2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Beni korkutuyor açıkçası. Anestezinin her türlüsü korkutuyor o ayrı da epidurale karşı daha bir başka

Yanımızda depend bez götürüyoruz ya o işe yaramaz mı?
canım sonda sadece idrar ne olacak diye değil de ne kadar idrara çıkmış olduğunun takibiyle de ilgili ayrıca serumlardan dolayı ameliyat esnasında mesanenin şişip doktorun kesip biçmesine engel olmasını önlüyor mesane boş olmalı o yüzden takılıyor

Kızlarrr göğüs ucu kremi doğumdan önce kullandınız mı. 1 ay kala başlayın diyorlar. Ama doktorlar gereksiz diyor. Kafam karıştı aldım ama başlamadım

Aslında çok doğru.. herkesin emzirme tecrübesi farklı. Herkeste işe yarayan yöntem de farklıdır mutlaka. Ama işte insan tecrübesiz olunca işe yarayan yöntemleri bilmek istiyor.
Canım yutkunup yutkunmadığına dikkat et. Bana mesela bunu kimse söylemedi. Tecrübesizdim anlamamışım. Bazen boş boş çekiyor bebekler. Oğlum en başlarda boş çekmiş hep emzik gibi.
Biraz büyüyünce her çekişte yutkunuyor mesela. Sonra çekme sayısı artıyor süt azaldıkça.

Peki depend bezi onun üstüne mi giyiyoruz yoksa bi şey giymiyor muyuz o kısmı çözemedim
Operasyon sonrası 4-5 saat altıma hiç bişey giydirmeden yatırdılar. Aşağı bölgeye sargı bezi ile tampon yaptılar ve altımda hasta bakım örtüsü vardı. Kanama oralara gitti yani ve acaip de kanamam oldu. Sonda o şekildeyken takılı kaldı. Sonra gelip sondayı söktüler alt tarafımı temizleyip giydirdiler dependi de o ara taktık. Sonra beni yavaş yavaş yürüttüler gaz ve idrar çıkışı beklendi. Depend çok iyi oldu büyük kolaylık.

Benim anestezim de kombine idi. Epidurali cok sevdim ben agri gelecek gibi oluyor pompaya basiyorsun pamuk gibi oluyorsun. Ah vah demeden guzel guzel bebekle ilgileniyorsun.
Allah bu epidurali bulandan razi olsun boyle doguma can kurban.
Bu mesajın üstüne epidural almadığına bir kere daha pişman olan ben boşuna 3 saat kıvrandım

Bu önemli detay için teşekkür ederim

Kızlarrr göğüs ucu kremi doğumdan önce kullandınız mı. 1 ay kala başlayın diyorlar. Ama doktorlar gereksiz diyor. Kafam karıştı aldım ama başlamadım
Ben krem değil ama gümüş kapak almıstım günde 1 saat kullanıyorum dogum öncesi de tavsiye ediyorlar

Peki sizce hastanede iki gün kalmak daha mı iyi olur? Benim gittiğim hastanede herşey yolunda gittiği sürece standart bir gece kaliniyomus, ikinci gece extra oluyor ama acaba iki gece kalmak daha mı iyi olurdu? Sanki insan daha iyi toparlanir?

Bu kadar ilac vermeleri mantkli mi sence kizlar tansiyon ilaci kullanan varmiydi aranzda
Tabikide endoğruyu yapıyorlar.
İşe yarıyorki sezaryene almamışlar hala seni.
Ben ilk gebelikte tansiyon ilacı kullanmıştım senin kadar yükselmedi ama ilaç vermeseler yükselirdi.
Bebeğe hiçbir zararı yok merak etme

Beni korkutuyor açıkçası. Anestezinin her türlüsü korkutuyor o ayrı da epidurale karşı daha bir başka
Hemoroid ameliyatına gireceğim zaman (ilk ameliyatımdı) kaçmayı bile düşündün hatta delicesine korkuyodum ama ızdırabım çoktu.doktora söyledim korkuyorum çok diye.oda dediki korkmasan ameliyatı daha zor olursun,korku seni ayakta tutuyor tansiyonunu düşürmüyor dirençli yapıyor demişti.
Bana biraz etkisi olmuştu belki sanada olur.
Gerçi doğum olayında bebeğide düşünüosun sağlıkla doğarmı gibisinden daha çok faktör var ama yinede az daha sabır edicez.

Beni ilk sezaryende 2 gece tuttu hastanede doktor.şimdikinde herşey yolunda giderse ertesi gün çıkaracak.hatta kardeşim gece acil doğuma girmişti (12de) sabah 10-11gibi çıkardı.aslında şöyle söliyim , kendini iyi hissedersen eve gitmek insana çok iyi geliyor.hastane ortamından çıkar çıkmaz doğum işini kafandan atıosun.ben ilkinde 2.gün biraz sıkıldım darlandım iğneleride çıkarmıyolar ya beni çok sıktı o durum.ama emzirme açısından iyiysi hemşireler sürekli geldi gitti yardım ettiler.iki durumda avantaj dezavantajı oluyo ama ben eve gelmek isterim tercihim o yönde olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…