- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.621
Aynen senin ve bebeğin için en hayırlısı en sağlıklısı nasıl olcaksa öyle olsun.bazen akışına bırakmak gerekiyor sanırım ,sen elinden geleni yap gerisi Allaha kalmış.inşAllah bende sağlıkla doğururum yarınHaklsin elimden geleni yapıyorum en azindan demiplates topu ile bütün oldum artik zaten, onun disinda yere çömelmek squat yapmak falan artik günlük rutinimde. Hurmadan zaten sıkılmak uzereyim Yalniz cubuk tarcin icin cok efsane duyduğum yorumlar ona inancim tam, asla acilmasi ve sancisi olmayan bir kisi 2 gun ust uste tüketiyor, ilk gun nişanı geliyor, ikinci gun doguruyor ve inanilmaz kolay bir dogum oluyor, tabiki herkeste boyle olacak diye bisey yok, ama haftaya ki muayenemden sonra yapacağım ben de. Kafama koydum olursa olur olmazsa sağlık olsun geri kalan hersey çözülür. Sana da doğumunda kolayljklar diliyorum, allah yardimcin olsun inşallah hersey yolunda cok rahat bir surec atlatırsın 86deliha
Ahududu yapragi çayini duydum bende bu hafta doktora soracagim içebilirmiyim diyeCnm illaki tavsiye edilen şeyler çıkacak ama şahsi fikrim o nasıl gelecekse öyle gelecek.bolbol yürüyebilirsin plates topunda zıplayabilirsin bol hurma yiyip sıcak suyla yıkanabilirsin (bende işe yaramadı)
Sen riske atma canım kullan yine de 2 kutu. Malum bu covidin en büyük sıkıntısı kan pıhtılaşması. Ay ben çok korkmuştum doğuma kadar devam et diyecek diye. Neyseki 2 kutu ile kaldık.10 tane var canım banada son haftalar diye devam dedıde hıc kullansım yok
Bakanlığın öyle bir kuralı var mı bilmiuorum ama ben de bu defa 1 gece kalacağım herhangi bir sıkıntı olmazsa. Doktorla konuştuk. 12 gibi sezaryene alıp ertesi gün 5 te taburcu edecek. Pandemi öncesi de tek gece kalan çok arkadaşım oldu.Sezeryan sonrasi min. 2 gece, normal dogum sonrasi 1 gece hastanede gözetimde kalmak sağlık bakanlığının koymus oldugu bir kural diye biliyorum ben, keyfi olarak hastanelerin bunu değiştiremiyor olmasi gerek. Siz bu fikrinizi doktor ile görüştünüz mu merak ettim, ben mi yanlış biliyorum acaba.
aslında ben hastaneye normal doğum için gittiğimde çatı muayenesi yaptı ebe ve normal doğumun zor olduğunu soyledi ama sonra şunu ekledi elle muayene her zaman kesin diyemediğimiz.için normal öiçin uğraşacağız dedi. 3 gün o sancıyla bekledim. bebek de iriydi iri dediğim 3900 ama 3 kilonun altında olursa normal doğar dediler çatım darmış. ama şu var annem in de çatısı dar. senin annen nasıl doğum yapmış ve çatısı dar mıydı? bebeğin kaç kilolarda görünüyor şimdi?Çatı muayenesi sonrası bebegi çatısına gore daha büyük oldugundan zorunlu sezeryan olan, veya tanidigi olan birisi var mi acaba aramizda. Önümüzdeki hafta 38.haftam olacak, cati muayenesi olacağım, suan gorunen normal dogum ancak, bebegim 1 hafta önden gittiginden dolayi biraz gerginim, catim da dar çıkarsa normal den sezeryana dönme ihtimali cok yuksek. Ayrica nst de vs hic sancim da çıkmıyor 2 seferdir, imkanim varken normal dogurmak istiyorum ama inancim da gittikce azaliyor bu duruma. Cubuk tarcini suda kaynatıp gunde bir kac fincan icmek acilma ve sanciyi destekliyormus, bunu deneyjmleyen veya duyan fikri olan var mi, kendimce normal olmasi icin elimden geleni yapsam?
Çatı darlığı ile aynı şey mi emin değilim ama bende çatı basıklığı vardı. Üst kısımdan daha basıkmış.son haftalarda çatı muayenesinde söyledi doktor. Eğer bebek 4 kiloyu geçerse omzunun çatlama durumu var dedi. Ama 15 gün kadar zıbın iğnelenerek çatlağın kaynaması sağlanıyormuş. Yani 4 kiloyu geçse de istersen deneriz ben denemeni tavsiye ederim dedi. Ama biz birkaç çocuk doktoruna sorduk ve kesinlikle öyle bir riske girmeyin ileri de ne gibi kalıcı bir şeye sebep olur bilemeyiz dedi.Çatı muayenesi sonrası bebegi çatısına gore daha büyük oldugundan zorunlu sezeryan olan, veya tanidigi olan birisi var mi acaba aramizda. Önümüzdeki hafta 38.haftam olacak, cati muayenesi olacağım, suan gorunen normal dogum ancak, bebegim 1 hafta önden gittiginden dolayi biraz gerginim, catim da dar çıkarsa normal den sezeryana dönme ihtimali cok yuksek. Ayrica nst de vs hic sancim da çıkmıyor 2 seferdir, imkanim varken normal dogurmak istiyorum ama inancim da gittikce azaliyor bu duruma. Cubuk tarcini suda kaynatıp gunde bir kac fincan icmek acilma ve sanciyi destekliyormus, bunu deneyjmleyen veya duyan fikri olan var mi, kendimce normal olmasi icin elimden geleni yapsam?
Ayrıca bir hafta önden gitmesi sorun değil ki çok normal bu. Ölçümler bile yanlış olabilir yani. Benimki de önde şuan ama ne kadar önde bilmiyorum hiç. Doktorum takılmıyor bunlara. 37+2 de 3400 çıkmıştı.Çatı muayenesi sonrası bebegi çatısına gore daha büyük oldugundan zorunlu sezeryan olan, veya tanidigi olan birisi var mi acaba aramizda. Önümüzdeki hafta 38.haftam olacak, cati muayenesi olacağım, suan gorunen normal dogum ancak, bebegim 1 hafta önden gittiginden dolayi biraz gerginim, catim da dar çıkarsa normal den sezeryana dönme ihtimali cok yuksek. Ayrica nst de vs hic sancim da çıkmıyor 2 seferdir, imkanim varken normal dogurmak istiyorum ama inancim da gittikce azaliyor bu duruma. Cubuk tarcini suda kaynatıp gunde bir kac fincan icmek acilma ve sanciyi destekliyormus, bunu deneyjmleyen veya duyan fikri olan var mi, kendimce normal olmasi icin elimden geleni yapsam?
Sagol canim doğum oldu her sey yolunda oğlusumda bende iyiyiz şükür. Allah hepinizn yardimcisi olsun
Ay bende bi panik bi heyecan korkuyu zaten sölemiyorum..
Ya çok geçmiş olsun. Gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün inş.Sagol canim doğum oldu her sey yolunda oğlusumda bende iyiyiz şükür. Allah hepinizn yardimcisi olsun
Bebek arabalarında 15 kilo yazmasının sebebi o kiloya kadar test yapmış olmalarıymış canım yoksa daha ağır bebeklerde de kullanılıyormuş ama üreticiler sorumluluğu atmak için 15 kilo diyormuş. Ben oğlumda mamas papas almıştım travel sistem çok memnun kaldım sürüşü manevraları fln çok konforlu. Ama maclaren de içimde kaldı şimdi oğluma onu alıp diğer traveli kıza kullanacağım. Birde eğer uzun süreli yolculuk ediyorsanız pusetten ziyade yeni doğanda da kullanılan oto koltuğu al derim pusette maalesef uzun yol eziyet oluyor. Be safe çok iyi bu konuda biraz pahalı ama değer bence.Ana kucağı zaten çok az kullanılıyor bebek arabasının kapasitesi de az.
Her yere arabayla gidiyoruz normalde sadece bi yere gidince içinde dursun diye lazım daha çok.
Bunu hiç bilmiyordum ben benim hastane ikisinde de 1 gece tutuyor hastanede. Aslında sezaryende 2 gece kalmak mantıklı sonuça ameliyat yaniSezeryan sonrasi min. 2 gece, normal dogum sonrasi 1 gece hastanede gözetimde kalmak sağlık bakanlığının koymus oldugu bir kural diye biliyorum ben, keyfi olarak hastanelerin bunu değiştiremiyor olmasi gerek. Siz bu fikrinizi doktor ile görüştünüz mu merak ettim, ben mi yanlış biliyorum acaba.
Olur inşallah canım hiç stres yapma olacak sütüm gelecek diye düşün azar azar mama takviyesi yaparsın olmazsa mamayı da eds diye bir yöntem var o şekilde verirsen bebek memeni de emmiş olduğu için sütünde gelir ve artarInsallah cnm aklimda olsun insallah gerek kalmaz da oglumda sutum yoktu gelmedi cok da tesvik eden olmadi cahillikte vardi mamayla buyudu insallah bu dogumda nasip olur cok tsk ederim
Pusetin içine mi minder diktirdiniz? Pusetin içinde kendi minderleri var aslında bebeğin omurgası için sanki onları kullansanız daha iyi olur. Tabi siz bilirsiniz yine deEvet ya cok seker oldu ama esim suphe duydu bu minderler cocuk icin iyimi kotu mu diye yuzey biraz yumusak kaliyor sanirsam
Ay nasıl sevindimmmm Allaha çok şükür.Sagol canim doğum oldu her sey yolunda oğlusumda bende iyiyiz şükür. Allah hepinizn yardimcisi olsun
Evet onu da 37den sonra öneriyorlar ben bu hafta başladım icmeyeAhududu yapragi çayini duydum bende bu hafta doktora soracagim içebilirmiyim diye
Bebegim şuan 3350 gr, yaklaşık 1 hafta önden gidiyormus kilosu doktorun söylediğine gore, ben 2 aydir kilo almıyorum hatta onceki kontrolumde 1 kg vermistim 2 kontrol arasinda ancak bebek yaklasik 400 gr almıştı o 10 günde, maşallah gelişimi iyi. Ama bu defa da dogumla alakali endiseye sokuyor beni bu durum iste. Ben ve abim de evde dogmusuz biz, kilolarimiz iyiymis soyledilerine gore evde dogum olunca net belli değil ama 3 bucuk kg dan fazla vardiniz der annemaslında ben hastaneye normal doğum için gittiğimde çatı muayenesi yaptı ebe ve normal doğumun zor olduğunu soyledi ama sonra şunu ekledi elle muayene her zaman kesin diyemediğimiz.için normal öiçin uğraşacağız dedi. 3 gün o sancıyla bekledim. bebek de iriydi iri dediğim 3900 ama 3 kilonun altında olursa normal doğar dediler çatım darmış. ama şu var annem in de çatısı dar. senin annen nasıl doğum yapmış ve çatısı dar mıydı? bebeğin kaç kilolarda görünüyor şimdi?
Aa bizim hem dogum tarihlerimiz hem de bebeklerin kilosu neredeyse ayni o zaman. Ben niye bu kadar stres oldjm, surekli bu konu ile ilgili biseyler araştırıp duruyorum.. Evet ölçümlerde hata payi cok fazla oluyormus dediginiz gibi belki bu kadar moda girmeme hic gerek dahi yok bu sebeple ama. Iste hem bilinmezlik tecrubesizlik bi suru etmen var sanirim. Doktorum da abartiyor mu acaba ya bu bebegin kg konusunu.Ayrıca bir hafta önden gitmesi sorun değil ki çok normal bu. Ölçümler bile yanlış olabilir yani. Benimki de önde şuan ama ne kadar önde bilmiyorum hiç. Doktorum takılmıyor bunlara. 37+2 de 3400 çıkmıştı.
Oğlum da böyleydi benim. Ben burda anneleri strese sokan doktorları anlamıyorum hiç ya. Belki çatın dar bile dğeil seninAa bizim hem dogum tarihlerimiz hem de bebeklerin kilosu neredeyse ayni o zaman. Ben niye bu kadar stres oldjm, surekli bu konu ile ilgili biseyler araştırıp duruyorum.. Evet ölçümlerde hata payi cok fazla oluyormus dediginiz gibi belki bu kadar moda girmeme hic gerek dahi yok bu sebeple ama. Iste hem bilinmezlik tecrubesizlik bi suru etmen var sanirim. Doktorum da abartiyor mu acaba ya bu bebegin kg konusunu.