- 16 Kasım 2011
- 1.539
- 1.754
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.601
Birde sana tavsiyem cnm uzin yol da yapicaksaniz. Mesela ben simdi ktafti aldim ama onun pusetini araca kemerle baglamicam. İsofix li model aldim arac icin. Puseti tak cikar puset. On saat kemerle baglamaya ugradmiyosun cok daha pratik be kemerle puseti bagladiginda her seferinde cikarntak olayi var ve istemsizce hareket ediyor tam sabit ve.guvenli degil bence. Ama isofix oldugunda kesinlikle dahanguvenli tas gibi yerinden oynamiyor. Birde benim dedigim kraft profit bebek arabasi buyukluk konusundanevet buyuk travel systemler buyik ama aracim genis oldugu icin bizde problem olmadi. Onuda dusun model secerkenEvet arabaya da şartmış kurban bayramında annemin memleketine gidicez 5 saatlik yol ihtiyacımız olacak.
Cnmmm Allah razı olsun ilk fırsatta yazıcam buraya inşallah güzel haberleri
Herşeyin başı rahat olmaktan geçiyor bence.Ah insallah ya oglumda emziremedim sutum azdi vs. Bunda cok istiyoru sadece doymayip sarilik olmasindan endiseliyim.
Bir de medela nin hastane tipi sut sagma makinasi cok onerdiler kuzenim onunla cok rahat etmisti. Bi dogsun da insallah endiselerim bosa cikar
Valla oglumda herkes bisey dedi hic biri olmadi sisen ben oldum sut cok azdi.
Bu defa karisanda olmayacak insallah tek temennim sutumun gelmesi,bebisimin doymasi. O kadar tecrubeisz hissediyorum mi kendimi sanki ilk cocuk gibi. Ne olursa olsun 2. De olsa insan bi endiseleniyor. Insallah hersey diledigimiz gibi olur cok tsk ederim❤
Hepinize dua edicem Rabbim sağ salim kavuştursun hepimizi bebeklerimizeHadi bakalım yarına az kaldı ınsaşlah sag saglım al bebbegını kucagına canım, Allah snada guc kuvvet versin bizlerde dua et ınsallah
Bizim arabamızda büyük o konuda problem olmaz.Birde sana tavsiyem cnm uzin yol da yapicaksaniz. Mesela ben simdi ktafti aldim ama onun pusetini araca kemerle baglamicam. İsofix li model aldim arac icin. Puseti tak cikar puset. On saat kemerle baglamaya ugradmiyosun cok daha pratik be kemerle puseti bagladiginda her seferinde cikarntak olayi var ve istemsizce hareket ediyor tam sabit ve.guvenli degil bence. Ama isofix oldugunda kesinlikle dahanguvenli tas gibi yerinden oynamiyor. Birde benim dedigim kraft profit bebek arabasi buyukluk konusundanevet buyuk travel systemler buyik ama aracim genis oldugu icin bizde problem olmadi. Onuda dusun model secerken
Canım ben bısey sorucam ama sen covıd doneminde kan sulandırıcı ipne kullandın mı oksapar tarzı vs, kullandı isen karantina bitince ne kadar devam ettin benım Dr 2 hafta daha devam ettirecek sanırım merak ettimHepinize dua edicem Rabbim sağ salim kavuştursun hepimizi bebeklerimize
Benim hastanede normal doğum 1 gece sezaryen 2 gece. Demekki çoğu anne bir günde toparlanamıyor ki böyle yapmışlar diye düşündüm. Hatta ben 3.gece kalırsam diye fiyat aldımKizlar sezeryan sonrası hastanede kalma süresiyle ilgili cevaplarınızı şimdi okudum, tek tek alintilayamadim. Aslında benim isteğim iki gece kalmak, sanki o zaman daha kolay toparlanmış olucam ve emzirmeye ilgili de iki günlük tecrübem olmuş olcak diye düşünüyorum. Ama diğer yandan bir hastane ortamı, zaten pandemiden dolayı hep tedirginlik var, bir gün fazladan kalmanın anlami yok diyorum. Sanırım akışına bırakmak en iyisi
Bana fotoğrafta gönder merak ederimHepinize dua edicem Rabbim sağ salim kavuştursun hepimizi bebeklerimize
Bende ilk çocuğumda kullandım 4-5 yaşına kadar hem de. Hala sağlam. İkinciye de kullanacağım.ben kızımda 6 yıl önce piere cardin in kocaman bir bebek arabasını almıştım. hiç rahat kullanamadık. sonra bir kere thy de uçarken tekerlek kısmını yamulttular ucakta ve bir daha kullanamadik. sonra da 100tl ye basit bir baston aldım onunla büyüdü :) bu sefer de dolap uygulamasından chicco lite way aldım baston puset çok ucuza. her şeyini yıkadım. tam yatiyor. eğer hala almayan varsa kesinlike bana dua ederseniz alırsanız. sıfırı 1500 tl. 2.elleri letgo ve dolap ta 300den başlıyor 600e kadar var
Kesinlikle coiyi yapmissin cnm. Gule gule saglikla gelsin insallah. Bebek arabam oglumdan kalma set halinde vardi 2012 de 350 ye almisimAynen canim ya ama iste guvenli bi seyahati olsun diye gerekli . Bi de yikaniyor falan cok iyi yani yikadim ettim hic birsey olmadi. O yizden ikinci el almaktada hic cekinmedim. İlk ikonci el seyimiz bebek arabasi ve puset oldu iyikode almisim tertemiz ustine.minderlerlede sahane oldu 700 liraya halletmis oldum. Su bebek arabasi icin o kdr cok arastirmistik ki esim goze almisti 3bini dedim napiyosun sen . Bi iki yil icin degermi ztn pusetin kullanm omrude kisa arac koltugu tekrar alincak fln bi suru sey
Canım ben de geçirdim kullandım oksapar. İki kutu kullandım toplamda. Yani iyileştikten sonra Bi süre daha devam ettik mbi kutuda kaç tane vardı hatırlamıyorum ama.Canım ben bısey sorucam ama sen covıd doneminde kan sulandırıcı ipne kullandın mı oksapar tarzı vs, kullandı isen karantina bitince ne kadar devam ettin benım Dr 2 hafta daha devam ettirecek sanırım merak ettim
İsin komigi etmez o kdr dolar artiyor etmeyen urunler Turkiyede pahalilasiyor. Hersey sacmasapan fiyatlarda verilcek sey var verilneyecek sey 6ayda bilr fiyatlar oynuyor Allah herkesin yardimcisi olsun en guzel sekilde herkes haleldebilsin alisveris sureciniKesinlikle coiyi yapmissin cnm. Gule gule saglikla gelsin insallah. Bebek arabam oglumdan kalma set halinde vardi 2012 de 350 ye almisim
Su an rakamlari gorunce şoklardayim. Bi bebek arabasi nerdeyse 3 5 bin tl olmus.
Arastirip en dogru karari vermek lazim hele ki su zor gunlerde,heleki bebek esyalarinin ucu o kadar acikki rakam ayyuka cikiyor.
Yok cnm oto koltugu degil yine puset yani 0 6 ay arasi kullaniliyor ama isofix kasali. Nuna pipa benimkinin modeli youtube a fln yazarsan cikar diye dusunuyorum maci cossinin flnda var il ketapta oto koltugu buyuk gelecektir ben amerokada hic gormedim oyle puseti direkt kemerle baglama olayini ama turkiyede nedense oyle yapiliyor cok ilkel bi yontem. İsofix olunca hem cocuk güvenli seyahat ediyor hemde puseti tik diye oturtup cikarabiliyosun koltuktanBizim arabamızda büyük o konuda problem olmaz.
Direk oto koltuğu al demek istedin değil mi isofix duymamıştım şimdi baktım
10 tane var canım banada son haftalar diye devam dedıde hıc kullansım yokCanım ben de geçirdim kullandım oksapar. İki kutu kullandım toplamda. Yani iyileştikten sonra Bi süre daha devam ettik mbi kutuda kaç tane vardı hatırlamıyorum ama.
Ay inşallahh gönderirirm tabii bi sağ salim çıkalım inşAllah kendime geleyimBana fotoğrafta gönder merak ederim
Sezeryan sonrasi min. 2 gece, normal dogum sonrasi 1 gece hastanede gözetimde kalmak sağlık bakanlığının koymus oldugu bir kural diye biliyorum ben, keyfi olarak hastanelerin bunu değiştiremiyor olmasi gerek. Siz bu fikrinizi doktor ile görüştünüz mu merak ettim, ben mi yanlış biliyorum acaba.Kizlar sezeryan sonrası hastanede kalma süresiyle ilgili cevaplarınızı şimdi okudum, tek tek alintilayamadim. Aslında benim isteğim iki gece kalmak, sanki o zaman daha kolay toparlanmış olucam ve emzirmeye ilgili de iki günlük tecrübem olmuş olcak diye düşünüyorum. Ama diğer yandan bir hastane ortamı, zaten pandemiden dolayı hep tedirginlik var, bir gün fazladan kalmanın anlami yok diyorum. Sanırım akışına bırakmak en iyisi
Kuzum ben zaten kanda pıhtılaşma sebebi ile ilk gebeliğimdede şimdide kullanıyorum.bugün atmadım iğnemi yani 24saat önce kesmiş oluyorum.Canım ben bısey sorucam ama sen covıd doneminde kan sulandırıcı ipne kullandın mı oksapar tarzı vs, kullandı isen karantina bitince ne kadar devam ettin benım Dr 2 hafta daha devam ettirecek sanırım merak ettim
Cnm illaki tavsiye edilen şeyler çıkacak ama şahsi fikrim o nasıl gelecekse öyle gelecek.bolbol yürüyebilirsin plates topunda zıplayabilirsin bol hurma yiyip sıcak suyla yıkanabilirsin (bende işe yaramadı)Çatı muayenesi sonrası bebegi çatısına gore daha büyük oldugundan zorunlu sezeryan olan, veya tanidigi olan birisi var mi acaba aramizda. Önümüzdeki hafta 38.haftam olacak, cati muayenesi olacağım, suan gorunen normal dogum ancak, bebegim 1 hafta önden gittiginden dolayi biraz gerginim, catim da dar çıkarsa normal den sezeryana dönme ihtimali cok yuksek. Ayrica nst de vs hic sancim da çıkmıyor 2 seferdir, imkanim varken normal dogurmak istiyorum ama inancim da gittikce azaliyor bu duruma. Cubuk tarcini suda kaynatıp gunde bir kac fincan icmek acilma ve sanciyi destekliyormus, bunu deneyjmleyen veya duyan fikri olan var mi, kendimce normal olmasi icin elimden geleni yapsam?
Haklsin elimden geleni yapıyorum en azindan demiCnm illaki tavsiye edilen şeyler çıkacak ama şahsi fikrim o nasıl gelecekse öyle gelecek.bolbol yürüyebilirsin plates topunda zıplayabilirsin bol hurma yiyip sıcak suyla yıkanabilirsin (bende işe yaramadı)