sorumluluğu atmak için 15 kilo diyormuş. Ben oğlumda mamas papas almıştım travel sistem çok memnun kaldım sürüşü manevraları fln çok konforlu. Ama maclaren de içimde kaldı şimdi oğluma onu alıp diğer traveli kıza kullanacağım. Birde eğer uzun süreli yolculuk ediyorsanız pusetten ziyade yeni doğanda da kullanılan oto koltuğu al derim pusette maalesef uzun yol eziyet oluyor. Be safe çok iyi bu konuda biraz pahalı ama değer bence.
Bunu hiç bilmiyordum ben benim hastane ikisinde de 1 gece tutuyor hastanede. Aslında sezaryende 2 gece kalmak mantıklı sonuça ameliyat yani

Insallah cnm aklimda olsun insallah gerek kalmaz da oglumda sutum yoktu gelmedi cok da tesvik eden olmadi cahillikte vardi mamayla buyudu insallah bu dogumda nasip olur cok tsk ederim
Olur inşallah canım hiç stres yapma olacak sütüm gelecek diye düşün azar azar mama takviyesi yaparsın olmazsa mamayı da eds diye bir yöntem var o şekilde verirsen bebek memeni de emmiş olduğu için sütünde gelir ve artar

Evet ya cok seker oldu ama esim suphe duydu bu minderler cocuk icin iyimi kotu mu diye yuzey biraz yumusak kaliyor sanirsam
Pusetin içine mi minder diktirdiniz? Pusetin içinde kendi minderleri var aslında bebeğin omurgası için sanki onları kullansanız daha iyi olur. Tabi siz bilirsiniz yine de

Ahududu yapragi çayini duydum bende bu hafta doktora soracagim içebilirmiyim diye
Evet onu da 37den sonra öneriyorlar ben bu hafta başladım icmeye doktoruma sordum oyle bir etkisinin oldugunu duymadim ben ancak zararı olacak bisey degil hic bisey olmazsa antioksidan vucut icin, icebilirisn 1, 2 fincan gunluk olarak dedi.

Bebegim şuan 3350 gr, yaklaşık 1 hafta önden gidiyormus kilosu doktorun söylediğine gore, ben 2 aydir kilo almıyorum hatta onceki kontrolumde 1 kg vermistim 2 kontrol arasinda ancak bebek yaklasik 400 gr almıştı o 10 günde, maşallah gelişimi iyi. Ama bu defa da dogumla alakali endiseye sokuyor beni bu durum iste. Ben ve abim de evde dogmusuz biz, kilolarimiz iyiymis soyledilerine gore evde dogum olunca net belli değil ama 3 bucuk kg dan fazla vardiniz der annem hiiic oyle çatı dar geniş bilmezdik biz yeni çıktı bunlar diyor

Aa bizim hem dogum tarihlerimiz hem de bebeklerin kilosu neredeyse ayni o zaman. Ben niye bu kadar stres oldjm, surekli bu konu ile ilgili biseyler araştırıp duruyorum.. Evet ölçümlerde hata payi cok fazla oluyormus dediginiz gibi belki bu kadar moda girmeme hic gerek dahi yok bu sebeple ama. Iste hem bilinmezlik tecrubesizlik bi suru etmen var sanirim. Doktorum da abartiyor mu acaba ya bu bebegin kg konusunu.

Oğlum da böyleydi benim. Ben burda anneleri strese sokan doktorları anlamıyorum hiç ya. Belki çatın dar bile dğeil senin erkenden niye boşa bu stres. Ayrıca sezaryen korkulacak bir şey değil emin ol. Bazen iyi ki sezaryen olmuş diyorum. Normal doğum sonrası da farklı sıkıntılar yaşayan çok arkadaşım var çünkğ. İkisi de normal doğum aslında benim gözümde. Süreçleri acı durumları farklı farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…