- 8 Mayıs 2015
- 4.919
- 6.177
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #41.361
Yanımızda depend bez götürüyoruz ya o işe yaramaz mı?Bazı doktorlar takmıyor.arkadaşıma takmamışlar mesela. Ama o da ilginç yani. Uzun saatler ayağa kalkmıyorsun o arada ne olcak
Benim bebekte karnımda hiç uyumuyor bende çok uyumayı sevmem sanki oda uykuyu sevmiyorYa inşallah. Benim de en büyük temennim o. Oğlumda çok çektim uyku derdinden.bari bu sevse uykuyu. Oğlum hala aynı 3 yaşında. Zorla uyutmasam uyumaz
Sıkıntılar hep aynı canım dayanAaa evet dogru olabilir sagimda agrim oluyor daha cok orda da apandisit ameliyat dikisim var bide boyle sabaha kadar kac kere tuvalete gitmeme ragmen 1 saat uyusam bile sanki cok sıkışmışım gibi agri da oluyor yataktan kalkarken
Ahahah tam öküzmüş hakkaten.Ahahahaha aynen kesinlikleaklımda kalan meme yaraları bebeğin kolik olup gece 2 3 lere kadar emzik gibi kullanması. Sıtmalanmalar. Memeye iğne batması.cerrah kapısını aşındırma hatta cerrah da uyuzun tekiydi. Böyle gidersen yakında emziremeyecek hale gelirsin demişti öküz. 10 günlük lohusa kadına denecek laf mı
Şimdi dediginiz tomrisin emzirme notları bloguna göz attım, emzirme kampı diye biseyden söz ediyo. İlk 3 gün sadece emzirin diyo. Herşeyi bırakin, sadece emzirmeye odaklanın diyo. Aciksa da acikmasa da emzircekmisiz sanırımEmzirmeyle ilgili bişeyler araştırssn iyi edersin canım benim oğlumda en büyük pişmanlığım emzirmeyle ilgili hiç bişey bilmeden doğuma gitmiş olmamdı çünkü diğer herşeyi hemşireler doktor hastane hallediyor acı da geçiyor bir süre sonra ama emzirme uzun bir süre hayatımızda olacak internette tomrisin emzirme notları var birde facebookta emzirme akademisi var onlara bakmanı öneririm
Yanımızda depend bez götürüyoruz ya o işe yaramaz mı?
O hiç belli olmaz bence ya. Oğlum çok sakindi karnımda mesela. Çoğu zaman uyurdu. Doğru düzgün hareket bile etmezdi. Ama şimdi bir dakika kıçı durmuyor doğduğu andan. Beri çok hareketli. Daha 1 aylıktı o ayaklar hep kıpır kıpırdı.Benim bebekte karnımda hiç uyumuyor bende çok uyumayı sevmem sanki oda uykuyu sevmiyor
Banada bu pskolojik olarak yanlış geliyor.Şimdi dediginiz tomrisin emzirme notları bloguna göz attım, emzirme kampı diye biseyden söz ediyo. İlk 3 gün sadece emzirin diyo. Herşeyi bırakin, sadece emzirmeye odaklanın diyo. Aciksa da acikmasa da emzircekmisiz sanırımuygularsak işe yarar mı ki acaba?
Evet malesef heryerde yapılmıyor epidural sezaryen.keşke yapılsa ama çok teknik birşey ve maliyeti yüksekmiş.ayrıca anestezi uzamanı ayrıca onun eğitimini almalı ve uzmanlaşmalıymış.Benim doktora sordum da epidural normal doğumda dedi bana. Her yerde yapılmıyor demek ki. Bir de fiyat da çok fark ediyor sanrım
Hastanede tecrübeli bir emzirme hemşiresi varmı sor.hemşirelerden öğrenebildiğin kadar öğrenmeye çalış.hatta ben busefer kendim emzirmeyi becermeden çıkmıcam hastaneden.hastanede mis gibi emip eve gelince deliriyolar bebikler kalıosun öleHaklısın..inşallah huzurlu ve sorunsuz atlatırız. Elbette ağrısı acısı olacak ama dileğim en kısa zamanda sağlıkla eski halimize dönmekemzirme konusunda sıfir bilgim var, spontane olacak umarım problem olmaz
Aslında çok doğru.. herkesin emzirme tecrübesi farklı. Herkeste işe yarayan yöntem de farklıdır mutlaka. Ama işte insan tecrübesiz olunca işe yarayan yöntemleri bilmek istiyor.Banada bu pskolojik olarak yanlış geliyor.
Tabiki işin uzmanı ben değilim ama yaşanan tecrübelerde bence önemli.
Emzirmeye odaklanıp yinede birşeyler ters giderse busefer pskolojik olarak çöküyorsun zaten lohusasın meyillisin depresyona.bence hastanede emzirme işini iyice öğrenip kendi başına becerebildiğin zaman çıkılmalı.
En sağlıklısı o şekilde.
Ama dediğim gibi ben bu emzirme olayındada tek bir doğru olduguna inanmıyorum her bebek farklı her bünye her meme farklı.
Yo kesinlikle haklısın bilmeyince herşeyi deniosun.Aslında çok doğru.. herkesin emzirme tecrübesi farklı. Herkeste işe yarayan yöntem de farklıdır mutlaka. Ama işte insan tecrübesiz olunca işe yarayan yöntemleri bilmek istiyor.
Canım tedbir amaçlı tutmak zorundalar.tansiyon hem senin hem bebek için riskli.Kizlar hastaneden birakmiyolar beni bugunde yaticam 4 tane tansiyon ilaci veriyolar bana. Kan ve idrar tahlillerim temiz çıktı. Boyle nereye kadar gidicek anlamadim
Çok geçmiş olsunKizlar hastaneden birakmiyolar beni bugunde yaticam 4 tane tansiyon ilaci veriyolar bana. Kan ve idrar tahlillerim temiz çıktı. Boyle nereye kadar gidicek anlamadim
Epidural hem normal de hemde sezeryanda taktırabilirsin. Sezeryandakine kombine diyorlar yani ikisi bir arada anlamındaO zaman epidural daha mantıklı gibi geldi.
KıyamamYo kesinlikle haklısın bilmeyince herşeyi deniosun.
Bende yaptım ama işler sarpa sardı ve emzircem die uğraşırken bebek susuz kalmış beslenememiş sarılık oldu 3 gün yattı fototerapide.
Katılıyorum canım. Hatta bazı bebekler hiç emmeyecek bile. Memeyi görüp kıyameti koparan bebekler var. Her şeye her duruma hazırlıklı olmalıyız. Moral bozmak yok. Lohusa psikolojisi çevre baskısı derken insan emzirme olayını çok kafaya takıyor. Zaten sık sık emzirme ve uzun emme derken tüm zamanımızı alıyor bebeler.Banada bu pskolojik olarak yanlış geliyor.
Tabiki işin uzmanı ben değilim ama yaşanan tecrübelerde bence önemli.
Emzirmeye odaklanıp yinede birşeyler ters giderse busefer pskolojik olarak çöküyorsun zaten lohusasın meyillisin depresyona.bence hastanede emzirme işini iyice öğrenip kendi başına becerebildiğin zaman çıkılmalı.
En sağlıklısı o şekilde.
Ama dediğim gibi ben bu emzirme olayındada tek bir doğru olduguna inanmıyorum her bebek farklı her bünye her meme farklı.
Yani susus kalmış derken beslenememiş anne sütündede mamadada bolca su var vermesende olur ama yaz bebeklerinde veriolar gelende anneler.Kıyamamyenidoğana su veriliyor mu?